Brexit-zorgen zetten rem op omzetgroei grootste Britse kantoren

De gezamenlijke omzet van de vijftig grootste advocatenkantoren in Groot-Brittannië steeg in het boekjaar 2018-2019 met 9,6% naar 24,2 miljard pond (momenteel 26,6 miljard euro). Als gevolg van Brexit-zorgen is deze omzetgroei minder imposant dan de stijging van 15,4% in 2017-2018, zo blijkt uit cijfers van Legal Week.

De omzetgroei bij de vijftig grootste Britse kantoren is vooral te danken aan een toename van het absolute aantal advocaten (headcount); met 8,5% naar 55.615 advocaten. De gemiddelde omzet per top 50 advocaat komt hiermee neer op 384.000 pond, een minimale stijging van 1% ten opzichte van een jaar eerder.

In de ranking naar omzet staat DLA Piper op de eerste plaats met een omzet van 2,11 miljard pond. Magic Circle-giganten Clifford Chance en Linklaters volgen op de tweede en derde plaats, met respectievelijk 1,69 miljard en 1,63 miljard. Slechts drie van de vijftig kantoren noteerden een lichte omzetdaling: Hogan Lovells (nog steeds in de top tien van meest verdienende kantoren), Norton Rose Fulbright en Hill Dickinson.

De gemiddelde winst per equity partner (PEP) bij een Brits top 50-kantoor steeg in het afgelopen boekjaar naar 750.000 pond, 4% meer dan in het jaar ervoor. Bij de Magic Circle-firms Allen & Overy, Clifford Chance, Freshfields en Linklaters bedraagt de PEP tussen de 1,6 en 1,8 miljoen pond, zoals te zien is in deze tabel.

De omzetten lieten vooral eind maart 2019 stagnatie zien: de uitstel van de Brexit had duidelijk invloed op de besluitvorming van cliënten, aldus een partner van het kantoor Macfarlanes in Legal Week. “We denken wel dat de vraag van cliënten in een klap hard zal stijgen als er eenmaal duidelijk is, zeker als het gaat over transacties. Ook al zit de rem er iets op, het voelt niet als een herhaling van 2008.”

Ook Linklaters’ managing partner Gideon Moore weigert zich ondanks de onzekere toekomst grote zorgen te maken. “Wat er ook gebeurt, we zijn ervan overtuigd dat Londen een van de belangrijkste financiële centra ter wereld blijft. Bovendien zien we op andere plekken volop kansen.”

 

    | Mail de redactie | Print