HVG Law en BarentsKrans betrokken bij Belgische overname uitzendbureau

Het Belgische uitzendbureau Impact heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse branchegenoot Haldu Groep. Dit is een gespecialiseerd uitzendbureau voor technische beroepen, vooral in de bouw en infrastructuur. Advocaten van BarentsKrans en HVG Law stonden paraat voor juridisch advies bij de transactie.

Haldu Groep uit Groesbeek ontstond in 2010 uit een fusie van drie uitzendbureaus, allen gespecialiseerd in technische profielen. De klantenkring van Haldu bestaat voornamelijk uit (MKB)-bouwbedrijven. De organisatie groeide de afgelopen jaren dankzij een scherpere focus op internationale werving om arbeidstekorten in de Nederlandse bouw- en infrastructuursectoren te ondervangen. Het bedrijf telt 35 vaste medewerkers en behaalde in 2018 een omzet van 23 miljoen euro.

Met het meerderheidsbelang in Haldu Groep breidt het Belgische Impact uit naar de Nederlandse bouw- en infrastructuurmarkt. Dit is volgens de Belgen van strategisch belang in verband met een verwachte toenemende werkdruk in de komende jaren, onder meer als gevolg van bouwachterstanden. De inmenging van Impact stelt Haldu Groep daarnaast in staat om te investeren en verder te professionaliseren.

HVG Law en EY TAS stonden de aandeelhouders van Haldu Groep bij. HVG-advocaten Martin Kaptein en Jeroen van den Bliek gaven juridisch advies; EY TAS-adviseurs Patrick Boertien, Jan Kreijkes en Richard Koopman voorzagen de verkopers van financieel advies.

Impact deed voor juridisch advies een beroep op BarentsKrans en werd bijgestaan door Michiel Martin, Esmee Hoogenkamp en Robert-Jan Zwaan. Namens Gmiv traden Dirk Dewal Catharina Soenen en Nicolas de Bruyne op als financieel adviseurs. De transactiewaarde van de deal is niet openbaar gemaakt.

 

    | Mail de redactie | Print