Advocatenkantoren hangen vlag halfstok voor vermoorde Derk Wiersum

Advocatenkantoren door het hele land gaven donderdag gehoor aan de oproep van de NOvA om de vlag halfstok te hangen ter herdenking van de woensdag geliquideerde advocaat Derk Wiersum. Ook bij gerechtsgebouwen en het Ministerie van Veiligheid en Justitie hangt de vlag halfstok, evenals bij verschillende kantoren aan en rond de Amsterdamse Zuidas.

Tijdens de landelijke vergadering van het College van Afgevaardigden van de Orde van Advocaten is donderdagmiddag een minuut stilte gehouden. Bij het kantoor van Wiersum aan de Jacob Obrechtstraat 51 in Amsterdam zijn al veel bloemen gelegd.

Algemeen deken Rijlaarsdam deed woensdag namens de orde de oproep om donderdag massaal de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan Wiersum. “Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd, in de eerste plaats voor de naasten van Derk Wiersum,” schrijft hij. “Ook binnen de advocatuur is de schok onvoorstelbaar groot. Derk wordt door collega's omschreven een zeer aimabele en integere man en een kundig advocaat. Ook rechters en Officieren van Justitie laten ons weten diep geschokt te zijn. Als een advocaat om het leven wordt gebracht vanwege het werk dat hij doet, is een ook aanslag op de rechtsstaat. Advocaten moeten in alle vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen.”

Allen & Overy

Rechtbank Amsterdam
Rechtbank Amsterdam


Kalff Katz & Franssen

Stibbe

Van Till
Van Till Advocaten

 

    | Mail de redactie | Print