Advocatie

21 jul 2009

De Amerikaanse advocaat H. Beatty Chadwick is na een een gevangenisstraf van veertien jaar vrijgelaten. Chadwick werd veroordeeld voor contempt of court, omdat hij bij de scheiding van zijn echtgenote 2,5 miljoen dollar verborgen hield. Chadwick heeft altijd volgehouden dat hij het geld heeft verloren bij een slechte investering.

Lees meer...
21 jul 2009

JPR Advocaten (Deventer, Doetinchem, Enschede, Groenlo en Zutphen) heeft een kort geding over de omvang en strekking van een concurrentiebeding van een advocaat-medewerker verloren. JPR Advocaten stelde bij het gerechtshof Arnhem dat de vertrokken advocaat-medewerker Hugo van Steijn via een vestiging van De Mul Zegger Advocaten in Malden concurrerende werkzaamheden verrichtte voor de vestiging van De Mul Zegger in Apeldoorn. Dat zou in strijd zijn met het concurrentiebeding. Volgens het hof is daarvan geen sprake.

Lees meer...
21 jul 2009

Founding father Mike Morgan van www.GoldmanSachs666.com (de cijfers zijn een verwijzing naar de duivel) mag zijn website in de lucht houden, zolang hij duidelijk blijft aangeven dat er geen relatie bestaat tussen de bank en website. Omgekeerd zal Goldman Sachs afzien van gerechtelijke acties wegens merkinbreuk tegen Morgan. Dat is de uitkomst van een procedure die Morgan aanspande tegen de investeringsbank.

Lees meer...
15 jul 2009

Gabriƫl Meijers (Meijers Canatan Advocaten) heeft zich teruggetrokken uit de strafzaak tegen de vastgoedhandelaar Paarlberg, omdat hij van de rechters onvoldoende tijd krijgt om te reageren op stellingen van het openbaar ministerie. Paarlberg wordt verdacht van witwassen. Hij krijgt nu tot 7 augustus de tijd om een nieuwe advocaat te zoeken.

Lees meer...
01 jul 2009

Minderjarigen hebben recht op bijstand van een advocaat tijdens verhoor door de politie. Dat heeft de Hoge Raad gisteren bepaald. Voor volwassen verdachten ligt de zaak genuanceerder: die moet de gelegenheid krijgen om voorafgaand aan het verhoor een advocaat te raadplegen, tenzij er sprake is van "dwingende redenen, binnen de grenzen van het redelijke".

Lees meer...