Clifford Chance en Allen & Overy betrokken bij overname cosmeticafabrikant Royal Sanders

Cosmeticabedrijf Royal Sanders, onder meer producent van de Van Gils-parfums en Odorex-deodorant, komt in Engelse handen. Investeerder Egeria verkoopt har aandelen in het Brabantse bedrijf aan de Britse private equity-partij 3i Group. Clifford Chance, Allen & Overy en Nielen Schuman hebben zich gemeld als adviseurs inzake de transactie.

3i Group wil met de investering - waarde onbekend - de internationale groeistrategie van Royal Sanders verder uitbouwen en versnellen. Clifford Chance gaf juridisch advies aan de Britse investeerder, met een team dat werd geleid door Greg Crookes en dat verder bestond uit onder anderen Tim Heerschop, Marije Senne, Femke Buijs, Jurre Jurriëns, Michiel Sunderman, Serkan Özel en Willemijn de Wit.

Egeria kreeg juridisch advies van Allen & Overy. Het management van Royal Sanders behoudt een deel van de aandelen in het concern en liet zich bijstaan door Nielen Schuman (Moussa F’touh, Ger van den Brink en Sjoerd Hendriksen).

Royal Sanders heeft productielocaties in Vlijmen en het Engelse Preston. Naast Odorex en Fresh Up fabriceert het bedrijf ook parfummerk Fresh Up, de bad- en douchelijn Sanicur en diverse producten voor huismerken van meerdere supermarkten. Royal Sanders telt circa 350 medewerkers en zet jaarlijks ruim 100 miljoen euro om.

    | Mail de redactie | Print