Advocatie

29 aug 2012

Als u nu een neef of nicht moet adviseren over een studiekeuze, zou u hen dan een rechtenstudie aanraden? In de VS is deze vraag vanwege de opbouw van enorme studieschulden nog veel prangender, en daarom worden momenteel werkgroepen opgericht die zich gaan buigen over de toekomst van de rechtenstudie.

Lees meer...
15 aug 2012

De Amerikaanse rechtenstudente Taylor Grey Meyer had al dertig keer contact gezocht met honkbalploeg San Diego Padres om een slecht betaald bijbaantje te bemachtigen. Ze kreeg geen enkele reactie, en toen ze die eindelijk wel kreeg was het een uitnodiging om tegen betaling van 495 dollar een soort banenmarkt bij te wonen. Dat schoot Meyer in het verkeerde keelgat.

Lees meer...
08 aug 2012

Aan de hand van een vaste en vooraf opgestelde begroting werken aan grote juridische projecten is in opkomst in de Verenigde Staten. Zes grote advocatenkantoren, voorlopers op dit gebied, geven in Law Technology News tips over Legal Project Management (LPM). Waar het onder meer om draait: "Making a 40-hour task that takes 60 hours the firm's problem, not the client's."

Lees meer...
01 aug 2012

Lange tijd was het zo dat wie eenmaal was toegetreden tot de maatschap, niet meer werd beoordeeld op zijn functioneren. Die situatie is echter aan het veranderderen. Advocatie inventariseerde de stand van zaken omtrent partnerevaluaties bij enkele grote Nederlandse kantoren. Ook spraken we met een adviseur over het onderwerp. Het lijkt erop dat de meeste grote kantoren een systeem van partnerevaluatie hebben ingesteld, maar dat de mate van professionaliteit uiteen loopt.

Lees meer...