Distributeur Barentz stapt in joint venture met TasteStrik: Houthoff en VDB adviseren

Distributeur Barentz International in Hoofddorp koopt een substantieel belang in de specialist in zoetwarensmaakstoffen TasteStrik. Samen richten ze een joint venture op: Barentz koopt daarin een belang van 75% van eigenaar Robert Strik, die TasteStrik in 1991 oprichtte. Houthoff en VDB traden aan als juridisch adviseurs.

Houthoff adviseerde Strik Bedrijven Beheer bij de deal. Teamleider was Bram Caudri. Hij werd bijgestaan door onder meer Merel Zwankhuizen en Chantal Presilli (tax). Barentz International werd bijgestaan door VDB Advocaten Notarissen (Rosmalen en Waalre).

Barentz koopt het bedrijf vooral om zijn kennis van smaakstoffen in bakkerij- en zoetwaren en ontbijtgranen. Dat is voor Barentz een 'mooie aanvulling', zegt ceo Hidde van der Wal van Barentz in een toelichting op de transactie in het FD.

De dealwaarde is niet bekendgemaakt. Barentz heeft een omzet van ruim €1,1 mrd, met 1100 werknemers. Het bedrijf is over de hele wereld actief met 55 dochterbedrijven. TasteStrik zette met twintig werknemers vorig jaar €28 mln om.

    | Mail de redactie | Print