Intertoys weer terug bij Blokker-eigenaar: Baker McKenzie en Van Doorne adviseren

Na enkele omwegen via Engeland en Portugal komen speelgoedketens Intertoys en Maxi Toys toch weer terug in Nederlandse handen. De oude eigenaar – tot afgelopen zomer Blokker Holding, nu Mirage Retail Group geheten – koopt Intertoys en Maxi Toys van het Portugese Green Swan, onder toeziend oog van Baker McKenzie en Van Doorne-advocaten.

Eind 2017 stootte de Blokker Holding Intertoys en Maxi Toys nog af om de formules te verkopen aan het Britse Alteri. In februari dit jaar ging Intertoys failliet. De Portugese investeerder Green Swan dook op als redder in nood en maakte een doorstart mogelijk, maar zou volgens financiële media nu zelf in moeilijkheden verkeren, waardoor ook Intertoys opnieuw dreigde om te vallen.

Nu keren de speelgoedformules toch weer terug bij de Blokker groep, sinds begin dit jaar eigendom van ondernemer Michiel Witteveen en deze zomer omgedoopt tot Mirage Retail Group. De transactiewaarde is niet bekend gemaakt, al zou Witteveen ‘een scherpe prijs’ hebben betaald voor de bedrijven en de bijbehorende winkels.

Hij brengt beide formules samen onder de nieuwe naam Mirage Toys, dat net als Blokker en Big Bazar deel wordt van de Mirage Retail Holding. “Door deze overname ontstaat een sterke speler op de Europese markt die qua schaalgrootte in staat is om bij de inkoop de beste deals te sluiten,” stelt Witteveen in de Telegraaf.

Mirage werd voor deze overname bijgestaan door Baker McKenzie: het team werd geleid door partner Casper Banz en bestond verder uit Niels Matze, Martijn van der Vliet en Youri van ’t Hul. Verkoper Green Swan deed – net als bij de doorstart in mei dit jaar – een beroep op Van Doorne en werd geadviseerd door partner Stefan van Rossum en Jelmer Baukema. Intertoys en Maxi Toys.

 

    | Mail de redactie | Print