Stek, deBreij, Oaklins adviseren bij LNG-brandstof deal

Het Rotterdam Port Fund (investeringsfonds voor de havensector) en NIBC Bank hebben gezamenlijk een meerderheidsbelang genomen in Rolande, een exploitant van LNG-tankstations en producent van bio-LNG (vloeibaar aardgas). Advocaten van de kantoren Stek en deBreij verdiepten zich in de materie om juridisch advies bij de deal te geven.

Het in 2005 opgerichte Rolande is marktleider in Nederland op het gebied van de productie van schonere bio-LNG en de bijbehorende tankstations. Het bedrijf ambieert een Europees netwerk van LNG-tankstations en helpt logistieke dienstverleners bij de overstap naar LNG als brandstof, wat vooral voor interessant kan zijn voor zwaar wegtransport en de scheepvaart. De huidige grootaandeelhouder IVECO Schouten behoudt een belang in Rolande.

Rolande heeft na de opening in 2013 van het eerste vaste LNG-tankstation in Tilburg de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt naar dertien tankstations. Directeur Fred Schouten: “Nu LNG een steeds belangrijkere positie krijgt op de markt, zijn schaalgrootte en uitbreiding naar andere landen in onze visie essentieel. Met de komst van Rotterdam Port Fund en NIBC worden de geplande uitbreidingen versneld mogelijk gemaakt.” 

De investeerders deden voor juridisch advies een beroep op advocatenkantoor Stek en werden bijgestaan door Eelco Bijkerk (lead) en Malu Dijkstra. IVECO Schouten deed voor de juridische aspecten van de transactie een beroep op Dennis de Breij (lead) en Maurits Hofman van deBreij. Oaklins verstrekte M&A-advies, verzorgd door Frank de Hek (lead) en Casper Oude Essink.

    | Mail de redactie | Print