De salarissen van 1e, 4e en 7e jaars advocaten: Linklaters betaalt het best

Linklaters is het best betalende advocatenkantoor van Nederland, zo blijkt uit het nieuwste salarisonderzoek in de Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2017. Eerstejaars stagiaires bij Linklaters verdienen € 4.090, vierdejaars advocaten € 5.980 en zevendejaars advocaten komen ruwweg uit tussen de € 8.500 en € 9.500. Hogan Lovells en De Brauw Blackstone Westbroek volgen in de lijstjes op plek twee en drie.

Het verschil tussen het hoogste en laagste salaris voor eerstejaars stagiaires bij de Top 50 kantoren die deelnamen aan het onderzoek, is iets gegroeid. Het bruto maandsalaris van eerstejaars varieert nu van € 2.283 bij Damsté tot € 4.090 (bij Linklaters, was vorig jaar € 3.858). Deze bedragen zijn exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen.

Hogan Lovells deed voor het eerst in jaren weer mee aan het salarisonderzoek en staat op plaats twee met € 3.634 per maand voor eerstejaars. Op de derde plaats in deze lijst staat De Brauw Blackstone Westbroek, dat € 3.568 betaalt.

Voor vierdejaars advocaten beweegt het salaris bij de grootste kantoren zich tussen de € 3.527 bij Damsté en € 5.980 bij Linklaters, dat hiermee flink afstand neemt van de nummers twee en drie. De Brauw gunt vierdejaars een maandloon van € 5.470 en Hogan Lovells betaalt € 5.409.

De salarissen voor zevendejaars advocaten bij de top 50 kantoren liggen tussen de € 4.501 (Van Iersel Luchtman) en minimaal € 8.565 bij Linklaters. Ook in deze lijst staan De Brauw en Hogan Lovells op de plaatsen twee en drie, met maandsalarissen van respectievelijk € 7.922 en € 7.425.

Linklaters heeft ook de ambitie om het best betalende kantoor te zijn, met het doel de beste mensen aan te trekken en behouden, aldus een reactie van HR-manager Simone van der Leij: "Onze medewerkers zijn onze belangrijkste asset. De opdrachten waaraan ons kantoor werkt, zijn vaak uitdagend en wij vragen dan ook veel van onze mensen. Daar moet je een uitstekende beloning tegenoverstellen. Het salaris is daarvan een component en dat kan binnen onze werkomgeving en in deze markt niet anders dan zeer competitief zijn." 

Bekijk de complete overzichten van de salarissen van eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten in Advocatie Magazine. Het eerstvolgende Magazine ontvangen in uw mailbox? Aanmelden kan hier.

 

    | Mail de redactie | Print