De Haan en deken niet nader tot elkaar over succesfee aardbevingszaak

Twee maanden kregen ze om nader tot elkaar te komen, maar het is niet gelukt. De Haan Advocaten en deken Rob Geene hebben geen overeenstemming bereikt over de beloningsconstructie die het kantoor bedacht in de procedure namens huizenbezitters met aardbevingsschade, bevestigt De Haan desgevraagd. De Raad van Discipline moet zich nu alsnog over de constructie buigen.

De tuchtrechter gebood de deken en het Groningse advocatenkantoor eind maart om te proberen er eerst gezamenlijk uit te komen wat betreft de manier van beloning. Daar kregen ze tot en met mei de tijd voor.

Geene heeft bezwaar tegen de manier waarop De Haan zich door cliënten laat betalen als de NAM overgaat tot schadevergoeding. Op dat moment ontvangt het kantoor 'succesfees' van vijf tot tien procent van de vergoedingen. Hierdoor staat niet het belang van de gedupeerden, maar het financiële gewin van het kantoor op de eerste plaats, aldus de deken. De Haan heeft altijd gesteld dat de regeling keurig volgens de regels is uitgedacht.

Deken Geene zegt nu in het Dagblad van het Noorden dat hij en De Haan het nog steeds niet eens zijn geworden over de constructie. ‘We hebben elkaar in de ogen gekeken en gezegd: we agree to disagree.’ Dat betekent dat de Raad van Discipline alsnog in de loop van dit jaar zal beoordelen of het kantoor met deze regeling tuchtrechtelijk verwijtbaar handelt.

 

    | Mail de redactie | Print