Advocatie

25 jan 2012

Op 23 november 2011 is Legalloyd gelanceerd, een online platform dat de zoektocht naar de meest geschikte advocaat mogelijk maakt. Twee maanden na de lancering hebben zich volgens het bedrijf al bijna vijftig advocaten aangesloten. Het platform is opgericht door drie ondernemers en combineert kennis op het gebied van advocatuur, online marketing en software ontwikkeling.

Lees meer...
25 jan 2012

Deze week verscheen het boek De Urenfabriek van Fleur Brockhus, over het hectische leven van een advocaatstagiaire op de Zuidas. Zelf stopte Brockhus na twee jaar met haar stage bij Stibbe en zei de advocatuur definitief gedag. Advocatie interviewde de schrijfster. Met haar boek wil Brockhus Zuidassers - en dan vooral de partners daar - een spiegel voorhouden: "Het gaat me aan het hart dat mensen met talent binnenkomen op zo'n kantoor en doodongelukkig weggaan."

Lees meer...

25 jan 2012

Advocatie wil dit jaar - in navolging van de Innovative Lawyers Award for Alternative Fee Arrangements van de Financial Times - de juryprijs Gouden Zandloper uitreiken aan het kantoor dat - of de advocaat die - het meest innovatieve alternatieve prijsarrangement hanteert. Deadline voor de nominaties: 6 februari. Eenpitter, klein of groot kantoor: doe mee!

Lees meer...
18 jan 2012

Advocatie wil dit jaar - in navolging van de Innovative Lawyers Award for Alternative Fee Arrangements van de Financial Times - de juryprijs Gouden Zandloper uitreiken aan het kantoor dat - of de advocaat die - het meest innovatieve alternatieve prijsarrangement hanteert. Doe mee!

Lees meer...
11 jan 2012

Er wordt heel veel over gepraat en geschreven: de advocatuur zou veel vaker bereid moeten zijn om afscheid te nemen van het volgens velen vermaledijde en onberekenbare uurtje-factuurtje, en hard aan de slag moeten met alternatieve prijsarrangementen. Advocatie wil dit jaar - in navolging van de Innovative Lawyers Award for Alternative Fee Arrangements van de Financial Times - de juryprijs Gouden Zandloper uitreiken aan het kantoor dat - of de advocaat die - het meest innovatieve alternatieve prijsarrangement hanteert. Doe mee!

Lees meer...
11 jan 2012

De Britse Law Society heeft een richtlijn gepubliceerd voor advocaten die actief zijn op Twitter, LinkedIn en Facebook. Uitgangspunt: de ethische regels van het vak zijn onverkort van toepassing wanneer een advocaat zich op internet begeeft. Hij moet integer handelen, hij mag zijn onafhankelijkheid niet in gevaar brengen en hij mag het publieke vertrouwen in het beroep van advocaat niet beschamen.

Lees meer...