Zorgen over marktaandeel, economie en opkomst digitale advocaat

In het kader van het onderzoek Werken in de Advocatuur van Berenschot en Advocatie hebben we advocaten wederom de vraag gesteld waar ze zich zorgen over maken. Net als voorgaande jaren op de eerste plaats: 56% van de respondenten maakt zich enigszins of veel zorgen over de afname van producten of diensten die het kantoor levert. Op plaats 2: het economisch klimaat. Precies de helft van de respondenten heeft hier enigszins of veel zorgen over.

Andere zorgenkindjes: de opkomst van de digitale advocaat (42% maakt zich enigszins of veel zorgen, een stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar), onvoldoende budget om gestelde doelen te bereiken (39%), concurrentie van rechtsbijstandverzekeraars (35%) en negatieve publiciteit (31%). Spiegelbeeldig: concurrentie van werknemers uit andere landen, reorganisatie en ontslag en de opkomst van jonge werknemers geven de respondenten weinig tot geen aanleiding tot zorgen.

Klik hier voor de resultaten van het onderzoek Werken in de Advocatuur

Verder in Advocatie Magazine: het naderende einde van het beoordelingsgesprek op de Zuidas, drie jonge partners aan het woord en de nieuwe millennialgeneratie in de advocatuur. Klik op de cover om het online magazine te openen: 

 


    | Mail de redactie | Print