Facebook General Counsel Colin Stretch stapt op

Terwijl Facebook nog herstelt van de recente privacy-, data- en nepnieuwsschandalen, heeft general counsel Colin Stretch bekendgemaakt eind dit jaar op te stappen. “There is never a ‘right time’ for a transition like this, but the team and the company boast incredible talent and will navigate this well,” schrijft hij in een Facebook-bericht over zijn vertrek.

Harvard-alumnus Stretch ging in 2010 aan de slag bij Facebook als deputy General Counsel, waarna hij in juli 2013 tot vice president en general counsel werd benoemd. Daarvoor was hij van 2002 tot 2010 bij Kellogg Huber Hansen Todd Evans & Figel, een advocatenkantoor in Washington DC.

Voor Facebook trad Stretch onder meer op als hoofdonderhandelaar bij het treffen van een schikking met de Federal Trade Commission in 2011. Het social media-bedrijf kon tot dat moment niet garanderen dat privéinformatie van gebruikers niet elders zou worden gedeeld. Ook was hij nauw betrokken bij het geschil met de gebroeders Winklevoss, die claimden dat Facebook mede hun idee was. Ook deze geruchtmakende zaak liep uit op een schikking.

Naast Facebook-CEO Mark Zuckerberg was ook Stretch afgelopen najaar opgetrommeld door het Amerikaanse congres om zich te verantwoorden over de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Over de reden voor zijn vertrek blijft Stretch wat vaag: “As Facebook embraces the broader responsibility Mark has discussed in recent months, I've concluded that the company and the Legal team need sustained leadership.” Hij blijft tot het einde van het jaar aan om lopende zaken over te dragen. Wat Stretch hierna gaat doen, is niet bekend.

Zijn aankondiging volgt op het dit voorjaar bekendgemaakte vertrek van Facebook’s Chief Security Officer Alex Stamos, later deze zomer. Als mogelijke vervanger van Stretch noemen Amerikaanse media Paul Grewal.

Foto: Colin Stretch/Facebook

 

    | Mail de redactie | Print