Winnaar van weleer: Clocktimizer won de Legal Tech Gouden Zandloper 2019

Pieter van der Hoeven

Clocktimizer sleepte de Legal Tech-award in de wacht tijdens de Gouden Zandlopers 2019. Een van de oprichters van het jonge bedrijf, Pieter van der Hoeven, blikt terug op deze memorabele avond. 

Van der Hoeven en zijn compagnon Bram Fokke richtten Clocktimizer in 2014 op. De tool biedt advocatenkantoren meer inzicht in hun tijdschrijfdata. “Clocktimizer is een analyselaag op de urenregistratie,” legt Van der Hoeven uit. “Hierdoor kunnen kantoren zien welke werknemer wat doet, wanneer, waar en tegen welke kosten. Wat het makkelijker maakt om strategische beslissingen te nemen.” 

De tool wordt inmiddels gebruikt door grote kantoren als CMS, DLA Piper en Hogan Lovells. Dit succes resulteerde vorig jaar in de winst van de Legal Tech Gouden Zandloper. Waarom stelden zij zich kandidaat? “Door onze groei spoorden mensen uit de sector ons aan om mee te doen. Bovendien kende ik de Gouden Zandlopers nog uit mijn tijd als advocaat; het leek mij een mooie gelegenheid om ons bedrijf in de schijnwerpers te zetten.”

Clocktimizer werd door de jury genomineerd voor de Legal Tech-award. “De nominatie an sich was al een compliment. De andere genomineerden waren namelijk Privacy Perfect en ZyLab: twee gerenommeerde juridische techbedrijven.” En het werd nog mooier voor Clocktimizer: ze sleepten de award binnen. “Ik voelde vooral ontlading op dat moment”, blikt Van der Hoeven terug. “Ik was er namelijk niet van overtuigd dat wij de award zouden winnen. Mede door onze ‘tegenstanders’.” 

Achteraf ziet hij de overwinning vooral als een belangrijk reflectiemoment: “Zo’n award is een beloning voor wat je hebt bereikt. Je kijkt daardoor terug op je prestaties. In de waan van de dag schiet dat er nog weleens bij in.” Ook heeft de award bijgedragen aan de geloofwaardigheid en bekendheid van Clocktimizer, stelt Van der Hoeven. “Wij hebben veel internationale klanten en door de manier waarop het evenement is ingekleed, zien ook zij dat het een serieuze, prestigieuze prijs is.”

Wat betreft Clocktimizer zelf: de groei zet onverminderd door. Het aantal werknemers beslaat inmiddels dertien man en aan het product wordt nog volop gesleuteld: “We proberen steeds meer facetten van Clocktimizer te automatiseren. Daarnaast willen we meer zijn dan een tool. In de toekomst willen we een partner zijn van onze klanten; samen met hen hun strategische doelen bereiken.”

In 2020 valt de juridische techindustrie grotendeels onder de award ‘Beste Juridische Innovatie van Nederland’. Ziet Van der Hoeven nog kanshebbers in deze categorie? “Ja, TIQ Time uit Amsterdam,” floept Van der Hoeven er direct uit. “Zij automatiseren tijdregistratie voor juridische professionals. Net als wij is TIQ een startup die hard aan de weg timmert. Ik zou ze een waardige opvolger vinden.”

De nominatieronde voor de zeven juryprijzen is vanaf nu geopend! Nomineren is mogelijk tot en met 31 januari 2020. De feestelijke uitreiking van de Gouden Zandlopers vindt plaats op donderdag 26 maart 2020, in de Kromhouthal in Amsterdam. Meer info op www.goudenzandlopers.nl.


Pieter van der Hoeven & Bram Fokke
Pieter van der Hoeven en Bram Fokke tijdens de Gouden Zandlopers 2019

    | Mail de redactie | Print