De Stand

08 feb 2017

Global chairman Joe Andrew van Dentons – sinds de fusie met het Chinese Dacheng het grootste advocatenkantoor ter wereld – verzorgt op 9 maart tijdens de feestelijke presentatie van de Gouden Zandlopers 2017 in de Kromhouthal in Amsterdam een inleiding. Andrew geldt als de architect van de razendsnelle globale expansie van Dentons. Wie is hij?

15 apr 2015

In het kader van 20e De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2015 en 10 jaar Advocatie vroegen we direct betrokkenen en twee buitenstaanders om hun visie te geven op de jubilarissen. Advocaat en columnist van het Advocatenblad Matthijs Kaaks was daartoe bereid. ‘In retroperspectief is het voor menigeen echter een zegen dat Advocatie niet veel eerder is verschenen.’

31 mrt 2015

Twintig jaar De Stand van de Advocatuur & het Notariaat, tien jaar Advocatie. Ja, KSU-oprichter Pablo van Klinken heeft wat aangericht in de wereld van de advocatuur. Maar hij deed dat uiteraard niet in zijn eentje. Daarom hier aandacht voor de redacteuren die Advocatie de afgelopen zes jaar kleur hebben gegeven. Waar anders te beginnen dan bij mijn eerste partner in crime, Juriaan Mensch?

30 mrt 2015

In het kader van het 20-jarig jubileum van De Stand van de Advocatuur & het Notariaat en het 10-jarig bestaan van Advocatie, hebben dit jaar vier direct betrokkenen (Pablo van Klinken, Juriaan Mensch, Nico Mookhoek en Lucien Wopereis) en twee relatieve buitenstaanders (Matthijs Kaaks en Christ’l Dullaert) hun visie gegeven op de jubilarissen. Die verhalen zijn te vinden in De Stand, maar worden de komende weken ook gepubliceerd op Advocatie. Vandaag uitgever Nico Mookhoek, die op een druilerige maandag in mei naar de rechter mocht.

25 mrt 2015

Afgelopen donderdag werd de 20e Stand van de Advocatuur & het Notariaat feestelijk gepresenteerd in Hotel Arena in Amsterdam. Advocatie TV was erbij, en zag hoe een nieuw begrip ontstond: een Christ’l Dullaertje doen. De afscheid nemende columnist van Advocatie maande de aanwezigen niet achterin de zaal te blijven hangen, en naar voren te komen. “Ik ga hier niet in een gat staan praten. Anders kom ik naar u toe, en dan krijgt u een beurt.”

24 mrt 2015

Christiaan Alberdingk Thijm was één van de feestredenaars tijdens de jubileumpresentatie van De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2015, afgelopen donderdag in Hotel Arena in Amsterdam. Hij loodste op geheel eigen wijze de toehoorders door de geschiedenis van Advocatie: “Advocatie en De Stand: ze laten ons in de spiegel kijken, allebei op hun eigen manier, en wat we zien, laten we eerlijk zijn, is niet onze mooiste kant.”

24 mrt 2015

De presentatie van De Stand was een vrolijk netwerkborrelfeest, waarbij een keur aan sprekers de zaal toesprak. Pablo van Klinken keek terug op het ontstaan van De Stand en Advocatie, Christ’l Dullaert nam na tien jaar afscheid als columniste van Advocatie en Christiaan Alberdingk Thijm legde uw fascinatie voor seks bloot. Verder Gouden Zandlopers voor HVG (de snelste groeier 2011-2015) en M&A dealcaptain Dennis de Breij. Een fotoverslag.

20 mrt 2015

In de cumulatieve tabel - advocaten en (kandidaat)notarissen bij elkaar opgeteld - zijn in de Top 10 twee positiewisselingen te noteren: De Brauw Blackstone Westbroek is voor het eerst sinds 2009 weer de grootste, en Van Doorne boekt net als vorig jaar een plaats winst: het schuift van positie 9 naar 8. CMS zakt een plaats in de cumulatieve tabel.

19 mrt 2015

Koud een week nadat Lucien Wopereis in januari 2008 bij KSU Uitgeverij zijn plek innam als hoofdredacteur, schoof ik aan tegen zijn bureau. Advocatie.nl had op dat moment net iets minder dan vijfduizend abonnees, en als de hoestende servers de site draaiende wisten te houden, lazen nog eens een paar duizend passanten mee.

19 mrt 2015

Dit jaar voor de tweede keer in De Stand: de Top 30 van notariskantoren. In deze lijst vindt u de grote bekende Nederlandse advocaten- en notariskantoren, maar ook de ‘pure’ notariskantoren: notariskantoren met enkel (kandidaat)notarissen in de gelederen. In de Top 30 staan dit jaar in totaal 16 van dit soort kantoren.

Pagina's

Subscribe to De Stand