War for Talent: Magic Circle betaalt startende advocaat-medewerker 100.000 pond

In de comments wordt nog veelvuldig de vraag gesteld of het wel echt gaat om ‘six figure salaries’, maar volgens website Rollonfriday is de Magic Circle om: Newly Qualified advocaten (NQ's) krijgen 100.000 Britse pond per jaar betaald. Linklaters is het laatste Magic Circle-kantoor dat overstag is gegaan, na Freshfields, Clifford Chance, Slaughter and May en Allen & Overy.

De opmerkingen in de comments hebben te maken met de bonussen. De 100.000 pond wordt in pas bereikt na het binnen halen van de jaarlijkse toeslag. Volgens een woordvoerder van Slaughter and May bedraagt het basissalaris bij het kantoor bijvoorbeeld tussen de 82.000 en 92.000 pond, maar wordt de ton zeker bereikt als de bonus daarbij wordt opgeteld.

Ook kantoren in Londen buiten de Magic Circle zien zich gedwongen om de salarissen van startende advocaten te verhogen. Macfarlanes komt met een basissalaris van 85.000 pond, maar stelt de starters inclusief bonus 110.000 pond in het vooruitzicht. Herbert Smith Freehills komt inclusief bonus tot 105.000 pond.

De salarisverhogingen zijn een poging om de concurrentie van Amerikaanse kantoren Akin Gump, Kirkland & Ellis, Latham & Watkins en Deveboise & Plimpton te beantwoorden. Die bieden ruim 140.000 pond per jaar aan startende advocaten. ‘Eyewatering’, aldus Rollonfriday.

    | Mail de redactie | Print