Kennedy Van der Laan verhuist, maar blijft bij hip Westerpark

Kennedy Van der Laan is maandag verhuisd naar bedrijfspand Haarlemmerhof aan de Molenwerf in Amsterdam. De nieuwe stek ligt slechts op steenworp afstand van het huidige pand aan de Haarlemmerweg, waar heeft wel een radicaal andere uitstraling. “Dit pand sluit beter aan bij wat we willen,” zegt CEO Joost Linnemann.

Het advocatenkantoor was zestien jaar gevestigd aan de Haarlemmerweg, vlakbij het Westerpark. Een omgeving die de medewerkers van het kantoor hoog waarderen, zo ontdekte het bestuur al snel bij het smeden van de verhuisplannen. “Onze medewerkers vinden de hippigheid, de creatieve vibe die in deze buurt hangt heel prettig,” aldus Linnemann, sinds de zomer van dit jaar CEO van Kennedy Van der Laan. “Ze voelen zich hier thuis, dat vinden we belangrijk. Ook het gevoel van ‘een beetje anders willen zijn’ speelt mee.”

Een plek aan de Zuidas was mede daarom überhaupt geen optie. “Het nieuwe pand moest qua sfeer en uiterlijk nauwer aansluiten bij wie we tegenwoordig willen zijn. De werkverdieping in het huidige pand heeft in dat opzicht een te gesloten uitstraling. We wilden een transparanter omgeving, waar ook onze cliënten over de vloer kunnen komen. Dus niet zo snel mogelijk de cliënten naar de gang met de spreekkamers brengen, waar je geen enkele advocaat ziet. Zij moeten tussen de advocaten kunnen zijn.” De advocaten gaan overigens flexwerken binnen hun eigen sectie: verwacht wordt dat ze van plek rouleren tussen de afzonderlijke kamers.

Qua vierkante meters gaat Kennedy Van der Laan er weliswaar op achteruit – van 5.800 naar 4.000 vierkante meter –, maar het huidige pand is dan ook vooral te groot, zegt Linnemann. Van een bezuiniging is geen sprake, onderstreept hij: “De totale kosten van het nieuwe kantoorpand zijn vergelijkbaar met de huidige situatie.”

Kennedy Van der Laan is vanaf maandag 17 december gevestigd aan Molenwerf 16. “Een verhuizing te voet,” zegt Linnemann. “Alle dossiers en systemen staan immers in de cloud, dus dat is geen probleem.”


Interieur van het nieuwe kantoor in de Haarlemmerhof. Beeld: Kennedy Van der Laan

    | Mail de redactie | Print