'Fusie Norton Rose Fulbright en Chadbourne & Parke op komst’

Internationaal advocatenkantoor Norton Rose Fulbright staat op het punt om te fuseren met het New Yorkse kantoor Chadbourne & Parke. Dit meldt The Lawyer donderdag. Onderhandelingen over het samengaan zouden in een vergevorderd stadium zijn, zo melden anonieme bronnen vanuit de kantoren.

Chadbourne & Parke telt circa 400 advocaten en heeft tevens vestigingen in onder meer Latijns Amerika, Rusland en Turkije. Het kantoor heeft volgens Amerikaanse media echter wel eens een betere positie in de markt gehad. Hierdoor, plus dat Norton Rose Fulbright zijn oog heeft laten vallen op de sterke sectie project finance van het kantoor, zou de gesprekken om te fuseren op gang hebben gebracht. In New York zijn de twee kantoren overigens al gevestigd in hetzelfde pand op Sixth Avenue. Zij hebben nog niet gereageerd op de fusieberichten.

Als de samensmelting inderdaad doorgaat, dan volgt deze nog geen vier jaar na de vorige fusie voor het huidige Norton Rose Fulbright (circa 4.000 advocaten wereldwijd). Dit kantoor ontstond in juni 2013 na het samengaan van het Britse Norton Rose en het Amerikaanse Fulbright & Jaworski. De Amsterdamse vestiging van Norton Rose Fulbright telt circa veertig advocaten.

Overigens kwam Chadbourne & Parke vorig jaar negatief in het nieuws, nadat partner Kerrie Campbell haar kantoor voor honderd miljoen dollar had aangeklaagd wegens seksediscriminatie ten aanzien van vrouwelijke partners. 

 

    | Mail de redactie | Print