Fotoverslag: team van advocatenkantoor Buren wint de eerste Legal Pubquiz

Het team Force Majeure van advocatenkantoor Buren heeft de eerste Legal Pubquiz van Rechtsorde en Advocatie gewonnen. Buren-advocaat Lous Vervuurt was uiteindelijk haar collega’s cq. teamgenoten te snel af in een laatste shootout vragenronde en sleepte een Jaguar/Land Rover drivers experience in de wacht.

De eerste editie van de Legal Pubquiz vond donderdagavond plaats in restaurant Nine in Amsterdam. Hier hadden bijna twintig teams afkomstig van advocatenkantoren en andere organisaties – inclusief een team van docenten van de Beroepsopleiding Advocaten – zich verzameld om hun tanden stuk te bijten op diverse lastige vragen.

De van alle pubquizzen bekende vragen over muziek, film, aardrijkskunde, geschiedenis en kunst zaten erbij, maar ook stonden enkele rondes geheel in het teken van juridisch getinte vragen. Bijvoorbeeld: in welk verdrag zijn wetsbepalingen voor internationaal luchtvervoer vastgelegd? Hoe heet de Griekse tegenhangster van Vrouwe Justitia? Verder testten de quizmasters de actuele kennis van de teams: welke bekende Nederlander wordt vervolgd in België? En welk Nederlands advocatenkantoor dook in 2016 op in de Panama Papers?

Het team van Buren noteerde uiteindelijk de meeste correcte antwoorden en behaalde maar liefst 265 punten, goed voor de eerste plaats. Knap tweede werd het team Joris en de Draken van advocatenkantoor RESOR, dat 255 punten scoorde. Op de derde plek eindigde het team Legal Eagles van Lauxtermann Advocaten uit Amsterdam, met 248 punten.

Wat de organisatie betreft was deze eerste Legal Pub Quiz een groot succes, niet alleen door het hoge aantal aanmeldingen, maar ook zeker dankzij de goede sfeer op de avond zelf. Rechtsorde-manager Berend Broerse: “De Legal Pub Quiz krijgt dan ook zeker een vervolg.” 

 
De teams zijn er klaar voor: kom maar op met de moeilijke vragen...


Deze smartphone was nog niet opgeborgen...


De discussies lopen soms flink op: wie weet het beter?


Op het scherm de filmronde 'See You In Court': wie kent zijn rechtbankdrama's?


Moeilijk, moeilijk, moeilijk...


Wordt hier nog een inhaalslag gemaakt?


De winnaars van de avond: team Force Majeure van advocatenkantoor Buren! Lous Vervuurt heeft naast de bloemen de hoofdprijs in handen.

Foto's: Berend Broerse
Foto winnend team: Keimpe Ravesteijn

    | Mail de redactie | Print