Baker McKenzie

Volatility and uncertainty are the new norm. With events like Brexit in the UK and the new administration in the US just two examples of recent geopolitical upheaval, we need to be able to help our clients navigate a constantly changing and challenging market. And it requires a new type of thinking and a different mindset.

We call it The New Lawyer. 

Lawyers who collaborate unusually well across borders, markets and industries around the globe. Lawyers who embrace new ideas and emerging technologies to give businesses confidence in these uncertain times.

We are The New Lawyers. 

We are Baker McKenzie.

Type kantoor:

Notaris
Advocaat

Recente deals

09-07-2019Grundfos koopt Solver Media
28-06-2019Bluegem neemt Light & Living over van Mentha Capital
28-06-2019Ergon Capital Partners acquires TMC Groep from Gilde Buy Out

Nieuws over Baker McKenzie

11 nov 2019

‘Rising stars’ prijzen voor advocaten Allen & Overy, Baker McKenzie, De Brauw

Vier Nederlandse advocaten van Allen & Overy, Baker McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Dentons Boekel en Norton Rose Fulbright zijn afgelopen donderdag in de prijzen gevallen bij de Europe Rising Stars Awards in Londen. De awards zijn bestemd voor veelbelovende advocaten uit heel Europa, jonger dan 40 jaar.

25 sep 2019

Baker McKenzie partner van ‘digitaal innovatiehuis’ Epicenter

Baker McKenzie heeft zich als partner aangesloten bij Epicenter, ‘het eerste digitale innovatiehuis van Nederland’ dat zich wijdt aan innovatie, kennisdeling en ontwikkeling. Baker McKenzie is nu onderdeel van de community voor zakelijke innovators, digitale scale-ups en ondernemers op de Zuidas in het pand EDGE Olympic, aldus Epicenter in het persbericht.

11 sep 2019

Intertoys weer terug bij Blokker-eigenaar: Baker McKenzie en Van Doorne adviseren

Na enkele omwegen via Engeland en Portugal komen speelgoedketens Intertoys en Maxi Toys toch weer terug in Nederlandse handen. De oude eigenaar – tot afgelopen zomer Blokker Holding, nu Mirage Retail Group geheten – koopt Intertoys en Maxi Toys van het Portugese Green Swan, onder toeziend oog van Baker McKenzie en Van Doorne-advocaten.

26 jun 2019

Diversiteitstarget Baker McKenzie: minstens 40 procent vrouwen in juli 2025

Het wereldwijde personeelsbestand van Baker McKenzie moet op 1 juli 2025 voor 40% uit vrouwen en 40% uit mannen bestaan. Het internationale kantoor meldt ‘met trots’ dit target aan zichzelf te hebben opgelegd. Baker McKenzie gunt zichzelf daarbij een soort flexibele marge van 20%: dit deel kan bestaan uit mannen, vrouwen of personen die zichzelf beschouwen als genderneutraal.

25 jun 2019

Halverwege 2019: de Top 10 best gelezen artikelen van Advocatie

De jaarcijfers over 2018 van de NV’s onder de advocatenkantoren, de best betalende kantoren uit De Stand van de Advocatuur en de autorecensie van de Tesla model 3 zijn de drie best gelezen artikelen op Advocatie van de eerste helft van 2019. Verder in de Top 10 onder andere een nieuw Rotterdams litigationkantoor, een uit de hand gelopen onbegrepen grap, een parkeerruzie en een overspannen advocate bij de rechter.

12 jun 2019

Jaarcijfers Top 50 2018: omzet Dentons Boekel met ruim de helft gegroeid

De Nederlandse vestiging van ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons is in 2018 definitief op stoom geraakt. Dentons Boekel behaalde vorig jaar 53% meer omzet dan in 2017. Verder beleefden middelgrote kantoren BarentsKrans en Taylor Wessing volgens hun jaarrekeningen gouden tijden, met respectievelijk ruim 18% en 17% meer omzet.

31 okt 2018

Advocatenkantoren betalen de hoogste stagevergoedingen

Advocatenkantoren hebben gemiddeld de hoogste stagevergoeding over voor student-stagiairs: 705 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek naar in totaal 1.187 stageplaatsen door Magnet.me, een carrièreplatform voor studenten en starters op de arbeidsmarkt. Een rondje langs enkele advocatenkantoren leert dat Baker McKenzie het meest vergoedt: 1.000 euro bruto per maand.

11 jul 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Baker McKenzie, HDK Advocaten, Simmons & Simmons en CMS

Juliana Dantas heeft per 1 juli 2018 Margreet Nijhof opgevolgd als Head of Tax bij Baker McKenzie Amsterdam. Met zeventig adviseurs is Tax de grootste praktijkgroep bij de Amsterdamse Baker McKenzie-vestiging. Verder melden onder meer HDK Advocaten, Simmons & Simmons, AKD en Delissen Martens deze week Nieuwe Uitdagingen.

27 jun 2018

Advocatie Magazine: rechtenstudent wil het liefst naar Loyens & Loeff

Het meest ‘gewilde’ advocatenkantoor onder rechtenstudenten is net als vorig jaar Loyens & Loeff: 21% van de studenten zou er graag willen werken. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek volgen met respectievelijk 20% en 19%. Houthoff en Dirkzwager bezetten samen de vierde plaats met 17%. Dat blijkt uit het onderzoek onder rechtenstudenten van Sdu en Berenschot in Advocatie Magazine.

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

1 mrt 2018

Acht Baker McKenzie-kantoren in dezelfde winstpool, inclusief Amsterdam

Acht Baker McKenzie-vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika vormen per 1 juli 2018 één financieel geïntegreerd onderdeel van het wereldwijde advocatenkantoor. Deze acht kantoren, waaronder Baker McKenzie Amsterdam, delen vanaf dat moment kosten en maken deel uit van dezelfde winstpool, zo bevestigt een Baker McKenzie-woordvoerder in Londen.

13 dec 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Davids Advocaten, DLA Piper en Baker McKenzie

Nichekantoor Davids Advocaten heeft er sinds 1 december een nieuwe partner bij in de persoon van Mirjam van Schoonhoven (foto). DLA Piper benoemt verder Freshfields-advocaat Max Mayer tot partner en Baker McKenzie in Amsterdam krijgt voor zeker twee jaar een Amerikaanse Trade en Compliance partner over de vloer. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 aug 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Axon Advocaten, Banning en Simmons & Simmons

Bird & Bird is per 1 september Hanneke Later-Nijland (foto) kwijt aan Axon Advocaten, waar zij zowel de geneesmiddelenpraktijk als de M&A-praktijk zal versterken. Verder blijkt er in juli een Baker McKenzie partner te zijn overgestapt naar Banning en kan Simmons & Simmons een nieuwe aanwinst melden. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 aug 2017

Ex-Baker McKenzie-team greep ‘zeldzame kans’ bij Dentons Boekel

Een zeldzame kans, zo omschrijft voormalig Baker McKenzie-partner Jurjen Bevers de reden om met drie collega’s over te stappen naar Dentons Boekel. Hiermee beschikt de Nederlandse Dentons-vestiging in een klap over een volwassen fiscale adviespraktijk, die snel zal groeien. Baker McKenzie ziet het viertal niet zonder weemoed vertrekken: “Altijd jammer om goede mensen te zien gaan.”

23 aug 2017

Dentons Boekel lanceert fiscale praktijk met vierkoppig team van Baker McKenzie

Dentons Boekel start een fiscale adviespraktijk bestaande uit vier partners, die afkomstig zijn van Baker McKenzie: Jurjen Bevers, Paul Halprin, Heico Reinoud en Marnix Veldhuijzen. ‘Het hebben van een gedegen fiscale praktijk in Nederland is voor onze wereldwijde organisatie en internationale praktijk noodzakelijk om onze cliënten te kunnen bedienen,’ aldus Tomasz Dabrowski, CEO van Dentons Europe in het persbericht.

24 jul 2017

Baker McKenzie versiert kantoorpand met regenboogbanieren voor Pride Amsterdam

In het kader van Pride Amsterdam 2017 – de nieuwe naam voor de Gay Pride – is het Amsterdamse kantoorpand van Baker McKenzie deze week versierd met verticale regenboogbanieren. Die worden bevestigd aan de vier zijden van het gebouw - het Baker McKenzie House - aan de Zuidas. De banieren zijn in totaal liefst 80 meter lang en zullen al van ver opvallen.

19 jul 2017

NS verkoopt Qbuzz aan Italianen: NautaDutilh en Baker McKenzie adviseren

Na een jaar van zoeken en onderhandelen heeft NS een koper gevonden voor haar dochtermaatschappij Qbuzz: het Italiaans vervoersbedrijf Busitalia, onderdeel van de Ferrovie dello Stato Italiane (FS Group). NautaDutilh en Baker McKenzie stonden paraat voor juridisch advies. Voor welke prijs NS Qbuzz van de hand doet, is niet bekend gemaakt.

21 jun 2017

European Women in Business Law Awards 2017: dezelfde Nederlandse winnaars als vorig jaar

Hoe opmerkelijk: precies dezelfde drie Nederlandse kantoren en vrouwelijke partners als vorig jaar zijn in de prijzen gevallen bij de European Women in Business Law Awards 2017. Bird & Bird won zelfs voor de vijfde keer op rij de landenprijs voor het Nederlandse advocatenkantoor met de gunstigste werkomgeving voor vrouwen. Toeval, of toch consistente kwaliteit onder de winnaars?

29 mei 2017

Slechts twee advocatenkantoren in top 10 populairste juridische werkgevers

Loyens & Loeff blijft het populairste advocatenkantoor onder studenten om voor te werken, net als in voorgaande jaren. Het kantoor bezet de derde plaats in de lijst van ‘Netherlands’ Most Attractive Employers of 2017: Law’, jaarlijks opgesteld door Universum Global. AKD is dit jaar het enige andere advocatenkantoor in de top 10, op plaats 7. Vooral internationale bedrijven zijn nu geliefd bij aanstaande juristen.

8 mei 2017

Dataspecialist AnylinQ op overnamepad: Baker McKenzie en Vissers adviseren

Datamanagement specialist AnylinQ uit Den Bosch heeft het eveeens Brabantse IT-infrastructuur bedrijf TenICT gekocht. Met de overname per 1 mei ontstaat met 200 professionals de grootste IT-infrastructuur speler van Nederland, meldt AnylinQ. Baker & McKenzie en Vissers Advocatuur uit Den Bosch stonden paraat voor juridisch advies.

3 mei 2017

Baker McKenzie experimenteert met peer reviews voor staf en fee earners

Baker McKenzie wil ondersteunende medewerkers niet langer beoordelen op basis van prestaties, maar via peer reviews door collega’s. Een methode die straks waarschijnlijk ook wordt losgelaten op de fee earners van het kantoor: een pilot met peer reviews binnen de Londense vestiging is momenteel aan de gang, meldt The Lawyer. 

6 jul 2016

Jones Day Amsterdam lijft teams Baker & McKenzie en DLA Piper in

Jones Day Amsterdam versterkt zich binnenkort met teams afkomstig van Baker & McKenzie en DLA Piper. Voormalig managing partner en M&A-advocaat Mike Jansen verlaat Baker & McKenzie na ruim twintig jaar en neemt een team van drie advocaten mee, bevestigt zijn kantoor. Vanuit DLA Piper verkast de curatorenpraktijk van partner Jasper Berkenbosch en Erik Schuurs naar Jones Day.

29 jun 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Baker & McKenzie, Littler Mendelson en Kienhuishoving

Baker & McKenzie in Amsterdam benoemt per 1 juli 2016 twee nieuwe partners: Mounia Benabdallah (foto) binnen de Tax praktijkgroep en Itse Oosterhoff binnen de Litigation praktijkgroep. Een voormalig Baker & McKenzie-advocaat stapt juist over naar een van de grootste Amerikaanse arbeidsrechtkantoren, waar hij verantwoordelijk wordt voor de internationale praktijk. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

11 mei 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Clifford Chance, Stibbe, Allen & Overy en Baker & McKenzie

Clifford Chance heeft per 1 mei drie counsels benoemd in Amsterdam. Mirjam van der Kaay (foto), Folko de Vries en David Woolmer zijn allen werkzaam in de Banking & Finance-praktijk. Die bestaat in Amsterdam uit 55 advocaten, onder wie zeven partners en acht counsels. Ook zijn er promoties te melden bij Stibbe, Allen & Overy, Baker & McKenzie en Linklaters. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

25 apr 2016

Legal LGBT netwerk Forward van start

Juridisch Nederland heeft sinds donderdag 21 april zijn eerste legal LGBT netwerk, Forward genaamd. Het doel van Forward is om de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep te bevorderen. Forward wordt ondersteund door Allen & Overy, Baker & McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Hogan Lovells, Houthoff Buruma, Jones Day, Linklaters, NautaDutilh, Norton Rose Fulbright, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne.

10 feb 2016

Buzzcapture: NautaDutilh meest besproken in online nieuws

Advocatenkantoor NautaDutilh is het afgelopen jaar het meest genoemd in het Nederlandse online nieuws. De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe volgen daarna, zo blijkt uit onderzoek van media monitoringtool Buzzcapture. Uit het onderzoek blijkt verder dat de 50 grootste kantoren van Nederland allemaal een pagina op LinkedIn hebben, 92% een Twitterkanaal en dat 72% aanwezig is op Facebook.

23 dec 2015

Managers: Loyens & Loeff beste juridische dienstverlener

Loyens & Loeff is het hoogst genoteerde advocaten- en notariskantoor in de lijst van best gewaardeerde dienstverleners en adviesbureaus van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Inscope Consulting, uitgevoerd onder lezers van magazine Management Team. Het hoogst gewaardeerde advocatenkantoor moet in de lijst nog wel veertig andere bedrijven voor zich dulden.

23 jun 2015

Bird & Bird, Baker & McKenzie opnieuw in prijzen bij European Women in Business Law Awards

Bird & Bird in Den Haag is voor het derde jaar op rij verkozen tot het Nederlandse kantoor met de meest vrouwvriendelijke werkomgeving bij de European Women In Business Law Awards 2015. Deze prijzen werden vorige week uitgereikt in Londen. Ook twee advocates van Baker & McKenzie sleepten een individuele award in de wacht, onder wie – voor de tweede maal – Margreet Nijhof (foto).

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

3 jun 2015

Shell neemt voorafgaand aan panel review prijsanalist in dienst

Oliemaatschappij Shell heeft analist Vincent Cordo – afkomstig van Reed Smith - aangesteld die de prijsafspraken met advocatenkantoren onder de loep gaat nemen. Dat meldt The Lawyer. Shell wil zo de kosten van ‘external counsel’ met 9 miljoen dollar per jaar omlaag brengen, en meer toegevoegde waarde creëren. De bevindingen van Cordo zullen een belangrijke rol spelen bij de panel review die voor 2016 op de agenda staat.

28 apr 2015

Nieuwe Uitdaging bij… Norton Rose Fulbright, Allen & Overy, Boontje en Stek

Van alles wat deze week: een nieuwe partner, nieuwe advocaten, nieuwe associate partners, nieuwe counsels en een groot nieuw fusiekantoor in het familierecht. Onder de nieuwe advocaten Merel Huijbers (foto) die per 15 mei 2015 terugkeert op haar oude nest bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht. De nieuwe uitdagingen van deze week.

8 apr 2015

De Heus en EW Group nieuwe aandeelhouders kippenslachter Plukon, Baker & McKenzie adviseert

Het herzien van de aandeelhoudersstructuur van Plukon Food, de grootste kippenslachter van Nederland, heeft geresulteerd in twee nieuwe eigenaars. Gilde verkoopt een deel van haar aandelenpakket aan Koninklijke De Heus en het Duitse EW Group. Laatstgenoemden kregen advies van Baker & McKenzie.

24 mrt 2015

#SvdA2015: salarissen eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten bij de Top 50

Bij eerstejaars advocaten werkzaam bij de top 50 van advocatenkantoren beweegt het bruto salaris zich tussen 2.267 en 3.822 euro per maand - exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen. De beste betalende kantoren zijn Norton Rose Fulbright, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (3.520) en Baker & McKenzie (3.468). Norton Rose Fulbright is ook koploper bij vierdejaars advocaten (bruto 5.505 per maand) en zevendejaars advocaten (8.193). Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2015.

19 mrt 2015

#SvdA2015: Old school

Koud een week nadat Lucien Wopereis in januari 2008 bij KSU Uitgeverij zijn plek innam als hoofdredacteur, schoof ik aan tegen zijn bureau. Advocatie.nl had op dat moment net iets minder dan vijfduizend abonnees, en als de hoestende servers de site draaiende wisten te houden, lazen nog eens een paar duizend passanten mee.

23 feb 2015

Baker & McKenzie: Chinese investeringen in Europa bereikten recordhoogte in 2014

Onderzoek van Baker & McKenzie wijst uit dat Chinese investeringen in Europa tot recordhoogte zijn gestegen. Het gaat om investeringen in 153 afzonderlijke Europese projecten in 2014, ter waarde van in totaal 18 miljard dollar. Europa is hiermee een van de belangrijkste bestemmingen ter wereld geworden voor Chinese investeringen in het buitenland.

21 jan 2015

Nieuwe Uitdaging bij... Baker & McKenzie, Jones Day, Meijers Canatan en Advocaten van Van Riet

De stortvloed aan nieuw benoemde partners in het nieuwe jaar is nog niet helemaal voorbij, bewijzen onder meer Baker & McKenzie en strafkantoor Meijers Canatan Advocaten, dat twee nieuwe partners benoemde. Uit de as van het gefailleerde Brada LLP is verder alvast een nieuw kantoor ontstaan, in de Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

29 okt 2014

Loyens & Loeff hekkensluiter in 2014 Global 100

Het enige Nederlandse kantoor met een plek in de Global 100 van magazine The American Lawyer heeft zijn positie in die lijst nét aan weten te handhaven. Loyens & Loeff is in de 2014 Global 100 – gemeten naar omzet - gedaald van plaats 92 naar 100; de hekkensluiter behaalde een omzet van 384 miljoen dollar in het afgelopen financiële jaar. Een jaar eerder noteerde het kantoor nog 402 miljoen dollar omzet.

2 jul 2014

Nieuwe Uitdaging bij... Legaltree, Baker & McKenzie, NautaDutilh en Certa Legal

Naast twee nieuwe partnerbenoemingen bij Baker & McKenzie en Legaltree, heeft er deze week een opvallende transfer plaatsgevonden in het Amsterdamse. White collar crime-advocaat Willem Koops heeft Spigt Litigators verruild voor nichekantoor De Bont Advocaten. Verder een bestuurswissel bij NautaDutilh, en andere carrièrestappen in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.

23 jun 2014

Drie Nederlandse kantoren in de prijzen bij European Women in Business Law Awards

Drie Nederlandse kantoren zijn eind vorige week in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de European Women In Business Law Awards 2014 in Londen. De Nederlandse vestiging van Bird & Bird mag zich de ‘Best in Country’ noemen – net als vorig jaar overigens –, onder meer als het gaat om de ‘standaard voor een vrouwvriendelijke werkomgeving’.

18 jun 2014

Omzetten grote kantoren 2013: de weg omhoog is voorzichtig ingezet

Vertoonde de totale omzet van de grootste advocatenkantoren (N.V.’s) in 2012 nog een daling van bijna 1%, in 2013 is de weg omhoog weer heel voorzichtig ingezet. De omzet van 19 N.V.’s die half juni hun jaarrekeningen reeds hadden gedeponeerd bij de KVK, steeg met 0,6%, van ruim 1,184 miljard in 2012 naar 1,191 miljard vorig jaar. Uitschieter Stibbe wist een omzetgroei van liefst 18% te realiseren.

17 jun 2014

Nora van Oostrom naar Law Firm School

Nora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht en woordvoerder van de KNB, treedt per 1 juli in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh.

5 jun 2014

Baker & McKenzie en Solveigh adviseren private equitypartij bij verkoop logistiek dienstverlener aan Nimbus

De Nederlandse investeerder Nimbus neemt logistiek dienstverlener IJS Global over van het Amerikaanse investeringsfonds Brynwood Partners. Het exacte bedrag waarvoor IJs Global – dat haar hoofdkantoor op Schiphol heeft staan – wordt overgenomen, is niet bekendgemaakt. De deal is in april dit jaar reeds afgerond.

3 jun 2014

Nieuwe Uitdaging bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD en Boekel De Nerée

Na enkele rustige weken is een nieuwe transferperiode aangebroken. We hebben deze week kantoorwisselingen bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD, Van Campen Liem, Boekel De Nerée, Griph tax & Law en Van Benthem & Keulen. Eén van de overstappers is Monieke Linck (foto): zij gaat van NautaDutilh naar Holla Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 apr 2014

Ondanks sussende woorden: exodus Baker & McKenzie continues

Jeroen Bedaux

Managing partner Mike Jansen van Baker & McKenzie sprak vorige week sussende woorden over het vertrek van partners bij zijn kantoor, maar intussen gaat de uitstroom door. Opnieuw vertrekken twee toonaangevende mensen bij het kantoor: partner Jeroen Bedaux en counsel Mischa lutje Beerenbroek gaan naar respectievelijk Osborne Clarke en Holland van Gijzen.

23 apr 2014

Opnieuw partners weg bij Baker & McKenzie

Michiel Odink

Opnieuw vertrekken enkele toonaangevende partners bij Baker & McKenzie. Werd eind maart bekend dat arbeidsrechtadvocaat en partner Mariëlle Daudt met een team van vier advocaten overstapt naar Jones Day, thans volgen Michiel Odink (foto, partner IP, hij wordt managing partner bij nieuwkomer Osborne Clarke) en Robert Boekhorst (partner Information Technologie & Communications, hij stapt over naar Van Benthem & Keulen).

20 mrt 2014

Investeerder Triacta stapt in kinderkledingmerk, Deloitte, De Metz en Baker & McKenzie adviseren

Vingino

De Baarnse investeerder Triacta en Privéinvesteer Ludo Onnink hebben een meerderheidsbelang genomen in het Ermelose Vingino. Het target is een kinderkledingmerk dat sinds haar oprichting in 2001 is uitgegroeid tot een bedrijf met € 40 miljoen omzet in meerdere landen. Met de kapitaalinjectie hoopt het management van Vingino, dat blijft zitten, de groei voort te zetten.

12 feb 2014

Editor's Choice: Baker & McKenzie adviseert bij digitale audiodeal

Internetradio

Een uitkomst van de marktconsultatie die OverFusies.nl afgelopen najaar hield, was dat ook deals die niet in aanmerking komen voor opname in de OverFusies.nl databank soms interessant zijn om nader te belichten. In de regelmatig terugkerende rubriek 'Editor's Choice' behandelen we deze deals. Deze editie: De fusie tussen Het Belgische Radionomy en het Amerikaanse TargetSpot.

23 jan 2014

Baker & McKenzie adviseert dialysegigant Fresenius bij overname dialysecentrum Beverwijk

Fresenius Medical Care (FMC), 's werelds grootste geïntegreerde leverancier van producten en diensten voor dialyse, neemt Het Dialysecentrum in Beverwijk over. Aandeelhouder Rode Kruis Ziekenhuis houdt na de deal een belang van 10% in Het Dialysecentrum. De andere aandeelhouder, de maatschap interne geneeskunde, pulmonologie en MDL van dat ziekenhuis, verkoopt al haar aandelen aan Fresenius.

2 jul 2013

Mike Jansen managing partner Baker & McKenzie Amsterdam

mike jansen

Baker & McKenzie heeft per 1 juli 2013 Mike Jansen benoemd tot nieuwe managing partner en voorzitter van het bestuur van kantoor Amsterdam.Jansen volgt Fred de Hosson op als managing partner en vervulde al eerder de rol van managing partner en bestuursvoorzitter van het Amsterdamse kantoor in de periode van 2007 tot en met 2010. Jansen is partner van Baker & McKenzie sinds 2001.

25 apr 2013

Clifford Chance adviseert SHV bij Thaise miljardenverkoop

Makro

SHV verkoopt haar meerderheidsbelang in de Thaise vestigingen van haar dochterbedrijf Makro aan CP All. Het Nederlandse familiebedrijf van de familie Fentener van Vlissingen had 64% van de aandelen in Siam Makro. Kopende partij CP All is eigendom van de Thaise miljardair Dhanin Chearavanont. CP All legt 189 miljard Thaise baht (ruim € 5 miljard) op tafel voor Siam Makro. Ales alle mededingingsinstanties goedkeuring verlenen, dan is het de grootste Aziatische overname van 2013.

6 mrt 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Bird & Bird en Lexence

Bird & Bird Nederland heeft per 1 maart de belastingpraktijk uitgebreid met internationale handel- en douane-experts Brian Mulier (foto) en Goran Danilovic, en ook Pierrette Gaasbeek gaat bij het Haagse kantoor aan de slag. Verder heeft Lexence een nieuwe prof aan boord en zijn er uitbreidingen bij onder meer ReulingSchutte en Eversheds Faasen en CMS Derks Star Busmann. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

20 feb 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Jones Day, VDB en Ten Holter Noordam

Bij het nieuwe Jones Day Amsterdam zijn inmiddels twee M&A-partners toegetreden: Marcel van de Vorst, die na tien jaar Norton Rose verlaat en notaris Marc Rijkaart van Cappellen, afkomstig van Baker & McKenzie. Verder zijn er enkele partnerbenoemingen en overstappers bij andere kantoren, waaronder Annika Blanke (foto), die Van Doorne verruilt voor Palthe Oberman. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.
10 okt 2012

Wereldwijd: Baker naar Peru, A&O stopt met best friend India

Baker & McKenzie is na een fusie met Estudio Echecopar in hoofdstad Lima het eerste internationale advocatenkantoor met een vestiging in booming Peru. Verder stopt Allen & Overy de samenwerking met Trilegal in India vanwege het uitblijven van liberalisering van die markt, en Jones Day, dat vorige week bekendmaakte een vestiging te openen in Amsterdam, is bezig met een ware Euro push.

10 okt 2012

Loyens & Loeff opnieuw enige Nederlandse kantoor in Global 100

In de ranking van de honderd grootste advocatenkantoren ter wereld, The 2012 Global 100, wordt Nederland dit jaar (wederom) vertegenwoordigd door één kantoor: Loyens & Loeff. In de hoogste regionen van de lijsten waarmee The American Lawyer jaarlijks laat zien wie in de advocatuur de groten der aarde zijn, zijn voornamelijk Amerikaanse en Britse kantoren te vinden. De meeste kennen we overigens wel van hun vestiging aan de Zuidas.

15 aug 2012

Onder de loep: projectmanagement bij Nederlandse advocatenkantoren

Ook in ons land is steeds meer bij advocatenkantoren het besef aanwezig dat de wensen van de klant uiterst serieus genomen moeten worden. Een van de mogelijkheden om de cliënt ook in de huidige tijd tevreden te houden, is het werken op basis van vastomlijnde projectplannen en het nauwkeurig managen daarvan. Sinds enkele jaren begint projectmanagement dan ook steeds meer vorm te krijgen. "Ons eigen tijdschrijfsysteem heeft een budgetteermogelijkheid in zich. Hij stond alleen nooit aan."

1 aug 2012

Wereldwijd: Baker in Casablanca, Linklaters zoekt partner in Zuid-Afrika

Er gaat haast geen week voorbij of de grote internationale advocatenkantoren in de wereld kondigen wel een fusie, overname of nieuwe vestiging aan in een ver land. Het barst van de activiteiten in vooral Azië, maar ook Australië, Zuid-Amerika en Afrika. Wij gaan die bewegingen kort en bondig bijhouden in de rubriek Wereldwijd. We trappen af met Baker & McKenzie dat zich vestigt in Casablanca, het liberaliseren van de juridische markt in Maleisië en de plannen van Linklaters om een samenwerking aan te gaan in Zuid-Afrika.

4 jul 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Baker & McKenzie, Clifford Chance en Spigt Litigators

Baker & McKenzie heeft Mariëlle Daudt (foto) en Muriëlle Spithoven benoemd tot respectievelijk partner en legal director, Clifford Chance heeft twee nieuwe counsels benoemd, Spigthoff heeft een nieuwe partner, senior counsel én een nieuwe naam en DVDW heeft een Duitse dame aangetrokken. Bij Van Benthem & Keulen is notaris Jan Schurings lid geworden van het Dagelijks Bestuur. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

9 mei 2012

Team Liem voegt zich bij Van Campen & Partners

Van Campen & Partners noemt zich sinds 1 mei Van Campen Liem. Notaris Edwin Liem heeft na bijna twintig jaar het grote Baker & McKenzie ingeruild voor het nieuwe kantoor, waar hij overigens al sinds het begin bij betrokken was. Hij neemt tien andere notarissen en advocaten mee. De onafhankelijkheid van een klein kantoor is aantrekkelijk voor de internationale samenwerking met cliënten en andere kantoren, zegt Liem over zijn overstap. "Meer dan bij Baker kan ik nu als ondernemer optreden."

29 feb 2012

De race van kantoren naar global presence

Internationaal opererende advocatenkantoren zijn druk bezig met het veroveren van nieuwe markten. Er gaat haast geen dag voorbij of ergens in de wereld is er wel een fusie, overname, nieuwe vestiging of oprichting van samenwerkingsverband te melden van een groot advocatenkantoor. Advocatie maakte een overzicht van bewegingen op de wereldmarkt van - vooral - in Nederland aanwezige advocatenkantoren.

8 feb 2012

Nieuw kantoor vol ex-Baker advocaten

"Het is allemaal niet zo spannend als het lijkt," zeiden bestuursleden Mirjam de Blécourt en Wouter Paardekooper van Baker & McKenzie half december nog over het verhaal dat de ronde deed over het vertrek van zes partners en een berg advocaten. Maar dat is het toch wel. Het nieuwe kantoor van Marc van Campen zit vol met ex-Baker advocaten, waardoor de private equity-afdeling van het Zuidas-kantoor nu behoorlijk is uitgedund.

7 dec 2011

Het rommelt bij Baker & McKenzie: zes partners weg

Zes partners van Baker & McKenzie gaan weg bij het kantoor, naar verluidt mede vanwege de slechte onderlinge verhoudingen. Samen zouden de advocaten zo'n vijftien medewerkers meenemen. Dat laat een bij de redactie bekende bron weten. "De sfeer is er niet te harden." Woordvoerster Chantal Rademaker de Ridder wil niets bevestigen, maar ontkent het ook niet. "Helaas, daar kan ik niets over zeggen. Over kwesties van personeelszaken doen wij nooit mededelingen. Als er nieuws is, sturen we u een persbericht."

7 dec 2011

Nieuwe Uitdaging bij... VMW Taxand, Boekel De Nerée, Deterink en Lexsigma

Turbulente dagen voor Marjan Olfers: naast de Ajax-perikelen is nu bekend geworden dat ze van DLA Piper overstapt naar VMW Taxand. En mededingingsrechtspecialist Claudia Bruins (foto) is per 1 december 2011 in dienst getreden bij Deterink Advocaten en Notarissen. Eerder werkte ze onder meer bij Baker & McKenzie, Norton Rose en Van Iersel Luchtman. Deze en de andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

17 nov 2011

In-house bij... Oranjewoud

Precies zestig jaar geleden werd de basis van het bedrijf gelegd door de Friese broers Jan en Freek Bosma. Bosma's Ingenieursbureau en Cultuurtechnische Werken hield zich bezig met landinrichtingsprojecten in Friesland. In de zestiger jaren werd de naam veranderd in Oranjewoud en werd het bedrijf landelijk actief, onder andere vanuit een aantal nieuwe vestigingen, aanvankelijk alleen in Nederland, later ook in België en Frankrijk.

2 nov 2011

Nieuwe uitdaging bij… Beer, Simmons & Simmons, Baker & McKenzie en Straatman Koster

Veeru Mewa wordt met ingang van 1 januari 2012 aandeelhouder/partner bij Beer advocaten te Amsterdam, advocatenkantoor Storm van 's Gravesande Advocaten uit Ede heeft per 1 oktober Steven Kroesbergen benoemd tot advocaat-partner, Simmons & Simmons heeft Viviana Luján (foto) aangetrokken als associate in de Financial Markets praktijkgroep in Amsterdam en Juliana Cangussu Dantas heeft zich per 1 november 2011 als partner verbonden aan het Amsterdamse kantoor van Baker & McKenzie. Zij zal de Latin America Desk gaan leiden. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

19 okt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Clifford Chance, VDB, Van Breevoort & Ter Meulen en NautaDutilh

Jaap Tempelman is als advocaat in dienst getreden bij Clifford Chance, Allard Schuering wordt bij hetzelfde kantoor kandidaat-notaris, Marijn Huijbers is per 1 oktober 2011 in dienst getreden bij Van Breevoort & Ter Meulen Advocaten en notaris Frans Verlinden is overgestapt van Loyens & Loeff Eindhoven overgestapt naar VDB Advocaten Notarissen. Een rustig weekje Nieuwe Uitdagingen.

12 okt 2011

5000ste Amsterdamse advocaat beëdigd

Bij binnenkomst van de rechtbank Amsterdam zitten op verschillende plekken jonge advocaatstagiairs zenuwachtig te frummelen aan hun bef. Vaderlijke patroons spreken geruststellende woorden, het ding zit goed, no worries. Zo meteen gaat de feestelijke buitengewone zitting beginnen waarin de 5000ste Amsterdamse advocaat wordt beëdigd. Zijn naam: Maurice Joppe, afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, advocaatstagiair bij Houthoff Buruma.

25 aug 2011

JPMorgan en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren ABN Amro bij Zwitserse deal

Zakenbank JPMorgan en advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer en Lenz & Staehelin adviseren ABN Amro bij de verkoop van de Zwitserse vermogensbeheertak aan de Zwitserse bank Union Bancaire Privée (UBP). De Zwitsers krijgen advies van zakenbank Leonardo & Co, financieel adviseur Caurus Partners en advocatenkantoren Allen & Overy en Baker & McKenzie. Het nieuwe ABN Amro lijkt met nieuwe adviseurs in zee te gaan.

6 jul 2011

Loyens populair bij student

De rechterlijke macht staat bij rechtenstudenten nog altijd op nummer 1 als het gaat om de favoriete potentiële werkgever. Advocatenkantoor Loyens & Loeff staat - net als in 2008 - op plaats 2, direct gevolgd door Houthoff Buruma (van plaats 6 naar 3). Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2011. Opvallend: de erg goede scores van de Angelsaksen Allen & Overy en Baker & McKenzie en van Van Doorne.

6 jul 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Baker & McKenzie, Houthoff Buruma en Holland van Gijzen

Houthoff Buruma heeft drie senior-medewerkers per 1 juli 2011 benoemd tot counsel, waaronder Mohammed Almarini (foto), Baker & McKenzie heeft per 1 juli 2011 Jurjen Bevers benoemd tot partner en Gaby Heere is per 1 juni 2011 toegetreden tot de partnergroep van Holland van Gijzen. Deze en vele andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

26 mei 2011

In-House bij... Ashland Services

De naam Ashland zal bij weinigen een belletje doen rinkelen, maar de namen Valvoline en Tectyl waarschijnlijk wel. Beide zijn producten van Ashland, een Amerikaanse fabrikant van speciale chemische producten (specialty chemicals) en genoteerd aan de beurs in New York. Binnen dit concern, met een hoofdkantoor in Covington, Kentucky, 14.000 werknemers wereldwijd, en activiteiten in meer dan 100 landen, neemt Nederland een bijzondere plaats in: in Barendrecht is namelijk een van de twee shared service centers van de onderneming gevestigd, Ashland Services.

11 mei 2011

Best Graduates: "Ik heb geen Porsche nodig om indruk te maken"

Afgelopen vrijdag vond de finale van deze prestigieuze Best Graduates Law 2011 plaats. De finale bestond uit een snelpleitsessie, fact-finding en een managmentestafette. Advocatie was bij een aantal pleitsessies aanwezig en concentreerde zich op hetgeen er allemaal fout kan gaan. "Meneer de voorzitter..." De voorzitter: "Ik ben de voorzitter..." "Euhm... sorry... ik begin even opnieuw: mevrouw de voorzitter..."

4 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Simmons & Simmons, CORP., Norton Rose en Van Doorne

Luc Cohen (foto) en Frenk Huisman zijn de twee nieuwe partners van Simmons & Simmons, Jurriaan Hermans is met ingang van 1 mei 2011 werkzaam bij CORP., Saskia Blokland is partner geworden bij Norton Rose en Dimitri van Hoewijk versterkt de Gezondheidsgroep van Van Doorne. Deze en veel andere Nieuwe Uitdagingen van deze én vorige week.

20 apr 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Hekkelman, Certa Legal en WLP-Law

Sinds 1 maart zijn Els Harbers (foto, van CMS Derks Star Busmann in Arnhem) en Bavo König (Nysingh advocaten-notarissen in Apeldoorn) overgestapt naar Hekkelman Advocaten & Notarissen, Freshfields Bruckhaus Deringer heeft corporate partner Richard Norbruis aangesteld als wereldwijde people partner en Ceriel Coppus is per 1 april aangetreden als medewerker bij Certa Legal Tax. Ook is er een nieuw corporate Zuidaskantoor, drie man sterk: WLP-Law. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

14 apr 2011

De nieuwe Top 30 van het Notariaat

Traditiegetrouw publiceert Novocatie de Top 30 van Nederlandse notariskantoren. Loyens & Loeff staat net als vorig jaar bovenaan, met 77 (kandidaat)notarissen, drie minder dan vorig jaar. De tweede plaats wordt ingenomen door De Brauw Blackstone Westbroek (51, -5) en de derde plaats door Houthoff Buruma (48, -5). NautaDutilh, plaats vier, blijft stabiel met 31 (kandidaat)notarissen.

9 mrt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Greenberg Traurig, Linklaters, Baker & McKenzie en Kennedy Van der Laan

Martijn Hermus en Reinier van de Steenoven zijn begin dit jaar benoemd tot aandeelhouder van Greenberg Traurig, Jan Willem de Boer (foto) treedt per 1 mei 2011 toe als corporate partner bij Linklaters, Corinne Schot heeft zich als partner verbonden aan Baker & McKenzie en Richard Neerhof is bij Kennedy Van der Laan aangesteld als adviseur van de praktijkgroep bestuurs- en omgevingsrecht. De Nieuewe Uitdagingen van deze week.

9 feb 2011

Nieuwe Uitdaging bij... De Breij Evers Boon, Clifford Chance en Kneppelhout & Korthals

Deze week geen partnerbenoemingen en slechts een drietal transfers, waaronder Florestan van 't Hek (foto) bij M&A-kantoor De Breij Evers Boon in Amsterdam. Er zijn wel wat andersoortige Nieuwe Uitdagingen: Clifford Chance heeft een nieuwe kantoordirecteur aangesteld, en twee kantoren hebben de verantwoordelijke personen aangewezen voor nieuwe afdelingen: Kneppelhout & Korthals Advocaten opent de China Practice en het Caribische VanEps Kunneman VanDoorne opent de Carribean Desk in Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

23 dec 2010

In-House bij... Corio

Logo voxiusBij aankomst op Utrecht CS besef ik nog niet dat winkelcentrum Hoog Catharijne - waar ik doorheen loop op weg naar Corio - eigendom is van de onderneming, net als flagship shopping malls als Alexandrium in Rotterdam en Villa Arena in Amsterdam. "Wij bezitten, (her)ontwikkelen en exploiteren onze winkelcentra" legt general counsel Maud de Vries uit. "Dat maakt Corio uniek. Het business model bestaat uit het cashen van de huren, vorig jaar ten bedrage van 391 miljoen Euro."

1 dec 2010

Vereniging voor Distributie-, Franchise- en Agentuurrecht opgericht

Ten behoeve van juristen die zich bezighouden met commerciële contracten op het gebied van het Distributie-, Franchise- en Agentuurrecht is op dinsdag 2 november de Vereniging DFA opgericht. "Met de oprichting van de Vereniging DFA wordt voorzien in een behoefte van advocaten, bedrijfsjuristen en rechters om kennis van zaken op deze rechtsgebieden te onderhouden en te delen en daarmee ook de kwaliteit van de rechtspraktijk en rechtswetenschap te bevorderen. Die behoefte wordt ingegeven door het feit dat de nationale en internationale juridische aspecten waarmee men als jurist rekening heeft te houden op het gebied van distributie- franchise- en agentuurovereenkomsten, zich in snel tempo blijven ontwikkelen," aldus het persbericht.

27 okt 2010

Advocatenkantoren sluiten zich aan bij financieel onderzoeksinstituut VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne hebben zich aan het nieuwe instituut verbonden.

20 okt 2010

"Ik heb me soms groen en geel geërgerd aan advocaten"

Na negen jaar advocatuur wilde mededingingsadvocaat Joost Haans wel eens verder kijken. "Als je mijn specialisme in Nederland wil uitoefenen zijn er drie mogelijkheden: de NMA, de advocatuur, of een groot bedrijf als Shell of Philips. Dus toen er een vacature langskwam voor een functie bij de antitrust-afdeling van Philips, kon ik dat moeilijk laten passeren." Advocatie sprak drie advocaten met 'wisselende contacten': zij werkten in het bedrijfsleven, maar keerden onlangs terug naar de advocatuur. Wat zijn hun ervaringen?

29 sep 2010

Nieuwe Uitdaging bij... NautaDutilh, Hogan Lovells, Van Till en Baker & McKenzie

Madelon de Blok (foto) is in dienst getreden als senior associate bij NautaDutilh. Verder heeft Hogan Lovells in Amsterdam Machteld Hiemstra per 1 augustus 2010 aangetrokken en benoemd tot Counsel, en verruilt Joost Haans zijn functie bij Philips in voor een baan als counsel bij Baker & McKenzie Brussel. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 sep 2010

De Brauw Blackstone Westbroek wint de Zuidas-poll

Eén ding is zeker: het gebouw The Rock van De Brauw Blackstone Westbroek aan de Zuidas roept heftige reacties op, zowel in positieve als in negatieve zin. Dat blijkt uit onze peiling van vorige week, waarbij 439 stemmen werden uitgebracht. Reacties inzake The Rock variëren van "niet om aan gluren" tot "ik geniet telkens van het architectonische perfectionisme tijdens mijn wacht op de trein". The Rock kreeg de meeste stemmen (186) als lelijkste kantoorgebouw, Baker & McKenzie volgt op plaats 2 met 127, Hothoff Buruma op plaats 3 met 72 stemmen en Boekel De Nerée op plaats 4 met 54.

7 sep 2010

Managing director structured finance van ABN AMRO naar Baker & McKenzie

Marco van Bladel treedt per 1 september in dienst bij advocatenkantoor Baker & McKenzie en zal leiding geven aan de Structured Solutions Group. De voormalige Managing director structured finance en Global head structured funding & investments bij ABN AMRO, heeft meer dan 17 jaar ervaring in de bancaire sector en heeft zich gespecialiseerd in gestructureerde financiële transacties alsmede in (her)structureringen en reorganisaties.

1 sep 2010

Salaris Special 2010: Freshfields Bruckhaus Deringer aan kop

Advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer betaalt het hoogste bruto jaarsalaris (inclusief dertiende maand en vakantietoeslag) aan 1e jaars advocaat-stagiaires en 4e jaars en 7e jaars advocaten. Dat blijkt uit het Salarisonderzoek 2010 dat KSU Uitgeverij voor de tweede keer samen met RaymakersvdBruggen heeft uitgevoerd. Belangrijke opmerking vooraf: veel kantoren uit de Top 50 nemen niet jaarlijks, maar iedere twee jaar deel aan het onderzoek. Stibbe, vorig jaar koploper bij de 1e jaars, en Baker & McKenzie, in 2009 aan kop bij de 4e en 7e jaars, deden dit jaar niet mee. Voor een vollediger beeld van de salarissen in de advocatuur is het dus aan te bevelen om de resultaten van dit jaar te leggen naast die van vorig jaar.

1 sep 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Baker, DLA, Nauta, AKD, GMW en Marxman

Marieke Morshuis is benoemd tot associate partner bij GMW Advocaten, Marjan Olfers treedt per 1 september in dienst van DLA Piper als specialist op het gebied van sport en recht, Vastgoedadvocaat David van Dijk stapt over van Boekel naar Nauta en Marco van Bladel, akomstig van ABN Amro en RBS, verbindt zich per 1 september aan Baker & McKenzie. En: Marxman Advocaten uit Amersfoort heeft een vestiging geopend aan de Zuidas en er komt een nieuw nichekantoor. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

27 mei 2010

Nieuwe dealmakers bij The Riverside Company, Bird & Bird en Greenberg Traurig

Private equity-bedrijf The Riverside Company heeft een nieuwe baas voor de Benelux, advocatenkantoren Bird & Bird en Greenberg Traurig nemen nieuwe fusie- en overnamespecialisten in de arm en een Rabobank-adviseur stapt over naar Alfa Fusies en Overnames. Een overzicht van recente carrièrestappen in fusie- en overnameland.

19 mei 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Norton Rose en Greenberg Traurig

Deze rubriek oogt de laatste twee weken een beetje traurig... er zijn maar weinig overstappers of andere carrièrebewegingen te melden. Uitzondering is Harro Schulz (foto), die per 1 mei als of counsel is begonnen bij Greenberg Traurig. Norton Rose benoemde wereldwijd 23 advocaten tot of counsel of special counsel, waarvan één in Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 apr 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Bird & Bird, Dijkstra Voermans en Baker & McKenzie

Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat breidt de sectie Arbeidsrecht uit met de komst van Job Wijbenga (foto), Jilles Heringa (34) versterkt de gezondheidsrechtpraktijk bij Wybenga Wildeboer van den Puttelaar advocaten en Bird & Bird in Den Haag heeft drie nieuwe partners, maar zag ook het douaneteam vertrekken naar Baker & McKenzie. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 dec 2009

De bestuurlijke elite-advocaten van Nederland

Vorig jaar stonden er drie advocaten in de top-200 van 'meest invloedrijke Nederlanders', dit jaar is dat aantal gegroeid naar vier. Nieuw in de lijst zijn Mary de Gaay Fortman van Houthoff Buruma en - na een jaar afwezigheid - Jaap Winter van De Brauw Blackstone Westbroek. Spoorloos verdwenen: Steven Schuit van Allen & Overy, vorig jaar nog goed voor positie 116. Zijn commentaar: "Geestig boekje. Het lidmaatschap van de Raad van Commissarissen van Het Concertgebouw blijkt van vitale betekenis te zijn voor de ranking, terwijl bestuurders en toezichthouders van gigantische onderwijs- of zorginstellingen nagenoeg niet in de lijst voorkomen."

18 nov 2009

Rankings in de advocatuur roepen veel vragen op

Management Team constateert in de Top 100 van beste adviesbureaus - net als onlangs Incompany - dat de economische crisis invloed heeft op de traditionele machtsverhoudingen in de advocatuur. Cliënten kijken kritischer naar de prijs-kwaliteitverhouding, en middelgrote en kleine gespecialiseerde advocatenkantoren profiteren daarvan. Maar waarom staat de nummer 1 van Management Team, Nysingh, bij de Incompany100 op nummer 22? En waarom komt omgekeerd Baker & McKenzie, de nummer 1 van Incompany, bij Management Team niet voor in de ranglijst?

11 nov 2009

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma het populairst onder starters

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma zijn de populairste advocatenkantoren onder starters op de arbeidsmarkt. Dat blijkt het uit jaarlijkse Arbeids- en imago-onderzoek van Memory Magazine. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek volgen gezamenlijk op plaats twee. Een andere conclusie uit het onderzoek: de advocatuur staat in de lijst van de meest geambieerde juridische beroepen nog altijd op plaats 1, maar de populariteit van het vak neemt de laatste jaren behoorlijk af. Vadertje Staat wint in deze onzekere tijden sterk aan aantrekkingskracht.

8 okt 2009

Baker & McKenzie goede werkgever voor ouders

Baker & McKenzie doet het goed in een onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders, de drie overige deelnemende advocaten- en notariskantoren - Clifford Chance, Kennedy Van der Laan en Loyens & Loeff - doen het minder. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders van Lof Magazine. De Loflist is een vergelijking van deelnemende werkgevers onderling. Het is dus geen objectief oordeel ten opzichte van alle werkgevers in Nederland, aldus de redactie.

7 okt 2009

Baker & McKenzie goede werkgever voor ouders

Baker & McKenzie doet het goed in een onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders, de drie overige deelnemende advocatenkantoren - Clifford Chance, Kennedy Van der Laan en Loyens & Loeff - doen het minder. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders van Lof Magazine. De Loflist is een vergelijking van deelnemende werkgevers onderling. Het is dus geen objectief oordeel ten opzichte van alle werkgevers in Nederland, aldus de redactie.

30 sep 2009

De achtbaan van de Incompany ranking

Baker & McKenzie is de nieuwe nummer één van advocatenkantoren in de ranglijst 2009 van het zakenblad Incompany100. Van Doorne, de grote winnaar van vorig jaar, bungelt nu ergens onderaan de lijst. De traditionele machtsverhoudingen verschuiven als gevolg van de economische crisis, stellen de onderzoekers. Advocatenkantoren zijn niet langer onaantastbaar en worden vooral afgerekend op hun prijs. Het grote aantal dalers en stijgers in de lijst is opvallend.

15 sep 2009

Salaris Special 2009: eerst Stibbe, daarna Baker & McKenzie koploper

Advocatenkantoor Stibbe betaalt - van de Top 50-kantoren die hebben deelgenomen aan het salarisonderzoek van KSU Uitgeverij en RaymakersvdBruggen - het hoogste bruto maandsalaris aan eerstejaars advocaat-stagiaires: € 3610. Baker & McKenzie staat op plaats 2 met € 3275 en CMS Derks Star Busmann op plaats 3 met € 2849. In de lijstjes van bruto maandsalarissen van vierde- en zevenjaars advocaten neemt Baker & McKenzie het stokje van Stibbe over, mede omdat Stibbe geen gegevens verstrekte over die 'jaargangen'.

25 aug 2009

Nieuwe Uitdaging bij... Eversheds Faassen DLA Piper en Cleber

Ewoud de Vries (foto) is per 17 augustus overgestapt naar Eversheds Faasen en Casper Hamersma is als partner toegetreden tot de praktijkgroep Ondernemingsrecht van DLA Piper. Hamersma is afkomstig van advocatenkantoor Stibbe. De twee genoemde kantoren melden beide nog twee andere nieuwe instappers. Het Amsterdamse nichekantoor Cleber (ondernemingsrecht en corporate litigation) heeft Jeroen Stal aangetrokken.

28 jan 2009

Crisis: onweersbui in Londen, motregen in Amsterdam

Tachtigduizend banen gingen er maandag wereldwijd verloren door de economische crisis, en ook de Amerikaanse en Britse advocatuur ontsnappen niet aan de ontslaggolf. Na Clifford Chance kondigt nu ook LinkLaters ontslagen aan. Wat is er gaande bij Nederlandse vestigingen van de internationale kantoren? Het lijkt voorlopig mee te vallen, maar: "Iedereen wordt geraakt." Een rondgang langs de grootste Amsterdamse Britten en Amerikanen.

22 okt 2008

De Brauw later in nieuwe pand

Het vertrek uit de Haagse vestiging van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek is een feit. Nog lang geen feit is de verhuizing naar de uiteindelijke bestemming: het nieuwe kantoor aan de Zuidas in Amsterdam. Intrek in het pand stond voor eind dit jaar gepland. Nu geeft het kantoor desgevraagd aan dat dat pas in de tweede helft van 2009 het geval zal zijn. Het kantoor geeft geen reden voor de vertraging.

7 okt 2008

Nieuwe Uitdaging bij... Korvinus NautaDutilh en Luchtman

Keje Molenaar is met ingang van 1 oktober als partner toegetreden tot Korvinus Abeln Advocaten in Amsterdam. De voormalige speler van onder meer Ajax en Feyenoord is sinds 1989 als advocaat werkzaam en gespecialiseerd in arbeidsrecht en contractenrecht. Hiermee is een einde gekomen aan speculaties dat Molenaar in de markt zou zijn voor de Ultieme Uitdaging: de functie van Algemeen Directeur bij Ajax.

15 jul 2008

In-House bij... TNT

TNT is de grootste particuliere werkgever van Nederland met in totaal 161.500 medewerkers. De onderneming die in de huidige vorm ontstond in 2005 - toen ging TPG op in de worldwilde brand TNT, dat als merk echter reeds in 1961 een notering kreeg aan de beurs van Sidney - is thans actief in rond de 200 landen met de twee divisies TNT Express en TNT Post.

1 jul 2008

"Markt voor octrooi- en merkenbureaus gaat flink op de schop"

De markt voor octrooi- en merkenbureaus gaat de komende vier à vijf jaar stevig op de schop. De internationalisering, de komst van private equity bedrijven en het samenvoegen van octrooi- en merkenrechtbureaus zullen zorgen voor schaalvergroting. Die voorspelling doet Bas Kist van Shieldmark.Zacco. Shield Mark fuseerde zelf in maart 2008 met het Scandinavische Zacco.

24 jun 2008

Nieuwe Uitdaging bij... Freshfields en Ekelmans

Freshfields Bruckhaus Deringer heeft Robert ten Have benoemd als managing partner van het Amsterdamse kantoor voor een termijn van drie jaar. De functie gaat per 1 juli in. Hij volgt met zijn benoeming Steven Perrick op, die de positie vanaf begin 2006 bekleedde. Ten Have zal gewoon zaken blijven behandelen tijdens zijn rol als managing partner. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

4 jun 2008

Niet alle grote kantoren uitgenodigd voor Charter diversiteit

Op 28 mei hebben 45 bedrijven het Charter Talent naar de Top - ter stimulering van de doorstroming van vrouwen naar topfuncties - ondertekend. Onder die bedrijven zeven grote advocatenkantoren. Opvallende ontbrekende namen zijn Houthoff Buruma (qua omvang het tweede kantoor van Nederland) en De Brauw Blackstone Westbroek (nummer 3). Een bewuste keuze?

16 apr 2008

Nieuwe Uitdaging bij... Aegon Bird & Bird Baker en JPR

Opmerkelijk: advocaat Annemarie Roth-Verweij, tegenstander van Aegon in de Koersplan-zaak, is overgestapt naar de 'vijand': Aegon. De gedupeerden die ze vertegenwoordigde, zijn verbaasd. Willem Bekkers, deken van de Nederlandse Orde van Advocaten gaat niet in op de volgens hem "individuele zaak". Roth-Verweij gaat niet meteen aan de slag bij Aegon, maar heeft zwangerschapsverlof tot juni. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

15 apr 2008

Advocaten en fiscalisten

In de jaren tachtig van de vorige eeuw ging Caron & Stevens als eerste advocatenkantoor samenwerken met fiscalisten. Dit kantoor gaat inmiddels door het leven als Baker & McKenzie. De gedachte achter de samenwerking was dat beide beroepsgroepen partijdig advies geven, en bovendien dat veel ondernemingsrechtelijke vraagstukken een fiscale component hebben.

11 mrt 2008

De Stand, De Rechtsstaat en De Zandlopers

Afgelopen vrijdag was het weer zover: de jaarlijkse presentatie van De Stand van de Advocatuur en de uitreiking van de Gouden Zandlopers aan de beste advocaten per rechtsgebied. Met dit jaar als special guest Dries van Agt. Hij beklaagt zich over het gebrek aan juristen in het parlement en roept advocaten op zich met "ferme taal te verzetten tegen de woeste antiterrorismewetgeving".

20 feb 2008

Geen koerswijziging Law Firm School

Initiatiefnemer en voorzitter prof. mr. Steven R. Schuit van de Law Firm School (LFS) ziet 'geen reden om de koers te verleggen', nu het College van Afgevaardigden in de vergadering van vrijdag 8 februari 2008 te kennen heeft gegeven grote twijfels te hebben over de gekozen opzet van de opleiding. Schuit onthoudt zich verder van commentaar over de vergadering.

28 nov 2007

Orde van Advocaten ziet The Law Firm School als 'eliteklasje'

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk.
Wat is The Law Firm School en hoe is deze tot stand gekomen? En wat vindt de Orde van Advocaten van de nieuwe school? Hierover een kort interview met Willem Bekkers, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten.

    | Mail de redactie | Print