Annemieke Hazelhoff (CMS) Patroon van het Jaar 2019

Annemieke Hazelhoff

Annemieke Hazelhoff, advocaat bij CMS in Amsterdam, is donderdag op het Jonge Balie Congres in Scheveningen uitgeroepen tot de Patroon van het Jaar 2019. De andere genomineerde patroons waren Abdi Youssuf (Ekelmans & Meijer), Jeroen Zandt (Codex Mulder) en Vincent Boumans (Lexence).

Het is pas de eerste keer dat Hazelhoff een advocaat-stagiaire begeleidt, vermeldt het juryrapport. Misschien wel juist daarom is ze ‘uitzonderlijk consciëntieus en toegewijd’. Zo heeft Hazelhoff ervoor gezorgd dat haar stagiaire bij haar op de kamer zit, wat bij haar kantoor zeer uitzonderlijk is. Bovendien deinsde ze er niet voor terug om enkele Brusselse kantoorgenoten te sommeren om ook aandacht te besteden aan haar stagiaire.

‘De moeite en inspanningen die Annemieke verricht om een goed patroon te zijn, terwijl dit voor haar misschien juist een beetje buiten haar comfortzone ligt, is prijzenswaardig,’ aldus de jury. ‘Verder moedigt zij haar stagiaire van harte aan om vooral te genieten van haar stageperiode.’

De jaarlijkse Patroon van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Le Tableau en Dialogue in samenwerking met de Stichting Jonge Balie Nederland. Een buitengewoon patroon beschikt volgens de organisatie over ‘uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden en het vermogen om adequaat feedback te geven. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat’.

    | Mail de redactie | Print