BarentsKrans

 

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notariskantoor. Met 70 advocaten en notarissen werken wij aan mooie juridische uitdagingen. Ons kantoor biedt hoogwaardige juridische dienstverlening, zowel voor de Nederlandse als de internationale markt. Kernbegrippen die ons typeren zijn: pragmatisch en kostenefficiënt, no nonsense met een beetje humor, en denken in oplossingen en niet in problemen. Wij zijn gericht op een langdurige partnership met onze opdrachtgevers. Dat noemen we dedicated.

BarentsKrans heeft veel specifieke, door de markt erkende expertise in huis. Wij werken met compacte teams van specialisten. Samen met u gaan wij op zoek naar de beste manier om het gewenste resultaat te bereiken. Dat reikt vaak verder dan juridisch-inhoudelijke kennis en vereist ook strategisch inzicht en een praktische instelling. Ook dat noemen we dedicated.

Wij hebben specialisten in de volgende rechtsgebieden: Corporate / M&A, arbeidsrecht, corporate & commercial litigation, commercial contracts, IE & technologie, EU & mededinging, cassatie en vastgoed.

Recente deals

21-10-2019Waterland neemt meeerderheidsbelang in First Consulting
29-07-2019FM Mattsson Mora neemt Hot Bath over
11-07-2019MVGM neemt JLL’s continentale Europese vastgoedmanagementactiviteiten over

Nieuws over BarentsKrans

25 jun 2019

Halverwege 2019: de Top 10 best gelezen artikelen van Advocatie

De jaarcijfers over 2018 van de NV’s onder de advocatenkantoren, de best betalende kantoren uit De Stand van de Advocatuur en de autorecensie van de Tesla model 3 zijn de drie best gelezen artikelen op Advocatie van de eerste helft van 2019. Verder in de Top 10 onder andere een nieuw Rotterdams litigationkantoor, een uit de hand gelopen onbegrepen grap, een parkeerruzie en een overspannen advocate bij de rechter.

12 jun 2019

Jaarcijfers Top 50 2018: omzet Dentons Boekel met ruim de helft gegroeid

De Nederlandse vestiging van ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons is in 2018 definitief op stoom geraakt. Dentons Boekel behaalde vorig jaar 53% meer omzet dan in 2017. Verder beleefden middelgrote kantoren BarentsKrans en Taylor Wessing volgens hun jaarrekeningen gouden tijden, met respectievelijk ruim 18% en 17% meer omzet.

10 apr 2019

League Tables Q1 2019: NautaDutilh neemt de leiding, sterke start voor AKD

NautaDutilh heeft in het eerste kwartaal van 2019 de meeste M&A-deals begeleid – 16 stuks – en voert daarmee de eerste League Tables van het jaar aan. AKD zit Nauta op de hielen met eveneens 16 deals, maar komt op de tweede plaats vanwege niet-bekendgemaakte dealwaardes. NautaDutilh-partner Joost den Engelsman voert de individuele ranking aan.

9 jan 2019

Nieuwe Uitdaging bij... BarentsKrans, Hekkelman, Van Diepen Van der Kroef en Hogan Lovells

De partnerbenoemingen bij de grotere advocatenkantoren van het land blijven binnenstromen in het nog jonge jaar. Zo hebben zowel BarentsKrans als Hekkelman Advocaten ieder drie partners benoemd, en ook onder anderen Van Diepen Van der Kroef, Norton Rose Fulbright, Hogan Lovells en Conway melden nieuwe partnerbenoemingen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

30 apr 2018

NautaDutilh en BarentsKrans begeleiden Japanse overname achtbaanbouwer Vekoma

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma Rides Manufacturing BV wordt overgenomen door het Japanse Sansai Technologies, dat 100% van de aandelen koopt. Het in Vlodrop (Limburg) gevestigde bedrijf is een van de grootste leveranciers van achtbanen en andere attracties aan pretparken wereldwijd. NautaDutilh en BarentsKrans voorzagen de partijen van juridisch advies.

25 apr 2018

De Brauw grootste opleider, gevolgd door NautaDutilh en Loyens & Loeff

Het grootste advocatenkantoor van Nederland is ook de grootste opleider: bij De Brauw Blackstone Westbroek werken 121 stagiairs. Dat is er één meer dan vorig jaar. NautaDutilh volgt op plaats twee met 96 stagiairs, en Loyens & Loeff op plaats drie met 88. Dat blijkt uit de eind vorige maand gepresenteerde Stand van de Advocatuur en het Notariaat.

6 dec 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Houthoff, Dirkzwager en BarentsKrans

Stibbe heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe partners benoemd in Amsterdam, te weten Branda Katan (foto) en Reinout de Boer. Verder breidt Houthoff de belastingadviespraktijk uit met een nieuwe partner, kan Dirkzwager voortaan civiele cassatie aanbieden en melden PlasBossinade en BarentsKrans notariële versterking. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

1 nov 2017

Nieuwe Uitdaging bij... AKD, Bird & Bird, BarentsKrans en KienhuisHoving

AKD versterkt de praktijkgroep Arbeid & Pensioen met de aanstelling van nieuwe associate partner Suzanne Bos (foto) en senior-medewerker Daphne van Zelst, allebei afkomstig van HVG Law. Verder heeft Bird & Bird een nieuwe Tax-partner benoemd in de persoon van Arnoud Knijnenburg en is het notariaat van BarentsKrans recentelijk uitgebreid met twee kandidaat-notarissen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

27 sep 2017

Nieuwe Uitdaging bij... AKD, Fieldfisher, BarentsKrans en DVAN

We hebben deze week nieuwe uitdagingen bij Fieldfisher, BarentsKrans,VBC, AKD en DVAN. Bij laatstgenoemde kantoor (Utrecht en Rotterdam) treedt per 1 oktober Jan Jaap Schelling (foto) toe. Schelling is gespecialiseerd in het oplossen van conflicten, het voeren van procedures in en rondom ondernemingen (corporate litigation) en in (internationale) arbitrages. Hij staat een breed spectrum van (internationale) klanten bij.

14 jun 2017

Omzetten Top 50 in 2016: meeste kantoren noteren stijging, AKD springt eruit

Na meerdere jaren van omzetdalingen is het tij bij AKD gekeerd. Over het boekjaar 2015/2016 noteerde AKD een omzetstijging van ruim 15%, een lijn die het kantoor over het zojuist verstreken boekjaar 2016/2017 goeddeels voortzet. Verder laten veruit de meeste N.V.’s onder de Top 50 advocatenkantoren nette omzetstijgingen zien, al zagen uitgerekend drie van de grootste kantoren – De Brauw, Loyens & Loeff, Stibbe – de omzet over 2016 iets afnemen.

17 mei 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Kennedy Van der Laan, Banning, BarentsKrans en Straatman Koster

Kennedy Van der Laan heeft een nieuwe partner ingelijfd voor de Corporate / M&A-praktijk: Meltem Koning-Gungormez (foto). Eerder dit jaar werd bekend dat vier Kennedy-partners dit team verlieten om de Nederlandse vestiging van Fieldfisher op te richten. Verder melden Banning, Straatman Koster en BarentsKrans deze week Nieuwe Uitdagingen.

20 mrt 2017

NJC Talents recruitmentprijzen voor Allen & Overy, NautaDutilh en 'Haags Hoppen'

Allen & Overy mocht afgelopen vrijdag drie NJC Talents Awards mee naar huis nemen voor de beste recruitmentsite, voor het beste opleidingsprogramm (gedeeld met NautaDutilh) en voor het beste stageprogramma. Ook was er een award voor ‘Haags Hoppen’, een gezamenlijke campagne van de Haagse advocatenkantoren BarentsKrans, Bird & Bird en Pels Rijcken.

8 mrt 2017

Jurist in Bedrijf: Jasper Spanbroek, General Counsel KPN

Hij is van onderaf doorgegroeid binnen KPN. Jasper Spanbroek was net afgestudeerd toen hij in 1999 als jurist begon bij het bedrijf. Begin 2013 werd hij benoemd tot general counsel. Tijd om bij te praten over heviger concurrentie, compliance, regulering die anno 2017 minder strikt zou mogen en vernieuwingen binnen zijn afdeling. “M&A-transacties doen we als het even kan zelf, van due diligence tot de closing.”

13 jul 2016

Nieuwe Uitdaging bij... BarentsKrans, Van Doorne, Pels Rijcken en Boekel

BarentsKrans heeft een nieuwe partner benoemd in de persoon van arbeidsrechtadvocaat Laurens de Graaf (foto). Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Boekel beschikken sinds vorige week over nieuwe toegevoegd notarissen, terwijl VBC notarissen per 1 augustus uitbreidt met de komst van Demis van Lierop. De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

15 jun 2016

Omzetten grote kantoren 2015: Van Doorne tekent voor stevigste groei

Van de N.V.’s onder de advocatenkantoren uit de Top 50 van Advocatie heeft Van Doorne in 2015 de indrukwekkendste omzetgroei weten te realiseren. De omzet steeg met 17,5% van ruim 44 miljoen euro in 2014 naar een kleine 52 miljoen euro in 2015. Verder doorbrak Loyens & Loeff vorig jaar de omzetgrens van 300 miljoen euro en zagen Stibbe en Houthoff Buruma - na jaren van stijging - hun inkomsten iets dalen, zo blijkt uit hun jaarrekeningen.

16 sep 2015

Nieuwe Uitdaging bij... Boekel, Van Benthem & Keulen, Bosselaar & Strengers en Buren

Boekel heeft het bestuur vernieuwd: Wendela Raas is de nieuwe partner-bestuurder en volgt hiermee bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang op. Daarnaast is voormalig Houthoff Buruma-advocate Martine Kos partner geworden bij Bosselaar & Strengers in Utrecht en duikt voormalig manager business development bij Stibbe Joey Clark op als kantoordirecteur van Buren. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

23 sep 2014

Nieuwe Uitdaging bij Loyens & Loeff, AKD, Marxman, Baker McKenzie en Buren

Een volle Nieuwe Uitdaging deze week. Loyens & Loeff advocaten, belastingadviseurs en notarissen heeft haar Corporate Investigations, Compliance & Defence team versterkt met de komst van Susanne van Breukelen (foto). Verder zijn er overstappers naar AKD, Hoogenraad & Haak, Delissen Martens, Legaltree en Marxman. Buren heeft een nieuwe counsel en een nieuwe senior associate bij de arbeidsrechtsectie.

20 nov 2013

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw Blackstone Westbroek, Brada LLP, Höcker en BarentsKrans

Rick van 't Hullenaar

De Brauw Blackstone Westbroek heeft vier nieuwe partners benoemd (per 1 januari 2014), stuk voor stuk afkomstig uit ‘eigen kweek’. Daarnaast verwelkomen ook Brada LLP, Höcker en BarentsKrans nieuwe partners en is er een nieuw boutique kantoor opgericht in Den Bosch. De nieuwe uitdagingen van deze week:

30 jul 2013

Omzetstijging bij Boels Zanders en De Brauw, daling bij Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma

Omzetcijfers NV's 2012

Boels Zanders en De Brauw Blackstone Westbroek hebben een goed jaar achter de rug, Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma beduidend minder. Over de gehele linie genomen daalde de omzet van de NV's onder de advocatenkantoren in 2012 met 0,92%. Dat blijkt uit onderzoek van Advocatie.nl van de jaarrekeningen van de kantoren.

27 mrt 2013

#SvdA2013: Een fel glimmend visje op het rif

Fel visje

Afgelopen vrijdag vond de presentatie plaats van de 18e editie van De Stand van de Advocatuur. De bijeenkomst kenmerkt zich door veel enthousiasme over de mogelijkheden van social media, niet alleen bij de bevlogen ‘social media goeroe’ Jim Stolze en de winnaar van de Gouden Zandloper voor social media-beleid, maar ook bij de ontvanger van het eerste exemplaar van De Stand, Menzis-CEO Roger van Boxtel.

20 mrt 2013

#SvdA2013: Omzetontwikkeling 2007-2011

Omzet ups and downs

Het is interessant te zien hoe de omzet van kantoren zich heeft ontwikkeld op de (middellange) termijn van vijf jaar, juist ook omdat er vijf jaar terug – in 2007 – nog weinig te merken was van de opkomende crisis. De lijst kantoren is overigens fors korter ten opzichte van de andere tabellen in De Stand van de Advocatuur, aangezien er over 2007 van veel minder kantoren omzetcijfers beschikbaar waren.

14 mrt 2013

De Brauw, Deloitte en Ernst & Young adviseren NS bij gedeeltelijke overname HTM

Tram met vleugels

Nederlandse Spoorwegen (NS) neemt 49% van de Haagse vervoerder HTM over van de gemeente Den Haag. Met de deal is € 45 miljoen gemoeid. De infrastructuur van HTM blijft volledig in handen van de gemeente. Wel zijn er nog enkele beren op de weg die de deal kunnen dwarsbomen. Zo moet zowel de Haagse gemeenteraad - die zeer kritisch over de deal is - als de NMa de gedeeltelijke overname nog goedkeuren.

16 mei 2012

De Snelste Advocaat: 'Alleen al om die titel is het leuk om te winnen'

Geen zwarte toga's of kantooroutfits deze keer, maar roze broekjes en andere sportkledij. Afgelopen zondag liepen 240 advocaten mee bij de Sdu Royal Ten in Den Haag. Ze deden mee met het onderdeel De Snelste Advocaat en liepen de sterren van de hemel. Michiel van Dijk, Tessel Kuijten, Erik Scheers, Roos Hordijk en beide teams van Simmons & Simmons waren het snelst.

21 sep 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Pot Jonker Seunke, BarentsKrans en BLIX

Anke van de Laar (foto) is deze maand - na vijf jaar elders gewerkt te hebben - opnieuw in dienst getreden bij Pot Jonker Seunke advocaten in Haarlem, arbeidsrechtlegende Rogier Duk wordt vanaf 1 januari 2012 advocaat bij BarentsKrans en Ruud Jungschläger is met ingang van 1 september in dienst is getreden bij BLIX Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 sep 2011

Accuracy en BarentsKrans adviseren private equity bedrijf Gimv bij deelname Studiekring

Financieel adviseur Accuracy en advocatenkantoor BarentsKrans adviseren private equity bedrijf Gimv bij de overname van een meerderheidsbelang in studiebegeleider Studiekring. Advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en juridisch private equity adviseur Solutions in Balance adviseren verkoper Ecart Invest en het management. Voor het jonge advieskantoor Accuracy is het de eerste klus voor Gimv, na eerder voor het gerelateerde infrastructuurfonds DG Infra te hebben gewerkt.

12 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Boontje, Greenberg Traurig en Kennedy Van der Laan

Vorige week druk met partnerbenoemingen en transfers, deze week druk. Stibbe heeft Kirsten Berger en Tim de Greve (foto) benoemd tot partners, Edith Molemans is benoemd tot junior partner bij Boontje Advocaten, Martijn Jongmans versterkt BANNING en Mark van Heeren en Evert-Jan Osnabrugge treden toe als partner bij Deterink Advocaten en Notarissen te Eindhoven. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

1 dec 2010

Nieuwe uitdaging bij... Boekel, GMW, Certa, BarentsKrans en Simmons

Er wordt aan het eind van dit jaar nog even flink gemoved en geshaked. Boekel de Nerée heeft twee nieuwe partners, Geertje Creijghton-Sluijk (foto) is aan de slag gegaan bij Drost & Van de Vijver, GMW Advocaten en BarentsKrans hebben een nieuwe partner en het nieuwe kantoor Hoyng Monegier timmert flink aan de weg met het inhuren van nieuwe krachten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

17 nov 2010

Beleggen in procedures sterk in opkomst

De Wall Street Journal meldde deze week dat de in de VS externe investering in litigation door hedgefondsen, banken en private equity binnenkort de één miljard dollar zal overschrijden. Advocaten zelf kloppen steeds vaker aan bij de fondsen, andersom worden er pitches uitgeschreven voor zaken die onder advocaten te verdelen zijn. Ook in Nederland met haar vriendelijke claimklimaat is third party litigation funding in opkomst.

    | Mail de redactie | Print