A&O: dealwaarde globale M&A-markt daalt met 12% in de eerste helft 2019

De wereldwijde dealwaarde in de M&A-markt is in de eerste helft van 2019 wereldwijd met 12% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit het dinsdag gepubliceerde M&A Insights Rapport van Allen & Overy.

 

‘Het totale dealvolume daalde met 16%; een neerwaartse trend die zich voordoet in de meeste sectoren en regio's, aangezien politieke en economische vraagstukken effect hebben op het vertrouwen in de boardroom,’ aldus het kantoor in het persbericht. Ondanks deze daling laat het rapport, samengesteld met gegevens van Refinitiv, ook zien dat het de derde keer is dat er in de eerste helft van het jaar een transactiewaarde van 2 biljoen USD is bereikt.

In West-Europa, goed voor 14% van het totale aantal wereldwijde deals, manifesteerde de daling zich voor het eerst in de tweede helft van 2018 en deze zette zich voort in 2019. Ten opzichte van de eerste helft van 2018 daalde de dealwaarde met 57%.

Een van de positievere berichten die uit de cijfers van het rapport voortvloeien heeft betrekking op het sluiten van deals in de financiële sector. Na enkele jaren van inactiviteit zijn de transactiewaarden tot nu toe met meer dan 7% gestegen, wat de hoogste stijging van de afgelopen twaalf jaar is.

‘In Nederland waren de eerste zes maanden dynamisch’, aldus Katinka Middelkoop, partner bij Allen & Overy Amsterdam. ‘Zowel private equity als strategische partijen toonden interesse in verschillende sectoren, waaronder de financiële sector. De meest opvallende en grootste transactie was de verkoop van de Nederlandse verzekeraar Vivat door Anbang. We verwachten de komende maanden verdere activiteit in deze sector.’

Klikk hier voor het volledige rapport

    | Mail de redactie | Print