Advocatie

17 dec 2007

De voorzitter van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS), mevrouw Kyra Pijls ziet niks in de plannen van minister Hirsch Ballin. Hirsch Ballin wil notarissen de bevoegdheid geven om een verzoek tot scheiding en tot ontbinding van een geregistreerd partnerschap bij de rechter in te dienen. Het doel van de plannen is de snelheid van scheidingen te verhogen en de kosten te verlagen. Pijls ziet dit ten koste gaan van de kwaliteit van het rechtssysteem.

Lees meer...
11 dec 2007

De President van de rechtbank Haarlem F.C. Bakker heeft namens het gerechtsbestuur Haarlem een klacht ingediend bij deken Germ Kemper tegen de Amsterdamse advocaat Babur Beg. Kemper heeft uiteindelijk naar aanleiding van de klacht het initiatief genomen om een tuchtprocedure bij de Raad van Discipline te starten.

Lees meer...
05 dec 2007

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk.
Wat is The Law Firm School en hoe is deze tot stand gekomen? En wat vindt de Orde van Advocaten van de nieuwe school? Hierover een kort interview met Willem Bekkers, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten.

Lees meer...