Topverdieners in de Magic Circle gaan er flink op vooruit

De topverdieners binnen de Magic Circle-kantoren Allen & Overy, Clifford Chance en Linklaters hebben een uitstekend jaar achter de rug. Terwijl de omzetten en winsten van hun kantoren over het boekjaar 2016/2017 fors stegen, zagen zij ook hun eigen verdiensten flink toenemen. Een enkeling bij Allen & Overy zelfs tot 3,5 miljoen pond, aldus berichten van Britse media over de financiële resultaten van de kantoren.

Allen & Overy vermeldt in de eind 2017 gedeponeerde resultaten een stijging van de winst met 27% (716 miljoen pond) op een omzet van 1,52 miljard pond (+16%). De Allen & Overy-partners verdienden afgelopen jaar gemiddeld 1,4 miljoen pond, met hierbij opgeteld nog een eenmalige uitkering van 109.000 pond in het kader van wisselkoerswinst. De grootste topverdiener van het kantoor mocht 3,5 miljoen pond bijschrijven op zijn rekening; dit bedrag is inclusief een niet nader gespecificeerde pensioenuitkering.

Het managementteam van Allen & Overy, inclusief senior partner Wim Dejonghe, managing partner Andrew Ballheimer en global directors, verdeelde in het afgelopen boekjaar nog eens 15,8 miljoen pond, 16% meer dan de 13,6 miljoen pond van het jaar ervoor.

De onder 312 Linklaters-partners uit te keren winst steeg afgelopen boekjaar met 10% naar 456 miljoen pond, zodat de winst per partner hier eveneens uitkomt op ruim 1,4 miljoen pond. Een geselecteerde groep van twaalf zeer ervaren partners plus senior partner Charlie Jacobs verdeelt onderling 20,8 miljoen pond. De totale omzet van Linklaters steeg in 2016/2017 van 1,3 naar 1,4 miljard pond.

Dan is er nog een zogenoemde ‘elite group’ van Clifford Chance-partners die gezamenlijk een winstaandeel van zo’n 16 miljoen pond krijgen toebedeeld (ieder 1,23 miljoen pond). De winst van Clifford Chance steeg met 8% naar 532 miljoen pond, terwijl de omzet met 11% toenam naar anderhalf miljard pond.

Buiten de Magic Circle beleefde het snel groeiende Britse kantoor Fieldfisher een sterk jaar: de winst steeg met 35% naar 69 miljoen pond op een omzet van 146 miljoen, voor 168 partners. De best verdienende Fieldfisher-partner komt uit op ruim twee miljoen pond. Fieldfisher opende vorig jaar meerdere nieuwe kantoren, waaronder in Amsterdam.

 

    | Mail de redactie | Print