Zelf meerijden op uw cloud

Autoracen is mijn passie. Ik ben dan ook graag op het circuit. Het gevoel van controle over zo’n machine doet mijn jongenshart overslaan. In dit artikel maak ik geen vergelijk tussen onze clouddiensten en racen omdat we een snel cloudplatform hebben, maar omdat bij allebei snelheid niks is zonder controle.

Door ICT Concept

Het gevoel de macht over het stuur te verliezen
In mijn begindagen op het circuit verloor ik wel eens de macht over het stuur, want ik wilde gewoon hard rijden. De grindbak voorkwam echte ellende, maar één ding heb ik wel geleerd. Ik moet weten wat de auto doet om te begrijpen welke kant ik op ga en hoe ik moet insturen. Ik moet het voelen aan het stuur, zien op de baan, maar nog meer heb ik het inzicht van mijn dashboard nodig. Alleen dan heb ik het volledige overzicht en kan ik de veiligste en snelste race rijden.

Zo is het ook bij een cloud omgeving. Omdat u uw ICT feitelijk uit handen geeft, bijvoorbeeld aan ons, kan het niet meer aanraken van uw server of het zien van uw harde schijven een gevoel van onzekerheid of onmacht geven. Want gebeurt er niets geks met mijn data? En hoe weet ik wie er bij mijn data kan?

Voor juridische kantoren telt in het bijzonder dat hun ICT-dienstverlener de finesses van het juridisch domein moet kennen. Dienstverleners die nog nooit van verschoningsrecht hebben gehoord of weten aan welke geheimhoudingen u zich dient te houden, daar kunt u beter met een grote boog omheen rijden. Een dienstverlener die u niet begrijpt voelt als in een dragrace auto een Formule 1 circuit op worden gestuurd: u gaat ontzettend hard, maar bochten worden ingewikkeld.

Het CloudPortal als dashboard
Om te zorgen dat onze klanten kunnen zien wat er in de cloud omgeving gebeurt, hebben we het CloudPortal ontwikkeld. Het CloudPortal biedt mogelijkheden als inzien welke gebruikers van een bedrijf actief zijn op de omgeving, welke beheeractiviteiten zijn uitgevoerd (audit logs) en geeft informatie over back-ups en actuele gebruiksstatistieken. Zo bieden we transparantie in, en controle over het platform. U kunt zo bijvoorbeeld snel inactieve accounts of mailboxen signaleren, en als u wilt zelf ook een aantal zaken met één druk op de knop regelen.

Behoefte aan controle
Het CloudPortal geeft inzicht en biedt u een extra controlemechanisme. “Is dat dan nodig?” Nee, niet persé, we zijn ISO27001 en ISAE3402 gecertificeerd en dat biedt al voldoende zekerheid, maar het kunnen meekijken biedt wel extra gemoedsrust. Wilt u weten hoe u als juridisch professional verantwoord in de cloud kunt werken? Download het e-book ‘To cloud or not to cloud?’, dat wij samen met onze Lexxyn Groep Partners schreven. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze voor uw kantoor. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze aanpak en oplossingen.

Auteur: Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing ICT Concept

    | Mail de redactie | Print