Advocatie

30 sep 2009

Mag een moslima-advocate in de rechtszaal een hoofddoek dragen? De orde van de Brusselse balie buigt zich thans over deze vraag van een Franstalige moslima, die advocaat wil worden en tijdens haar pleidooien de hoofddoek wil aanhouden. Dat meldt De Standaard.

Lees meer...
30 sep 2009

Baker & McKenzie is de nieuwe nummer één van advocatenkantoren in de ranglijst 2009 van het zakenblad Incompany100. Van Doorne, de grote winnaar van vorig jaar, bungelt nu ergens onderaan de lijst. De traditionele machtsverhoudingen verschuiven als gevolg van de economische crisis, stellen de onderzoekers. Advocatenkantoren zijn niet langer onaantastbaar en worden vooral afgerekend op hun prijs. Het grote aantal dalers en stijgers in de lijst is opvallend.

Lees meer...
30 sep 2009

In het Advocatenblad van vorige week vrijdag stond een opmerkelijke ingezonden brief: advocaat Blaauw uit Haarlem schrijft dat hij werd benaderd met de heugelijk mededeling dat zijn kantoor in aanmerking kwam voor een nominatie voor een Gouden Muis (prijs van Mr. voor de beste website), maar dat die nominatie meteen ingetrokken toen hij weigerde een advertentie af te nemen in het blad. Wij vroegen en kregen commentaar van hoofdredacteur Michiel van Kleef van Mr. en Linus Hesselink van het Advocatenblad.

Lees meer...
29 sep 2009

Zestig procent van de Amerikaanse advocaten stelt dat er geen stigma meer rust op deeltijdwerken in de advocatuur. Dat meldt Law.com op basis van onderzoek door het Project for Attorney Retention (PAR). De afgelopen negen jaar is het aantal parttime partners in de VS sterk toegenomen, van 1,6 procent in 1999 tot 12 procent in 2008. Het aantal parttimers in de Nederlandse advocatuur stijgt ook, maar er blijft ruimte voor verbetering.

Lees meer...
29 sep 2009

Het College van Afgevaardigden heeft op 17 september ingestemd met een onderzoek naar het toezicht op de advocatuur. Het onderzoek wordt geleid door Arthur Docters van Leeuwen, voormalig procureur-generaal en oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, en deels uitgevoerd door onderzoekers van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Kosten: € 80.000. Algemeen secretaris Jan Suyver van de Nederlandse Orde van Advocaten geeft een korte toelichting.

Lees meer...
29 sep 2009

De Haarlemse advocaat W.M. Blaauw beklaagt zich in een ingezonden brief in het Advocatenblad van vorige week over de handelwijze van het blad Mr. Volgens Blaauw werd hij genomineerd voor een Gouden Muis (beste website), maar werd die nominatie meteen ingetrokken toen hij weigerde om een advertentie in Mr. te kopen a raison van € 1650. Je moet die prijs dus eigenlijk kopen? We vroegen het na bij hoofdredacteur Michiel van Kleef. En daarna bij Linus Hesselink van het Advocatenblad. En daarna bij meneer Blaauw.

Lees meer...
23 sep 2009

De ontwikkelingen binnen het notariaat van Boekel De Nerée - elf (kandidaat)notarissen gaan weg bij het kantoor, er blijven drie 'volwaardige' notarissen over - hebben tot dusver tot weinig reacties of vervolgpubliciteit geleid. Daar komt vandaag verandering in: wij kregen een van de vertrokken notarissen te spreken.

Lees meer...
22 sep 2009

Aan sappige nieuwtjes uit de VS was deze week geen gebrek. Een samenvatting van het meest opmerkelijke nieuws: advocaat beraamt moord op collega-advocaat, belastingadvocaat wil eigen porno- en prostitueekosten aftrekken van de belasting en advocaat scheldt de advocaat van wederpartij de huid vol in de rechtszaal.

Lees meer...
22 sep 2009

KSU Studie gaf een weekendje Londen weg voor twee personen: iedere advocaat-stagiair die zijn of haar gegevens aan ons doorgaf, maakte kans op deze felbegeerde prijs. En wie zich bovendien inschreef voor een VSO-cursus van KSU Studie vergrootte zijn of haar winkans. Naast de hoofdprijs zijn vier Blackberries ter beschikking gesteld door Mobile United. De winnares van de hoofdprijs is Nynke de Jager, werkzaam bij advocatenkantoor Lamers de Groot in Amstelveen.

Lees meer...
16 sep 2009

Advocaten van de omgevallen zakenbank Lehman Brothers dagen Barclays voor de rechter vanwege een veel te lage overnameprijs, Dirkzwager treft een schikking met een groep van veertig gedupeerde beleggers, minister Hirsch Ballin van Justitie pakt onredelijke incassokosten aan en de Amsterdamse rechtenstudent Axel Arnbak won de Internet Scriptieprijs. Enkele headlines van deze week.

Lees meer...

Pagina's