De Haan en Dirkzwager betreden top 10 meest gewilde werkgevers

In de top 10 van meest gewilde juridische werkgevers onder studenten hebben advocatenkantoren De Haan (Noord-Nederland) en het Gelderse Dirkzwager als nieuwkomers een plekje veroverd ten koste van veel Zuidaskantoren. Het populairste advocatenkantoor om voor te werken blijft Loyens & Loeff, blijkt uit de nieuwste editie van het onderzoek Netherlands’ Most Attractive Employers, jaarlijks uitgevoerd door Universum Global.

Loyens & Loeff bezet de tweede plaats van de lijst met populairste juridische werkgevers, waarin de Rijksoverheid de toppositie behoudt. Qua advocatenkantoren in de top 10 wordt Loyens & Loeff gevolgd door AKD op plaats zes. Op de plekken drie, vier en vijf zijn respectievelijk KLM, Google en Apple te vinden.

De nieuwe binnenkomers De Haan Advocaten & Notarissen en Dirkzwager staan op respectievelijk acht en tien. De Brauw Blackstone Westbroek bevindt zich tussen hen in op de negende positie. Nog vier advocatenkantoren hebben de top 20 behaald: Trip (13), Stibbe (15), NautaDutilh (17) en Houthoff Buruma (18).

Terug na enkele jaren uit de top 10 te zijn verdwenen is de Belastingdienst, dit jaar op plaats zeven. Opvallend genoeg is Shell in korte tijd aanzienlijk minder populair geworden onder juridische studenten: de oliegigant nam vorig jaar nog de vijfde plaats in en is dit jaar gezakt naar plek 25.

Ook de grote accountantskantoren hebben afgelopen jaar over de hele linie flink aan populariteit ingeleverd. In de algemene ranking van de honderd meest gewilde werkgevers zijn KPMG, EY en PWC allen meer dan tien plaatsen gedaald. Alleen Deloitte heeft zijn positie weten te behouden.

In de ranglijst van juridische werkgevers handhaven PWC, Deloitte en KPMG hun score echter nog heel behoorlijk ten opzichte van vorig jaar (resp. plaatsen 26, 27 en 37). Alleen EY scoort fors hoger en valt met een elfde plek net buiten de law top 10.

Aan het onderzoek van Universum Global namen dit keer in totaal bijna 20.000 studenten deel, onder wie bijna 1.800 rechtenstudenten.

Download hier het rapport (PDF)

 

    | Mail de redactie | Print