Advocatie

23 apr 2008

Het plan van Ernest Louwes om als jurist bij een advocatenkantoor te gaan werken, is afgeblazen. Maurice de Hond, die eerder beweerde dat Louwes aan de slag gaat bij een advocatenkantoor, baseerde zich op oude informatie.

Lees meer...
22 apr 2008

Verzekeraar Movir maakt met de zwangerschaps- en bevallingsverlofvoorwaarden geen verboden onderscheid tussen (zelfstandig werkende) vrouwen en mannen. Dat heeft de rechtbank Utrecht begin deze maand bepaald. De al lang slepende zaak werd aangespannen door advocaten en artsen. De politiek heeft inmiddels maatregelen aangekondigd "om vrouw en kind te beschermen". De Tweede Kamer besloot afgelopen dinsdag dat de nieuwe zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen versneld moet worden ingevoerd, waarschijnlijk al in mei.

Lees meer...
22 apr 2008

'Ordeverstoring' is het thema van het 14e lustrumcongres van de Jonge Balie in Den Haag. Iets meer dan honderd jonge - en oude - advocaten hebben zich verzameld. Dagvoorzitter Harro Knijff roept zijn collegae en confrères op om er een chaotische dag van te maken. "Dan is het geslaagd." Ons oordeel: redelijk chaotisch, maar vooral met dank aan de oude(re) garde.

Lees meer...
15 apr 2008

De Franse nationale financiële toezichthouder mag niet zelfstandig bij advocaten onderzoeken of ze witwasregels overtreden. Dat onderzoek moet altijd plaatsvinden met tussenkomst van de deken. Dat heeft de hoogste Franse administratieve rechter, het Conseil d'Etat, op 10 april jongstleden bepaald. In Nederland is de situatie anders, stelt het Bureau financieel toezicht (Bft). Binnenkort start een proefproces, aldus de toezichthouder.

Lees meer...
09 apr 2008

Is er nu wel of geen actieve opsporing naar foute advocaten of notarissen die verweven zijn met de onderwereld in Amsterdam? Recherchechef Arno Julsing kondigde actieve opsporing van frauderende advocaten en notarissen aan, en een proefproces. "We pakken ze aan." En: "Notarissen moeten bloeden." Het Openbaar Ministerie weersprak Julsing's strijdlustige uitspraken direct. "Niks van waar."

Lees meer...
08 apr 2008

In De Stand van de Advocatuur 2008 is een fout geslopen. In de tabel op pagina 48, de zogeheten cumulatieve top 30, staat advocatenkantoor Baker & McKenzie met 182 juristen (Nederlandse advocaten, buitenlandse advocaten, Nederlandse advocaten in het buitenland, (kandidaat-notarissen, Nederlandse (kandidaat-)notarissen in het buitenland en fiscalisten bij elkaar opgesteld) op plaats 14, terwijl dit plaats 10 had moeten zijn. Hieronder de cumulatieve top tien zoals die had moeten luiden.

Lees meer...
08 apr 2008

Op 1 mei aanstaande gaat The Maastricht Forensic Institute (TMFI) van start. Het instituut, dat moet gaan concurreren met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Maastricht en DSM. De prijzen voor forensisch onderzoek blijven vooralsnog mistig: TMFI kan en wil volgens eigen zeggen geen prijskaartje aan de te verlenen diensten hangen.

Lees meer...
08 apr 2008

"Of ik veelvuldig contact heb gehad met Wilders? Daarover doe ik geen uitspraak, en ook niet over de vraag of het voor mij een moeilijke beslissing was deze zaak aan te nemen." Een normale zaak was het in ieder geval niet, aldus de advocaat van Wilders in de zaak die de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) tegen de politicus aanspande: "Je komt automatisch terecht in een veiligheidsverhaal. Maar het was voor mij ondenkbaar dat iemand in Nederland geen advocaat zou kunnen krijgen."

Lees meer...
01 apr 2008

KSU ondervroeg de kantoren ook over de vergoedingen die worden betaald aan HBO'ers en universitaire studenten die stage lopen. Stibbe werkte hier wel mee, en voert ook meteen de lijst aan van het best betalende kantoor voor studentstagiaires van de universiteit.

Lees meer...
01 apr 2008

Gemeten naar het bruto maandsalaris is Loyens & Loeff het best betalende advocatenkantoor voor advocaat-stagiaires: € 3.304 euro. Maar let op: het kantoor keert geen dertiende en veertiende maand uit zoals bijvoorbeeld De Brauw Blackstone Westbroek (3.200 bruto per maand), en kent ook geen bonusregeling zoals Allen & Overy.

Lees meer...

Pagina's