Advocatie

26 okt 2011

De Amerikaanse rechter Jay Bybee, hij autoriseerde als overheidsadvocaat onder meer de martelmethode waterboarding met een reeks van geheime memo's, heeft voor 3,4 miljoen dollar gratis advocatenadvies gekregen. Advocatenkantoor Latham & Watkins 'investeerde' 3,25 miljoen dollar in de man, andere advocatenkantoren nog eens 150.000 dollar.

Lees meer...
26 okt 2011

Onze zuiderburen zijn volgens onderzoek van Test-Aankoop - de Vlaamse Consumentenbond - helemaal niet tevreden met advocaten. Uit de enquête blijkt dat de consument vooral schrikt van de hoge kosten, omdat de advocaat hen daarover niet goed informeert.

Lees meer...
19 okt 2011

In de serie Jurist in Bedrijf deze keer Karin Aquarius, senior legal counsel bij adidas. "Dit bedrijf ademt echt sport. Er wordt tussen de middag gebasketbald op het sportveld naast de kantine, en werknemers mogen soms naar grote sportevenementen, zoals het WK Voetbal of Roland Garros. Dat zijn natuurlijk leuke bijkomstigheden."

Lees meer...
19 okt 2011

Aan het slot van het gesprek vat Jos Engelen, voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), het nog een keer samen: hij is een groot voorstander van Open Access als het gaat om wetenschappelijke - waaronder juridische - informatie, maar uitgevers zijn nodig om dat mogelijk te maken. Engelen adviseerde eerder het PAUC, het Platform Advocatenkantoren Uitgevers Contacten. "Als ze slim zijn, dan stappen de uitgevers er snel in. De poort naar de toekomst staat dan wijd open."

Lees meer...
12 okt 2011

Rassers Advocaten te Breda is een pur sang advocatenkantoor met een stevige positie in Breda en daarbuiten. Rassers kenmerkt zich door een dynamische, stimulerende en collegiale werkomgeving. De praktijk van Rassers richt zich vooral op ondernemers. Zowel het groot-, midden- en kleinbedrijf als instellingen en overheden worden tot de vaste clientèle van het kantoor gerekend. Wegens versterking en uitbreiding komen wij graag in contact met een:

ADVOCAAT STAGIAIRE EN EEN ADVOCAAT MEDEWERKER BOUWRECHT

Lees meer...
12 okt 2011

Bij binnenkomst van de rechtbank Amsterdam zitten op verschillende plekken jonge advocaatstagiairs zenuwachtig te frummelen aan hun bef. Vaderlijke patroons spreken geruststellende woorden, het ding zit goed, no worries. Zo meteen gaat de feestelijke buitengewone zitting beginnen waarin de 5000ste Amsterdamse advocaat wordt beëdigd. Zijn naam: Maurice Joppe, afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, advocaatstagiair bij Houthoff Buruma.

Lees meer...
05 okt 2011

In de beleggingsfraude rond Quality Investments die vorige week bekend werd, speelt advocaat Koen Blom van het Amsterdamse HRM Advocaten een niet geringe rol. Hij is een van de vier aangehouden verdachten. Het OM bevestigt dat "de 48-jarige man uit Bussum" voor veertien dagen in bewaring is gesteld.

Lees meer...
05 okt 2011

In de serie Jurist in Bedrijf Carien Bouvy, al meer dan twintig jaar bedrijfsjurist bij FloraHolland, de bekende bloemenveiling in Aalsmeer. Daarnaast werkt ze als mediator. "Het werkt erg prettig als ook in de hoogste regionen de bedrijfsjuristen zijn ingebed. Het is belangrijk dat al in het voortraject, als er alleen nog maar een idee is, er een jurist bij betrokken is."

Lees meer...
05 okt 2011

Rassers Advocaten te Breda is een pur sang advocatenkantoor met een stevige positie in Breda en daarbuiten. Rassers kenmerkt zich door een dynamische, stimulerende en collegiale werkomgeving. De praktijk van Rassers richt zich vooral op ondernemers. Zowel het groot-, midden- en kleinbedrijf als instellingen en overheden worden tot de vaste clientèle van het kantoor gerekend. Wegens versterking en uitbreiding komen wij graag in contact met:

EEN (ZEER) GEVORDERDE ADVOCAAT MEDEWERKER ONDERNEMINGSRECHT

Lees meer...