Twaalf advocatenkantoren ondersteunen legal tech platform Reynen Court

Twaalf internationale advocatenkantoren ondersteunen in een consortium het nieuwe legal tech bedrijf Reynen Court. Dit is een Amerikaans-Nederlandse startup die ‘een services automation platform ontwikkelt voor snel, eenvoudig en veilig gebruik van een breed scala aan innovatieve software door advocatenkantoren,’ aldus een persbericht. Onder anderen Clifford Chance, Freshfields en Linklaters zijn lid van het consortium.

Door Joris Rietbroek

In Amerikaanse media wordt het platform van Reynen Court - met hoofdkantoor in Amsterdam - al omschreven als een ‘legal app store’ voor legal tech-oplossingen voor de topadvocatuur. De betrokken kantoren in het consortium, met Clifford Chance en Latham & Watkins als voorzitters, ondersteunen het bedrijf bij de ontwikkeling van het platform, vooralsnog niet financieel maar met kennisdeling en advies. Uiteindelijk hebben deze kantoren die gewicht in de schaal leggen het eerste recht om via Reynen Court aangeboden toepassingen te testen en te gebruiken.

Reynen Court-oprichter – en tevens investeerder – is internetondernemer Andrew D. Klein, zelf voormalig advocaat van het kantoor Cravath, Swaine & Moore. “Onze missie is om het gebruik door grote advocatenkantoren van artificial intelligence, smart contracts en andere nieuwe technologieën te versnellen,” zegt hij in een toelichting. “Het consortium kent een enorme expertise van een aantal van de meest vooruitstrevende en innovatieve kantoren aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Die uitgebreide expertise en kennis zullen zij uit eerste hand aanbrengen bij het ontwerp en de ontwikkeling van ons platform.”

Het platform moet ruimte bieden aan vernieuwende legal tech-oplossingen gebouwd door verschillende leveranciers. Reynen Court zegt in vergevorderde onderhandelingen te zijn met meerdere ontwikkelaars over het aanbieden van producten op het gebied van contractanalyse, artificial intelligence (AI), compliance en praktijkmanagement. De eerste pilots met applicaties gaan naar verwachting volgend jaar van start. Niet alleen wil Reynen Court softwareoplossingen bieden, ook wordt het advocatenkantoren mogelijk gemaakt om de toepassingen direct te kunnen gebruiken binnen de veiligheid van hun eigen IT-omgeving.

Reynen Court hoopt zowel advocatenkantoren als softwareontwikkelaars tijd en geld te besparen bij de implementatie van tools. Chief Relationship Officer Anne-Marie Dekker voegt hieraan toe dat Reynen Court advocatenkantoren moet gaan helpen om weer overzicht te krijgen binnen de wildgroei aan nieuwe oplossingen. “We hopen een nieuwe industriestandaard te bereiken, met een vorm van certificering,” zegt Dekker. 

Er valt vooral tijd en geld te besparen als het gaat om de implementatie van nieuwe toepassingen. “De implementatie van een nieuwe AI-tool bij een groot advocatenkantoor duurt zo negen maanden tot een jaar,” aldus Dekker. “In een legal app store moet het voor kantoren mogelijk worden om eenvoudig applicaties te downloaden en eventueel voor een kortere periode uit te testen, zonder dat je meteen een jaar verder bent.” 

De deelnemende kantoren in het consortium naast voorzitters Clifford Chance en Latham & Watkins zijn Paul Weiss, Covington, Cravath Swaine & Moore, Freshfields Bruckhaus Deringer, Gibson Dunn, Linklaters, Orrick Ropes & Gray, Skadden Arps en White & Case.

 

    | Mail de redactie | Print