Wel en wee in de M&A: PEAK-IT, BIM Media en Topic Travel

Het is de week waarin BIM Media haar ICT titels van de hand doet, ManpowerGroup een meerderheidsbelang in ICT-detacheerder PEAK-IT neemt, ING succesvol 52 miljoen aandelen van NN Group in de etalage heeft gezet en @Leisure Group de vakantiehuizen van Topic Travel opslokt.

De bedrijfsactiviteiten van het domein ICT van BIM Media zijn verkocht aan Sijthoff Media Groep B.V. Het ICT-domein van BIM Media omvat vooraanstaande titels zoals AutomatiseringGids, Business Information Magazines en activiteiten als AiTay Seminars en Events. Sdu, de holdingmaatschappij van BIM Media, werd financieel geadviseerd door NIBC.

ManpowerGroup Nederland neemt een meerderheidsbelang in ICT-bedrijf PEAK-IT. Met de transactie geeft ManpowerGroup invulling aan de strategie om wereldwijd haar leidende positie op gebied van staffing op de ICT-markt verder uit te bouwen. PEAK-IT blijft onder eigen merknaam opereren.

Na aanvankelijk 43 miljoen aandelen NN Group in de verkoop te hebben gezet, heeft ING op veler verzoek het aanbod verhoogd naar 52 miljoen aandelen. De aandelen zijn succesvol verkocht voor € 24,- per stuk. Als onderdeel van de transactie heeft NN Group 8,3 miljoen van haar eigen aandelen ingekocht.

De @Leisure Group, de holding waar ook vakantiehuizenspecialist Belvilla onderdeel van is, neemt vakantiehuizenaanbieder Topic Travel over. Het merk Topic Travel blijft bestaan, net als het kantoor in Den Haag, en wordt toegevoegd als vijfde consumentenmerk in het portfolio van de @Leisure Group. RWV Advocaten stond Topic Travel bij met juridisch advies.

Symphony Technology Group, een Amerikaanse private equity partij, heeft quCare Solutions verkocht aan Nexus AG. Nexus AG is een leidende Europese speler in E-Health die door middel van deze overname haar positie op de Nederlandse E-Health markt uitbreidt. STG werd bijgestaan door de juristen van Houthoff Buruma en de financieel adviseurs PhiDelphi Corporate Finance.

Een overzicht van alle deals op de Nederlandse M&A markt is te vinden in de OverFusies Databank.

    | Mail de redactie | Print