Zeskoppig arbitrageteam NautaDutilh stapt over naar Linklaters

Linklaters versterkt zijn Dispute Resolution-praktijk met partner Gerard Meijer en een team van vijf advocaat-medewerkers, allen afkomstig van NautaDutilh. Meijer was ruim twaalf jaar partner bij NautaDutilh en is afgelopen maandag 17 juni bij Linklaters gestart. Het team van advocaat-medewerkers volgt hem in stappen; hun namen zijn nog niet bekendgemaakt.

Meijer is sinds deze week het hoofd van de arbitragepraktijk van Linklaters in Amsterdam, meldt het kantoor in een persbericht. Hij is een gerenommeerd advocaat gespecialiseerd op het gebied van internationale arbitrage en heeft veel ervaring met het optreden voor grote bedrijven, financiële instellingen en overheden. Bij NautaDutilh gaf hij meer dan twaalf jaar leiding aan de arbitragegroep.

Naast zijn werk als advocaat is Meijer hoogleraar arbitragerecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (sinds 2012) en bestuursvoorzitter van het Nederlands Arbitrage Instituut.

De Nederlandse Dispute Resolution praktijk van Linklaters bestaat sinds 2010 en recht zich voornamelijk op ‘complexe internationale zaken voor mondiale klanten’. Het kantoor  vertegenwoordigde onder meer de Belgische verzekeraar Ageas bij geschillen met de Nederlandse Staat, ABN Amro over de nationalisatie van Fortis en woonwinkelconcern Steinhoff inzake de boekhoudaffaire binnen het bedrijf.

“Het is onze ambitie om de Nederlandse praktijk verder te laten groeien, aangezien Nederland een zeer belangrijke jurisdictie is wat betreft procesvoering en arbitrage in Europa,” zegt Michael Bennet, Global Practice Head Dispute Resolution van het internationale kantoor. “Bovendien is de groei van de wereldwijde Dispute Resolution praktijk een van de strategische prioriteiten van ons kantoor.” 

 

    | Mail de redactie | Print