Corporate finance-adviseurs buitenspel bij miljardendeal

"Als je zo'n deal niet zelf kan doen, zit je als directie op de verkeerde stoel", aldus Oscar Slingerland, CEO van oliehandelaar Frisol, vorige week tegen KSU-website Overfusies.nl. Bij de fusie met Van der Sluijs voor €8 miljard maakt Frisol geen gebruik van externe corporate finance-adviseurs. Advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseert de aandeelhouders van Frisol.


Slingerland gaat er vanuit dat als je de markt goed genoeg kent, geen externe strategisch adviseurs nodig zijn om de deal te maken. Er zijn wel partijen die het boekenonderzoek hebben gedaan, maar voor strategisch advies heeft Frisol geen "dure adviseurs" nodig. De woordvoerder van fusiepartner Van der Sluijs geeft geen commentaar.

Jan-Paul van der Hoek van Houthoff Buruma treedt op als juridisch adviseur van de aandeelhouders van Frisol. Over de transactie kan hij nog niets zeggen. Daarvoor is de deal nog te prematuur. Hij verwacht dat de deal in het najaar afgerond kan worden.

Bij de fusie brengen de aandeelhouders van beide bedrijven hun aandelen in een nieuwe holding. Reggeborgh, het investeringsvehikel van de familie Wessels, is grootaandeelhouder in Frisol. In 2006 was Van der Hoek van Houthoff Buruma ook van de partij. Toen kocht Reggeborgh Frisol van Petroplus.

Aandeelhouders zijn onder andere het management van beide bedrijven, oud-topman van raffinaderij Petroplus Marcel van Poecke en participatiemaatschappij Reggeborgh van de familie Wessels.


    | Mail de redactie | Print