Advocatie

29 jun 2010

Sinds vorig jaar voeren KSU Uitgeverij en RaymakersvdBruggen jaarlijks in samenwerking het Nationaal Salarisonderzoek Advocatuur uit. Het doel van het salarisonderzoek is tweeledig: het verschaffen van inzicht over beloningen aan (aanstaande) advocaten enerzijds, en het verstrekken van informatie aan advocatenkantoren anderzijds. Die kunnen mede aan de hand van het onderzoek hun belonings- en HRM-beleid toetsen en vormgeven. Kantoren die aan het onderzoek willen deelnemen, kunnen de vragenlijst tot en met uiterlijk vrijdag 2 juli invullen.

Lees meer...
23 jun 2010

De aanstaande hervormingen van het Britse juridische landschap, als gevolg waarvan onder meer externe partijen kunnen investeren in advocatenkantoren, zullen niet leiden tot een 'big bang'. Dat voorspelde private equity-investeerder Jon Moulton van Better Capital tijdens een door City-advocatenkantoor Rosenblatt georganiseerde bijeenkomst. De nieuwe Britse regering heeft intussen bevestigd dat het vasthoudt aan het spoorboekje voor de hervormingen. Die gaan oktober 2011 van start.

Lees meer...
23 jun 2010

Sinds zijn schorsing voor onbepaalde tijd, blijft Dion Bartels gewoon pleitoefeningen houden voor de diverse tuchtcolleges in het land. Ditmaal stond hij tegenover Jerry Hoff, de advocaat van stenenschuiver Richard Homburg. Meerdere kort gedingen dienden al wegens smaad en laster over en weer, vorige week was de uitspraak in de tuchtzaken die er parallel naast liepen. Het verbale duel tussen de zelfbenoemde "lawaaipapegaai" en de (niet-zelfbenoemde) "juridische pyromaan".

Lees meer...

22 jun 2010

Bob Elfring van Credit Suisse"Ik verwacht de komende 12 tot 18 maanden nog geen herstel van de fusie- en overnamemarkt," aldus zakenbankier Bob Elfring vorige week donderdag op een seminar over fusies, georganiseerd door NRC Focus. M&A-advocaat Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy probeerde een oplossing te vinden voor het herstel van het beschadigde stakeholdersmodel. Over de overname van ABN Amro: "We moeten toch constateren dat er along the road veel slachtoffers zijn gevallen."

Lees meer...
22 jun 2010

Sinds vorig jaar voeren KSU Uitgeverij en RaymakersvdBruggen jaarlijks in samenwerking het Nationaal Salarisonderzoek Advocatuur uit. Het doel van het salarisonderzoek is tweeledig: het verschaffen van inzicht over beloningen aan (aanstaande) advocaten enerzijds, en het verstrekken van informatie aan advocatenkantoren anderzijds. Die kunnen mede aan de hand van het onderzoek hun belonings- en HRM-beleid toetsen en vormgeven. We hebben de sluitingstermijn van het onderzoek met twee weken verlengd: kantoren die willen deelnemen, kunnen de vragenlijst tot en met uiterlijk 2 juli invullen.

Lees meer...
16 jun 2010

"Onnodig grievend," vond advocaat Frederick Wolters het weerwoord van confrère Frederieke van der Hoek: zij reageerde in 2008, inkomend met gestrekt been, op een ingezonden klaagzang van Wolters in het Advocatenblad. Wolters' ego is gekrenkt, hij doet zijn beklag bij de deken en dient een tuchtklacht in tegen Van der Hoek. Nu ligt er de beslissing van de Raad van Discipline: klacht ongegrond.

Lees meer...
16 jun 2010

Al 120 advocaten mochten zich verheugen op de Texaanse Ponzi-miljardair R. Allen Stanford als cliënt in de high profile fraudezaak. Lang duurde de samenwerking veelal niet. Eerst pompte hij geld rond in zijn Ponzi-scheme, nu draait hij een advocatencarrousel. Volgens Stanford zijn de advocaten alleen maar uit op roem en geld. Hij ontslaat ze sneller dan je "objection!" kunt roepen.

Lees meer...
09 jun 2010

Een blik op de jaarcijfers van rechtsbijstandverzekeraars laten een substantiële stijging in het aantal zaken zien: DAS realiseerde in 2009 in behoorlijke omzet- en winststijging, terwijl de cijfers van ARAG over 2009 minder florissant zijn. SRK zag de instroom van juridische zaken in 2009 afnemen, omdat een grote opdrachtgever overstapte naar DAS. Bij Achmea steeg het aantal zaken ook aanzienlijk.

Lees meer...
09 jun 2010

Intellectueel eigendom is wel het laatste waar voetbalfans zich druk over maken in aanloop naar het WK 2010 in Zuid-Afrika, maar het houdt de gemoederen binnen de Zuid-Afrikaanse advocatuur wel degelijk bezig. Twee Zuid-Afrikaanse advocaten stellen tegenover Advocatie.nl dat tot dusver minder IE-rechtszaken zijn gevoerd dan verwacht. T-shirts en petjes zijn echter een belangrijke bron van conflict. "De prijs van officiële WK-kledingstukken is simpelweg te duur voor de gemiddelde Afrikaanse consument."

Lees meer...
02 jun 2010

Afgelopen vrijdag de inleidende beschietingen van een nieuwe veldslag in een al heel lang durende oorlog: Chipshol. Vorige week was de regiezitting waar men agenda's mocht trekken voor te houden getuigenverhoren. Het is een ware sterrencast geworden. Met in de hoofdrollen judge Westenberg en NMA-directeur Pieter Kalbfleisch. Met glansrijke bijrollen voor Bert van Delden en twee Stibbe-sterren. Releasedatum: eind dit jaar. Hier alvast de trailer van Chipshol Collateral Damage.

Lees meer...

Pagina's