Eerste Gouden Zandlopers Oeuvre Award toegekend aan Jaap Winter

Jaap Winter heeft donderdagavond bij de 14e uitreiking van de Gouden Zandlopers de Oeuvre Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor de eerste keer toegekend. Winter was gedurende zijn loopbaan onder meer advocaat-partner De Brauw Blackstone Westbroek, bedrijfsjurist bij Unilever en bestuursvoorzitter van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Jaap Winter (links) en Harm EdensMet de toekenning van deze eerste Oeuvre Gouden Zandloper wilde de vijfkoppige jury nadrukkelijk een standaard voor de toekomst neerzetten. Uit het juryrapport: ‘Wie heeft er nu echt veel betekend voor het juridische vak, en draagt zijn of haar visie hierop ook actief uit? De toon wordt daarom gezet door Jaap Winter, een kleurrijke en tegelijk bescheiden persoonlijkheid, die in de loop der jaren actief is geweest op alle mogelijke terreinen binnen het juridische veld.’

Winter, nog altijd hoogleraar aan de VU en werkzaam als management consultant bij Phyleon, zei donderdagavond bij de prijsuitreiking in de Amsterdamse Kromhouthal vereerd te zijn met de toekenning. “Ik was even bang dat zo’n oeuvreprijs een teken zou zijn dat ik maar eens moest stoppen, maar het blijkt vooral een aanmoediging te zijn om door te gaan," zei hij bij het in ontvangst nemen van de award. Verder gaf hij de vele advocaten en juristen in de zaal nog mee om met het toenemende gebruik van technologie vooral de menselijkheid die bij het juridische vak hoort, niet uit het oog te verliezen.

Jaap Winter vertelt over zijn carrièreverloop en zijn visie op het juridische vak in een uitgebreid interview in het vernieuwde Advocatie Magazine, dat geheel in het teken staat van de Gouden Zandlopers 2019 en de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2019. Klik op de cover om het magazine te lezen.

 

 

 

    | Mail de redactie | Print