Advocatie

26 jan 2010

Amé Derks is met haar 21 jaar (inmiddels 22, red.) de jongste advocaat van Nederland, zo liet de Orde van Advocaten haar na inschrijving eind vorig jaar weten. Sinds 19 oktober 2009 werkt ze op het kantoor van haar vader, Derks Advocaten. Haar moeder is er office manager. "De Holleeders bellen mij terecht nog niet op, maar verder hebben cliënten er juist bewondering voor dat ik op zo'n jonge leeftijd al advocaat ben."

Lees meer...
19 jan 2010

Het is een zinsnede van David Maister ter introductie van zijn acquisitielessen. Wat hij er mee wil zeggen; aan iedere nieuwe cliënt die belt, gaat een actie aan vooraf. Wat is die actie? Wat maakt dat u gebeld wordt?

Lees meer...
13 jan 2010

In het bestuur van de praktijkvennootschap van advocaten kunnen binnenkort niet-advocaten worden opgenomen, zolang ze een minderheid vormen. De nieuwe regel lijkt vooral voor grote kantoren van betekenis. "Advocaten kijken niet verder dan hun neus lang is. Ze blijven altijd in hetzelfde spectrum van kennis en perceptie hangen. Maar elke monocultuur gaat ten onder. Het advocatenkantoor in de huidige vorm blijft hoe dan ook niet bestaan."

Lees meer...
05 jan 2010

De innovatieve law firm is vooralsnog een mythe, en het bestaande managementmodel van de advocatuur is niet toereikend voor het moderne advocatenkantoor. Deze harde conclusies trekt organisatiedeskundige Ad Kil in zijn proefschrift Managementcompetenties van de managing partner van de law firm, dat hij vandaag verdedigt aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. "ICT wordt nog te veel gebruikt voor het bestaande interne productieproces, oftewel administratie, boekhouding en de interne bibliotheek, in tegenstelling tot standaard online juridisch advies," aldus de onderzoeker.

Lees meer...