Advocatie

26 mei 2010

Neurologie rukt op in de rechtszaal. Vorige maand diende advocaat David Zevin uit Brooklyn New York een brainscan in als bewijs in een civiele zaak. Die scan moest bewijzen dat een cruciale getuige de waarheid vertelt, schrijft tech-magazine Wired. Het zou een novum met verstrekkende gevolgen zijn. Levert een scan "independent, scientific validation that someone is telling the truth"?

Lees meer...
26 mei 2010

De finale van de Best Graduates 2010 werd onlangs gestreden tussen tien toptalenten in de exclusieve boardroom op de 32e etage van de Rembrandttoren in Amsterdam. Advocatie TV was aanwezig bij de slotronde van de finale. Filmpje!

Lees meer...
26 mei 2010

Heleen Koggink won anderhalve week geleden de Best Graduate Law 2010-competitie, een wedstrijd voor toptalent van Memory Events. Advocatie maakte een filmpje met een korte impressie van de slotronde van de finaledag, en interviewde de 21-jarige winnares. "Ik denk wel dat het helpt om in mijn C.V. te kunnen melden dat ik de winnaar ben van Best Graduates 2010. Echter, dat is niet mijn primaire doel geweest. Het is vooral een eer om de winnaar te zijn."

Lees meer...
19 mei 2010

Sinds vorig jaar voeren KSU Uitgeverij en RaymakersvdBruggen jaarlijks in samenwerking het Nationaal Salarisonderzoek Advocatuur uit. Het doel van het salarisonderzoek is tweeledig: het verschaffen van inzicht over beloningen aan (aanstaande) advocaten enerzijds, en het verstrekken van informatie aan advocatenkantoren anderzijds. Die kunnen mede aan de hand van het onderzoek hun belonings- en HRM-beleid toetsen en vormgeven.

Lees meer...
19 mei 2010

Heleen Koggink van de Universiteit Utrecht en stagiaire bij Loyens & Loeff, mag zich de BestGraduate Law 2010 noemen. Vorige week woensdag werd de finale tussen tien toptalenten gestreden in de exclusieve boardroom op de 32e etage van de Rembrandttoren in Amsterdam. Advocatie was aanwezig bij de slotronde van de finale.

Lees meer...