Advocatie

17 dec 2007

De voorzitter van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS), mevrouw Kyra Pijls ziet niks in de plannen van minister Hirsch Ballin. Hirsch Ballin wil notarissen de bevoegdheid geven om een verzoek tot scheiding en tot ontbinding van een geregistreerd partnerschap bij de rechter in te dienen. Het doel van de plannen is de snelheid van scheidingen te verhogen en de kosten te verlagen. Pijls ziet dit ten koste gaan van de kwaliteit van het rechtssysteem.

Lees meer...
11 dec 2007

De President van de rechtbank Haarlem F.C. Bakker heeft namens het gerechtsbestuur Haarlem een klacht ingediend bij deken Germ Kemper tegen de Amsterdamse advocaat Babur Beg. Kemper heeft uiteindelijk naar aanleiding van de klacht het initiatief genomen om een tuchtprocedure bij de Raad van Discipline te starten.

Lees meer...
05 dec 2007

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk.
Wat is The Law Firm School en hoe is deze tot stand gekomen? En wat vindt de Orde van Advocaten van de nieuwe school? Hierover een kort interview met Willem Bekkers, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten.

Lees meer...
14 nov 2007

Boekrecensie

Enkele beeldbepalende overnames hebben geleid tot nieuwe bedrijven vol schulden, investeerders met duizelingwekkende winsten en een forse schadepost voor de Nederlandse belastingbetaler. Dat alles onder het toeziend oog van werknemers en management en met gebruik van het geld van Nederlandse pensioenfondsen.

Lees meer...
24 okt 2007

Afgelopen weekend werd de finish bereikt tijdens de Race of the Classics for Young Professionals. Een spannende zeilrace op de Noordzee met meer dan 400 deelnemers en 16 historische zeilschepen zorgde voor spanning en sensatie op de hoge golven met windkracht 5 tot 6 op zee. Baker & McKenzie was de 'winnaar'onder de advocatenkantoren die meededen. Loyens & Loeff eindigde op de 13de plaats en AKD Prinsen Van Wijmen eindigde op de 15de plaats. De winnaar was het team van de ministerie van Economische zaken.

Lees meer...
24 okt 2007

Strafpleiter Michiel Pestman (Böhler Advocaten) is de advocaat van Nuon Chea, de rechterhand van Pol Pot die in de jaren zeventig meer dan 1,7 miljoen Cambodjanen heeft laten vermoorden. Pol Pot, inmiddels overleden, kwam in 1975 aan de macht en leidde de Rode Khmer, het meest gevreesde leger van Cambodja.

Lees meer...
24 okt 2007

De parlementaire advocaat is sinds twee jaar 'in het leven' geroepen door de Tweede Kamer. De Landsadvocaat bestond al, maar bij een parlementair onderzoek kan dezelfde advocaat niet ook nog eens voor de Tweede Kamer optreden, in verband met conflicterende belangen.

Lees meer...
16 okt 2007

Amerikaanse advocatenkantoren die niet genoeg vrouwen of etnische minderheden in dienst hebben, kunnen morgen door hun opdrachtgever worden gedumpt.

Lees meer...

15 okt 2007

In House Internationaal
Temidden van alle artikelen over de juridische afdelingen van Nederlandse en buitenlandse ondernemingen die Voxius en KSU samen presenteren, is het wellicht aardig eens te kijken hoe er in de Verenigde Staten tegen de vraag wordt aangekeken: wat maakt een legal departement excellent? Op wat voor zaken focust een Amerikaanse 'In House Bij…'-aflevering? Ten slotte, het is een oude wijsheid, alles wat in de Verenigde Staten begint komt ooit ook hierheen.

Lees meer...
09 okt 2007

Uit onderzoek is gebleken dat stress een steeds grotere rol speelt in het ziekteverzuim van werknemers.
Hoe is dit binnen de advocatuur gesteld? In een serie van drie onderzoeken, wordt onderzocht hoe 'stressig' de advocatuur in Nederland is en welke factoren daarbij een rol spelen.
Doe mee aan het onderzoek welk door Advocatie.nl, RaymakersvdBruggen en Stressbalance wordt gehouden.

Lees meer...

Pagina's