Advocatie

25 feb 2010

Op 27 april gaat in Londen de rechtszaak van advocate Deidre Dare tegen haar voormalige werkgever Allen & Overy van start. De scabreuze internetschrijfster Dare is nog immer strijdvaardig en zal zichzelf vertegenwoordigen bij de Britse rechter. Ze heeft haar advocaat - "A no win no fee dude" - aan de kant gezet.

Lees meer...
24 feb 2010

Kom op 12 maart naar Het Nationaal Juristencongres in de Amsterdam RAI! Ontmoet topwerkgevers zoals Allen & Overy, DLA Piper, Clifford Chance, Loyens & Loeff, Houthoff Buruma, Van Doorne, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, ARAG Rechtsbijstand en De Rechtspraak. Tevens kun jij carrièregerichte en vakinhoudelijke workshops gratis volgen als: De strafpleiter spreekt, Kies je advocatenkantoor, Insolvency XL en De Fexibele Firm.

Lees meer...
24 feb 2010

Vorige week wraakte Hans Anker voor de eerste keer in zijn dertigjarige loopbaan als advocaat een rechter, en met succes. Sinds enkele jaren wordt er vaker naar het middel gegrepen, maar ook vaker oneigenlijk gebruikt. De kans dat een wraking slaagt is ongeveer één op tien. Anker: "Je moet zeker weten dat je sterk staat."

Lees meer...
24 feb 2010

Er zijn voldoende waarborgen om de onafhankelijkheid van de advocaat in dienstbetrekking (de Cohenadvocaat) te waarborgen. Dat heeft de Nederlandse Orde van Advocaten bij monde van advocaat Onno Brouwer van Freshfield Bruckhaus Deringer op 9 februari jongstleden betoogd in de AkzoNobel-zaak bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

Lees meer...

17 feb 2010

En nu zijn het er nog drie: Jaap van der Meer van Turnaround advocaten, Jacob Bisschop van Dommerholt advocaten en Roel Kop van Poelmann van den Broek zijn de drie overgebleven kandidaten voor de Le Tableauprijs Patroon van het Jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de presentatie van De Stand van de Advocatuur 2010 op 26 maart aanstaande in het WTC in Amsterdam.

Lees meer...
17 feb 2010

De door de Raad van Discipline voor onbepaalde tijd geschorste advocaat Dion Bartels lijkt zichzelf immuun te achten voor bestrijdingsmiddelen. Nu wil hij terugkeren als advocaat. Het hoger beroep bij het Hof van Discipline dient op 19 april aanstaande. Intussen houdt hij lezingen over fraudezaken, de advocatuur en zijn eigen wel en wee. "En ik schrijf een boek over de Palm Invest-zaak. De film over Palm Invest gaat ook door. Het gaat allemaal door." Een kort vraaggesprek.

Lees meer...

17 feb 2010

De sociale advocatuur in Nederland is te braaf geworden. Sociaal advocaten moeten weer de barricaden op: ze moeten individuele rechtszaken publicitair groter maken dan ze zijn, en stevige claims indienen tegen machtige partijen. Die consensus tekende zich af tijdens de presentatie van het door de Orde van Advocaten uitgebrachte boek 35 jaar sociale advocatuuur. "We moeten het vak weer sexy maken, en zo houden."

Lees meer...
17 feb 2010

Advocaat Henri Lindeman uit Den Bosch is eind vorig jaar door de rechter veroordeeld tot terugbetaling van meer dan een miljoen euro, omdat hij als verantwoordelijk bestuurder van de stichting derdengelden van de malafide Utrechtse advocaat en taxiondernemer A. P. Flinterman passief toekeek hoe deze de rekening plunderde voor eigen gewin.

Lees meer...

10 feb 2010

Per 1 maart neemt advocaat Jan Loorbach het stokje voor drie jaar over van Willem Bekkers als algemeen deken van de Orde van Advocaten. Hij blikt alvast vooruit op de klus die hem wacht en hoe hij zich als deken wil profileren. Een vraaggesprek: "We worden meer op de buitenwereld gericht."

Lees meer...
10 feb 2010

Justitie houdt deze week een proef met een advocatencontainer naast een politiebureau in Capelle aan den IJssel. De twee advocaten zijn 24 uur per dag direct klaar voor gebruik, zodat politieonderzoek naar arrestanten geen onnodige vertraging oploopt. "Wij zijn er tot nu toe heel blij mee, en de politie en advocaten voorzover ik weet ook."

Lees meer...

Pagina's