Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff, Linklaters en Kneppelhout & Korthals

Loyens & Loeff versterkt de Vastgoed-sectie met senior kandidaat notaris Joris van de Bunt (foto). Verder heeft Linklaters in Amsterdam per 1 mei 2017 vier nieuwe Managing Associates benoemd en heeft Kneppelhout & Korthals een nieuwe managing director in de persoon van oud-Boer & Croon-partner Boudijn Driesen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Joris van de Bunt is sinds 1 mei senior kandidaat-notaris binnen de praktijkgroep Vastgoed van Loyens & Loeff. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van vastgoedprojectontwikkeling en -transacties. Van de Bunt is al eerder werkzaam geweest voor Loyens & Loeff: hij keert nu terug nadat hij anderhalf jaar werkzaam was voor Ploum Lodder Princen. 

Linklaters in Amsterdam heeft per 1 mei 2017 vier nieuwe Managing Associates benoemd: Maaike Heijink (Banking), Jan Jans (Financial Regulation), Pabe Suurd en Jordi Wals (beide Corporate).

Jan Jans

Maaike HeijinkJan Jans is sinds 2014 werkzaam in de Amsterdamse Financial Regulation praktijk van Linklaters, waar hij sinds 2014 werkzaam is. Hij is een specialist op het gebied van financiële regelgeving en adviseert banken, betaalinstellingen, vermogensbeheerders en investeringsfondsen. Maaike Heijink is sinds 2013 werkzaam bij Linklaters in de Banking praktijk. Zij heeft ervaring op het gebied van binnenlandse en grensoverschrijdende leveraged finance, structured finance en corporate banking transacties.

Pabe Suurd

Jordi Wals

Pabe Suurd is sinds 2013 werkzaam in de Corporate / M&A praktijk van Linklaters als kandidaat-notaris. Hij heeft ervaring in het adviseren van corporates alsmede transactiewerk. Hij adviseert niet alleen Nederlandse, maar ook internationale cliënten en is tevens betrokken bij grensoverschrijdende transacties. Jordi Wals begon in 2011 zijn carrière bij Linklaters en is sindsdien werkzaam als advocaat in de Corporate / M&A praktijk. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met name op het terrein van fusies en overnames en corporate governance.

Boudijn DriesenBoudijn Driesen is aangesteld als managing director van Kneppelhout & Korthals. In het verleden was hij onder meer partner bij Boer & Croon. Driesen zal de proposities en positionering van het advocatenkantoor aanscherpen en processen efficiënter inrichten. ‘De bedrijfsvoering steekt nu al sterk af tegen de rest van de sector, de aanstelling van Driesen is de volgende stap in de bedrijfsstrategie’, meldt het kantoor.

Stephanie VerhelstStek heeft Stéphanie Verhelst aangetrokken als advocaat in de praktijkgroep Finance. Zij staat banken en ondernemingen bij in financiële transacties en werkt regelmatig samen met internationale advocatenkantoren in cross-border transacties. Voor haar overstap naar Stek was Verhelst advocaat bij HVG Law (voorheen Holland van Gijzen) in Amsterdam en bij Donahue Partners in New York.

Jeroen ElsloJeroen Elslo is per 1 mei 2017 overgestapt naar Nexa Velo Advocaten in Utrecht. Hiervoor was hij ruim tien jaar werkzaam bij Voordaan Advocaten. Bij Nexa Velo treedt hij toe als zelfstandig advocaat en partner. Elslo adviseert ondernemers en heeft zich gedurende zijn loopbaan gespecialiseerd in ondernemingsrecht en contractenrecht.

Edwin NijhofEdwin Nijhof heeft per 1 mei 2017 de overstap gemaakt van Straatman Koster Advocaten in Rotterdam naar Cees Advocaten in Delft, waar hij de huurrechtpraktijk zal uitbouwen. Hij is specialist in het huurrecht en het vastgoed gerelateerde verbintenissenrecht en richt zich met name op het procederen in huurrechtelijke en overige vastgoed gerelateerde geschillen, en het contracteren en adviseren in huurrechtelijke kwesties.

Lennard NoordzijPer 1 mei 2017 is Lennard Noordzij bij AMS Advocaten in dienst getreden. Hij is sinds 2013 werkzaam als advocaat in Amsterdam en deed voor zijn overstap ervaring op bij Van Diepen Van der Kroef. Noordzij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, maar adviseert, onderhandelt en procedeert ook op het gebied van incasso en contracten- en verbintenissenrecht. Hij adviseert onder meer (internationale) cliënten over het Nederlandse ontslag- en procesrecht.

Peyma SholehPeyma Sholeh is op 1 mei als advocaat in dienst getreden bij Bird & Bird, waar hij gaat werken in de mededingingsrechtelijke en regulatory praktijk. Eerder was hij onder andere een kleine twee jaar werkzaam als zelfstandig advocaat in een sociale en strafrechtelijke praktijk, en als advocaat-stagiair bij Brinkhof.

Nieuw kantoor
Jurjan AdriaansensPer 1 april 2017 is JUR – Juridisch Vastgoedmanagement & Advocatuur van start gegaan. JUR is opgericht door Jurjan Adriaansens en wordt gevormd door een ervaren team dat zijn strepen heeft verdiend in de commerciële vastgoedwereld. Uit het persbericht: ‘Anders dan traditionele advocatenkantoren wil JUR in de eerste plaats acteren als het juridisch geweten van zijn vastgoedklanten. In die rol treedt JUR op als de bedrijfsjurist op afstand of juist bij de klant op kantoor, zowel vast of interim’.

    | Mail de redactie | Print