Advocatie

29 sep 2010

Lalalala... Life goes on. Hoe dicht staan halsstarrig optimisme en een bord voor de kop bij elkaar? "De facto verandert er niets," zegt Dion Bartels in een reactie op zijn schrapping van vorige week. "Kennelijk past het maatpak van de advocatuur niet bij mijn persoonlijke ontwikkeling."

Lees meer...
29 sep 2010

Het is een op zijn minst vreemde bijeenkomst, de persconferentie van Micha Kat afgelopen vrijdag op Schiphol. Die begint in de stationshal bij het vliegveld. Kat gaat op een bank staan en voert zijn publiek in razendsnel tempo langs de van zijn website welbekende reeks: Bilderberg, de Oranjes, vaccins, main stream media, Demmink, Justitie en pedostaat Nederland. Hij krijgt applaus, en daarna gaat het in optocht naar een zaal ergens in het WTC. Daar gaat hij twaalf rechters ontmaskeren, als zijnde corrupt.

Lees meer...
29 sep 2010

"Ons houten zeiljacht is nog zeewaardig. Maar er moet wel geschuurd, geplamuurd en gelakt worden. Steeds opnieuw. Het advocatenkantoor Van Dam werd in mei 1940 weggebombardeerd, niet ver hier vandaan. Het kantoor werd prompt voortgezet aan boord van een houten boeier. Het schip heette De Vrijheid. Laten we blijven waken voor de behouden vaart van ons Schip van rechtstaat!"

Lees meer...
22 sep 2010

Lateral Moves wordt een terugkerende rubriek waarin partners in de top van hun vakgebied worden ondervraagd over de motieven achter hun keuze voor een overstap naar een concurrent, of de start van een eigen kantoor. De eerste is Daniella Strik. Na veertien jaar NautaDutilh koos ze voor Linklaters waar ze nu de Amsterdamse Corporate Litigation & Arbitration praktijk van het Magic Circle kantoor leidt.

Lees meer...
22 sep 2010

Vorige week diende bij de rechtbank Den Haag een kort geding waarin de Haagse strafrecht- en cassatieadvocaat Michael Mantz maar liefst veertien miljoen euro eist van de Staat der Nederlanden. De strafpleiter werd begin jaren negentig veroordeeld voor het aanranden van twee vrouwelijke cliënten, maar blijft erbij dat hij onschuldig is. We belden de advocaat: "Dit is slechts het topje van de ijsberg. Nee, ik geef verder nu geen commentaar. Eerst de uitspraak maar eens zien."

Lees meer...
15 sep 2010

Tien advocaten hebben de training Frysk foar abbekaten - ofwel; Fries voor advocaten - met succes afgerond. De cursus is in samenwerking met de Friese raad van toezicht ontwikkeld. "We denken dat de rechtspraak verbetert als mensen hun verhaal in hun eerste taal kunnen vertellen."

Lees meer...
15 sep 2010

Legal InsolveSjoerd Kooistra's horeca-imperium, opererend onder de naam Plassania Beheer, is maandag failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Krap een week geleden vroeg de advocaat van Wijlen Kooistra, Oscar Hammerstein, surseance van betaling aan voor Plassania, omdat er een schuld bleek te zijn van €150 mln. Curator Gratama: "We bekijken - naast de mogelijkheden van een doorstart- ook of een deel van de zaken kan worden verkocht, niet één voor één, maar in grotere stukken tegelijk." Deel IV in de door Legal Insolve gesponsorde reeks Faillissement van de Maand.

Lees meer...
15 sep 2010

Voormalig deken C. Boskamp van Den Bosch heeft ook de tuchtzaak die nog tegen hem liep bij het Hof van Discipline - aangespannen door de Eindhovense horeca-ondernemer Siegobert Jansen - gewonnen. Volgens Jansen had de deken een brief gelekt cq laten lekken aan een kantoorgenoot, de advocaat van zijn broer. Jansen is ernstig gebrouilleerd met zijn broer. Eerder won het kantoor Boskamp & Willems een kort geding wegens smaad tegen Jansen.

Lees meer...

09 sep 2010

De meeste Nederlandse universiteiten zijn dit jaar gezakt op de prestigieuze wereldranglijst van onderzoeksbureau QS, die woensdag is gepubliceerd. Het bureau beoordeelt instellingen jaarlijks op onder meer de kwaliteit van onderwijs en onderzoek.

Lees meer...
08 sep 2010

De Ware Toedracht is het nieuwe boek van de hand van Ton Derksen, de wetenschapsfilosoof die eerder in Het OM in de Fout genadeloos de cognitieve misstappen van het OM in bekende gerechtelijke dwalingen blootlegde. Zijn werk leidde onder meer tot het heropenen van de zaak Lucia de B., die dit jaar vrij kwam. Het nieuwe boek verenigt wetenschappelijke theorie en strafrechtpraktijk. "Als advocaat moet je het NFI en OM niet geloven."

Lees meer...

Pagina's