Oud-advocaat Mick den Boogert (Loyens & Loeff, Allen & Overy) overleden

Voormalig advocaat en emeritus hoogleraar Mick den Boogert is zaterdagavond 4 augustus op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was advocaat en partner bij Allen & Overy-rechtsvoorganger Loeff Claeys Verbeke en later bij Loyens & Loeff. Ook bleef hij als adviseur verbonden aan Allen & Overy.

Na zijn rechtenstudie in Nijmegen werd Den Boogert advocaat ondernemingsrecht bij Loeff Claeys Verbeke, waar hij later partner en bestuurslid werd. Dit kantoor zou rond de eeuwwisseling opgaan in Allen & Overy Amsterdam. Vanaf 2000 werkte Den Boogert voor Loyens & Loeff.

“Mick is sinds 2000 als advocaat en adviseur aan Loyens & Loeff verbonden geweest en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Corporate en Banking & Finance praktijk van ons kantoor,” schrijft Loyens & Loeff in een woensdag gepubliceerd overlijdensbericht. “Hij was docent, sparring partner en inspirerend mentor van vennoten en medewerkers, maar het meest in zijn element was Mick als aanspreekpunt voor complexe juridische vraagstukken.”

Ook Allen & Overy deelt een kort eerbetoon via een rouwadvertentie: “Mick was een van de founding fathers van het advocatenkantoor waaruit Allen & Overy Amsterdam is voortgekomen. Hij is jarenlang als adviseur aan ons verbonden gebleven. Zijn niet aflatende liefde en enthousiasme voor ons vak zullen ons blijven inspireren.”

Gedurende zijn loopbaan was Den Boogert hoogleraar effectenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en nam hij zitting in de besturen van meerdere stichtingen preferente aandelen, onder meer van DSM en ING.

Op woensdag 5 september vindt er ter nagedachtenis van Den Boogert een afscheidsconcert plaats, om 14.30 uur in de Philharmonie in zijn woonplaats Haarlem.

In een interview uit 2013 zette NRC Den Boogert neer als ‘beschermheer van het beursgenoteerde bedrijfsleven’. “Het bedrijfsleven minacht de politiek.” 

    | Mail de redactie | Print