Courtwatch vernieuwd

Op de vernieuwde website Courtwatch.nl kan iedereen zijn mening kwijt over de prestaties van een notaris, advocaat of rechter. Volgens eigenaar Paul Ruijs moet de juristen beoordeeld kunnen worden op kwaliteit. "Je gaat in Nederland publiekelijk voor schut met de oliebollentest, maar als het écht ergens over gaat, dan schiet men in een kramp."

"Pas op!" Je kunt het beste "doorlopen" als je notaris mr. W.A. van Rozen van Nysingh (thans Notarissen van Naam) tegenkomt. Want Van Rozen is volgens een zekere B.S. Schreuders "hautain" en "glad". Verder ontloopt hij vragen en lijdt hij aan geheugenverlies. De website Courtwatch bestaat algeruime tijd, maar is na lang dralen nu opnieuw gelanceerd.

 

Ruijs heeft de site nieuw leven ingeblazen omdat de Consumentenbond of Kassa wel een tuinarchitect of reisbureau als oplichter ontmaskeren, maar de juristerij "niet aan durft te pakken". Ruijs: "Typisch Nederlands. Als het nergens om gaat, zoals het AD nationale oliebollentest, dan ben je publiekelijk de lul met je slechte oliebollen. Maar als het écht ergens over gaat, zoals het notariaat of de advocatuur, die ons nota bene is opgelegd door de overheid, dan schiet men in de kramp."

Hij vervolgt: "Als een middenstander publiekelijk wordt ontmaskerd als oplichter heet dat "goede consumentenvoorlichting" waar geen rechter aan te pas komt. Bij een notaris of advocaat heet dat smaad of laster, een inbreuk op de privacy en aantasting van de integriteit en goede naam."

Je mening geven over een advocaat op Courtwatch over een notaris, advocaat, of rechter kan alleen na vermelding van naam en telefoonnummer. Wie het niet eens is met wat er over hem of haar gezegd wordt, kan via de webmaster het telefoonnummer achterhalen van degene die de recensie heeft geplaatst. "Om toch een drempel op te werpen," zegt Ruijs, die niet wil dat Courtwatch een digitale schandpaal vol gescheld wordt. (26 maart 2009)

 

    | Mail de redactie | Print