Houthoff en Vestius begeleiden overname ICT-bedrijf Winvision door Odin Groep

ICT-dienstverlener Winvision uit Nieuwegein wordt voor een onbekend bedrag overgenomen door de Odin Groep. Hiermee voegt Winvision zich bij de bedrijven Previder, Heutink ICT en Web2Work, die al langer deel uitmaken van de Odin Groep. Voor juridisch advies bij deze transactie werden Houthoff en Vestius Advocaten ingeschakeld.

Formele Microsoft-partner Winvision richt zich op de ontwikkeling, implementatie en het beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform (o.a. Office 365, Infrastructuur, Dynamics, Azure). De dienstverlener ondersteunt klanten die actief zijn in de zorg, onderwijs, lokale overheid en de bouw- en infrasector. Het bedrijf ontwikkelt in eigen beheer geïntegreerde toepassingen en oplossingen, zoals WinCare, het centrale ICT-platform voor jeugdhulp. Winvision is sinds 2002 actief en telt inmiddels ruim 140 medewerkers. 

Met de komst van deze 140 werknemers komt het totale personeelsbestand van de Odin Groep uit op 470 mensen. De koper focust op managed services, cloud- en datacenter-oplossingen voor ondernemers. Daarnaast biedt Odin Groep backoffice-ondersteuning die de onderliggende bedrijven in staat stelt te focussen op de klant. De onderneming behaalde in 2017 een omzet van 85 miljoen euro. Met de toetreding tot Odin Groep denkt Winvision de komende jaren sneller te kunnen innoveren en groeien, bijvoorbeeld op het gebied van de Azure-clouddiensten.

De Odin Group schakelde Houthoff in voor juridisch advies. Het team werd geleid door Jan-Paul van der Hoek en bestond daarnaast uit Maurits de Haan, Tessa Rozendal, Koen Hamelink en Jasmijn Harms. Winvision werd begeleid door Vestius Advocaten, om precies te zijn door Henk Brat, Paul Hendriks en Pieter Verloop.

 

    | Mail de redactie | Print