De Brauw Blackstone Westbroek

De Brauw Blackstone Westbroek is een groot advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam, Brussel, Londen, New York, Shanghai en Singapore. Met ruim 650 collega's werken we voor de top van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Samenwerking, teamgeest en respect voor elkaars vakmanschap staan daarbij centraal.

Recente deals

07-11-2019Digital Realty koopt InterXion
07-11-2019Berlin Packaging koopt Novio Packaging
04-11-2019DELA wil Yarden overnemen

Nieuws over De Brauw Blackstone Westbroek

11 nov 2019

‘Rising stars’ prijzen voor advocaten Allen & Overy, Baker McKenzie, De Brauw

Vier Nederlandse advocaten van Allen & Overy, Baker McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Dentons Boekel en Norton Rose Fulbright zijn afgelopen donderdag in de prijzen gevallen bij de Europe Rising Stars Awards in Londen. De awards zijn bestemd voor veelbelovende advocaten uit heel Europa, jonger dan 40 jaar.

16 okt 2019

OverFusies League Tables Q3 2019: koploper Loyens & Loeff loopt uit

Loyens & Loeff is Allen & Overy afgelopen zomer ruimschoots voorbijgestreefd in de OverFusies League Tables. Loyens & Loeff heeft betrokkenheid gemeld bij 52 transacties in de eerste negen maanden van het jaar, tegenover 42 deals voor Allen & Overy. Dit kantoor bezette halverwege het jaar nog de eerste plaats. Matthijs Ingen-Housz gaat op kop in de individuele ranking.

2 sep 2019

ASR groeit verder met overname Veherex: De Brauw en Houthoff adviseren

Verzekeraar ASR breidt haar portefeuille uit met de overname van inkomensverzekeraar Veherex. Het gaat om de 35.000 polissen van personeel bij de spoorwegen en het openbaarvervoer, die worden ondergebracht bij het eerder dit jaar overgenomen label Loyalis. Als juridisch adviseurs traden De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff op.

24 jul 2019

League Tables H1 2019: Allen & Overy en Loyens & Loeff maken flinke inhaalslag

Na een aarzelende start van het jaar nemen Allen & Overy en Loyens & Loeff alsnog de leiding in de OverFusies League Tables. Kwamen beide kantoren na het eerste kwartaal van 2019 ieder op negen deals uit, halverwege het jaar zijn dit er respectievelijk 30 en 29. NautaDutilh-partner Joost den Engelsman heeft voor nu de meeste – en meest waardevolle – deals achter zijn naam staan.

25 jun 2019

Halverwege 2019: de Top 10 best gelezen artikelen van Advocatie

De jaarcijfers over 2018 van de NV’s onder de advocatenkantoren, de best betalende kantoren uit De Stand van de Advocatuur en de autorecensie van de Tesla model 3 zijn de drie best gelezen artikelen op Advocatie van de eerste helft van 2019. Verder in de Top 10 onder andere een nieuw Rotterdams litigationkantoor, een uit de hand gelopen onbegrepen grap, een parkeerruzie en een overspannen advocate bij de rechter.

12 jun 2019

Jaarcijfers Top 50 2018: omzet Dentons Boekel met ruim de helft gegroeid

De Nederlandse vestiging van ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons is in 2018 definitief op stoom geraakt. Dentons Boekel behaalde vorig jaar 53% meer omzet dan in 2017. Verder beleefden middelgrote kantoren BarentsKrans en Taylor Wessing volgens hun jaarrekeningen gouden tijden, met respectievelijk ruim 18% en 17% meer omzet.

15 apr 2019

Allen & Overy, De Brauw, Freshfields nauw betrokken bij overname Wessanen

Natuurvoedingsbedrijf Wessanen, bekend van merken als Zonnatura, Clipper en Whole Earth, wordt voor circa 885 miljoen euro overgenomen door een consortium van investeerders PAI (Frankrijk) en Charles Jobson (VS). De betrokken partijen trommelden Allen & Overy, De Brauw Blackstone Westbroek, Freshfields Bruckhaus Deringer en ABN Amro op voor advies.

10 apr 2019

League Tables Q1 2019: NautaDutilh neemt de leiding, sterke start voor AKD

NautaDutilh heeft in het eerste kwartaal van 2019 de meeste M&A-deals begeleid – 16 stuks – en voert daarmee de eerste League Tables van het jaar aan. AKD zit Nauta op de hielen met eveneens 16 deals, maar komt op de tweede plaats vanwege niet-bekendgemaakte dealwaardes. NautaDutilh-partner Joost den Engelsman voert de individuele ranking aan.

3 apr 2019

Geert Potjewijd: ‘Persoonlijk voel ik een verantwoordelijkheid aan mijn dochter’

“Meer vrouwen in de top is één van onze hoogste prioriteiten. (...) Persoonlijk voel ik een verantwoordelijkheid aan mijn dochter: mocht zij voor een baan in de advocatuur kiezen, dan wil ik dat zij zich bij De Brauw welkom voelt en evenveel kans heeft om de top te halen,” aldus Geert Potjewijd, managing partner van De Brauw Blackstone Westbroek, het grootste advocatenkantoor van Nederland.

22 mrt 2019

Imtech-curatoren vorderen 4,5 miljoen terug van De Brauw, dienen tuchtklachten in

De curatoren van Imtech eisen 4,5 miljoen euro terug van De Brauw Blackstone Westbroek. Het kantoor adviseerde het bestuur van Imtech intensief in de weken voor het faillissement. Ook hebben de curatoren tuchtklachten ingediend tegen partners van het kantoor, aldus een nieuw faillissementsverslag waarover het FD vrijdag bericht. 

23 jan 2019

OverFusies League Tables 2018: Loyens & Loeff, Onno Boerstra (Van Doorne) heer en meester

Houthoff heeft Loyens & Loeff in de laatste maanden van 2018 niet meer weten in te halen in de OverFusies League Tables. Loyens & Loeff adviseerde bij 61 M&A-deals – evenveel als in 2017 – en neemt de toppositie in. Houthoff volgt op plek twee met 57 deals (meer dan in 2017) en op drie staat NautaDutilh (56 deals, minder dan in 2017). Van Doorne-partner Onno Boerstra mag zich dealmaker van het jaar noemen.

2 jan 2019

De Brauw en Stibbe aan tafel bij grote Duitse overname door Takeaway

Het Nederlandse Takeaway, moederbedrijf van bezorgwebsite Thuisbezorgd.nl, sloot 2018 af met een Duitse overname ter waarde van richting het miljard. De positie op de Duitse markt wordt fors vergroot met de inlijving van Delivery Hero voor 930 miljoen euro. Teams van De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe troffen elkaar aan de onderhandelingstafel.

12 dec 2018

Heineken rondt Chinese miljardendeal af: Allen & Overy en De Brauw adviseren

Heineken heeft dit najaar een definitieve overeenkomst ter waarde van zo’n 2,7 miljard euro gesloten met de Chinese brouwerij China Resources Beer. Heineken verkoopt zijn eigen brouwerijen aan China Resources, om hierna een minderheidsbelang in het bedrijf te nemen. Als juridisch adviseurs traden De Brauw Blackstone Westbroek en een internationaal team van Allen & Overy op.

5 dec 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne, Stibbe, Clifford Chance, Boels Zanders en De Brauw

Het is de tijd van het jaar waarin Zuidas-kantoren nieuwe partners en promoties onthullen. Zowel Stibbe als Van Doorne melden nieuwe partnerbenoemingen, evenals elders in het land Bird & Bird en Boels Zanders. Verder melden Stibbe en De Brauw Blackstone Westbroek een reeks counselpromoties. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 nov 2018

De Brauw met Linklaters en Clifford Chance in global legal panel Unilever

Unilever heeft na een recente global legal panel review acht advocatenkantoren aangesteld als vaste wereldwijde juridisch adviseurs. Naast Magic Circle-firms Clifford Chance en Linklaters is De Brauw Blackstone Westbroek als enig Nederlands kantoor vertegenwoordigd in het global legal panel, bevestigt het Londense hoofdkantoor van Unilever desgevraagd.

7 nov 2018

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Kennedy Van der Laan, Allen & Overy en Linklaters

De Brauw Blackstone Westbroek benoemt per 1 januari 2019 twee nieuwe partners: Martje Verhoeven-de Vries Lentsch (foto) en Bart de Rijke. Ook Kennedy Van der Laan heeft nieuwe partners, Linklaters meldt zes promoties tot managing associate en de kantoren Stek, Alex Advocaten, Van den Herik & Verhulst en HabrakenRutten hebben vers bloed aangetrokken. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 okt 2018

De Brauw, Allen & Overy, Loyens & Loeff betrokken bij nieuwe aankoop Wolters Kluwer

Wolters Kluwer Legal & Regulatory heeft het Nederlandse softwarebedrijf eVision gekocht, voor 145 miljoen dollar. De koopsom kan oplopen naar 180 miljoen dollar als eVision bepaalde financiële doelen behaalt. Onder anderen De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy, Loyens & Loeff en Orange Clover adviseerden bij de overname.

31 okt 2018

Advocatenkantoren betalen de hoogste stagevergoedingen

Advocatenkantoren hebben gemiddeld de hoogste stagevergoeding over voor student-stagiairs: 705 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek naar in totaal 1.187 stageplaatsen door Magnet.me, een carrièreplatform voor studenten en starters op de arbeidsmarkt. Een rondje langs enkele advocatenkantoren leert dat Baker McKenzie het meest vergoedt: 1.000 euro bruto per maand.

29 okt 2018

Persgroep koopt Independer van Achmea: Allen & Overy en De Brauw adviseren

Independer, de grootste Nederlandse vergelijkingssite voor verzekeringen, hypotheken, energie en bancaire producten, komt in handen van De Persgroep. Het mediabedrijf, onder meer uitgever van de Volkskrant, Trouw en het AD, koopt Independer van Achmea. Als adviseurs traden Allen & Overy, De Brauw Blackstone Westbroek, ABN Amro en Rabobank op.

22 okt 2018

Hema weer Nederlands, ook dankzij De Brauw, NautaDutilh, Loyens & Loeff, Van Doorne

“Advocaten zijn niet meer welkom bij de Hema. Alleen als klant.” Aldus investeerder Marcel Boekhoorn vorige week op de persconferentie waar hij bekendmaakte de nieuwe eigenaar van Hema te zijn. Hij bedoelde vast niet de De Brauw-advocaten die hem adviseerden bij zijn jongste investering, of de NautaDutilh-, Loyens & Loeff- en Van Doorne-teams die eveneens waren betrokken bij de spraakmakende deal.

17 okt 2018

OverFusies League Tables Q3 2018: Houthoff zit Loyens & Loeff op de hielen

Loyens & Loeff houdt de toppositie in de OverFusies League Tables stevig vast, maar ziet wel Houthoff met rasse schreden naderen. In de eerste negen maanden van 2018 kondigde Loyens & Loeff 46 begeleide transacties aan. Houthoff stond halverwege dit jaar nog op 26 deals, maar maakte in Q3 een forse inhaalslag en stijgt met 42 deals naar plaats twee.

18 sep 2018

Nieuwe uitdaging bij... Simmons & Simmons, Straatman Koster en Project Moore

Project Moore, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in ITrecht & privacy, heeft Irene Feenstra (foto) benoemd tot partner. Ze is sinds 2015 aan het kantoor verbonden. Verder is Robert Verburg als counsel in dienst getreden van Simmons & Simmons en heeft DVAN een nieuwe salary partner. Deze en andere nieuwe uitdagingen van week 38.

3 sep 2018

Daan Beenders over zijn eerste pleidooi: 'Mijn aanpak viel helemaal verkeerd'

In de rubriek Mijn eerste pleidooi vertellen advocaten over de allereerste keer dat ze in de rechtbank het woord mochten voeren. Voor de één was dat vorige maand en voor de ander al decennia geleden, maar de meeste advocaten kunnen zich hun eerste pleidooi nog levendig herinneren. In deze editie verhaalt partner Daan Beenders over de zure rechter en loslippige cliënt die zijn debuut illustreerden.

29 aug 2018

CMS en De Brauw begeleiden verkoop Stage Entertainment aan Advance

Zeven kantoren van CMS – incl. Nederland – waren betrokken bij de overname van Joop van den Endes theaterbedrijf Stage Entertainment. CMS adviseerde koper Advance, een wereldwijd actief media-, communicatie- en technologiebedrijf met 12.000 werknemers. De aandeelhouders van Stage Entertainment deden een beroep op De Brauw Blackstone Westbroek.

15 aug 2018

Websites meeste Top 50 advocatenkantoren in strijd met AVG

Veruit de meeste advocatenkantoren uit de top 50 van Advocatie overtreden met hun websites de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo biedt bijna driekwart van de kantoorwebsites geen mogelijkheid om tracking cookies te weigeren en vraagt 58% geen expliciete toestemming om ze te accepteren. Slechts twee kantoren - die tracking cookies plaatsen - voldoen met hun cookiebanner- en verklaring aan alle regels, aldus onderzoek van advieskantoor De Functionaris.

25 jul 2018

De Brauw en HVG adviseren bij vorming Europese zakelijke communicatiegroep

Within Reach is de naam van een nieuwe Europese groep op het gebied van zakelijke communicatie. De huidige Nederlandse Within Reach Group, moederbedrijf van zakelijke communicatieaanbieder Voiceworks, komt hiervoor goeddeels in handen van Waterland Participaties en fuseert met Duitse branchegenoot Swyx Solutions. Onder meer De Brauw Blackstone Westbroek en HVG Law gaven juridisch advies.

18 jul 2018

League Tables H1 2018: Loyens & Loeff behoudt koppositie, grootste dealwaarde voor De Brauw

Loyens & Loeff behoudt de eerder dit jaar veroverde koppositie in de OverFusies League Tables naar dealaantal. Het kantoor begeleidde in de eerste helft van 2018 31 M&A-deals, zes meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal heeft Allen & Overy (30 deals) tweede plaats overgenomen van Houthoff (26 deals). De actiefste dealmaker dit half jaar is Onno Boerstra (Van Doorne, 10 deals).

4 jul 2018

De Brauw en Linklaters betrokken bij staalfusie Tata Steel en ThyssenKrupp

Na twee jaar van onderhandelen is de langverwachte fusie tussen het in IJmuiden gevestigde Tata Steel Europe en ThyssenKrupp een feit. De Europese staaldivisies worden ondergebracht in een Nederlandse joint-venture genaamd ThyssenKrupp Tata Steel. Advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek en Linklaters troffen elkaar aan de onderhandelingstafel.

27 jun 2018

Advocatie Magazine: rechtenstudent wil het liefst naar Loyens & Loeff

Het meest ‘gewilde’ advocatenkantoor onder rechtenstudenten is net als vorig jaar Loyens & Loeff: 21% van de studenten zou er graag willen werken. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek volgen met respectievelijk 20% en 19%. Houthoff en Dirkzwager bezetten samen de vierde plaats met 17%. Dat blijkt uit het onderzoek onder rechtenstudenten van Sdu en Berenschot in Advocatie Magazine.

20 jun 2018

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Stijl, SmeetsGijbels en Clairfort

Een half jaar na opening breidt ‘firm of niches’ Clairfort uit met drie advocaten en een tweede vestiging in Amsterdam. Hiervoor wordt per 1 juli gefuseerd met Essers Advocaten, het in mededingingsrecht en aanbestedingsrecht gespecialiseerde kantoor van Maurice Essers. Verder hebben De Brauw Blackstone Westbroek, Stijl en Smeets Gijbels nieuwe advocaten verwelkomd.

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

25 apr 2018

OverFusies League Tables Q1 2018: Loyens & Loeff en Houthoff nemen de leiding

Loyens & Loeff en Houthoff gaan gezamenlijk op kop in de OverFusies League Tables over het eerste kwartaal van 2018. Over de eerste drie maanden van het jaar meldden zij ieder negentien aangekondigde M&A-transacties aan. Dit is voor beide kantoren fors meer dan in het eerste kwartaal van 2017, toen Loyens & Loeff bij negen deals adviseerde en Houthoff bij twaalf.

25 apr 2018

De Brauw grootste opleider, gevolgd door NautaDutilh en Loyens & Loeff

Het grootste advocatenkantoor van Nederland is ook de grootste opleider: bij De Brauw Blackstone Westbroek werken 121 stagiairs. Dat is er één meer dan vorig jaar. NautaDutilh volgt op plaats twee met 96 stagiairs, en Loyens & Loeff op plaats drie met 88. Dat blijkt uit de eind vorige maand gepresenteerde Stand van de Advocatuur en het Notariaat.

16 apr 2018

De Brauw, Allen & Overy, Van Doorne betrokken bij investering in micro precision fabrikant

De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy en Van Doorne kwamen recentelijk in actie bij een van de jongste investeringen van Gilde Buy Out Partners. De Investeringsmaatschappij heeft van Investcorp alle aandelen verworven in Veco Precision, fabrikant van metalen micro precisie onderdelen. De dealwaarde is niet openbaar gemaakt.

28 mrt 2018

De Brauw adviseert AkzoNobel bij verkoop chemietak voor 10,1 miljard

AkzoNobel verkoopt voor ruim tien miljard euro zijn chemietak Specialty Chemicals aan de Amerikaanse investeringsgroep Carlyle Group en investeringsmaatschappij GIC uit Singapore. Een monsterdeal, waarover De Brauw Blackstone Westbroek als huisadvocaat van AkzoNobel mocht adviseren. Carlyle liet zich adviseren door Latham & Watkins en co-counsel Loyens & Loeff.

28 mrt 2018

Nieuwe Uitdaging bij... AKD, Jones Day, Linklaters en Brinkhof

Voormalig Loyens & Loeff-partner Henk Breeman (foto) maakt met twee medewerkers de overstap naar de bestuursrechtpraktijk van AKD. Breeman werkte 28 jaar bij Loyens & Loeff en de laatste zes maanden bij Habraken Rutten. En ook bij De Brauw Blackstone Westbroek vertrekt een veteraan, na ruim 27 jaar: Ton Schutte sluit zich per 1 mei aan bij Jones Day Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 jan 2018

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw Blackstone Westbroek, La Gro en KienhuisHoving

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 februari arbitrage-advocaat Matthias Kuscher (foto) tot partner benoemd. Nieuwe advocaat-partners zijn er ook bij La Gro, Cox Ten Bruggencate en Keijser Van der Velden, terwijl verder onder meer Bird & Bird en KienhuisHoving melding maken van nieuwe gezichten. Ook zijn er twee nieuwe kantoren geopend, in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 jan 2018

OverFusies League Tables 2017: onaantastbaar Allen & Overy behoudt koppositie

Allen & Overy voert zowel naar het aantal M&A-transacties (74) als naar totale dealwaarde (ruim 45 miljard euro) ruimschoots de OverFusies League Tables 2017 aan. Het kantoor nam al in het eerste kwartaal de koppositie in en stond deze gedurende het hele jaar niet meer af. Een soortgelijk verhaal gaat op voor Matthijs Ingen-Housz, die met 29 deals overtuigend de individuele league table over 2017 leidt.

18 dec 2017

MT1000: Kennedy Van der Laan, Trip, Dirkzwager beste advocatenkantoren

Kennedy Van der Laan (1), Trip (2) en Dirkzwager (3) vormen de top 3 van de beste Nederlandse advocaten- en notariskantoren volgens de MT1000, de ranking van magazine Management Team. Deze kantoren scoren onder klanten gemiddeld het hoogst op de punten ‘klantgerichtheid’, ‘productleiderschap’ en ‘excellente uitvoering’. 

4 dec 2017

De Brauw, Linklaters, Freshfields, Stibbe begeleiden ‘aandelenruil’ Talpa en TMG

John de Mol’s mediabedrijf Talpa geeft de strijd om het eigendom van de Telegraaf Media Groep definitief op. Vrijdag werd bekend dat Talpa zijn belang van 29,16% in TMG verkoopt aan het Belgische Mediahuis. TMG verkoopt op zijn beurt een belang van 23% in Talpa Radio terug aan Talpa. De Brauw, Freshfields, Linklaters en Stibbe gaven de partijen juridisch advies over deze uitwisseling.

8 nov 2017

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Van Doorne, Houthoff, Fieldfisher en DLA Piper

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe partners 'uit eigen kweek', te weten Machteld de Monchy (foto, Litigation)) en Henk van Ravenhorst (Tax/M&A). Daarnaast benoemt Van Doorne per 1 januari 2018 eveens twee nieuwe partners: Sjoerd Kamerbeek (Corporate/Commercial Litigation) en Andy Furr (Vastgoed). Verder Nieuwe Uitdagingen bij onder meer Houthoff, DLA Piper, Fieldfisher, Greenberg Traurig en Vondst.

11 okt 2017

League Tables Q3 2017: Allen & Overy, Loyens & Loeff, NautaDutilh nemen vlucht naar voren

Allen & Overy, Loyens & Loeff en NautaDutilh nemen de vlucht naar voren in de OverFusies League Tables tot en met het derde kwartaal van 2017. Allen & Overy staat op de eerste plaats met betrokkenheid bij 48 aangekondigde deals. Loyens & Loeff (41) en NautaDutilh (40) volgen op de plekken twee en drie.

27 sep 2017

De Brauw verliest laatste ICT-partner aan Van Doorne

De Brauw Blackstone Westbroek raakt zijn laatste ICT-partner kwijt. Bart van Reeken verlaat het kantoor na ruim dertig jaar om per 1 november partner te worden bij Van Doorne. Zaken op het vlak van IT contracting en outsourcing hebben niet langer de prioriteit binnen de strategie van De Brauw. “Ik was een beetje de geweldige hockeyer in een voetbalteam geworden. Dan kun je beter naar een goed hockeyteam gaan.”

30 aug 2017

De Brauw en Osborne Clarke adviseren bij overname geneesmiddelenonderzoeker

Parcom Capital heeft de Nederlandse klinisch geneesmiddelenonderzoeker Viroclinics Biosciences overgenomen van Gilde Healthcare Service. Dit maakte Parcom Capital dinsdag bekend, echter zonder openbaarmaking van de transactiewaarde. De Brauw Blackstone Westbroek en Osborne Clarke werden ingeschakeld voor juridisch advies.

30 aug 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Axon Advocaten, Banning en Simmons & Simmons

Bird & Bird is per 1 september Hanneke Later-Nijland (foto) kwijt aan Axon Advocaten, waar zij zowel de geneesmiddelenpraktijk als de M&A-praktijk zal versterken. Verder blijkt er in juli een Baker McKenzie partner te zijn overgestapt naar Banning en kan Simmons & Simmons een nieuwe aanwinst melden. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 aug 2017

De Brauw, Van Doorne adviseren bij afstoot vruchtensappen door FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft haar vruchtensappendivisie Riedel – producent van merken als Appelsientje, Coolbest en Dubbelfrisss – verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Een stoet aan (juridisch) adviseurs trad aan om de overname te begeleiden, onder wie Van Doorne, De Brauw Blackstone Westbroek en JanssenBroekhuysen.

12 jul 2017

League Tables H1 juridisch: Allen & Overy handhaaft topposities en dealvolume

Allen & Overy behoudt in de OverFusies League Tables de koppositie, met 33 aangekondigde deals in de eerste helft van 2017. Lexence en Houthoff Buruma volgen op enige afstand met respectievelijk 29 en 26 deals, beiden hebben een hoger dealvolume dan in 2016. En interessant: degene die zich qua dealaantal dealmaker van H1 2017 mag noemen, is niet werkzaam bij een van de grote kantoren...

4 jul 2017

De Brauw adviseert AkzoNobel bij twee buitenlandse overnames

De M&A-praktijk van de Brauw Blackstone Westbroek is recent druk geweest met de advisering van AkzoNobel bij twee buitenlandse overnames. Het verf- en chemiebedrijf had amper would be-koper PPG van zich afgeschud, of het maakte maandag bekend zowel het Franse Disa Technology (Disatech) als het Britse Flexcrete Technologies over te nemen. Ook DLA Piper en Oaklins zijn betrokken bij de deals.

21 jun 2017

Column: Alleen maar nette mensen

Er wordt heel wat afgekletst over ethiek en integriteit de laatste tijd. Corporate scandals en de Panama Papers hebben het onderwerp op de kaart gezet. Leuk allemaal, maar volgens mij zijn zulke debatten en de herziening van gedragsregels voor een groot deel windowdressing, tijdrekken en beïnvloeden van de publieke opinie. Boodschap: ‘We zijn ermee bezig hoor, laat ons alsjeblieft met rust.’

19 jun 2017

Symposium legal ethics: 'Ook smoezelige cliënten moeten bediend worden'

Wetenschappers probeerden het fervent aan de man te brengen tijdens het door de VU, UvA en De Brauw Blackstone Westbroek georganiseerde symposium Legal ethics and Corporate Lawyers: advocaten moeten zich in hun werk mede laten leiden door ethische overwegingen. Alleen kijken naar wat rechtens mág, is onvoldoende. Advocaten – in de persoon van algemeen deken Bart van Tongeren en voorzitter Jan Loorbach van de commissie Gedragsregels – houden de boot af: “Ik ben beducht voor alléén maar nette mensen, en alléén maar nette zaken,” aldus laatstgenoemde.

14 jun 2017

Omzetten Top 50 in 2016: meeste kantoren noteren stijging, AKD springt eruit

Na meerdere jaren van omzetdalingen is het tij bij AKD gekeerd. Over het boekjaar 2015/2016 noteerde AKD een omzetstijging van ruim 15%, een lijn die het kantoor over het zojuist verstreken boekjaar 2016/2017 goeddeels voortzet. Verder laten veruit de meeste N.V.’s onder de Top 50 advocatenkantoren nette omzetstijgingen zien, al zagen uitgerekend drie van de grootste kantoren – De Brauw, Loyens & Loeff, Stibbe – de omzet over 2016 iets afnemen.

7 jun 2017

LegalTech: nieuwe apps Van Benthem & Keulen en Bird & Bird, LawSpeak wint De Brauw's BLIC

The week in LegalTech bij Nederlandse advocatenkantoren: Van Benthem & Keulen en Bird & Bird maken ieder de lancering van een nieuwe app bekend, gericht op respectievelijk legal proces management en op onderzoeken door toezichthouders. En de tweede De Brauw Legal Innovation Challenge (BLIC) is gewonnen door LawSpeak, een tool die ingewikkeld juridisch jargon à la minute vereenvoudigt.

31 mei 2017

Advocaat in den Vreemde: De Brauw-partner Gaby Smeenk in Shanghai

Wie zijn de advocaten die namens Nederlandse Zuidas-kantoren in het buitenland werken? In de reeks Advocaat in den Vreemde praten zij over wonen en werken in een buitenlandse metropool, de focus van hun kantoor aldaar en cultuurverschillen. In aflevering 1: Gaby Smeenk, partner van De Brauw Blackstone Westbroek en sinds 2014 gestationeerd in Shanghai. “In China is de rol van een advocaat heel anders.”

29 mei 2017

Slechts twee advocatenkantoren in top 10 populairste juridische werkgevers

Loyens & Loeff blijft het populairste advocatenkantoor onder studenten om voor te werken, net als in voorgaande jaren. Het kantoor bezet de derde plaats in de lijst van ‘Netherlands’ Most Attractive Employers of 2017: Law’, jaarlijks opgesteld door Universum Global. AKD is dit jaar het enige andere advocatenkantoor in de top 10, op plaats 7. Vooral internationale bedrijven zijn nu geliefd bij aanstaande juristen.

26 mei 2017

Tweede miljardendeal in mei voor De Brauw en Stibbe: Q-Park overgenomen door KKR

Het is de derde aangekondigde Amerikaanse miljardenovername van een Nederlands target in twee weken tijd: parkeerbedrijf Q-Park wordt voor bijna drie miljard dollar gekocht door investeringsmaatschappij KKR. Voor De Brauw en Stibbe is dit de tweede miljardendeal deze maand waar deze kantoren bij betrokken zijn. Verder adviseerde Clifford Chance bij deze deal.

22 mei 2017

AI, begrijpelijke taal en milieu-informatie in finale De Brauw Legal Innovation Challenge

De Brauw Blackstone Westbroek heeft de drie finalisten bekendgemaakt van de tweede editie van de BLIC, ofwel de De Brauw Legal Innovation Challenge. De finalisten zijn studenten die nieuwe juridische tools en platforms hebben ontwikkeld. Zij mogen 1 juni hun businessplannen pitchen aan een jury, met kans op 25.000 euro ter financiering van de uitvoering van hun plan.

17 mei 2017

De Brauw en NautaDutilh betrokken bij miljardenovername DSM-dochter Patheon

Het Amerikaanse farmaceutisch bedrijf Thermo Fisher Scientific legt circa 7,2 miljard US dollar op tafel voor de overname van medicijnfabrikant Patheon, een dochter van DSM. Het bod van de Amerikanen behelst 35 dollar per aandeel, plus de overname van een nettoschuld van twee miljard dollar. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als Nederlands co-counsel voor Patheon.

27 mrt 2017

Loyens & Loeff vaakst in nieuwsmedia, Dirkzwager grootste in online berichten

Het afgelopen jaar zijn de meeste nieuwsartikelen gewijd aan Loyens & Loeff (449), gevolgd door De Brauw Blackstone Westbroek (366) en Houthoff Buruma en Stibbe (beide 331). In totaal werden er in 2016 2.652 nieuwsartikelen geschreven over de tien meest genoemde advocatenkantoren. Dat meldt communicatiebureau Buzzcapture in een persbericht.

20 mrt 2017

NJC Talents recruitmentprijzen voor Allen & Overy, NautaDutilh en 'Haags Hoppen'

Allen & Overy mocht afgelopen vrijdag drie NJC Talents Awards mee naar huis nemen voor de beste recruitmentsite, voor het beste opleidingsprogramm (gedeeld met NautaDutilh) en voor het beste stageprogramma. Ook was er een award voor ‘Haags Hoppen’, een gezamenlijke campagne van de Haagse advocatenkantoren BarentsKrans, Bird & Bird en Pels Rijcken.

10 mrt 2017

De Stand 2017: De Brauw onaantastbaar, SRK pakt Gouden Zandloper snelste groeier

De Brauw Blackstone Westbroek voert onaantastbaar De Stand van de Advocatuur 2017 aan. Een verschil van bijna veertig advocaten scheidt de lijstaanvoerder van de nummer twee, NautaDutilh. Intussen incasseert SRK Rechtsbijstand net als vorig jaar de Gouden Zandloper voor het snelst groeiende kantoor in de afgelopen vijf jaar.

8 mrt 2017

Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters knokken mee in overnamestrijd TMG

Het overnamegevecht rond de Telegraaf Media Groep (TMG) wordt bitter. Nadat de Raad van Commissarissen van TMG maandag overeenstemming bereikte met Mediahuis en VP Exploitatie over het gedane overnamebod, besloot de centrale ondernemingsraad van TMG dinsdagavond dit besluit aan te vechten. Ook Talpa, de andere kaper op de kust, stapt naar de rechter. Onder meer Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters en De Brauw adviseren in de strijd.

5 dec 2016

Ex-managing partner Loyens & Loeff Van der Weijden stapt over naar De Brauw

Na bijna dertig jaar te hebben gewerkt voor Loyens & Loeff en diens rechtsvoorganger Loyens & Volkmaars, is tax-partner Maarten van der Weijden per 1 december overgestapt naar De Brauw Blackstone Westbroek. De voormalig managing partner van Loyens & Loeff is nu partner binnen de tax-praktijk van De Brauw. “Vanaf nu is mijn praktijk meer transactie georiënteerd.”

16 nov 2016

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Houthoff Buruma, Windt Le Grand Leeuwenburgh

De Brauw Blackstone Westbroek heeft twee nieuwe partners benoemd ‘uit eigen kweek’, te weten Ferdinand Hengst en Lennard Keijzer. Verder is Mariska van de Sanden (foto) overgestapt van Bird & Bird naar Houfhoff Buruma en zijn er nieuwe gezichten bij de kantoren Windt Le Grand Leeuwenburgh en C-Law. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 okt 2016

Miljardendeal: Allen & Overy en De Brauw adviseren bij overname NXP

Een deal waarop veel superlatieven van toepassing zijn: de overname van NXP door Qualcomm is de grootste in de geschiedenis van de halfgeleidersector, de grootste overname van een Nederlandse onderneming sinds ABN AMRO in 2007 en de grootste overname in Nederland in 2016 tot nu toe. De Brauw Blackstone Westbroek en Allen & Overy waren erbij.

28 sep 2016

Wanne Pemmelaar: 'De advocaat wordt meer een sparringpartner'

Wanne Pemmelaar

Hij is de manager van de Data and Tech Practice Group van De Brauw Blackstone Westbroek, en is gespecialiseerd in onder andere IT, telecommunicatie, privacy, e-commerce, intellectuele eigendom en data security. Meet Wanne Pemmelaar, denker over innovatie in het algemeen, en innovatie in de advocatuur in het bijzonder. “Ik denk dat advocaten zich in de relatie met ondernemers steeds meer zullen ontwikkelen als collega-ondernemers. En in de relatie met particulieren als collega-burger.”

27 sep 2016

Nieuwe Uitdaging bij… Straatman Koster, ENSPIGT en HabrakenRutten

Per 12 september 2016 is Danny Vlasblom als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Voor zijn overstap was hij tien jaar werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek, met name in de civiele procespraktijk. Vlasbom deed verder ervaring op op het gebied van energierecht en procederen in cassatie. Deze en de andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

20 jul 2016

League Tables H1: Pole positions voor NautaDutilh en Luc Habets

Het volume van de eerste helft van 2015 werd net niet geëvenaard, toch leek 2016 voor de Nederlandse M&A een voorspoedig jaar te worden. Leek, want door de uitslag van het Brexit-referendum zal het komende halfjaar menig transactie in de ijskast belanden, zo is de algemene verwachting. Welke M&A-adviseurs scoorden het best in de sunny side van 2016?

28 jun 2016

Topkantoren druk met onzekere gevolgen Brexit: ‘Cliënten reageren verstandig’

De internationale topkantoren in Nederland worden sinds vrijdag bestookt met vragen van hun cliënten: wat heeft de aanstaande Brexit voor gevolgen voor hun business? Hoewel veel – zo niet alles – nog onzeker is, publiceerden De Brauw en NautaDutilh alvast Q&A’s met mogelijke implicaties voor diverse sectoren en rechtsgebieden en heeft Loyens & Loeff een Brexit Task Force in het leven geroepen.

15 jun 2016

Omzetten grote kantoren 2015: Van Doorne tekent voor stevigste groei

Van de N.V.’s onder de advocatenkantoren uit de Top 50 van Advocatie heeft Van Doorne in 2015 de indrukwekkendste omzetgroei weten te realiseren. De omzet steeg met 17,5% van ruim 44 miljoen euro in 2014 naar een kleine 52 miljoen euro in 2015. Verder doorbrak Loyens & Loeff vorig jaar de omzetgrens van 300 miljoen euro en zagen Stibbe en Houthoff Buruma - na jaren van stijging - hun inkomsten iets dalen, zo blijkt uit hun jaarrekeningen.

6 jun 2016

Finalisten De Brauw Legal Innovation Challenge bekendgemaakt

Brandopticon, Appjection en Lexiq gaan strijden om de eerste De Brauw Legal Innovation Challenge, een stimuleringsprijs voor studenten ter waarde van maximaal 25.000 euro. Dat heeft De Brauw maandag bekendgemaakt. Aanstaande donderdag 9 juni treden de start ups tegen elkaar in het strijdperk. De jury, bestaande uit Geert Potjewijd (managing partner De Brauw), Michael van den Berg (IBM) en Douwe Groenevelt (ASML), bepaalt wie er met de prijs vandoor gaat.

25 apr 2016

Legal LGBT netwerk Forward van start

Juridisch Nederland heeft sinds donderdag 21 april zijn eerste legal LGBT netwerk, Forward genaamd. Het doel van Forward is om de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep te bevorderen. Forward wordt ondersteund door Allen & Overy, Baker & McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Hogan Lovells, Houthoff Buruma, Jones Day, Linklaters, NautaDutilh, Norton Rose Fulbright, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne.

23 mrt 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Boot, De Brauw Blackstone Westbroek en Wladimiroff

Het Amsterdamse Boot Advocaten heeft een nieuwe associated partner benoemd die voorheen ervaring opdeed bij Boekel, Loyens & Loeff en Baker & McKenzie: zijn naam is Jeroen van den Hamer (foto). Verder is een De Brauw-advocaat benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en verwelkomde Wladimiroff een nieuw gezicht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 mrt 2016

Nu te vinden in Advocatie Magazine: de salarissen van 1e, 4e en 7e jaars advocaten

Bij de eerstejaars advocaten beweegt het bruto salaris zich tussen € 2.267 en € 3.858 per maand (exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen). De best betalende kantoren zijn achtereenvolgens Linklaters, De Brauw Blackstone en Van Doorne. 7e jaars advocaten verdienen tussen € 4.400 en € 7.956 per maand (exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen). Aan kop gaat wederom Linklaters, gevolgd door De Brauw Blackstone Westbroek en Bird & Bird. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur, dit jaar opgenomen in de eerste editie van Advocatie Magazine.

2 mrt 2016

Column: No-nonsense award

‘Collega’s, deze partnervergadering besteden we volledig aan onze nieuwe website. Daar moeten nog wat teksten op. Wat we doen, wie we zijn en zo. Laten we beginnen met het makkelijkste, over onszelf en onze cultuur. About us. Daar moet staan wat ons anders maakt dan de rest.’

10 feb 2016

Buzzcapture: NautaDutilh meest besproken in online nieuws

Advocatenkantoor NautaDutilh is het afgelopen jaar het meest genoemd in het Nederlandse online nieuws. De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe volgen daarna, zo blijkt uit onderzoek van media monitoringtool Buzzcapture. Uit het onderzoek blijkt verder dat de 50 grootste kantoren van Nederland allemaal een pagina op LinkedIn hebben, 92% een Twitterkanaal en dat 72% aanwezig is op Facebook.

3 feb 2016

Langere werkweken voor advocaten door 'aantrekkende economie en internationalisering'

Partners bij Britse topkantoren maken gemiddeld tien procent meer uren dan twee jaar geleden en werken nu 56 uur per week, zo bleek vorige week uit een Engels onderzoek. Is die trend ook waarneembaar bij de Nederlandse topkantoren? Bij een aantal zeker, bij andere minder, zo blijkt uit een rondgang. En als de trend wordt bevestigd, dan beperkt de urenstijging bij bijvoorbeeld De Brauw zich niet tot partners.

20 jan 2016

League Tables 2015: Allen & Overy betrokken bij 14% van alle Nederlandse M&A transacties

Met 630 deals in 2015 heeft de Nederlandse M&A nagenoeg weer hetzelfde volume als in 2008 (645). Als het herstel van de financiële markten doorzet, kunnen de juridische dienstverleners zelfs een workload verwachten gelijk aan die van 2006 en 2007. Welke kantoren profiteren hier het meest van? De League Tables vertellen het.

13 jan 2016

Een kijkje in de keuken bij… AKD

De IC Direct brengt me van Rotterdam naar Schiphol waar ik overstap op de trein naar Amsterdam Zuid. Vanaf daar loop ik door de torenhoge kantoren van de Brauw en Boekel langs de VU richting de Gustav Mahlerlaan naar het pand waar AKD huist en claimt de ‘world’s most sustainable office building’ te zijn. Het is een van de vijf AKD-vestigingen. Er zijn ongeveer 100 AKD'ers werkzaam.

23 dec 2015

Managers: Loyens & Loeff beste juridische dienstverlener

Loyens & Loeff is het hoogst genoteerde advocaten- en notariskantoor in de lijst van best gewaardeerde dienstverleners en adviesbureaus van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Inscope Consulting, uitgevoerd onder lezers van magazine Management Team. Het hoogst gewaardeerde advocatenkantoor moet in de lijst nog wel veertig andere bedrijven voor zich dulden.

22 dec 2015

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, NautaDutilh, Boekel en Wijn en Stael

Een verloren zoon keert terug op het oude nest: Lodewijk Hijmans van den Bergh (foto) wordt na zijn tijd als bestuurder bij Ahold weer partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij van 1994 tot 2009 al werkzaam was. Verder hebben NautaDutilh en Boekel meerdere nieuwe (associate) partners benoemd en zien twee nieuwe advocatenkantoren het levenslicht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 dec 2015

NIBC lijft effectenspecialist SNS Securities in, adviserende rol voor Allen & Overy en De Brauw

NIBC heeft haar zinnen gezet op het productaanbod van SNS Securities. Na overeenstemming te hebben bereikt met SNS Bank, kan NIBC in het vervolg kapitaalmarktoplossingen, obligatie- en aandelenbemiddeling en research en execution services voor zelfstandige vermogensbeheerders aanbieden. Overnameadvies kwam van Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek.

21 dec 2015

NIBC lijft effectenspecialist SNS Securities in, adviserende rol voor Allen & Overy en De Brauw

NIBC heeft haar zinnen gezet op het productaanbod van SNS Securities. Na overeenstemming te hebben bereikt met SNS Bank, kan NIBC in het vervolg kapitaalmarktoplossingen, obligatie- en aandelenbemiddeling en research en execution services voor zelfstandige vermogensbeheerders aanbieden. Overnameadvies kwam van Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek.

9 dec 2015

Stork target in strategische overname, Hogan Lovells adviseert bij aankoop

Fluor Corporation mag zich de nieuwe eigenaar noemen van Stork: de Nederlandse dienstverlener actief in de olie-, gas-, chemie- en energiesector. Voor een bedrag van € 695 miljoen draagt het Britse private equity bedrijf Arle Capital Partners alle aandelen over aan Fluor. Hogan Lovells, Clifford Chance en De Brauw traden aan voor juridisch advies.

9 dec 2015

Stork target in strategische overname, Hogan Lovells adviseert bij aankoop

Fluor Corporation mag zich de nieuwe eigenaar noemen van Stork: de Nederlandse dienstverlener actief in de olie-, gas-, chemie- en energiesector. Voor een bedrag van € 695 miljoen draagt het Britse private equity bedrijf Arle Capital Partners alle aandelen over aan Fluor. Hogan Lovells, Clifford Chance en De Brauw traden aan voor juridisch advies.

24 nov 2015

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw Blackstone Westbroek, Van Doorne en Ekelmans & Meijer

De Brauw Blackstone Westbroek heeft drie nieuwe partners benoemd, allen ‘uit eigen kweek’. Het gaat om Mariken van Loopik (foto), Albert Marsman en Stefan Molin. Daarnaast kunnen we de benoeming melden van een nieuwe counsel en drie senior medewerkers bij Van Doorne, plus de toetreding van een nieuwe partner tot Ekelmans & Meijer. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

11 nov 2015

Nieuwe Uitdaging bij... De Clercq, Clifford Chance, Lexence en Van der Feltz

De Clercq Advocaten Notarissen in Leiden heeft een nieuwe partner aangetrokken in de persoon van Robert-Jan van der Wart (foto). Daarnaast volgt Jeroen Ouwehand Boris Bas Visser op als managing partner van Clifford Chance Amsterdam en verwelkomen onder meer Project Moore en Van der Feltz advocaten nieuwe gezichten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

6 nov 2015

NS-onderzoek De Brauw inhoudelijk juist, schijn van partijdigheid niet opgeheven

De schijn van dubbele petten bij het onderzoek dat De Brauw Blackstone Westbroek in opdracht van NS verrichtte naar de ov-aanbesteding in Limburg, is niet geheel opgeheven. Dit staat in een second opinion naar het onderzoek door oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer, die spreekt van meerdere 'onzuiverheden'. Inhoudelijk biedt de second opinion geen nieuwe inzichten. De Brauw zegt in een reactie door te zullen gaan met interne onderzoeken, met aanpassing van enkele procedures.

28 okt 2015

‘Intention to float’ ABN AMRO: De Brauw, Allen & Overy en Stibbe adviseren

Met de publicatie van een zogenaamde intention to float heeft minister van Financiën Jeroen Dijssebloem gisteren de weg vrijgemaakt voor een beursgang van ABN AMRO. Indien zich geen beurskrach voordoet, zal deze naar alle waarschijnlijkheid eind november plaatsvinden. De hoofdrolspelers worden bijgestaan door De Brauw, Allen & Overy en Stibbe.

19 okt 2015

League Tables Q3: De Brauw voorbijgestreefd door Allen & Overy en Loyens & Loeff

In de league tables over de eerste helft van 2015 zagen we dat de Nederlandse juridische dienstverleners goed gedijen door het voorzichtige herstel van de economie. Inmiddels zijn we een Chinese beurskrach, een vluchtelingencrisis en wat grote faillissementen verder. Hoe staat de M&A op de Nederlandse markt er nu voor?

19 okt 2015

De Brauw lanceert innovatiewedstrijd BLIC voor studenten

De Brauw Blackstone Westbroek lanceert op 2 december 2015 de eerste editie van De BLIC, De Brauw Legal Innovation Challenge. Studenten aan universiteiten en hogescholen worden uitgenodigd om een innovatief idee in te sturen, een plan dat de wereld van het recht vernieuwt. ‘De uitvoering van het winnende idee wordt door De Brauw gefinancierd tot een maximum van EUR 25.000,’ aldus het kantoor in een persbericht.

7 okt 2015

Wel en wee in de M&A: Maas International, ISU Group, KWx en R2 Group

Het is de week waarin de chemie- en industriesector van zich liet horen. De afvalverwerking- en recyclingactiviteiten van Dusseldorp Groep komen in handen van REMONDIS; R2, producent van voedingsingrediënten en chemische producten, wordt overgenomen door Caldic en Hemmink Groep wordt eigenaar van KWx Holding, toeleverancier voor de offshore en (petro)chemische industrie.

23 sep 2015

Verlengd vaderschapsverlof op de Zuidas: niet iedereen volgt

Een kleine stap in het diversiteitsbeleid van een Zuidas-kantoor, maar wel eentje die zeer wordt gewaardeerd: het besluit dat Stibbe vorige week nam om het vaderschapsverlof per direct te verlengen van de wettelijke vijf dagen naar tien dagen. Andere top 10-kantoren gaan daar nog niet allemaal in mee, al blijkt AKD zo’n regeling al in 2009 te hebben ingevoerd. “Er wordt uiteraard veel gebruik van gemaakt.”

2 sep 2015

UvA: Amsterdam Law Firm groot succes

Van de 80 studenten aan de Amsterdam Law Firm hebben 70 het vak ALF-Stagiair gehaald, en hebben 60 studenten in hun eerste jaar 57 studiepunten of meer gehaald. Daarmee is de ALF, die sinds begin 2015 bestaat, een ‘groot succes’, aldus de Universiteit van Amsterdam, die voor de ALF samenwerkt met De Brauw Blackstone Westbroek en Spong Advocaten. 

26 aug 2015

Vitol Investment Partnership krijgt VTTI volledig in handen, De Brauw en NautaDutilh staan bij

Vitol Investment Partnership, het investeringsvehikel van commodity trader Vitol, heeft het Rotterdamse VTTI volledig overgenomen. Vitol had al 50% van het bedrijf in handen, maar verzekert zich na betaling van $ 830 miljoen nu van volledige zeggenschap. De Brauw en NautaDutilh stonden bij met juridisch advies.

24 aug 2015

De Brauw start The Brewery: buitenlandse juristen worden opgeleid tot ‘global lawyer’

Vandaag start De Brauw Blackstone Westbroek met The Brewery, de Engelse versie van De Brauwerij, het opleidingsprogramma van het kantoor voor startende juristen. Zeven deelnemers afkomstig uit alle deze van de wereld – van China en Korea tot Duitsland en Australië – worden opgeleid tot ‘global lawyers’. Dat laat het kantoor weten in een persbericht.

12 aug 2015

Lokke Moerel van De Brauw naar MoFo: 'Ik wilde enkel nog global werk doen'

Nee, het Amerikaanse Morrison & Foerster kaapte Lokke Moerel niet écht weg bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar zij liefst 25 jaar werkte. Ze had net zelf haar partnerschap bij De Brauw opgezegd om zich te bezinnen op de toekomst, toen MoFo belde met een aanbod dat zij niet kon weigeren: een plek in de internationale voorhoede op het gebied van privacy, ICT en dataprotectie. “Met zoveel specialisten om je heen word je meer uitgedaagd op je expertise.”

11 aug 2015

Alex Brenninkmeijer toetst NS-onderzoek De Brauw Blackstone Westbroek

Voormalig Ombudsman Alex Brenninkmeijer gaat het onderzoek van De Brauw Blackstone Westbroek naar de rol van de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg onderwerpen aan een second opinion. Dat schrijft minister Dijsselbloem van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Dijsselbloem stelt nogmaals dat hij ‘geen aanleiding heeft om de integriteit en kritische houding van De Brauw in twijfel te trekken’, maar hij stelt tevens dat de uitkomsten van het onderzoek cruciaal zijn ‘en op geen enkele manier ter discussie mogen staan’.

22 jul 2015

League Tables H1: De Brauw toont spierballen, Houthoff levert productiefste adviseur

Na een afwezigheid van anderhalf jaar is het grootste kantoor van Nederland weer terug in de hoogste regionen van de OverFusies League Tables. De Brauw Blackstone Westbroek heeft in het eerste halfjaar zowel de meeste als de grootste deals op haar naam staan. Partner Arne Grimme zei het in het eerste kwartaal van 2015 al: “Ik ben optimistisch gestemd over dit jaar.”

22 jul 2015

Overname TenCate: De Brauw, Van Doorne, Allen & Overy en Clifford Chance staan bij

Met een dealwaarde van 675 miljoen euro is de overname van het Almelose TenCate door Gilde Buy Out Partners natuurlijk de deal van de week. Een keur aan advocatenkantoren trad aan om te adviseren: De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy en Van Doorne stonden verschillende onderdelen van TenCate bij, aan de overkant van de tafel zat onder meer Clifford Chance.

15 jul 2015

Nieuwe Uitdaging bij… Stibbe, Langelaar Klinkhamer, AMS en bureau Brandeis

Zomervakantie of niet, Nieuwe Uitdagingen zijn er altijd. Bij Stibbe, waar twee nieuwe counsels zijn benoemd, onder wie Jeroen Sombezki (foto). Of bij Langelaar Klinkhamer in Rotterdam, waar oudgediende Wibe Reddingius (voorheen Nysingh, Kneppelhout & Korthals) tot partner is benoemd. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

10 jul 2015

Ex-NS-topman Huges dient tuchtklacht in tegen De Brauw-managing partner Snoep

Ex-NS-topman Timo Huges heeft een klacht ingediend bij de Amsterdamse Orde tegen De Brauw Blackstone Westbroek-managing partner Martijn Snoep. Huges' advocaat Mark Keuss (Lexence) bevestigt dit desgevraagd na berichtgeving in NRC. Door nog vertrouwelijke informatie uit de onderzoeksresultaten via de media naar buiten te brengen, heeft Snoep de Advocatenwet overtreden, stellen Huges en zijn advocaat.

30 jun 2015

Rol De Brauw in onderzoeken naar NS uitgespeeld

Op gezag van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem en NS speelt De Brauw Blackstone Westbroek geen rol meer in de onderzoeken naar andere aanbestedingen waarbij het spoorbedrijf betrokken was. Daarnaast komt er een second opinion op het onderzoek dat De Brauw uitvoerde naar de OV-aanbesteding in Limburg, waarover vorige week ophef ontstond wegens een belangenconflict. De Brauw laat ook zelf het eigen onderzoek nog eens verifiëren, en wel door oud-rechter Wil Tonkens.

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

8 jun 2015

Loyens & Loeff van advocatenkantoren aantrekkelijkste werkgever

Rechtenstudenten gaan het liefst aan de slag bij de Rijksoverheid. KLM volgt op plaats twee en Loyens & Loeff op plaats drie. Dat blijkt uit de Universum Student Survey van Universum Global. Aan het onderzoek, dat ook ziet op de sectoren engineering/IT/natural sciences, business/commerce en humanities/liberal arts/education, hebben in totaal 12.659 studenten deelgenomen.

3 jun 2015

Shell neemt voorafgaand aan panel review prijsanalist in dienst

Oliemaatschappij Shell heeft analist Vincent Cordo – afkomstig van Reed Smith - aangesteld die de prijsafspraken met advocatenkantoren onder de loep gaat nemen. Dat meldt The Lawyer. Shell wil zo de kosten van ‘external counsel’ met 9 miljoen dollar per jaar omlaag brengen, en meer toegevoegde waarde creëren. De bevindingen van Cordo zullen een belangrijke rol spelen bij de panel review die voor 2016 op de agenda staat.

21 mei 2015

Linklaters belangrijkste juridisch adviseur van Unilever, De Brauw nog in de race voor Benelux

Linklaters heeft de ‘top spot’ verworven in Unilever’s global legal panel. Slaughter and May, De Brauw Blackstone Westbroek en Cravath Swain & Moore, die alle drie Unilever al meer dan zestig jaar bijstonden, zijn gepasseerd. De Brauw is nog wel in de race voor het Benelux local panel. Dat meldt The Lawyer.

12 mei 2015

De Brauw Blackstone Westbroek en Clifford Chance adviseren in Pfizer & AM-Pharma deal

De Amerikaanse farmaceut Pfizer heeft een belang van 17,5% genomen in het Bunnikse AM-Pharma, met een optie om ook de rest van de aandelen te kopen. De totale aanschafwaarde bedraagt 600 miljioen dollar, voor het minderheidsbelang wordt 87,5 miljoen dollar betaald. Pfizer werd bijgestaan door onder meer De Brauw Blackstone Westbroek, Clifford Chance adviseerde AM-Pharma.

22 apr 2015

League Tables Q1: Allen & Overy grossiert in deals en De Brauw revancheert zich

FedEx koopt TNT Express, Shell neemt BG Group over: het tweede kwartaal van dit jaar begint dermate spectaculair dat een terugblik op Q1 een saaie exercitie lijkt. Onzin natuurlijk, het eerste kwartaal vormt van oudsher een betrouwbare graadmeter voor de prestaties van de M&A adviseurs in het desbetreffende jaar. Voor welke kantoren lijkt het een mooi jaar te gaan worden?

15 apr 2015

Nieuwe Uitdaging bij Pels Rijcken, Allen & Overy en bureau Brandeis

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn versterkt het arbeidsrechtteam met advocaat Peter Mauser en senior advocaat Femke van Herk. Daarnaast start Hilde Bremer als kandidaat-notaris in het vastgoedteam. Verder wordt Machteld Robichon (foto) per direct partner bij bureau Brandeis, en heeft Allen & Overy in de persoon van Yves Gassler een nieuwe ‘fiscaal vastgoedexpert’. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

20 mrt 2015

#SvdA2015: De Brauw Blackstone Westbroek ook de grootste in cumulatieve tabel

In de cumulatieve tabel - advocaten en (kandidaat)notarissen bij elkaar opgeteld - zijn in de Top 10 twee positiewisselingen te noteren: De Brauw Blackstone Westbroek is voor het eerst sinds 2009 weer de grootste, en Van Doorne boekt net als vorig jaar een plaats winst: het schuift van positie 9 naar 8. CMS zakt een plaats in de cumulatieve tabel.

19 mrt 2015

#SvdA2015: Old school

Koud een week nadat Lucien Wopereis in januari 2008 bij KSU Uitgeverij zijn plek innam als hoofdredacteur, schoof ik aan tegen zijn bureau. Advocatie.nl had op dat moment net iets minder dan vijfduizend abonnees, en als de hoestende servers de site draaiende wisten te houden, lazen nog eens een paar duizend passanten mee.

19 mrt 2015

#SvdA2015: De Brauw Blackstone Westbroek fier aan kop in de Top 50

De Brauw Blackstone Westbroek staat met 286 advocaten dit jaar opnieuw op positie 1 van de Top 50 van advocatenkantoren in Nederland. De nummers 2 en 3 zijn van positie gewisseld: Loyens & Loeff staat met 244 advocaten op plaats 2, NautaDutilh – in 2010 nog het grootste advocatenkantoor van Nederland – staat met 243 advocaten op plaats 3. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2015, die gisteravond is gepresenteerd.

19 mrt 2015

Beduidend meer advocaatstagiairs bij De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff Buruma

Vergeleken met vorig jaar is het aantal advocaatstagiaires bij de twee grootste Nederlandse advocatenkantoren stevig gegroeid. De Brauw Blackstone Westbroek heeft veruit de meeste advocaatstagiaires in dienst: op een totaal van 286 advocaten lopen er 131 advocaatstagiaires rond. Vorig jaar waren dat er 118. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur & het Notariaat die vandaag wordt gepresenteerd.

18 mrt 2015

Flexpool of Peerpoint: belang flexibele schil groeit voor grote kantoren

In opmars bij meerdere grote dan wel rap groeiende advocatenkantoren: de ‘flexibele schil’ vol zelfstandig werkende advocaten, die kantoren in staat stelt snel grote hoeveelheden werk te verzetten of specialismen aan te bieden die zich niet in eigen huis bevinden. Zo heeft De Brauw Blackstone Westbroek de Flexpool, en Allen & Overy Peerpoint. “Het stelt ons in staat flexibeler en efficiënter diensten te leveren.”

18 mrt 2015

Wel en wee in de M&A: Talpa Media, DSM, T-Cell Factory en Offshore Wind Services

Het is de week waarin John de Mol eindelijk een geschikte overnamekandidaat heeft gevonden voor Talpa Media, DSM en CVC Capital Partners een omvangrijke samenwerking aangaan, AAC zich stort in de pharmaceutische automatiseringsloplossingen van Corilus en waarin een grote speler in de offshore dienstverlening in de maak is.

18 mrt 2015

Wel en wee in de M&A: Talpa Media, DSM, T-Cell Factory en Offshore Wind Services

Het is de week waarin John de Mol eindelijk een geschikte overnamekandidaat heeft gevonden voor Talpa Media, DSM en CVC Capital Partners een omvangrijke samenwerking aangaan, AAC zich stort in de pharmaceutische automatiseringsloplossingen van Corilus en waarin een grote speler in de offshore dienstverlening in de maak is.

4 mrt 2015

Miljardendeal: De Brauw en Houthoff adviseren bij creatie halfgeleiderreus

NXP, de voormalige chipdivisie van Philips, koopt Amerikaanse concurrent Freescale. Dat mocht wat kosten: de aandelen en contanten die voor het bedrijf zijn neergelegd tillen de waarde van Freescale naar € 10,6 miljard. Het samenvoegen van de twee belangrijke spelers op de markt voor halfgeleiders vond plaats onder toeziend oog van De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff Buruma.

3 mrt 2015

Onderzoeksrapport De Brauw naar gang van zaken Vestia valt niet onder verschoningsrecht

Een feitenonderzoek van De Brauw Blackstone Westbroek naar de gang van zaken bij woningbouwvereniging Vestia valt niet onder het verschoningsrecht. Dat heeft de rechtbank Den Haag onlangs in een tussenvonnis beslist. Het rapport bevat uitsluitend feitelijke bevindingen en geen juridische bevindingen, kwalificaties of conclusies. ‘Aldus is geen sprake van een door de advocaten van Vestia aan Vestia uitgebracht juridisch advies waarvan Vestia de inhoud in beginsel niet met derden hoeft te delen’, aldus de rechtbank.

19 nov 2014

Partnershipmodel amper veranderd; in tien jaar 20% partners weg

Bij zestien grote tot middelgrote advocatenkantoren is in de laatste tien jaar gemiddeld 20% van de partners uitgestroomd. Het totale aantal fee earners daalde gemiddeld met 10%, de totale kantooromvangen met 13%, aldus een nieuw onderzoek van GITP-consultant Marcel Wanrooy over bestuursvormen bij partnerorganisaties. Hierin concludeert hij dat binnen de advocatuur het aloude partnershipmodel sinds 2004 nauwelijks is veranderd.

19 nov 2014

Holla beste juridische dienstverlener, aldus 654 managers

Holla (Eindhoven en Den Bosch) is de winnaar geworden van de MT100 Advocaat & Notariaat, onderdeel van het jaarlijkse onderzoek naar de beste zakelijke dienstverleners in Nederland. Trip Advocaten (Assen, Groningen en Leeuwarden) staat op plaats twee, Actus Notarissen (negen vestigingen in Noord-Holland) op plaats drie. Kenmerk van het lijstje: relatief veel regionale grote kantoren, en ontbrekende Zuidaskantoren.

13 nov 2014

Top 10-kantoren hebben geen general counsel nodig

Een general counsel die partners en advocaten scherp houdt op het gebied van compliance en wat het kantoor verder wel en niet mag op juridisch vlak: Jacqueline Müller vervult deze functie sinds deze week bij Loyens & Loeff. Zes andere kantoren uit de top 10 van de Stand van de Advocatuur laten desgevraagd weten geen general counsel te hebben en niet voornemens zijn er op korte termijn een aan te stellen.

12 nov 2014

Nieuwe Uitdaging bij De Brauw, BRICKS en Clifford Chance

De Brauw Blackstone Westbroek heeft twee nieuwe partners, Reinier Kleipool en Jeroen van der Schrieck (foto), en een deels vernieuwd bestuur. Martijn Snoep blijft de managing partner van het kantoor. Verder heeft Clifford Chance met Hans van Meerten een nieuwe hoogleraar in de gelederen, en stapt vastgoedadvocaat Anouk Sinnige over van Lexence naar BRICKS. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

29 okt 2014

Zuidas-advocaat Paul Tjiam helpt vluchtelingen in Irak, ondanks angst voor IS

Na ruim vijf jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek te hebben gewerkt als IE- en media-advocaat, had Paul Tjiam behoefte aan reflectie. Dit in combinatie met een lange reis én een goede daad. Met dat doel voor ogen kwam hij begin oktober, niet zonder gevaar, vlakbij door IS gecontroleerde gebieden van Irak terecht. Hier deelde hij in vier vluchtelingenkampen speelgoed uit aan gevluchte kinderen.

1 okt 2014

Burnouts voorkomen op de Zuidas: coaching, gezonde voeding en sport

De dood van een bankstagiair in Londen die nachten achter elkaar had doorgewerkt – in augustus 2013 – heeft ook aan de Zuidas meer ogen geopend. Banken, consultancy en advocatuur doen er meer om een te hoge werkdruk en burnouts te voorkomen, schreef het FD onlangs. Een ronde langs de grote advocatenkantoren leert iets over het bestaande beleid dat enkele kantoren hanteren, al praten de meesten nog altijd liever niet over werkdruk en burnouts op kantoor.

10 sep 2014

De Brauw maakt Alternative Fee Arrangements wereldkundig

Als eerste van de grootste Nederlandse advocatenkantoren doet De Brauw Blackstone Westbroek een openhartig boekje open over alle Alternative Fee Arrangements (AFA’s) die het kantoor biedt. Een AFA Guide met alle mogelijkheden, van fixed fee-varianten tot arrangementen waarmee kantoor en cliënt risico’s delen, staat sinds begin deze maand op de eigen website.

3 sep 2014

De Brauw-partner Cohen Jehoram treft geen blaam in tuchtzaak na waterconflict

Een laatste verzet in een tuchtzaak van waterbedrijf Holland Water Filtration Systems (HWS) tegen De Brauw Blackstone Westbroek-partner Tobias Cohen Jehoram is door de Raad van Discipline ongegrond verklaard. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde verzetbeslissing van de tuchtrechter. Cohen Jehoram over de afloop: “Zonde van de tijd, maar it’s all in the game.”

13 aug 2014

"Hinderlijke horzel" Jerry Hoff opnieuw gewogen door eigenaar NRC

Zelfbenoemd procesterriër Jerry Hoff wordt door de eigenaar van NRC Media opnieuw gewogen op zijn geschiktheid als commissaris. Dat is de uitkomst van een door de ondernemingsraad aangespannen kort geding dinsdag in Amsterdam. Mocht Egeria van oordeel blijven dat de door de ondernemingsraad aangewezen Hoff niet thuishoort in de raad van commissarissen, dan doet de voorzieningenrechter over twee weken uitspraak.

30 jul 2014

De Brauw, Allen & Overy, Loyens & Loeff en Clifford Chance in het gareel voor grote overname winkelvastgoed

Vastgoedfonds Corio heeft dinsdag laten weten dat voorwaardelijke overeenstemming is bereikt over een overname van het bedrijf door het Franse Klépierre. Beide partijen zijn sterke spelers op de commerciële vastgoedmarkt en hebben een naam opgebouwd in het ontwikkelen en beheren van winkelcentra. De beoogde fusie van Klépierre en Corio moet voornamelijk schaalvoordeel en een prominentere rol op de Europese markt gaan leveren.

30 jul 2014

Nederlandse kantoren en belastingvlucht VS: 'Wij pitchen niet agressief'

Een groeiend aantal grote Amerikaanse bedrijven heeft plannen om zich in een Europees land met lagere belastingtarieven te vestigen, melden media in de VS. Enkele van de grootste Nederlandse kantoren – De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh, Stibbe – zouden deze bedrijven vaker adviseren over de mogelijkheden tot een zogenoemde inversie. Dit terwijl president Obama hiervoor een stokje probeert te steken met een wetswijziging.

10 jul 2014

Dealtalk: De Brauw, ABN Amro en JP Morgan betrokken bij verkoop verzekeringsactiviteiten SNS Reaal, Hogan Lovells fuseert

SNS Reaal is gestart met de voorbereidingen om onder meer haar verzekeringsactiviteiten van de hand te doen. Advocatenkantoor Hogan Lovells gaat juist voor uitbreiding via een fusie. Ook Air France/KLM zou uit zijn op een deal en richt zich volgens bronnen dichtbij het vuur op het Hongaarse Wizz Air.

25 jun 2014

De Brauw, Stibbe, Loyens & Loeff en Rothschild adviseren bij beursgang IMCD

Chemicaliënhandelaar IMCD gaat op 27 juni naar de beurs. Het bedrijf geeft daarbij maximaal 14,2 miljoen nieuwe aandelen uit, en daarnaast verkopen huidige aandeelhouders tot 8,3 miljoen aandelen. Daarnaast is er een zogeheten 'over-allotment', waarbij mogelijk nog eens 15% van dat aantal wordt aangeboden. IMCD hoopt een kleine half miljard op te halen met de beursgang.

18 jun 2014

Omzetten grote kantoren 2013: de weg omhoog is voorzichtig ingezet

Vertoonde de totale omzet van de grootste advocatenkantoren (N.V.’s) in 2012 nog een daling van bijna 1%, in 2013 is de weg omhoog weer heel voorzichtig ingezet. De omzet van 19 N.V.’s die half juni hun jaarrekeningen reeds hadden gedeponeerd bij de KVK, steeg met 0,6%, van ruim 1,184 miljard in 2012 naar 1,191 miljard vorig jaar. Uitschieter Stibbe wist een omzetgroei van liefst 18% te realiseren.

16 jun 2014

Omzetgroei grootste kantoren minimaal: alleen Stibbe maakt een sprong

De omzetgroei van de vijf grootste Nederlandse advocatenkantoren – gerangschikt naar omzet – is in 2013 opnieuw beperkt gebleven. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarrekeningen. Alleen Stibbe zag de omzet vorig jaar substantieel toenemen, met bijna 18% van ruim 71 miljoen euro in 2012 naar bijna 84 miljoen euro in 2013.

5 jun 2014

BNP Paribas, EY en Clifford Chance adviseren Chinese partij bij overname Nedschroef

Het Helmondse Nedschroef komt in handen van het Chinese Prime Machinery Company (PMC). De Chinezen tellen € 325 miljoen neer voor de specialist in onder meer bevestigingsmaterialen. Het hoofdkantoor van Nedschroef blijft vooralsnog in Helmond en ook de merknaam blijft bestaan. De afronding van de transactie is nog afhankelijk van goedkeuring in China en van mededingingsautoriteiten.

22 mei 2014

De Brauw, Houthoff Buruma en Kempen & Co adviseren HES Beheer bij overname door Hestya

Private equitybedrijf Hestya neemt havenbeheerder HES Beheer over voor € 45 per aandeel. Grootaandeelhouders, die samen 58% van HES Beheer in handen hebben, zijn al akkoord met het bod, terwijl zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen van de havenbeheerder zich achter het bod hebben geschaard. HES Beheer wordt met de deal gewaardeerd op € 408 miljoen. 

15 mei 2014

Linklaters, KPMG en Norton Rose Fulbright adviseren bij fusie reisbureaus

Reisorganisaties D-Reizen en VakantieXperts bundelen hun krachten. De bedrijven hebben samen zo'n 500 reisbureaus in Nederland, en hebben daarmee bijna de helft van de markt in handen. Alle winkels van D-Reizen, VakantieXperts, Globe en Thomas Cook zullen worden verenigd in D-RT Groep, dat onderdeel gaat uitmaken van de Nederlandse tak van Duitse reisreus Raiffeisen Touristik Group (RTG). Dat bedrijf heeft ook reiswinkels in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg.

15 mei 2014

Dealtalk: Reclamereuzen zien toch af van megafusie, pas op 26 juni Brussels eindoordeel E-Plus

Het gaat 'm toch niet worden tussen reclamegiganten Omnicom en Publicis. De twee bedrijven zien van de voorgenomen fusie af. Uitstel is er voor de overname van E-Plus door Telefónica Deutschland. “Brussel” geeft zichzelf wederom uitstel. Ondertussen broedt De Persgroep op een overname van NRC, en heeft HES Beheer de ACM gevraagd of het ATIC Services mag overnemen.

1 mei 2014

De Brauw adviseert Temasek bij pre-beursganginvestering in Nationale Nederlanden

De Aziatische investeerders Temasek, SeaTown en RRJ Capital investeren samen in totaal € 1,275 miljard in ING-onderdeel Nationale Nederlanden (NN). In ruil daarvoor krijgen de partijen een belang van respectievelijk 50, 12 en 88 miljoen euro in de verzekeraar zodra deze naar de beurs gaat en achtergestelde obligaties van ING ter waarde van € 1,125 miljard. Deze aandelen kunnen in verschillende delen worden omgezet in aandelen NN.

1 mei 2014

De Brauw en Loyens & Loeff adviseren bij nieuwe verkooppoging electronicaonderdeel Philips

Gibson Brands, vooral bekend als fabrikant van elektrische gitaren, neemt WOOX Innovations over. Het gaat om het onderdeel waarin Philips onder meer de activiteiten in audio- en videoapparatuur heeft ondergebracht. De Amerikanen tellen $ 135 miljoen neer voor het onderdeel, wat neerkomt op € 98 miljoen. Daarnaast ontvangt Philips de komende zeven jaar inkomsten uit een licentieovereenkomst voor het gebruik van haar merknaam.

27 mrt 2014

De Brauw adviseert Philips bij verkoop resterende 30% TP Vision

TV Scherm

De Aziatische beeldschermfabrikant TPV Technology koopt het resterende 30% belang dat Philips nog had in TP Vision, dat onder meer verantwoordelijk is voor het ontwerp, de productie, distributie, marketing en verkoop van Philips-tv's. De dealwaarde is afhankelijk van de toekomstige prestaties van het tv-bedrijf, maar in ieder geval meer dan € 50 miljoen.

26 mrt 2014

#SvdA2014: “Hou nog even vol, ontsla niet teveel mensen”

Eberhard van der Laan

Afgelopen vrijdag werd het eerste exemplaar van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2014 uitgereikt aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Die wilde de aanwezigen vooral een hart onder de riem steken, na jaren van crisis: “Hou nog even vol, ontsla niet teveel mensen, want binnen een paar jaar zijn we weer waar we vijf of zes jaar geleden waren. En verder.”

22 mrt 2014

#SvdA2014: De Top 50, De Brauw Blackstone Westbroek stevig aan kop

Na enkele jaren van stuivertje wisselen aan de kop tussen De Brauw Blackstone Westbroek en NautaDutilh, lijkt de strijd in de Top 50 van de Nederlandse advocatuur nu voorlopig gestreden. Koploper De Brauw prolongeert de eerste positie met 285 advocaten, dertien meer dan vorig jaar. De nummer 2, NautaDutilh, zag het aantal advocaten dalen van 270 naar 258, een afname van twaalf. NautaDutilh blijft op zijn beurt net voor op nummer 3 Loyens & Loeff, dat 256 advocaten aan het werk heeft.

20 mrt 2014

Amsterdamse Dekenprijs naar Liesbeth Zegveld

De Amsterdamse advocaat Liesbeth Zegveld ontvangt op donderdag 20 maart van de Dekenprijs van Amsterdamse Orde van Advocaten. ‘Zij krijgt deze prijs omdat zij zich als Amsterdamse advocaat heeft onderscheiden op een buitengewoon complex rechtsgebied; de aantasting van mensenrechten in oorlogssituaties en de aanpak van internationale milieuschades,’ aldus het persbericht van de Amsterdamse Orde.

19 mrt 2014

#SvdA2014: vrijdag extra editie Advocatie nieuwsbrief

Aanstaande vrijdag verschijnt na afloop van de presentatie van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2014 een extra editie van de Advocatie Nieuwsbrief. In die nieuwsbrief onder meer aandacht voor de nieuwe Top 50 van advocatenkantoren, de Top 30 van notariskantoren, de winnaar van de juryprijs Gouden Zandloper voor business development, de winnaar van de Gouden Zandloper voor het snelst groeiende advocatenkantoor in de periode 2010-2014 en de winnaar van de Gouden Zandloper voor M&A.

11 mrt 2014

Rabobank en De Brauw adviseren Ahold bij hamsteren Spar supermarkten

Koninklijke Ahold neemt 50 Spar supermarkten in Tjechië over van Spar. Het bedrijf betaalt daarvoor ruim 5,2 miljard Tjechische kronen, wat neerkomt op een slordige € 192 miljoen. Ahold heeft nu al 284 winkels in Tsjechië onder de naam ‘Albert’. Met de overname van deze 50 nieuwe winkel wordt de grootgrutter marktleider in het voormalige Oostblokland.

25 feb 2014

#SvdA2014: wordt de advocatuur ingehaald?

Stand 2014

Martijn Snoep (De Brauw Blackstone Westbroek), Jan Moerland (DAS), Winfred Knibbeler (Freshfields Bruckhaus Deringer), Walter Hendriksen (Orde), Peter Schimmel (Grant Thornton) en Frans Stibbe (Deloitte Legal) gaan vrijdag 21 maart tijdens de presentatie van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat met elkaar in debat over de vraag of de advocatuur dezer dagen wordt ingehaald door andere aanbieders van juridische dienstverlening.

5 feb 2014

Legal Women start met mentorproject voor jonge vrouwelijke jurist

Legal Women, een platform voor vrouwelijke juristen, start op 13 februari aanstaande met een Mentor Project voor jonge vrouwelijke juristen. Deelnemers in het project spreken minimaal twee keer per jaar met een mentor over de vraagstukken waar zij tegenaan lopen. De mentor kan werkzaam zijn in dezelfde beroepsgroep, maar ook in andere beroepsgroepen zoals het notariaat, juridische wetenschap of bedrijfsjuristen.

22 jan 2014

Advocatenkantoren op Facebook: de kleintjes halen de groten in

Iedereen is gelijk op internet. Dus ook op Facebook, waar een top 50-advocatenkantoor niet perse de meeste ‘likes’ verzamelt. Sterker nog: de kleinste kantoren kunnen zich qua populariteit cq. ‘likes’ makkelijk meten met de op Facebook aanwezige giganten, zo blijkt uit een top 20 van populairste kantoren. Dit mede dankzij een verschil in insteek: het in een vroeg stadium rekruteren van studenten versus cliënten zelf aanspreken.

16 jan 2014

Leaguetables 2013: De Brauw steekt Allen & Overy nipt de Loeff af

The Rock

Net als vorig jaar eindigt De Brauw Blackstone Westbroek bovenaan zowel de leaguetable gesorteerd naar totale gepubliceerde dealwaarde, als die naar het aantal deals. Vooral de strijd om de koppositie in de laatstgenoemde tabel was uiteindelijk nog bloedstollend. Harmen Holtrop van Loyens & Loeff en Marc Rijkaart van Cappelen leggen beslag op de kopposities in de individuele ranglijsten.

14 jan 2014

#SvdA2014: uitreiking Stand van de Advocatuur en het Notariaat op 21 maart

SvdA2014

Op 21 maart is het zover: dan wordt alweer de 19e editie van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door de Amsterdamse burgemeester - en voormalig advocaat - Eberhard van der Laan. Verder zal er een debat plaatsvinden en worden traditiegetrouw de Gouden Zandlopers uitgereikt. De juryprijs Gouden Zandloper is dit jaar voor het kantoor dat zich onderscheid op het gebied van business development.

18 dec 2013

NautaDutilh adviseert vliegtuighandelaar bij miljardenaankoop vliegtuigverhuurder ILFC

Vliegtuig

Het op Schiphol gevestigde Aercap neemt vliegtuigverhuurder International Lease Finance Corporation (ILFC) over van de Amerikaanse schadeverzekeraar AIG. Aercap betaalt € 2,2 miljard in contanten voor ILFC en 46% van de aandelen in het gecombineerde bedrijf. De verwachting is dat de overname voor de zomer rond is.

18 dec 2013

Nieuwe Uitdaging bij… Stibbe, NautaDutilh, Clifford Chance en Bergh Stoop & Sanders

Maurits Jan Voogt

Met het eind van het jaar in zicht hebben we deze week nog een aantal partnerbenoemingen en transfers. NautaDutilh heeft twee nieuwe partners, Stibbe heeft er drie, waarvan één in Amsterdam, één in Brussel en één in Hong Kong. Verder heeft Maurits Jan Voogt (foto) per 1 december 2013 de overstap gemaakt van De Brauw Blackstone Westbroek naar Bergh Stoop & Sanders Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 dec 2013

De Brauw, Allen & Overy, Loyens & Loeff redden Rechtswinkel Amsterdam

De toekomst van de Rechtswinkel Amsterdam is in ieder geval tot en met 2016 zeker gesteld. De kantoren De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy en Loyens & Loeff hebben voor de komende drie jaar financiële steun toegezegd. Er dreigde tot voor kort sluiting van de rechtswinkel per 2014, nadat de gemeente Amsterdam in 2012 besloot de subsidie stop te zetten.

12 dec 2013

Simmons & Simmons en De Brauw adviseren bij private equityparticipatie in Conclusion

Kantoor Conclusion

Participatiemaatschappij Gilde neemt een belang in de Utrechtse zakelijke dienstverlener Conclusion. Door de deal krijgt Conclusion extra armslag om verder te groeien. Hoe groot het belang van Gilde wordt, is niet bekendgemaakt. Koper Gilde Equity Partners heeft advocatenkantoor Simmons & Simmons ingeschakeld voor juridisch advies.

12 dec 2013

ING en Houthoff Buruma adviseren Attero bij private equityovername

Vuilnis

Private equitypartij Waterland neemt afvalverwerker Attero – het voormalige Essent Milieu – over. Waterland betaalt € 170 miljoen voor Attero. Wel moet de ondernemingsraad van Attero nog advies geven en moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) naar de deal kijken. Daarna moeten de individuele aandeelhouders nog formeel akkoord gaan.

12 dec 2013

Dealtalk: Ziekenhuisfusies goedgekeurd, Funai klaagt Philips aan voor geklapte deal

dealtalk

De Autoriteit Consument & markt (ACM) heeft een tweetal fusies tussen ziekenhuizen goedgekeurd. Ook de mislukte verkoop van Philips Lifestyle Entertainment aan Funai gaat een nieuwe fase in. De Japanners klagen Philips aan voor de geklapte deal. En React-groep, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, is weer in gesprek met gegadigden die de organisatie willen inlijven.

21 nov 2013

Allen & Overy, Deloitte en Goldman Sachs adviseren Advent bij miljardenbod op Unit4

Unit4

Het Amerikaanse private equitybedrijf Advent heeft de slag om het Sliedrechtse softwarebedrijf Unit4 gewonnen. Het bedrijf betaalt een opslag van 32,4% bovenop de slotkoers van het aandeel Unit4 op maandag 11 oktober. Advent wil het bod zo snel mogelijk lanceren, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2014. De private equitypartij doet het bod gestand als minimaal 85% van de aandelen is aangemeld.

20 nov 2013

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw Blackstone Westbroek, Brada LLP, Höcker en BarentsKrans

Rick van 't Hullenaar

De Brauw Blackstone Westbroek heeft vier nieuwe partners benoemd (per 1 januari 2014), stuk voor stuk afkomstig uit ‘eigen kweek’. Daarnaast verwelkomen ook Brada LLP, Höcker en BarentsKrans nieuwe partners en is er een nieuw boutique kantoor opgericht in Den Bosch. De nieuwe uitdagingen van deze week:

14 nov 2013

Jones Day, De Brauw en EY adviseren bij verkoop wondverzorgingsproducent

Pleister

Wondverzorgingsproducent Kinetic Concepts koopt voor ruim € 360 miljoen branchegenoot Systagenix. De overname van Systagenix versterkt de positie van KCI als toonaangevende leverancier van transformationele genezingsoplossingen met een gevarieerde productportfolio. Door de deal ontstaat een wereldmarktleider in medische technologie met meer dan $ 2 miljard omzet.

7 nov 2013

Allen & Overy, ING, KPMG en EY adviseren BrandLoyalty bij deal met ADS

BrandLoyalty

BrandLoyalty, de grootse Nederlandse aanbieder van loyaliteitsprogramma’s voor klanten, komt grotendeels in handen van Alliance Data Systems (ADS). De Amerikanen, met het hoofdkantoor in Dallas, betalen $ 360 miljoen voor het 60% belang, een bedrag dat later kan oplopen tot $ 1 miljard, afhankelijk van de winst in 2014. Ook is het de bedoeling dat ADS op termijn de overige 40% overneemt.

24 okt 2013

Wester Partners en De Brauw adviseren Kluwer bij dubbele verkoop

Kluwer kantoor

Uitgeverij Kluwer verkoopt zowel zijn titels Binnenlands Bestuur en Assurantie Magazine, als de uitgaven op het gebied van Algemeen en Financieel Management. Sijthoff Mediagroep koopt de uitgave Binnenlands Bestuur, terwijl branchegenoot B+B Vakmedianet Assurantie Magazine en de daarbij behorende activiteiten, en de uitgaven op het gebied van Algemeen en Financieel Management in handen krijgt.

17 okt 2013

Straatlengtes voorsprong voor De Brauw in leaguetables 3e kwartaal

podium

Fusie- en overnamewebsite OverFusies heeft haar periodieke leaguetables gepubliceerd over de eerste drie kwartalen van 2013. In deze periode werden er bijna 350 deals aangekondigd en aangemeld die in aanmerking kwamen voor opname in de databank. Hoe werd de koek verdeeld tussen de verschillende advocatenkantoren? En welke teamleiders deden de meeste en grootste deals?

10 okt 2013

Bank of America Merrill Lynch, Rabobank en De Brauw adviseren VION bij miljardenveiling ingredientstak

Vion

Vleesverwerker VION Food verkoopt haar ingrediëntentak, waar bijvoorbeeld gelatine, eiwitten en vet uit slachtafval worden gemaakt, aan de Amerikaanse branchegenoot Darling International. Het vleesbedrijf maakte in april van dit jaar al bekend de tak van de hand te willen doen. De Amerikanen wonnen uiteindelijk de veiling en betalen € 1,6 miljard voor de divisie.

9 sep 2013

De Brauw lanceert 'slimme' website, Holla in de lucht met site letselschade

Slim cookie

De Brauw Blackstone Westbroek heeft een nieuwe website gelanceerd die ontwikkeld is op basis van interviews met cliënten. 'Het resultaat is een website waarbij de inhoud door middel van cookies op iedere individuele bezoeker wordt afgestemd. Op één dashboard worden nieuwsberichten, evenementen, expertises en contactpersonen zichtbaar die op basis van bezoekgedrag worden samengesteld,' aldus het kantoor in een persbericht.

5 sep 2013

Jones Day en De Brauw adviseren bij telecomdeal van bijna €100 miljard

Mobieltjes

De Amerikaanse telecomgigant Verizon koopt het 45% aandeel dat het Britse Vodafone heeft in Verizon Wireless, Verizon’s mobiele telefoondivisie. De deal heeft een transactiewaarde van $130 miljard (net geen €100 miljard) en is daarmee één van de grootste deals ooit. Diverse autoriteiten moeten de deal nog fiatteren, evenals de aandeelhouders van beide partijen.

4 sep 2013

Nieuwe Uitdaging bij… Bird & Bird, Benthem Gratema en Hoyng Monegier

Micheline Don

De vakantieperiode nadert zijn einde, dus beginnen de nieuwe uitdagingen weer binnen te stromen. Zo gaat Micheline Don (foto) als partner aan de slag bij De Grave De Mönnink Spliet, en heeft Bird & Bird een nieuwe partner in de internationale HR Services Group. Ook is er een nieuw Amsterdams nichekantoor geopend. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

29 aug 2013

Clifford Chance adviseert América Móvil bij fiat E-Plusdeal

Eplus

KPN heeft alsnog betere voorwaarden kunnen bedingen voor de verkoop van haar Duitse dochter E-Plus bij kopende partij Telefónica. Grootaandeelhouder América Móvil heeft daarop laten weten niet langer tegen de deal te zijn en de verkoop onherroepelijk te steunen. Hiermee komt de overname een stuk dichterbij, maar onder meer toezichthouders kunnen de deal nog van tafel vegen.

20 aug 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Kneppelhout & Korthals, Kennedy Van der Laan en VERITAS

Elise Oonincx-Vreeburg

Een gevarieerd rijtje nieuwe uitdagingen met het einde van de zomer in zicht: lise Oonincx-Vreeburg (foto) is de nieuwe partner bij Kneppelhout & Korthals en bij Kennedy Van der Laan is een nieuwe arbeidsrechtadvocaat aan de slag gegaan. Plus een eigen kantoor voor een ervaren rot en een vers benoemde hoogleraar. 

30 jul 2013

Omzetstijging bij Boels Zanders en De Brauw, daling bij Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma

Omzetcijfers NV's 2012

Boels Zanders en De Brauw Blackstone Westbroek hebben een goed jaar achter de rug, Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma beduidend minder. Over de gehele linie genomen daalde de omzet van de NV's onder de advocatenkantoren in 2012 met 0,92%. Dat blijkt uit onderzoek van Advocatie.nl van de jaarrekeningen van de kantoren.

22 jul 2013

Clifford Chance en De Brauw voeren leaguetables 2013 H1 aan

Advocatenkantoor Clifford Chance voert na zes maanden de leaguetable voor advocatenkantoren, gesorteerd naar totale gepubliceerde dealwaarde aan. Het kantoor adviseerde bij 19 deals, die een gezamenlijke gepubliceerde dealwaarde hadden van € 34,25 miljard. Een verschil van ruik € 3,5 miljard met De Brauw Blackstone Westbroek, dat 35 deals begeleidde met een totale gepubliceerde dealwaarde van € 30,72 miljard.Dat blijkt uit leagetables van OverFusies over de eerste helft van 2013.

18 jul 2013

Clifford Chance en De Brauw voeren leaguetables 2013 H1 voor juristen aan

Spanning alom het afgelopen halfjaar rondom de leaguetables voor juridisch adviseurs. Vooral de ranglijsten voor individuele adviseurs veranderden wekelijks van samenstelling. Voor wat betreft de kantoren was het sneller duidelijk wie als koploper de zomer in zou gaan, vooral door een aantal omvangrijke miljardendeals die werden aangekondigd.

4 jul 2013

Houthoff, De Brauw en Stibbe adviseren bij deal Nokia Siemens Networks

Nokia Siemens Networks

Nokia heeft het aandeel gekocht dat Siemens had in de gezamenlijke joint venture Nokia Siemens Networks. De aanbieder van mobiele breedbandverbindingen komt nu geheel in handen van het Finse bedrijf. Nokia legt € 1,7 miljard op tafel voor het aandeel. De overname zal nog wel eerst goedgekeurd moeten worden door de betreffende belanghebbenden en instanties.

4 jul 2013

ABN AMRO, Houthoff, De Brauw en Clifford Chance adviseren bij scheepvaartdeal

Bootje

Investeerder Indofin, dat eigendom is van miljardair Cees de Bruin, heeft een meerderheidsbelang van 62% genomen in scheepsbouwbedrijf IHC Merwede. De scheepsbouwer richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor bagger- en natte mijnbouw. Door de deal brengen aandeelhouders Rabo Capital en het management hun belang in het bedrijf terug tot respectievelijk 10% en 28%.

13 jun 2013

KPMG en Simmons & Simmons adviseren GEM Benelux bij verkoop HG aan zusterfonds

HG

Schoonmaakmiddelenfabrikant HG verhuist van private equitybedrijf Gilde Equity Management (GEM Benelux) naar Gilde Buyout Partners. Het management – onder leiding van Peter de Heer – en GEM Benelux namen HG in september 2009 over. Via een veilingprocedure komt de schoonmaakmiddelenfabrikant nu in handen van Gilde Buyout Partners.

23 mei 2013

Ploum Lodder Princen adviseert Odfjell bij uitbreiding joint venture met Lindsay Goldberg

Odfjell

Olieopslagbedrijf Odfjell breidt haar joint venture met het Amerikaanse private equitybedrijf Lindsay Goldberg uit naar al haar wereldwijde tankopslagactiviteiten. Tot nu toe waren slechts de tankterminals in Houston en Rotterdam betrokken. In ruil voor een 49% aandeel in het nieuwe samenwerkingsverband, doet Lindsay Goldberg een kasstorting van $ 219,2 miljoen in de oude joint venture.

16 mei 2013

Clifford Chance, De Brauw en NautaDutilh adviseren bij deal filtratiebedrijf

Filters

Gamma Holding heeft haar Amerikaanse dochterbedrijf Clear Edge verkocht. Clear Edge is gespecialiseerd in filteroplossingen voor industriele processen. Filtration Group Corporation uit Chicago is de nieuwe eigenaar. Met de toevoeging van Clear Edge, zal Filtration Group meer dan tien bedrijven hebben in drie divisies die zich focussen op filtratieproducten en processen. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

2 mei 2013

Leonardo & Co. en De Brauw adviseren NVM bij aankoop Funda, Linklaters en Rabobank adviseren verkopers

Funda

Makelaarsvereniging NVM neemt het belang van uitgeverij Wegener in online vastgoedplatform Funda over. NVM betaalt € 15,1 miljoen voor het belang van 30%. De overige 70% van de aandelen in Funda is reeds in handen van NVM. Concurrerende makelaarsverenigingen VBO en Vastgoedpro schreeuwen inmiddels moord en brand. Zij willen dat de ACM de deal verbiedt.

18 apr 2013

Burggraaf: Stevig onderhandeld over DE Master Blenders 1753 deal

DE

De kogel is door de kerk. Het bestuur van koffie- en theemaker DE Master Blenders 1753 (DEMB) is – onder voorwaarden – akkoord met een overnamebod van een consortium onder leiding van grootaandeelhouder Joh. A. Benckiser. Het uiteindelijke bod van € 12,50 per aandeel komt neer op ongeveer € 7,5 miljard. Betrokken adviseurs kijken tevreden terug op de deal. 

11 apr 2013

De Brauw uitgeroepen tot 'Netherlands Law Firm of the Year'

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek is door IFLR (international Financial Law Review) uitgeroepen tot 'Netherlands Law Firm of the Year'. De award is op 10 april uitgereikt tijdens de IFLR European Awards ceremonie in Londen. De IFLR rangschikt advocatenkantoren op basis van feedback van cliënten, aantallen transacties en interviews met zakelijke en juridische professionals. De Brauw Blackstone Westbroek werd eerder al in 2008 en 2009 door IFLR uitgeroepen tot Netherlands Law Firm of the Year.

28 mrt 2013

Allen & Overy, De Brauw, PwC en Lazard adviseren DE Master Blenders 1753 bij openbaar bod door consortium

Koffie

Een consortium onder leiding van investeerder en grootaandeelhouder Joh. A. Benckizer heeft een openbaar bod gedaan op alle uitstaande aandelen van het sinds vorig jaar beursgenoteerde De Master Blenders 1753. In oktober vorig jaar verhoogde Benckizer zijn belang in het bedrijf tot van 12,9% naar 15,05%. Het bod van de investeerder bedraagt € 12,75 per aandeel.

20 mrt 2013

#SvdA2013: Omzetontwikkeling 2007-2011

Omzet ups and downs

Het is interessant te zien hoe de omzet van kantoren zich heeft ontwikkeld op de (middellange) termijn van vijf jaar, juist ook omdat er vijf jaar terug – in 2007 – nog weinig te merken was van de opkomende crisis. De lijst kantoren is overigens fors korter ten opzichte van de andere tabellen in De Stand van de Advocatuur, aangezien er over 2007 van veel minder kantoren omzetcijfers beschikbaar waren.

20 mrt 2013

#SvdA2013: de nieuwe Top 50

Na enkele jaren van stuivertje wisselen aan de kop tussen De Brauw Blackstone Westbroek en NautaDutilh, prolongeert De Brauw dit jaar zijn koppositie. Het verschil tussen de twee is marginaal: De Brauw heeft 272 advocaten in dienst, NautaDutilh 270. Vorig jaar bedroeg het verschil tien advocaten: De Brauw had toen 266 advocaten, NautaDutilh 256.

14 mrt 2013

De Brauw, Deloitte en Ernst & Young adviseren NS bij gedeeltelijke overname HTM

Tram met vleugels

Nederlandse Spoorwegen (NS) neemt 49% van de Haagse vervoerder HTM over van de gemeente Den Haag. Met de deal is € 45 miljoen gemoeid. De infrastructuur van HTM blijft volledig in handen van de gemeente. Wel zijn er nog enkele beren op de weg die de deal kunnen dwarsbomen. Zo moet zowel de Haagse gemeenteraad - die zeer kritisch over de deal is - als de NMa de gedeeltelijke overname nog goedkeuren.

7 mrt 2013

Rabobank en De Brauw adviseren VION bij verkoop Britse pluimvee- en rood vleesdivisie

Kippen

Vleesverwerker VION pakt door met de uitvoering van haar strategie om zich te gaan concentreren op de core business. Het bedrijf heeft haar Britse pluimvee- en rood vleesdivisie verkocht aan Boparan, de holdingcompany van de 2 Sisters Group uit Birmingham. Eerder dit jaar verkocht VION al diepvriesgroentespecialist Oerlemans aan conservenfabriek Baltussen.

27 feb 2013

Lokke Moerel van De Brauw benoemd tot hoogleraar Global ICT Law

Lokke Moerel, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek wordt op 1 maart benoemd tot hoogleraar Global ICT Law aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT), onderdeel van Tilburg University. De benoeming sluit aan bij het proefschrift van Moerel in 2011 waarin zij pleit voor invoering van wereldwijde privacycodes voor multinationals, zogeheten Binding Corporate Rules. Lokke Moerel zal naast haar hoogleraarschap aan Tilburg University verbonden blijven als partner ICT bij De Brauw Blackstone Westbroek.

14 feb 2013

De Brauw adviseert Ahold bij verkoop belang in Zweedse supermarktketen voor 2,5 miljard

Ahold neemt afscheid van haar aandeel in de Zweedse supermarktketen ICA. De Zweedse private equitypartij Hakon Invest neemt het 60% belang in het supermarktconcern voor ongeveer € 2,46 miljard over. Een alternatief voor de verkoop was geweest om ICA naar de beurs te brengen. Het belang in ICA speelde een rol in de boekhoudfraude bij Ahold, die in 2003 naar buiten kwam.

31 jan 2013

Freshfields adviseert E.ON bij miljardendeal Slowaaks gasbedrijf

Energiebedrijf E.ON en haar Franse branchegenoot GDF Suez verkopen hun belang in de Slowaakse gasleverancier Slovensky plynarensky priemysel (SPP) aan het Tsjechische energiebedrijf Energeticky a prumyslovy holding (EPH). Het gaat om een totaalbelang van 49%, waarvoor de Tsjechen € 2,6 miljard ophoesten. De overige 51% van SPP is in handen van de Slowaakse overheid.

31 jan 2013

Stibbe en De Brauw adviseren bij carve-out van Philips lifestyle Entertainment divisie

Het Japanse electronicabedrijf Funai koopt de audio, video en entertainmentdivisie van Philips. Daarnaast hebben de Japanners een licentie gekocht om de betrokken producten de komende vijf jaar te maken en te verspreiden onder de merknaam Philips. Met de deal is € 150 miljoen gemoeid, exclusief licentierechten.

30 jan 2013

Amsterdamse banen weg door uitbouw support centre Allen & Overy in Belfast

Allen & Overy gaat 43 niet-juridische medewerkers ontslaan in Europa - waaronder Amsterdam - en de Verenigde Staten, omdat de werkzaamheden die die mensen verrichten worden overgenomen door het support services centre in Belfast. In Amsterdam gaat het om zeven mensen, laat bestuursvoorzitter Arnold Croiset van Uchelen weten.

24 jan 2013

De Brauw slaat dubbelslag in OverFusies.nl leaguetables 2012

In 2013 zijn al de nodige aansprekende deals de revue gepasseerd, maar het is ook de moeite waard om terug te blikken op 2012. Ondanks de moeilijke M&A markt waren er met 534 transacties amper minder deals dan het jaar daarvoor. Bovendien werden diverse miljardendeals gesloten. De Brauw Blackstone Westbroek sloeg in 2012 een dubbelslag: het kantoor wint de leaguetables gemeten naar aantal deals, én gemeten naar totale dealwaarde.

24 jan 2013

Bird & Bird en Ernst & Young adviseren ELS bij overname SDU Uitgevers

SDU Uitgevers, onder andere uitgever van OverFusies.nl, komt in handen van de Franse uitgever Editions Lefebvre Sarrut (ELS). De Fransen kopen de uitgeverij van private equitypartijen AAC Capital Partners (AAC) en Allianz Capital Partners (ACP). De voorgenomen transactie is voor consultatie voorgelegd aan de Ondernemingsraad en zal naar verwachting op korte termijn worden afgerond.

23 jan 2013

Hoger beroep tegen Jacob Cornegoor van start

Gisteren vond de eerste zittingsdag plaats in het hoger beroep tegen Jacob Cornegoor, partner bij Spigt Litigators. Door de rechtbank Rotterdam werd hij in 2010 vrijgesproken van valsheid in geschrifte in het zogenaamde havenschandaal. Het Openbaar Ministerie twijfelt echter aan zijn motieven. Getuigen-deskundigen moesten betrokken partijen gisteren vooral meer helderheid geven over het fenomeen legal opinion.

17 jan 2013

Ploum Lodder Princen, De Brauw en Clifford Chance betrokken bij eerste miljardendeal van 2013

De Italiaanse verzekeraar Assicurazioni Generali (Generali) koopt het belang van private equitypartij PPF in de joint venture GPH op, zodat zij als enig aandeelhouder overblijft. GPH is één van de grootste spelers op de Centraal- en Oost-Europese verzekeringsmarkt. De totale dealwaarde bedraagt € 2,52 miljard.

10 jan 2013

KNB heeft opnieuw Langerwerf in het vizier

De Rotterdamse tuchtrechter heeft zich afgelopen week gebogen over de zaak tegen de Rotterdamse notaris Thomas Langerwerf. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij mogelijke vastgoedfraude en misleiding van klanten. Al sinds 2007 zit de KNB achter hem aan. Doorn in het oog van de beroepsorganisatie is dat Langerwerf jaarlijks circa zesduizend aktes passeert, waar een gemiddelde notaris er ongeveer 1100 voor zijn rekening neemt.

13 dec 2012

Hele trits advocatenkantoren adviseert bij herstructurering ruimtevaartbedrijf

Het Europese lucht- en ruimtevaartbedrijf EADS (European Aeronautic Defence and Space) gaat haar aandeelhoudersstructuur herstructureren. De zes grootaandeelhouders brengen hun totale belang in EADS in stappen terug van 50% naar minder dan 30%. Daarnaast zullen grootaandeelhouders Daimler en Lagardère hun belang terugbrengen en na verloop van tijd terugtreden als aandeelhouders.

29 nov 2012

Freshfields, NautaDutilh en De Brauw adviseren bij miljardenfusie tussen Fiat en CNH Global

Landbouwmachinefabrikant CNH Global gaat een fusie aan met haar grootaandeelhouder Fiat Industrials. Door de fusie ontstaat de op twee na grootste leverancier van kapitaalgoederen ter wereld. De aandelen van het nieuwe bedrijf worden verhandeld via een hoofdnotering aan de New York Stock Exchange en een secundaire notering aan de Mercato Telematico Azionario in Italië.

15 nov 2012

Boer & Croon adviseert ISS bij verkoop washroomservices

Facilitair dienstverlener ISS verkoopt haar Nederlandse wasruimtediensten aan Berendsen Groep. De Belgische en Luxemburgse wasruimtediensten worden overgedaan aan het Franse Elis. De desinvesteringen zijn in lijn met de strategie van ISS om zich te concentreren op haar kernactiviteiten. In augustus kondigde ISS al aan dat het bedrijf zijn schulden wil aflossen als voorbereiding op een mogelijke beursgang.

7 nov 2012

Clifford Chance, De Brauw en NIBC adviseren bij verkoop TMC aan Gilde

Private equitybedrijf Gilde heeft aangekondigd dat zij detacheerder TMC overneemt. Het aan de NYSE Alternext - Euronext Amsterdam genoteerde TMC is gespecialiseerd in het detacheren van hoogopgeleid technisch personeel. Gilde betaalt € 18,75 per aandeel, wat neerkomt op een totale aanschafprijs van € 69,1 miljoen. Gaat de deal door, dan verdwijnt het bedrijf van de beurs.

1 nov 2012

Loyens & Loeff, Houthoff Buruma en De Brauw voeren OverFusies.nl leaguetables juristen aan

OverFusies.nl, de toonaangevende website over fusies en overnames op de Nederlandse markt, heeft haar leaguetables over de eerste drie kwartalen van 2012 gepubliceerd. Er vielen in de eerste negen maanden van dit jaar 372 transacties te noteren met een gepubliceerde waarde van bijna € 55 miljard.

25 okt 2012

De Brauw adviseert zowel Carrefour Nederland als Cencosud bij miljardendeal Colombiaanse supermarkten

Carrefour Nederland, een dochteronderneming van het gelijknamige Franse supermarktconcern, verkoopt haar Colombiaanse activiteiten aan het Chileense Cencosud. De Zuid-Amerikanen betalen € 2 miljard en krijgen daarvoor onder meer 72 hypersupermarkten, zestien normale supermarkten en vier groothandels.

18 okt 2012

De Brauw adviseert ASML bij miljardendeal, Stibbe adviseert Cymer

Chipfabrikant ASML lijft Cymer in, een Amerikaanse leverancier van lichtbronnen voor de halfgeleiderindustrie. De vergoeding voor de Cymer aandeelhouders bestaat uit een mix van aandelen ASML en cash ter waarde van in totaal € 1,95 miljard. Het is de verwachting dat de deal in januari 2013 definitief beklonken wordt, maar dat is afhankelijk van onder meer goedkeuring door Cymer's aandeelhoudersvergadering en mededingingsautoriteiten.

20 sep 2012

Freshfields Bruckhaus Deringer, ING en PwC adviseren APX Endex bij splitsing en verkoop

De Nederlandse gas- en stroombeurs APX-Endex wordt opgesplitst in een afzonderlijke gas- en een stroombeurs. De bedoeling is dat er na de splitsing ook veranderingen optreden in het aandeelhouderschap. Zo neemt IntercontinentalExchange 79,12% van de aandelen in de nieuw te vormen gasbeurs over van Gasunie.

13 sep 2012

Houthoff populairste kantoor onder rechtenstudenten

De rechterlijke macht is nog altijd de favoriete potentiële werkgever voor rechtenstudenten. Maar daarna volgen vrijwel alleen de grote advocaten- en notariskantoren. Daarin is dit jaar een verschuiving te zien ten opzichte van vorig jaar. Niet meer Loyens & Loeff, maar Houthoff Buruma voert de lijst aan, gevolgd door De Brauw. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2012.

6 sep 2012

Houthoff populairste advocatenkantoor onder rechtenstudenten

De rechterlijke macht is nog altijd de favoriete potentiële werkgever voor rechtenstudenten. Maar daarna volgen vrijwel alleen de grote advocatenkantoren. Daarin is dit jaar een verschuiving te zien ten opzichte van vorig jaar. Niet meer Loyens & Loeff, maar Houthoff Buruma voert de lijst aan, gevolgd door De Brauw. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2012.

6 sep 2012

Houthoff populairste advocatenkantoor onder rechtenstudenten

De rechterlijke macht is nog altijd de favoriete potentiële werkgever voor rechtenstudenten. Maar daarna volgen vrijwel alleen de grote advocatenkantoren. Daarin is dit jaar een verschuiving te zien ten opzichte van vorig jaar. Niet meer Loyens & Loeff, maar Houthoff Buruma voert de lijst aan, gevolgd door De Brauw. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2012.

15 aug 2012

Onder de loep: projectmanagement bij Nederlandse advocatenkantoren

Ook in ons land is steeds meer bij advocatenkantoren het besef aanwezig dat de wensen van de klant uiterst serieus genomen moeten worden. Een van de mogelijkheden om de cliënt ook in de huidige tijd tevreden te houden, is het werken op basis van vastomlijnde projectplannen en het nauwkeurig managen daarvan. Sinds enkele jaren begint projectmanagement dan ook steeds meer vorm te krijgen. "Ons eigen tijdschrijfsysteem heeft een budgetteermogelijkheid in zich. Hij stond alleen nooit aan."

12 jul 2012

De Brauw en Skadden adviseren ASML bij kapitaalinjectie van Intel

De Amerikaanse IT-gigant Intel is van plan om voor maximaal 15% deel te nemen in ASML. Dit om het Nederlandse bedrijf een kapitaalinjectie te geven, zodat de ontwikkeling van 450-millimeter (mm) wafer technology en Extreme Ultra Violet (EUV) lithografie sneller afgerond kan worden. De totale waarde van de transactie wordt geschat op EUR 3,3 miljard.

31 mei 2012

BestGraduate Law 2012: Claudia Priem

Ze deed in de eerste plaats mee aan BestGraduate Law 2012 voor de geldprijs, dat zegt winnares Claudia Priem eerlijk. Maar ze heeft er een goede reden voor. Ze kan de tienduizend euro namelijk goed gebruiken voor de master die ze na haar afstuderen aan de Vrije Universiteit in New York gaat doen. Ze moet haar scriptie nog schrijven, maar in augustus gaat ze hoe dan ook naar de Big Apple.

31 mei 2012

BestGraduate Law 2012: Claudia Priem

Ze deed in de eerste plaats mee aan BestGraduate Law 2012 voor de geldprijs, dat zegt winnares Claudia Priem eerlijk. Maar ze heeft er een goede reden voor. Ze kan de tienduizend euro namelijk goed gebruiken voor de master die ze na haar afstuderen aan de Vrije Universiteit in New York gaat doen. Ze moet haar scriptie nog schrijven, maar in augustus gaat ze naar de Big Apple.

16 mei 2012

De Snelste Advocaat: 'Alleen al om die titel is het leuk om te winnen'

Geen zwarte toga's of kantooroutfits deze keer, maar roze broekjes en andere sportkledij. Afgelopen zondag liepen 240 advocaten mee bij de Sdu Royal Ten in Den Haag. Ze deden mee met het onderdeel De Snelste Advocaat en liepen de sterren van de hemel. Michiel van Dijk, Tessel Kuijten, Erik Scheers, Roos Hordijk en beide teams van Simmons & Simmons waren het snelst.

26 apr 2012

Loyens & Loeff, De Brauw en Wester Partners adviseren bij overname titels Kluwer door Vakmedianet

Uitgeverij Vakmedianet heeft aangekondigd alle titels en merken van de onderdelen HR, Arbo, OR, Facilities en Secretaressen over te willen nemen van branchegenoot Kluwer. De verwachting is dat de transactie in juni van dit jaar wordt beklonken. Financiële gegevens van de transactie worden niet bekendgemaakt. Het is de tweede grote desinvestering van Kluwer in korte tijd.

20 apr 2012

Ernst& Young, Holland van Gijzen en De Brauw adviseren bij overname Catena

Chipfabrikant NXP Semiconductors neemt technologisch ontwerpbureau Catena over voor de volle 100%. Catena, dat in 2010 een omzet haalde van € 9 miljoen - de cijfers over 2011 zijn niet bekendgemaakt - haalde al 60% van haar inkomsten bij oud-Philipsonderdeel NXP vandaan. Catena blijft als zelfstandig bedrijf functioneren.

20 apr 2012

Loyens & Loeff, Stibbe, KPMG en Lazard verdelen de buit

Overfusies.nl heeft haar league tables over het eerste kwartaal van 2012 gepubliceerd. Ondanks dat er wat minder deals zijn afgesloten dan in dezelfde periode in eerdere jaren, gingen er toch aardig wat miljoenen over tafel. Vooral bij de financieel adviseurs was het dit kwartaal spannend welk kantoor in de top van de lijstjes zou eindigen, maar ook bij de juridisch adviseurs hing het erom welke kantoren de podiumplaatsen zouden gaan verdelen.

11 apr 2012

Last call: aanmelden Snelste Advocaat tot 15 april

Er hebben zich inmiddels meer dan honderd hardlopers aamgemeld van grote kantoren als De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens & Loeff, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Bird & Bird en Freshfields Bruckhaus Deringer. Er zijn ook hardlopers van middelgrote en kleinere kantoren zoals Buren Van Velzen Guelen, Delissen Martens, Okkerse Schop, Steins Bisschop & Schepel en Solon advocaten. Doet u ook mee aan De Snelste Advocaat? Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan Lawyers for Lawyers.

5 apr 2012

Deloitte en Stibbe adviseren Friesland Bank bij overname door Rabobank

Rabobank heeft Friesland Bank overgenomen van Stichting Fryslân Boppe. De deal was reeds afgerond op het moment dat de overname bekend werd gemaakt. Zowel de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), De Nederlandsche Bank (DNB) als de Autoriteit Financiële Markten (AFM) had de deal op dat moment al goedgekeurd met een spoedbesluit. "Deal certainty was bij deze deal een belangrijk aspect. Gelukkig stelden de betrokken toezichthouders - DNB, AFM en de NMa - zich praktisch op."

28 mrt 2012

Presentatie Stand van de Advocatuur 2012: "Die big ga ik aanpakken"

Ze had ook stand up comedian kunnen worden. Barbara van Hussen van DLA Piper maakte van het uitreiken van de Gouden Zandloper voor het Beste M&A kantoor een vrolijke boel. Ze blikte terug op wat er gebeurde toen zij vorig jaar de prijs voor beste M&A advocaat won. Na een interview in Het Parool vond een styliste het nodig Van Hussen te bellen. "Ik was net bevallen en zeker twaalf kilo zwaarder. Ze had vast mijn foto gezien in de krant en gedacht: die big ga ik aanpakken."

21 mrt 2012

Legal panels kleiner, niche meer in trek

Heinz doet het, Tyco deed het en het is ook Nederlandse bedrijven niet vreemd: legal panels worden uitgedund. Ondernemingen schakelen niet meer tientallen verschillende advocatenkantoren in, maar houden het bij enkele preferred suppliers. Toch betekent dat niet dat die alle opdrachten krijgen. Ook middelgrote of nichekantoren worden ingeschakeld als dat in een specifiek geval beter past. Ben Schoordijk van AkzoNobel: "Het panel is geen bijbel."

14 mrt 2012

Jurist in Bedrijf: Rosemarijn Oostingh, Procter & Gamble

Deze week is het in Jurist in Bedrijf de beurt aan Rosemarijn Oostingh, senior legal counsel bij Procter & Gamble voor de Benelux in Rotterdam. Zij werkte na haar studie drie jaar als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, maar ontdekte dat ze in-house beter op haar plek is. Bij het wereldwijde Procter & Gamble is ze een van de vele juristen, maar is de werksetting toch klein. "Als ik zeg dat ik Nederland in mijn eentje zit als jurist, verbaast dat mensen inderdaad wel."

8 mrt 2012

Jurist in Bedrijf: Rosemarijn Oostingh, Procter & Gamble

Deze week is het in Jurist in Bedrijf de beurt aan Rosemarijn Oostingh, senior legal counsel bij Procter & Gamble voor de Benelux in Rotterdam. Zij werkte na haar studie drie jaar als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, maar ontdekte dat ze in-house beter op haar plek is. Bij het wereldwijde Procter & Gamble is ze een van de vele juristen, maar is de werksetting toch klein. "Als ik zeg dat ik Nederland in mijn eentje zit als jurist, verbaast dat mensen inderdaad wel."

8 mrt 2012

Rabobank & De Brauw adviseren Koninklijke BAM

Bouwgigant Koninklijke BAM heeft op 28 februari de verkoop aangekondigd van advies- en ingenieursbureau Tebodin aan het Duitse Bilfinger Berger. Met de deal is ongeveer € 145 miljoen euro gemoeid. Rabobank International M&A adviseerde BAM bij de overname op financieel gebied en De Brauw Blackstone Westbroek deed dat op Juridisch gebied. De verwachting is dat de deal in het tweede kwartaal van 2012 wordt afgerond.

29 feb 2012

Ahold slaat slag met aankoop Bol.com

Ahold heeft online-retailer Bol.com voor € 350 miljoen overgenomen van onder meer Cyrte Investments en NPM Capital. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert Ahold tijdens de deal op juridisch gebied, terwijl JP Morgan is ingeschakeld voor financieel advies. De aandeelhouders van Bol.com hebben de advocaten van Loyens & Loeff in de arm genomen en maken gebruik van de financiële adviezen van RBS. Hill+Knowlton Strategies Nederland adviseert Bol.com op communicatief gebied.

1 feb 2012

Presentatie Stand van de Advocatuur op 23 maart

Op vrijdag 23 maart 2012 wordt in het WTC in Amsterdam het eerste exemplaar van De Stand van de Advocatuur 2012 gepresenteerd. Verder worden de Gouden Zandlopers uitgereikt, en zullen vier vooraanstaande advocaten en bedrijfsjuristen, onder wie Martijn Snoep (De Brauw Blackstone Westbroek) en Jean Schreurs (Nederlands Genootschap Bedrijfsjuristen), met elkaar in debat gaan over de stelling: "De bedrijfsjurist en de advocaat zijn als de huisarts versus de specialist".

18 jan 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff, Stibbe, CMS Derks en Lexence

Ze beginnen nu toch binnen te stromen, de partnerbenoemingen, bijvoorbeeld bij Loyens & Loeff. Alleen: het gaat bij dat kantoor om partnerbenoemingen in Luxemburg, Amsterdam is overgeslagen. Eén van de gelukkigen: Judith Raijmakers (foto), werkzaam bij de praktijkgroep Banking & Finance. En bij een aantal andere kantoren is een nieuw bestuur aangetreden. De volle bak Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 jan 2012

Allen & Overy op eerste plaats league tables 2011

Vorige week waren er technische problemen met het downloaden van de league tables 2011, die zijn nu hersteld. Daarom opnieuw: advocatenkantoor Allen & Overy adviseerde bij meeste deals en noteerde de grootste dealwaarde van 2011. Het is het derde jaar op rij dat het kantoor op nummer één staat gezien het aantal deals. Loyens & Loeff staat op de tweede plaats in de league table gesorteerd naar aantal deals. NautaDutilh staat tweede in de league table gesorteerd naar dealwaarde.

12 jan 2012

In-house bij... Ardagh Group

Wat heeft het hoofdkantoor van de mondiale verpakkingsproducent Ardagh Group te zoeken in de oude IJsselstad Deventer? Roger van Hal, Group Legal Counsel van Ardagh, werpt licht op de zaak. "Door de dynamische bedrijfsgeschiedenis zijn er nu eigenlijk drie hoofdkantoren, in Parijs, Dublin en Deventer."

22 dec 2011

Deloitte en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren Achmea bij overname Independer.nl

De M&A Award voor Most Surprising Deal 2011 gaat naar verzekeraar Achmea. Het is spijtig voor de verzekeraar dat de awards al zijn uitgereikt, maar weinig partijen zagen de overname van Independer.nl aankomen. Achmea laat zich bij de deal adviseren door Deloitte Corporate Finance en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Het management van Independer krijgt juridisch advies van advocatenkantoor Houthoff Buruma. Verkoper NPM Capital heeft NautaDutilh ingeschakeld als juridisch adviseur.

8 dec 2011

Nomura en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren Heineken bij overname Britse pubs

Heineken's M&A team werkt samen met zakenbank Nomura en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer bij de overname van het Britse Galaxy Pub Estate voor €480 miljoen. Verkoper RBS krijgt advies van de Britse overnameboetiek Sapient Corporate Finance, een eigen corporate finance team van RBS en advocatenkantoor CMS Cameron McKenna.

2 nov 2011

Nieuwe uitdaging bij… Beer, Simmons & Simmons, Baker & McKenzie en Straatman Koster

Veeru Mewa wordt met ingang van 1 januari 2012 aandeelhouder/partner bij Beer advocaten te Amsterdam, advocatenkantoor Storm van 's Gravesande Advocaten uit Ede heeft per 1 oktober Steven Kroesbergen benoemd tot advocaat-partner, Simmons & Simmons heeft Viviana Luján (foto) aangetrokken als associate in de Financial Markets praktijkgroep in Amsterdam en Juliana Cangussu Dantas heeft zich per 1 november 2011 als partner verbonden aan het Amsterdamse kantoor van Baker & McKenzie. Zij zal de Latin America Desk gaan leiden. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 okt 2011

Hof: wezenlijk verschil tussen PSL en fee earner

In 2007 heeft De Brauw Blackstone Westbroek een algemene verhoging van de schaal voor medewerkers en stagiaires in de functie van advocaat, kandidaat-notaris en fiscalist met ongeveer 10% bruto doorgevoerd. De overige werknemers in juridische functies vielen voortaan onder een geheel nieuw salaris- en functiegebouw. Een Professional Support Lawyer was het daar niet mee eens, maar heeft nu zijn zaak tegen De Brauw verloren.

29 sep 2011

Lazard, Loyens & Loeff en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren bij spin out private equity NIBC

Acht advocatenkantoren en zakenbanken nemen de private equity-activiteiten van de Haagse bank NIBC op de schop. Het beheer van een deel van de private equity-fondsen wordt verzelfstandigd, een deel van een bestaande fonds wordt verkocht en een nieuw fonds wordt gevuld met vers kapitaal. Een drie-acter met in de hoofdrollen zakenbank Lazard en advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens & Loeff en MacFarlanes.

28 sep 2011

Nieuwe Uitdaging bij... NautaDutilh, Deterink, De Brauw en Boekel De Nerée

NautaDutilh heeft tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 16 september vier nieuwe partners benoemd, waaronder David van Ee (foto), voormalig bedrijfsjurist Gie van den Broek treedt toe als advocaat bij Deterink, De Brauw heeft twee nieuwe partners-hoogleraar, en Nathalie Berenschot heeft zich als advocate aangesloten bij PHAROS advocaten te Naarden. Deze en vele andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 sep 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Pot Jonker Seunke, BarentsKrans en BLIX

Anke van de Laar (foto) is deze maand - na vijf jaar elders gewerkt te hebben - opnieuw in dienst getreden bij Pot Jonker Seunke advocaten in Haarlem, arbeidsrechtlegende Rogier Duk wordt vanaf 1 januari 2012 advocaat bij BarentsKrans en Ruud Jungschläger is met ingang van 1 september in dienst is getreden bij BLIX Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 sep 2011

Jurist in Bedrijf: Igno Hermans, Friesland Bank

In de nieuwe serie Jurist in Bedrijf laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De derde in de serie is Igno Hermans van Friesland Bank, sinds vier jaar directeur Juridische Zaken & Compliance. "Soms ben je de hekkensluiter die heel weinig tijd heeft om juridisch advies te geven."

7 sep 2011

Nieuwe Uitdaging bij... KBS, Hekkelman, Simmons & Simmons en Stek

Ellen Soerjatin (foto) is per 1 augustus 2011 partner geworden bij Stek, Simmons & Simmons heeft Rutger de Witt Wijnen aangetrokken als partner in de Financial Markets praktijkgroep in Amsterdam, Eva van Otterloo is overgestapt van Poelmann van den Broek in Nijmegen naar Hekkelman Advocaten & Notarissen in Arnhem en Cheryl Leunissen wordt partner bij Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam. Een kleine greep uit het aanbod van deze week: de Nieuwe Uitdagingen.

7 sep 2011

Jurist in Bedrijf: Klaas Evelein, Unilever Benelux

Voor de website Bedrijfenjurist.nl interviewen we met regelmaat bedrijfsjuristen over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en zijn of haar interne positie binnen het bedrijf. Omdat wij denken dat deze serie ook interessant is voor advocaten, plaatsen we de komende weken de eerste serie interviews ook op Advocatie. We trappen af met Klaas Evelein, sinds 2005 legal counsel bij Unilever. Voor die tijd was hij advocaat bij Boekel de Nerée en SOLV Advocaten.

1 sep 2011

KPMG en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren Bunzl bij Majestic deal

Financieel adviseur KPMG en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek zijn de leidende adviseurs van het Britse Bunzl bij de overname van activiteiten van de Majestic Groep, leverancier van beschermingsmiddelen. Broers Rolf, Vincent en Hugo Kruiniger zijn de verkopers van de deal. Zij hebben DB&S ingeschakeld als financieel adviseur en advocatenkantoor Holland Van Gijzen voor de juridische aspecten.

25 aug 2011

JPMorgan en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren ABN Amro bij Zwitserse deal

Zakenbank JPMorgan en advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer en Lenz & Staehelin adviseren ABN Amro bij de verkoop van de Zwitserse vermogensbeheertak aan de Zwitserse bank Union Bancaire Privée (UBP). De Zwitsers krijgen advies van zakenbank Leonardo & Co, financieel adviseur Caurus Partners en advocatenkantoren Allen & Overy en Baker & McKenzie. Het nieuwe ABN Amro lijkt met nieuwe adviseurs in zee te gaan.

21 jul 2011

Jurist in Bedrijf: Igno Hermans, Friesland Bank

In de nieuwe serie Jurist in Bedrijf op deze website laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De derde in de serie is Igno Hermans van Friesland Bank, sinds vier jaar directeur Juridische Zaken & Compliance. "Soms ben je de hekkensluiter die heel weinig tijd heeft om juridisch advies te geven."

20 jul 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Kneppelhout & Korthals, Holla, Van Doorne en DLA

Zomerluwte natuurlijk, maar toch zijn er over de afgelopen weken nog wel wat transfers te melden. Kneppelhout & Korthals heeft een nieuwe directeur China Practice, Lin Li (foto). Holla Advocaten, De Brauw Blackstone Westbroek en Nysingh hebben nieuwe advocaten aan boord, en Van Doorne en DLA Piper hebben beide een nieuwe notaris. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

14 jul 2011

Private equity advocaat Arnout Stroeve stapt van Houthoff Buruma over naar Van Doorne

Ondernemingsrecht advocaat Arnout Stroeve is overgestapt van Houthoff Buruma naar Van Doorne. Stroeve houdt zich voornamelijk bezig met het opzetten en herstructureren van internationale structuren, financieringen en private equity transacties. Daarnaast adviseert Stoeve over diverse vennootschapsrechtelijke onderwerpen, onder meer aan beursgenoteerde ondernemingen. Verder geeft hij regelmatig advies aan omroepverenigingen.

6 jul 2011

Loyens populair bij student

De rechterlijke macht staat bij rechtenstudenten nog altijd op nummer 1 als het gaat om de favoriete potentiële werkgever. Advocatenkantoor Loyens & Loeff staat - net als in 2008 - op plaats 2, direct gevolgd door Houthoff Buruma (van plaats 6 naar 3). Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2011. Opvallend: de erg goede scores van de Angelsaksen Allen & Overy en Baker & McKenzie en van Van Doorne.

30 jun 2011

Jefferies, PwC en Allen & Overy adviseren Alpinvest en Advent bij verkoop Nucletron

Zakenbank Jefferies en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren private equity-bedrijven Alpinvest en Advent International bij de verkoop van Nucletron voor €365 miljoen. Bank of America Merrill Lynch (BofA Merrill Lynch) en advocatenkantoor NautaDutilh adviseren de koper Elekta, een Zweedse ontwikkelaar van medische technologie. Accountantcykantoor PwC verzorgt namens de koper de due diligence. De Veenendaalse ontwikkelaar van apparatuur voor kankerbehandeling was sinds 2004 in handen van private equity-partijen.

29 jun 2011

Nieuwe Uitdaging bij… De Brauw Blackstone Westbroek, Clifford Chance, WiseMen en RWV

De Brauw Blackstone Westbroek heeft vier nieuwe partners benoemd, waaronder Klaas de Vries (foto). Clifford Chance heeft vijf associates benoemd tot counsel. Verder Hebben RWV Advocaten in Leiden en WiseMen Advocaten in Den Haag beide een nieuwe advocaat in dienst genomen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

23 jun 2011

De Brauw Blackstone Brusselt weer

De Brauw Blackstone Westbroek meldde eind vorige week in een persbericht dat het weer een vestiging opent in Brussel. Weer, want van 1973 tot 2002 zat het kantoor al in Brussel. Dat roept vooral de vraag op waarom het kantoor in 2002 vertrok, en waarom de omstandigheden nu zodanig zijn veranderd dat heropening in de rede ligt. Resident partner Douwe Groenevelt, hij gaat de vestiging in Brussel leiden, legt uit.

22 jun 2011

De Brauw Blackstone Brusselt weer

De Brauw Blackstone Westbroek meldde eind vorige week in een persbericht dat het weer een vestiging opent in Brussel. Weer, want van 1973 tot 2002 zat het kantoor al in Brussel. Dat roept vooral de vraag op waarom het kantoor in 2002 vertrok, en waarom de omstandigheden nu zodanig zijn veranderd dat heropening in de rede ligt. Resident partner Douwe Groenevelt, hij gaat de vestiging in Brussel leiden, legt uit.

16 jun 2011

ABN Amro, BNP Paribas en Leonardo & Co adviseren bij overname Fortis Commercial Finance

Zakenbanken ABN Amro CFCM en Leonardo & Co en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren ABN Amro bij de verkoop van niet-Nederlandse activiteiten van factoringbedrijf Fortis Commercial Finance (FCF). BNP Paribas Corporate Finance en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren koper BNP Paribas.

8 jun 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Legaltree, Ploum Lodder Princen en Klos Morel Vos & Schaap

Hester Bos (foto) heeft zich per 1 juni 2011 als partner aangesloten bij Legaltree, IE-advocaat Paul Reeskamp stapt van Allen & Overy over naar Klos Morel Vos & Schaap en Ploum Lodder Princen heeft twee nieuwe advocaten in dienst. Verder zijn er twee nieuwe advocatenkantoren van start gegaan: BRight en Van Bloemendaal & Verweij Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 mei 2011

Duisenberg school of finance en De Brauw Blackstone Westbroek gaan samenwerken

Duisenberg school of finance en De Brauw Blackstone Westbroek gaan de komende drie jaar samenwerken. "Duisenberg school of finance en De Brauw zijn beide gebaat bij een nauwere samenwerking tussen financiële en juridische professionals," aldus het persbericht. In april 2010 tekende Houthoff Buruma een vergelijkbare overeenkomst met Duisenberg School of finance.

25 mei 2011

Nichekantoor Project Moore Advocaten van start

Vandaag is Project Moore Advocaten van start gegaan, een nieuw Amsterdams niche-advocatenkantoor dat zich richt op IT-recht en privacy. "Project Moore beschikt over een ervaren team van advocaten met diepgaande kennis van het vakgebied en de markt," aldus het persbericht van het kantoor. De partners (Jeroen Koëter, Lieneke Viergever, Christian van Seeters en Eva Visser) zijn afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe.

19 mei 2011

Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables Q1

Advocatenkantoor Allen & Overy heeft in het eerste kwartaal van 2011 bij de meeste deals geadviseerd. Dat blijkt de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor NautaDutilh adviseerde bij de grootste deals. In de league tables van individuele advocaten staat Barbara van Hussen van DLA Piper op de eerste plaats gesorteerd naar aantal deals, en Henk Arnold Sijnja van Linklaters in de table gezien de totale dealwaarde.

19 mei 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables eerste kwartaal 2011

Advocatenkantoor Allen & Overy heeft in het eerste kwartaal van 2011 bij de meeste deals geadviseerd. Dat blijkt de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor NautaDutilh adviseerde bij de grootste deals. In de league tables van individuele advocaten staat Barbara van Hussen van DLA Piper op de eerste plaats gesorteerd naar aantal deals, en Henk Arnold Sijnja van Linklaters in de table gezien de totale dealwaarde.

18 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Spigthoff, DLA Piper en RESOR

Daphne Bens (foto) is binnen de praktijkgroep Corporate van DLA Piper benoemd tot partner, Laurine van den Bos is per 1 mei 2011 benoemd tot partner bij Spigthof en Axel Jacobs is als advocaat in dienst getreden van het Amsterdamse advocatenkantoor RESOR. Verder is er een nieuw fusiekantoor in Amsterdam en een nieuw kantoor in Arnhem. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

18 mei 2011

Update social media: vertrouwen troef bij advocatenkantoren

We kunnen er over blijven schrijven. De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan zo hard, dat een regelmatige update van de stand van zaken aangewezen is. Schreven we ruim anderhalf jaar geleden nog dat advocatenkantoren in Amerika steeds vaker richtlijnen ontwikkelen voor het gebruik van netwerksites, nu lijkt dat haast vanzelfsprekend. Of valt het wel mee? "Hier wordt bijna niet getwitterd, en doen ze dat toch, dan weten ze zelf wel wat gepast is."

4 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Simmons & Simmons, CORP., Norton Rose en Van Doorne

Luc Cohen (foto) en Frenk Huisman zijn de twee nieuwe partners van Simmons & Simmons, Jurriaan Hermans is met ingang van 1 mei 2011 werkzaam bij CORP., Saskia Blokland is partner geworden bij Norton Rose en Dimitri van Hoewijk versterkt de Gezondheidsgroep van Van Doorne. Deze en veel andere Nieuwe Uitdagingen van deze én vorige week.

21 apr 2011

Symposium De Brauw: Eén Omroep Nederland, of wordt het een zooitje?

Degenen die nog nooit op bezoek waren geweest bij De Brauw Blackstone Westbroek hielden hun adem in bij het zien van het imposante Amsterdamse kantoor van deze advocatenclub. Metershoge plafonds en marmer zo ver je kunt kijken, geven vorm aan de werkplek van zo'n 270 advocaten. Het kantoor was gastheer van een symposium voor bedrijfsjuristen over Mediarecht Online, het handhavings- en toezichtbeleid van het Commissariaat voor de Media en de regels op het gebied van sponsoring en reclame.

20 apr 2011

De Brauw Blackstone Westbroek en JPMorgan adviseren Philips bij TV-deal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en zakenbank JPMorgan adviseren Philips bij het opzetten van de joint venture met het Taiwanese technologieconcern TPV. Advocatenkantoren Skadden Arps Slate Meagher & Flom en Loyens & Loeff adviseren joint venture partner TPV. De ontwikkeling en productie van televisies wordt ondergebracht in een nieuw bedrijf waarin Philips een aandeel krijgt van 30% en TPV een aandeel van 70%. "We staan nog maar aan het begin van het opzetten van de joint venture. Het meeste werk komt nog", zegt De Brauw advocaat Arne Grimme.

14 apr 2011

De nieuwe Top 30 van het Notariaat

Traditiegetrouw publiceert Novocatie de Top 30 van Nederlandse notariskantoren. Loyens & Loeff staat net als vorig jaar bovenaan, met 77 (kandidaat)notarissen, drie minder dan vorig jaar. De tweede plaats wordt ingenomen door De Brauw Blackstone Westbroek (51, -5) en de derde plaats door Houthoff Buruma (48, -5). NautaDutilh, plaats vier, blijft stabiel met 31 (kandidaat)notarissen.

13 apr 2011

In-house bij... Deli Maatschappij

Logo voxiusMet uitzondering van een oude tabakspot en wat antieke meubelen, doet niets aan het onopvallende hoofdkantoor van N.V. Deli Maatschappij aan de Rotterdamse Wijnhaven nog denken aan het rijke verleden van dit van oorsprong koloniale bedrijf; en een van de eerste bedrijven met een notering aan de Amsterdamse beurs. Alles begon in 1869 in Deli, een regio van Sumatra, waar Deli Maatschappij een concessie kreeg voor het verbouwen van tabak.

7 apr 2011

ABN Amro CFCM en JanssenBroekhuysen adviseren bij overname Twin Filter

ABN Amro CFCM en advocatenkantoor JanssenBroekhuysen adviseren de managers en eigenaren bij de verkoop van filterfabrikant Twin Filter aan de Amerikaanse branchegenoot Velcon Filters. De koper wordt geadviseerd door advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en Willkie Farr & Gallagher. Voor ABN Amro is het de tweede deal van 2011 die is opgenomen in de fusie- en overname databank van OverFusies.nl.

7 apr 2011

In-House bij... Deli Maatschappij

Met uitzondering van een oude tabakspot en wat antieke meubelen, doet niets aan het onopvallende hoofdkantoor van N.V. Deli Maatschappij aan de Rotterdamse Wijnhaven nog denken aan het rijke verleden van dit van oorsprong koloniale bedrijf; en een van de eerste bedrijven met een notering aan de Amsterdamse beurs. Alles begon in 1869 in Deli, een regio van Sumatra, waar Deli Maatschappij een concessie kreeg voor het verbouwen van tabak.

28 mrt 2011

Barbara van Hussen van DLA Piper wint Gouden Zandloper Fusies en Overnames

Fusie- en overnameadvocaat Barbara van Hussen van DLA Piper heeft vanmiddag de Gouden Zandloper voor Fusies en Overnames in ontvangst genomen. De prijs werd tijdens de presentatie van de Stand van de Advocatuur 2011 uitgereikt, onder toeziend oog van staatssecretaris Fred Teeven. Van Hussen kreeg de prijs dankzij haar eerste plaats in de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl.

25 mrt 2011

Barbara van Hussen van DLA Piper wint Gouden Zandloper Fusies en Overnames

Fusie- en overnameadvocaat Barbara van Hussen van DLA Piper heeft vanmiddag de Gouden Zandloper voor Fusies en Overnames in ontvangst genomen. De prijs werd tijdens de presentatie van de Stand van de Advocatuur 2011 uitgereikt, onder toeziend oog van staatssecretaris Fred Teeven. Van Hussen kreeg de prijs dankzij haar eerste plaats in de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl.

25 mrt 2011

De Top 50 van 2011: NautaDutilh terug aan kop

NautaDutilh heeft dit jaar de koppositie in de Top 50 van advocatenkantoren weer overgenomen van De Brauw Blackstone Westbroek. Bij NautaDutilh steeg het het aantal advocaten met twee, De Brauw Blackstone Westbroek zag het aantal advocaten echter dalen van 281 naar 258, een daling van 23. Vorig jaar nam De Brauw Blackstone Westbroek voor het eerst in de 16-jarige geschiedenis van De Stand van de Advocatuur de koppositie in, maar dat is dus van zeer korte duur geweest. Alle andere jaren stond NautaDutilh op positie 1 van de grootste advocatenkantoren in Nederland.

24 mrt 2011

Advocaten Houthoff Buruma, DLA Piper en De Brauw Blackstone Westbroek in running voor Gouden Zandloper M&A

Advocaten Michiel Pannekoek van Houthoff Buruma, Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek en Barbara van Hussen van DLA Piper maken kans om vrijdag 25 maart de Gouden Zandloper Fusies en Overnames in de wacht te slepen. Alle drie de advocaten hebben een druk M&A jaar achter de rug en staan in de top drie van de OverFusies.nl league tables van 2010.

9 mrt 2011

Stand van de Advocatuur 2011: de stijgers en dalers van het afgelopen jaar

Procentueel is Linklaters - gemeten naar aantal advocaten - de snelste groeier van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur 2011, die op vrijdag 25 maart aanstaande wordt gepresenteerd. Linklaters kromp in de editie van vorig jaar met ruim twintig procent, dit jaar laat het kantoor een groei zien van maar liefst 42,9%. Het aantal advocaten groeide bij Linklaters van 28 naar 40. Nummer 2 is Fort, de nummer 3 is Kneppelhout & Korthals.

9 mrt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Greenberg Traurig, Linklaters, Baker & McKenzie en Kennedy Van der Laan

Martijn Hermus en Reinier van de Steenoven zijn begin dit jaar benoemd tot aandeelhouder van Greenberg Traurig, Jan Willem de Boer (foto) treedt per 1 mei 2011 toe als corporate partner bij Linklaters, Corinne Schot heeft zich als partner verbonden aan Baker & McKenzie en Richard Neerhof is bij Kennedy Van der Laan aangesteld als adviseur van de praktijkgroep bestuurs- en omgevingsrecht. De Nieuewe Uitdagingen van deze week.

3 mrt 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek nummers één 2010

Advocatenkantoren Allen & Overy, Loyens & Loeff en Houthoff Buruma hebben op de meeste deals geadviseerd van 2010. Dat blijkt uit de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en Houthoff Buruma staan in de top drie gesorteerd naar dealwaarde. DLA Piper doet goede zaken: het debuteert dit jaar in de league tables gesorteerd naar aantal deals en hun meest productieve partner staat op de eerste plaats.

3 feb 2011

Rabobank, AKD, De Brauw en JanssenBroekhuysen adviseren bij fusie CheapTickets en Vliegwinkel

Rabobank en advocatenkantoor AKD adviseren de aandeelhouders van Beins Travel Group bij de verkoop van de reisorganisatie aan BCD, ING Corporate Investments en Bluefield Investments. Advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en JanssenBroekhuysen adviseren kopers BCD, en ING Corporate Investments. De verkoop wordt gevolgd door een fusie van vijf online aanbieders van vliegtickets.

3 feb 2011

Nut en noodzaak van Professional Support Lawyers zeer verschillend beoordeeld

Advocatenkantoren in de Top 10 verschillen zeer in opvatting over noodzaak en nut van Professional Support Lawyers, althans gekeken naar het aantal dat ze er in dienst hebben. Clifford Chance heeft nul PSL's in dienst, terwijl bij andere twee kantoren het aantal sterk wisselt. NautaDutilh bracht het aantal PSL's in één jaar tijd terug van acht naar drie, terwijl Stibbe het aantal opschroefde van één naar acht.

2 feb 2011

Nut en noodzaak van Professional Support Lawyers zeer verschillend beoordeeld

Advocatenkantoren in de Top 10 verschillen zeer in opvatting over noodzaak en nut van Professional Support Lawyers, althans gekeken naar het aantal dat ze er in dienst hebben. Clifford Chance heeft nul PSL's in dienst, terwijl bij andere twee kantoren het aantal sterk wisselt. NautaDutilh bracht het aantal PSL's in één jaar tijd terug van acht naar drie, terwijl Stibbe het aantal opschroefde van één naar acht.

13 jan 2011

OverFusies: DLA Piper gaat voor grotere deals en zoekt nieuwe partners

"Wij willen ook de grotere deals gaan doen", zegt fusie- en overnameadvocaat Barbara van Hussen van DLA Piper. Van Hussen staat in de league tables van OverFusies.nl in de top 10 gezien het aantal deals, maar niet gelet op de dealwaarde. Traditioneel is DLA in Nederland actief in het middensegment van de fusie- en overnamemarkt. Nu vindt Van Hussen het tijd voor het grotere werk. Het kantoor blijft actief in het middensegment, maar gaat ook 'pitchen' voor deals boven de €500 miljoen. Er is echter één uitdaging het vinden van de juiste mensen.

12 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Boontje, Greenberg Traurig en Kennedy Van der Laan

Vorige week druk met partnerbenoemingen en transfers, deze week druk. Stibbe heeft Kirsten Berger en Tim de Greve (foto) benoemd tot partners, Edith Molemans is benoemd tot junior partner bij Boontje Advocaten, Martijn Jongmans versterkt BANNING en Mark van Heeren en Evert-Jan Osnabrugge treden toe als partner bij Deterink Advocaten en Notarissen te Eindhoven. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

5 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Köster, BarentsKrans, Loyens & Loeff en Spigthoff

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zo aan het begin van het nieuwe jaar zijn er natuurlijk veel transfers en partnerbenoemingen te melden. Een hele kleine greep uit een ware mer à boire: Matthijs Ariëns is benoemd tot partner bij Köster Advocaten, Pauline Leegwater (foto) heeft de overstap gemaakt van NautaDutilh naar Six Advocaten, litigation-specialist en hoogleraar Rieme-Jan Tjittes versterkt BarentsKrans, Loyens & Loeff heeft vijf nieuwe partners benoemd en Dirk-Jan Duynstee (1974) is per 1 januari 2011 toegetreden tot de partnergroep van advocatenkantoor Spigthoff. De Nieuwe Uitdagingen van de eerste week van januari.

23 dec 2010

De Zaak van het Jaar

Ook interessant voor bedrijfsjuristen: Advocatie vroeg tien advocatenkantoren om De Zaak van het Jaar voor te dragen. Kantoren kregen de vrije hand. Het is een diverse verzameling oer-Hollandse appels en internationale peren: deals, de-mergers, litigation, negen jaar pro-bono werk, complexe herstructureringen en nog meer juridisch moois uit de koker van Nederlandse topkantoren. Over de SGP, Nijntje en Chapter 11.

23 dec 2010

In-House bij... Corio

Logo voxiusBij aankomst op Utrecht CS besef ik nog niet dat winkelcentrum Hoog Catharijne - waar ik doorheen loop op weg naar Corio - eigendom is van de onderneming, net als flagship shopping malls als Alexandrium in Rotterdam en Villa Arena in Amsterdam. "Wij bezitten, (her)ontwikkelen en exploiteren onze winkelcentra" legt general counsel Maud de Vries uit. "Dat maakt Corio uniek. Het business model bestaat uit het cashen van de huren, vorig jaar ten bedrage van 391 miljoen Euro."

22 dec 2010

Top 10 van 2010: de best gelezen artikelen op Advocatie.nl

Traditiegetrouw presenteren we in de laatste editie van het jaar de Top 10 van best gelezen artikelen op Advocatie.nl. Wat blijkt: u bent dol op fijne uitglijders van uw collega-advocaten, helemaal als die met sex of porno te maken hebben. Verder blijft, ook zo niet verrassend, het salaris u in hoge mate boeien. Advocatie pakt begin januari de draad weer op, vanaf dat moment onder de vlag van Sdu Uitgevers. Wij wensen u hele fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar!

22 dec 2010

De Zaak van het Jaar

Advocatie vroeg tien advocatenkantoren om De Zaak van het Jaar voor te dragen. Kantoren kregen de vrije hand. Het is een diverse verzameling oer-Hollandse appels en internationale peren: deals, de-mergers, litigation, negen jaar pro-bono werk, complexe herstructureringen en nog meer juridisch moois uit de koker van Nederlandse topkantoren. Over de SGP, Nijntje en Chapter 11.

16 dec 2010

Leonardo & Co, ING, Kirkland & Ellis en Loyens & Loeff adviseren Bain Capital bij overname IMCD

Zakenbanken Leonardo & Co en ING en advocatenkantoren Kirkland & Ellis en Loyens & Loeff adviseren private equity bedrijf Bain Capital bij de overname van IMCD van AAC Capital. Bronnen dichtbij de onderhandelingen bevestigen dat Bain Capital circa €650 miljoen betaalt voor de Rotterdamse chemicaliëndistributeur. AAC krijgt financieel advies van zakenbank UBS en juridisch advies van advocatenkantoor Allen & Overy. Advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek adviseren IMCD.

15 dec 2010

In-house bij... DAF Trucks

In vier talen wordt de bezoeker van het immense terrein van DAF Trucks aan de oostzijde van Eindhoven welkom geheten. Na een korte rit over het terrein bereikt hij het hoofdkantoor waar hij bij het betreden van de ontvangsthal onmiddellijk oog in oog staat met de knalgele modellen van de drie grootste trucks die DAF produceert, met de imposante XF105 als grootste. "Het bijzondere van dit bedrijf is dat het producten maakt die iedereen kent, waar je ook bent", zegt Duco Zoomer, General Counsel en Company Secretary van DAF Trucks.

2 dec 2010

Nominaties beste dealmakers 2010 bekend gemaakt

De nominaties voor de M&A Awards van 2010 zijn bekendgemaakt. Een team Alex van Groningen, de organisator van het M&A festijn, heeft dealmakend Nederland gevraagd wie de beste dealmakers zijn, wie de beste deals hebben gesloten en wat de toekomst gaat brengen voor de rainmakers van 2011. Het resultaat is een lijst met 78 fusie- en overnameprofessionals en 6 deals. De winnaars worden op 16 december bekend gemaakt tijdens een galadiner in het Amsterdamse Krasnapolsky hotel.

2 dec 2010

Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek domineren overnamemarkt derde kwartaal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft bij de grootste fusies en overnames geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2010. Allen & Overy was bij de meeste deals betrokken. Dit blijkt uit het woensdag verschenen derde kwartaalrapport van OverFusies.nl. De bekende namen hebben hun positie aan de top weer ingenomen, maar daaronder staan twee verrassende namen.

1 dec 2010

Nieuwe uitdaging bij... Boekel, GMW, Certa, BarentsKrans en Simmons

Er wordt aan het eind van dit jaar nog even flink gemoved en geshaked. Boekel de Nerée heeft twee nieuwe partners, Geertje Creijghton-Sluijk (foto) is aan de slag gegaan bij Drost & Van de Vijver, GMW Advocaten en BarentsKrans hebben een nieuwe partner en het nieuwe kantoor Hoyng Monegier timmert flink aan de weg met het inhuren van nieuwe krachten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

1 dec 2010

OverFusies: A & O en DBBW domineren overnamemarkt derde kwartaal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft bij de grootste fusies en overnames geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2010. Allen & Overy was bij de meeste deals betrokken. Dit blijkt uit het woensdag verschenen derde kwartaalrapport van OverFusies.nl. De bekende namen hebben hun positie aan de top weer ingenomen, maar daaronder staan twee verrassende namen.

25 nov 2010

Marc Staal AAC Capital Partners: 'Private equity durft weer de markt op te gaan '

"Er was een stuwmeer aan exits", zegt Marc Staal, managing partner bij investeerder AAC Capital Partners (AAC). Volgens Staal is het stuwmeer ontstaan omdat veel investeerders enkele jaren de 'pauzeknop' hebben ingedrukt. "Nu de angst voor een dubbele dip is afgenomen durft men weer de markt op te gaan", aldus Staal. Dit blijkt ook uit de cijfers van de fusie- en overnamedatabank van OverFusies.nl. Voor het eerst in jaren is het aantal private equity-deals weer toegenomen.

16 nov 2010

Nieuwe Uitdaging bij...Boekel, De Brauw en Marxman

Nieuwe ronde nieuwe kansen op de huurrechtsectie van Boekel De Nerée. Partner Wendela Raas - De Lange (foto) komt over van Lexence om de vastgoedsectie op te fleuren. Partnerschap onbereikbaar? Niet bij De Brauw. Een litigator stoot door naar de top. Verder wordt Marxman advocaten uitgebreid met de komst van een ondernemingsrechtadvocate. Deze en meer ausdagungen….

11 nov 2010

ING Corporate Finance en Simmons & Simmons na drie jaar weer betrokken bij overname Orangefield Trust

Financieel adviseur ING Corporate Finance en advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseren investeerder Foreman Capital bij de verkoop van Orangefield Trust aan AAC Capital. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert koper AAC Capital. PwC verzorgt de due diligence voor AAC Capital. Advocatenkantoor Lexence geeft juridisch advies aan de participerende managers van Orangefield Trust.

10 nov 2010

Dirkzwager: locale basis, landelijke praktijken

Deel 2 in onze serie over grote regionale advocatenkantoren: Advocaten- en notariskantoor Dirkzwager, met vestigingen in Arnhem en Nijmegen, wil een sterke regionale uitstraling combineren met een landelijke aanwezigheid in een aantal rechtsgebieden. "Het knooppunt Arnhem-Nijmegen is onze basis, maar vooral onze schade- en verzekeringspraktijk, gezondheidsrecht en de ondernemingsrechtpraktijk hebben een landelijke uitstraling en dekking," zegt bestuursvoorzitter en notaris Karen Verkerk. "Voor een megadeal bellen grote cliënten doorgaans de grote Zuidas-kantoren, maar in veel gevallen kunnen wij dan heel goed de specifiek Nederlandse elementen van zo'n deal voor onze rekening nemen."

27 okt 2010

Advocatenkantoren sluiten zich aan bij financieel onderzoeksinstituut VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne hebben zich aan het nieuwe instituut verbonden.

21 okt 2010

Citigroup, De Brauw en Shearman adviseren Ardagh Glass bij miljardenovername Impress

Zakenbank Citigroup en advocatenkantor De Brauw Blackstone Westbroek en Shearman _ Sterling adviseren verpakkingsfabrikant Ardagh Glass bij de overname van de Nederlandse branchegenoot Impress voor €1,7 miljard. Advocatenkantoor Stibbe adviseert het verkopende private equity-bedrijf Doughty Hanson & Co.

21 okt 2010

Tien topadvocaten over de beste dealmaker van 2010

Tijdens de M&A Awards zullen de beste dealmakers en deals van 2010 weer bekend worden. De titel 'Best M&A Lawyer' gaat doorgaans naar die advocaat, die een succesvolle en significante rol gespeeld heeft in een aansprekende deal en daarbij zeer complexe dealprocessen uitstekend heeft overzien. Wat beschouwen de sleutelfiguren van de vorige jaren als belangrijkste eigenschappen voor een 'Best M&A Lawyer'? Wij vroegen het tien prominente overnameadvocaten.

20 okt 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Van Iersel Luchtman, Van Doorne en VanEps Kunneman VanDoorne

Van Iersel Luchtman heeft Christel Jeunink (foto), Olaf Poorthuis en Frank Smetsers per 1 januari 2011 benoemd als partner, Van Doorne heeft de praktijk Fiscaal Recht versterkt met Martijn Kouffeld en het Caribische advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne is versterkt met advocaat Sabine Altena. Verder is deze week wederom een nieuw IE kantoor opgericht: Hofhuis Alkema Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

14 okt 2010

Incompany 100: notariaat en advocatuur zijn hegemonie kwijt

De Incompany 100 is weer verschenen met daarin de mening van de klant over zijn advocaat en notaris. De lijst is zoals de meeste rankings over juridische dienstverlening, een grabbelton vol appels, peren, mandarijnen, en hier en daar een pepernoot. Maar toch: de sector als geheel is zijn hegemonie wel kwijt. "Advocatuur en notariaat doen het als geheel niet slechter dan in voorgaande jaren. Andere sectoren zijn simpelweg beter gaan presteren."

13 okt 2010

Incompany 100: advocatuur is hegemonie kwijt

De Incompany 100 is weer verschenen met daarin de mening van de klant over zijn advocaat. De lijst is zoals de meeste lijsten en prijzen in de advocatuur, een grabbelton vol appels, peren, mandarijnen, en hier en daar een pepernoot. Maar toch: de advocatuur als geheel is zijn hegemonie wel kwijt. "De advocatuur doet het als geheel niet zoveel slechter dan in voorgaande jaren. Andere sectoren zijn simpelweg beter gaan presteren."

13 okt 2010

Britse juridische cultuur "inherent masculien"

Met de verhitte discussie over het vrouwelijk gehalte in het nieuwe kabinet en de daling van Nederland op de gelijkheidsindex voor vrouwen, is het diversiteitsvraagstuk weer helemaal actueel. In de (Britse) advocatuur is dat niet anders. De juridische beroepsgroep is nog steeds inherently masculine, en blijkt verder "gesegmenteerd en verdeeld langs lijnen van ras, geslacht en klasse". Lokke Moerel, zij verliet onlangs de diversiteitscommissie van de Orde van Advocaten: "We zullen echt creatievere manieren moeten vinden om de doelen te bereiken."

6 okt 2010

In House bij... de NS

Logo voxiusHet corporate NS-hoofdkwartier in Utrecht maakt indruk: het trefpunt is ingericht als een wachtkamer in een station, er staat zelfs een heuse trein met zitjes. Overal timetables en computerschermen met reistijden ter decoratie: dit is een bedrijf dat trots is op zichzelf. Na ons interview met directeur Corporate Legal Martijn Haks wordt de overname bekend (door Oranjewoud) van NS-dochter Strukton voor € 68 miljoen. Haks: "Ik ben druk met Strukton bezig. Fascinerend bij de NS - honderd procent eigendom van de staat - is dan dat over zo'n deal direct Kamervragen worden gesteld."

28 sep 2010

De Brauw Blackstone Westbroek wint de Zuidas-poll

Eén ding is zeker: het gebouw The Rock van De Brauw Blackstone Westbroek aan de Zuidas roept heftige reacties op, zowel in positieve als in negatieve zin. Dat blijkt uit onze peiling van vorige week, waarbij 439 stemmen werden uitgebracht. Reacties inzake The Rock variëren van "niet om aan gluren" tot "ik geniet telkens van het architectonische perfectionisme tijdens mijn wacht op de trein". The Rock kreeg de meeste stemmen (186) als lelijkste kantoorgebouw, Baker & McKenzie volgt op plaats 2 met 127, Hothoff Buruma op plaats 3 met 72 stemmen en Boekel De Nerée op plaats 4 met 54.

15 sep 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Allen & Overy, Houthoff, Blenheim en Wintertaling

Marije Stiebner Bergman (foto) treedt per 13 september 2010 in dienst bij BrantjesVeerman, Jetty Tukker is bij Allen & Overy benoemd tot counsel, Houthoff Buruma heeft per 1 september 2010 de sectie pensioenrecht uitgebreid met Lorenz van der Meij en Roland de Greef, Bas van Vliet is als advocaat-partner in dienst getreden bij Wintertaling in Amsterdam en Hidde Reitsma is per 1 september 2010 partner geworden bij Blenheim. Deze en nog meer Nieuwe Uitdagingen van deze week.

2 sep 2010

Allen & Overy en Stibbe aan top league tables H1 2010

Advocatenkantoren Allen & Overy en Stibbe voeren de league tables van juridisch adviseurs over het eerste halfjaar van 2010 aan. Allen & Overy heeft bij de meeste deals geadviseerd, Stibbe noteerde de grootste dealwaarde. Loyens & Loeff staat op de tweede plaats in de league table gesorteerd naar aantal deals, gevolgd door Houthoff Buruma. Hiermee doet Houthoff Buruma goede zaken. Het kantoor heeft bijna altijd wel een plaats in de top 10, maar staat zelden in de top 3. Dit in tegenstelling tot De Brauw Blackstone Westbroek, dat nu genoegen moet nemen met een vijfde plaats, achter Stibbe.

25 aug 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Straatman Koster, Certa Legal en KBS

Per 1 augustus is Marinda de Smidt (foto) toegetreden als partner bij Straatman Koster Advocaten, Certa Legal Tax, de fiscaal-juridische tak van Certa Legal, heeft haar team uitgebreid met vastgoedfiscalist Arianne Broekman en Danielle Zwartjens gaat Beer advocaten verlaten om per oktober aanstaande in dienst te treden bij KBS advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

18 aug 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Van Diepen van der Kroef, Dijkstra Voermans, AKD en Certa

Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat breidt de Fusies & Overnamepraktijk en Personen- en de Familierechtpraktijk uit met de komst van respectievelijk Tom van Dijk en Elize Putters-van Veen (foto), Certa heeft een nieuwe advocaat evenals Van Diepen van der Kroef, AKD heeft twee nieuwe partners en Greenberg Traurig één. Tot slot is in Amsterdam een nieuw nichekantoor van start gegaan dat zich richt op juridische dienstverlening bij zakelijke migratie. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

5 aug 2010

Advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff Buruma betrokken bij overnamestrijd Brasilcel

Bij de maandenlange overnamestrijd om telecombedrijf Vivo was advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek betrokken als adviseur van Telefónica en stond Houthoff Buruma aan de kant van Portugal Telecom (PT). De twee Nederlandse advocatenkantoren zijn betrokken in een internationaal en politiek machtspel. "Geen enkele partij had er belang bij om in langdurige rechtszaken te belanden."

15 jul 2010

Advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseert bij meeste private equity deals

Van de Nederlandse advocatenkantoren heeft Loyens & Loeff bij de meeste private equity deals geadviseerd in het eerste halfjaar van 2010. Dit blijkt uit onderzoek van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Het kantoor adviseerde bij 15 deals waarbij een private equity-bedrijf bij was betrokken. Negen keer was het private equity-bedrijf de client van het kantoor. Allen & Overy staat met 14 deals op de tweede plaats.

24 jun 2010

Morgan Stanley, Slaughter and May en De Brauw adviseren AkzoNobel bij miljardendeal

Zakenbank Morgan Stanley en advocatenkantoren Slaughter and May en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren verfproducent AkzoNobel bij de verkoop van zetmeelverwerker National Starch voor $1,3 miljard. Accountantskantoor PricewaterhouseCoopers verzorgt de due diligence. De Amerikaanse koper Corn Products krijgt adviezen van zakenbank JPMorgan en advocatenkantoren Sidley Austin en NautaDutilh.

9 jun 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff, Simmons, RESOR en BRICKS

Houthoff Buruma meldt de versterking van het corporate team met Willem de Nijs Bik, Jacques Kröner en Baukje Dreimuller, allen afkomstig van Simmons & Simmons. Simmons & Simmons heeft op zijn beurt Joris Oster (foto) aangetrokken ter uitbreiding van de praktijkgroep Employment. Verder heeft RESOR heeft twee nieuwe advocaten aan het werk, net als BRICKS. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

27 mei 2010

PhiDelphi en Hogan Lovells adviseren Rexel bij verkoop Hagemeyer-onderdeel aan Panasonic

PhiDelphi Corporate Finance en advocatenkantoor Hogan Lovells adviseren het Franse elektronicahandelshuis Rexel bij de verkoop van Haagtechno aan Panasonic. De Japanse bank Mizuho en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren koper Panasonic. "Het overbruggen van de cultuurverschillen was een grote uitdaging", aldus Yme van der Wal van PhiDelphi.

26 mei 2010

Heleen Koggink, BestGraduate Law: "Een enorme ervaring"

Heleen Koggink won anderhalve week geleden de Best Graduate Law 2010-competitie, een wedstrijd voor toptalent van Memory Events. Advocatie maakte een filmpje met een korte impressie van de slotronde van de finaledag, en interviewde de 21-jarige winnares. "Ik denk wel dat het helpt om in mijn C.V. te kunnen melden dat ik de winnaar ben van Best Graduates 2010. Echter, dat is niet mijn primaire doel geweest. Het is vooral een eer om de winnaar te zijn."

20 mei 2010

Top 30 Notariaat 2010: Loyens op plaats 1, De Brauw terug naar 2

Loyens & Loeff is zoals de afgelopen jaren te doen gebruikelijk aanvoerder van de Top 30 Notariaat. Het aantal (kandidaat)notarissen bij het kantoor nam toe met acht: het kantoor telt nu 80 (kandidaat)notarissen. Ook spectaculair: vorig jaar tuimelde De Brauw Blackstone Westbroek van plaats 2 naar plaats 4, maar dit jaar staat het kantoor weer trots op plaats 2. Het aantal (kandidaat)notarissen steeg bij dit kantoor van 41 naar 56.

20 mei 2010

Deutsche Bank, Skadden en De Brauw adviseren Vitol bij miljoenendeal

Zakenbank Deutsche Bank en advocatenkantoren Skadden Arps Slate Meagher & Flom en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren de Rotterdamse oliehandelaar Vitol bij een miljoenendeal met het Maleisische MISC Berhad. Advocatenkantoor NautaDutilh is lead counsel van MISC. Als onderdeel van de deal verkoopt Vitol een aandeel van 50% in dochterbedrijf VTTI voor $735 miljoen (€595 miljoen).

19 mei 2010

Crisisterugblik: Magic Circle resultaten 2009

Vorige week was het de beurt aan de Europese independents, nu zijn de Angelsaksen aan de beurt. De weg omhoog is weer ingezet door de internationale elite der advocatenkantoren, aldus natte Britse journalistenvingers. Wat heeft de wegebbende wereldwijde crisis nog voor effect op de internationale topkantoren uit Groot Brittannië? Hier de eerste financiële cijfers, soms hard, soms zacht: lijstjes uit The Lawyer Transatlantic Elite, Legal Week en The Times over 2009.

12 mei 2010

The European 100: Loyens & Loeff op drie, NautaDutilh "vergeten"

Onlangs verscheen The Lawyer European 100, met daarin de financiële prestaties van de onafhankelijke continentale Europese advocatenkantoren over 2009. Loyens & Loeff staat op een mooie derde plaats. Opvallende afwezige in de lijst: NautaDutilh, vorig jaar door The Lawyer nog uitgeroepen tot Benelux Lawfirm of the Year. "They were missed off in error. We'll have a new table going online soon that will include them," aldus de verantwoordelijke redacteur van het blad. Maar dat terzijde: hoe hebben de wél opgenomen Nederlandse kantoren het er vanaf gebracht in 2009?

6 mei 2010

De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en Clifford Chance adviseren bij beursgang NXP

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert chipfabrikant NXP bij het verkrijgen van een notering aan de beurs van New York. De datum van de beursgang is nog niet bekend. De Brauw verzorgt het juridisch advies samen met het Amerikaanse kantoor Simpson Thacher Bartlett. Vijf banken treden op als bookrunner. Deutsche Bank zou eerst ook adviseren bij de beursgang, maar heeft zijn kansen verspeeld en doet niet meer mee. Advocatenkantoor Stibbe adviseert het bankenconsortium, Clifford Chance de verkopende aandeelhouder KKR.

28 apr 2010

Martijn Snoep over zijn eerste maanden als MP van De Brauw

Bij De Brauw Blackstone Westbroek nam Martijn Snoep begin dit jaar de taak over van voormalig bestuursvoorzitter Mark Biesheuvel. Advocatie sprak de nieuwe managing partner over de afgelopen twee jaar, de ontwikkeling van het kantoor na de verhuizing en hoe het de crisis doorstond. "Ook bij ons stonden de tarieven onder druk, maar afscheid van het billable hour is er niet genomen. Er is in sommige gevallen juist terughoudendheid van de kant van de cliënt als wij een fixed fee aanbieden. Wij zijn niet terughoudend."

28 apr 2010

Privacycongres Jonge Balie: worden we gebeten door Big Brother of Kafka?

Op het Amsterdamse Westergasterrein organiseerde Stichting Justitia op 23 april een seminar over privacy. Aan het woord kwamen de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom, de Nationale Ombudsman en telecom- en privacyadvocaat Remy Chavannes. Meer dan 200 advocaten waren aanwezig op het seminar, dat werd afgesloten met een diner, cabaret en feest.

22 apr 2010

Rol advocaten in crisis wordt besproken "met de benen op tafel"

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft op 12 mei aanstaande een gesprek gepland met een club van vooraanstaande advocaten, vooral uit de M&A-hoek. Ze gaan - in een verkennende sessie "met de benen op tafel", aldus de woordvoerder - spreken over de rol van de advocatuur in de kredietcrisis. Voormalig deken Willem Bekkers drong twee dagen voor zijn vertrek in NRC Handelsblad aan op een "grondige zelfreflectie", maar zijn opvolger liet al enige terughoudendheid doorschemeren.

21 apr 2010

Rol advocaten in crisis wordt besproken "met de benen op tafel"

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft op 12 mei aanstaande een gesprek gepland met een club van vooraanstaande advocaten, vooral uit de M&A-hoek. Ze gaan - in een verkennende sessie "met de benen op tafel", aldus de woordvoerder - spreken over de rol van de advocatuur in de kredietcrisis. Voormalig deken Willem Bekkers drong twee dagen voor zijn vertrek in NRC Handelsblad aan op een "grondige zelfreflectie", maar zijn opvolger liet al enige terughoudendheid doorschemeren.

26 mrt 2010

Stijgers en dalers in de Top 50

Ploum Lodder Princen is procentueel de snelste groeier van het afgelopen jaar. Het relatief jonge Rotterdamse kantoor werd in 1995 opgericht door zeven advocaten, die allen meerdere jaren praktijkervaring op de grootste Nederlandse kantoren hadden opgedaan. Inmiddels is het aantal advocaten gegroeid tot 53. Vorig jaar werkten er 43 advocaten. Gemeten over een periode van vijf jaar is TeekensKarstens, net als vorig jaar, de snelste groeier.

26 mrt 2010

De Top 50: De Brauw Blackstone Westbroek neemt stokje over van NautaDutilh

Logo TwitterDe Brauw Blackstone Westbroek heeft dit jaar de koppositie in de Top 50 van advocatenkantoren overgenomen van NautaDutilh. Het aantal advocaten bij De Brauw steeg van 273 naar 281. Het kantoor is daarmee de enige uit de Top 10 dat een stijging van het aantal advocaten laat zien. Dat blijkt uit de vrijdag 26 maart gepresenteerde Stand van de Advocatuur 2010, de jaarlijkse uitgave van KSU Uitgeverij.

24 feb 2010

Nieuwe Uitdaging in... Oostenrijk

Advocaat Danny Busch (35) is benoemd tot hoogleraar bij de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn leeropdracht is financieel recht. Busch blijft als advocaat werken bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij actief is in Banking & Finance, kapitaalmarkten, toezicht en Investment Management. De Nieuwe Uitdaging van deze week... oh nee, we hebben nog een notaris in het schap.

24 feb 2010

Werkgelegenheid advocaten bij Top 50 kantoren daalt met 2,5%

De werkgelegenheid voor advocaten bij de Top 50 van Nederlandse advocatenkantoren is het afgelopen jaar gedaald van 4.635 naar 4.519, een afname van 116. Het aantal notarissen bij de grote kantoren daalde van 601 naar 564. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur 2010. Het eerste exemplaar van De Stand van de Advocatuur wordt op 26 maart aanstaande overhandigd aan Saskia Stuiveling (foto), president van de Algemene Rekenkamer en tevens lid van de Raad van Advies van de Nederlandse Orde van Advocaten.

11 feb 2010

Meerderheidsaandeelhouder opzij geschoven bij overname Inter Access

De Ondernemingskamer is van mening dat oprichter en grootaandeelhouder Gerard Willemse van Inter Access de overname door Rabo Participaties niet mag blokkeren. Volgens advocaat en hoogleraar Harm-Jan de Kluiver heeft de Ondernemingskamer met deze uitspraak de mogelijkheden verruimd om in te grijpen in acute situaties. Dit zei hij donderdag in Het Financieele Dagblad.

10 feb 2010

Jacob Cornegoor van Spigthoff: "Het is oenig"

Artikel 25 onder L van de statuten van het Rotterdamse Havenbedrijf (HBR) stelt dat als het HBR grote financiële verplichtingen aangaat, de toestemming van de Raad van Commissarissen is vereist. De voorzitter tegen Cornegoor: "Hoe kunt u dat artikel hebben gemist?" Cornegoor: "Ik heb eroverheen gelezen. Of ik nam net een slok koffie. Ook meegespeeld kan hebben dat ik een slecht leesbare kopie voor me had en dat ik het niet echt leuk werk vond waar ik toen mee bezig was. Ook is mogelijk dat ik het wel heb gelezen, maar de betekenis niet tot me heb laten doordringen. Het is oenig. Dat zeker." De voorzitter: "Heeft u het artikel bewust gemist?"

27 jan 2010

Publicist Kat: "Advocaat Smit strijkt ten onrechte met overwinningseer"

Vorige week publiceerde het Advocatenblad een groot interview met advocaat Hugo Smit. Die ging de afgelopen jaren de strijd aan met de "bellende rechter" Hans Westenberg, en haalde eind vorig jaar in hoger beroep de overwinning binnen. Maar publicist Micha Kat vindt Smit een "lafbek", onder meer omdat hij Kat's "aandeel in de strijd niet erkent". "Als ik niet net als Smit gedagvaard was, dan was hij kruipend van eerbied op Westenberg's knie gaan hangen."

19 jan 2010

Nieuwe Uitdaging bij...RESOR, CLERCQ en VMW

Wederom weinig transfers, maar wel Nieuwe Kantoornamen, Nieuwe Fusies en Nieuwe Kantoren. De blikvanger voor wat betreft dat laatste is natuurlijk RESOR, een kantoor dat zich met kopmannen Prof. Jako van Hees (foto), Nico Tollenaar en Lucas Kortmann gaat toeleggen "op (internationale) ondernemings- en insolventierecht met een focus op de juridische vraagstukken die zich voordoen bij financiële problemen". De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

5 jan 2010

Nieuwe Uitdaging bij... KienhuisHoving Boekx en De Brauw

Het nieuwe jaar is begonnen, voor sommige advocaten met extra glans: zij maakten een overstap naar een ander kantoor, of werden partner van kantoor. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor René Rorink (foto), Eelco Meerdink, Constantijn Voogt en Jitteke Blussé van Oud-Alblas. Verder heeft er een bestuurswissling plaatsgevonden bij Van Doorne, en is er meneer Clifford die gaat werken bij...Simmons & Simmons.

9 dec 2009

"Nederlandse advocaten spelen zowel viool als trompet"

Het Engelse Linklaters wil generalisten opleiden in plaats van superspecialisten. Senior managers van het kantoor zijn een discussie begonnen over een radicaal ander trainingsprogramma voor jonge advocaten, met het tegengaan van 'overspecialisatie' als doel. In Nederland is een brede opleiding van advocaat-stagiaires al jaren de norm. "Het continent is het Engelse systeem in dit opzicht voor. De twee systemen groeien naar elkaar toe."

8 dec 2009

De bestuurlijke elite-advocaten van Nederland

Vorig jaar stonden er drie advocaten in de top-200 van 'meest invloedrijke Nederlanders', dit jaar is dat aantal gegroeid naar vier. Nieuw in de lijst zijn Mary de Gaay Fortman van Houthoff Buruma en - na een jaar afwezigheid - Jaap Winter van De Brauw Blackstone Westbroek. Spoorloos verdwenen: Steven Schuit van Allen & Overy, vorig jaar nog goed voor positie 116. Zijn commentaar: "Geestig boekje. Het lidmaatschap van de Raad van Commissarissen van Het Concertgebouw blijkt van vitale betekenis te zijn voor de ranking, terwijl bestuurders en toezichthouders van gigantische onderwijs- of zorginstellingen nagenoeg niet in de lijst voorkomen."

26 nov 2009

Allen & Overy en NautaDutilh leiden league tables derde kwartaal

Van de juridisch adviseurs heeft advocatenkantoor Allen & Overy (A&O) de meeste deals gesloten en heeft NautaDutilh de grootste dealwaarde genoteerd. Dit blijkt uit het derde- kwartaalrapport van OverFusies.nl. Advocatenkantoor Houthoff Buruma is één van de snelste stijgers en staat met 26 deals op de derde plaats. De Brauw Blackstone Westbroek scoort zowel gezien de dealwaarde als het aantal deals opvallend laag.

24 nov 2009

Nieuwe Uitdaging bij... Howrey Jeager Huisman en NautaDutilh

Vorige week werd er helemaal niemand Nieuw Uitgedaagd, deze week zijn er weer een een aantal transfers en benoemingen te melden. De meest in het oog lopende: IE-advocaat Joris van Manen verlaat De Brauw Blackstone Westbroek en gaat als partner aan de slag bij Howrey. Van Manen gaat daar weer een team vormen met zijn voormalige collega's Hoying en Van den Broek.

19 nov 2009

Kempen en Freshfields adviseren bij miljardendeal Boskalis en Smit

Boskalis zou geen "majeure" overnames doen in 2009. Dit zei CEO Peter Berdowksi in augustus. Vorige week maakte hij bekend dat Boskalis €1,35 miljard op tafel legt om Smit International in te lijven. Zakenbank Kempen & Co en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren Boskalis bij de overnameonderhandelingen. RBS en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren aan de kant van Smit International.

19 nov 2009

ING, Lazard en De Brauw adviseren Océ bij overname door Canon

Zakenbankiers van ING en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren printerfabrikant Océ bij de overnameonderhandelingen met Canon. Het Japanse elektronicabedrijf heeft voor de aandelen in totaal €795 miljoen geboden. Alle schulden en financiële verplichtingen inbegrepen ligt de dealwaarde op circa €1,5 miljard. Zakenbank Lazard adviseert de raad van commissarissen van Océ. Canon krijgt financieel advies van de Japanse zakenbank Mizuho Securities, Stibbe en Herbert Smith treden op als juridisch adviseurs.

12 nov 2009

ING, RBS en De Brauw adviseren Tennet bij miljardendeal

Corporate finance-adviseurs van ING en RBS en advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek en Hengeler Mueller adviseren Tennet bij de grootste overname van het netwerkbedrijf ooit. Het Duitse E.on ontvangt een totale som van €1,1 miljard voor zijn hoogspanningsnetwerk. Het Duitse kantoor van Freshfields Bruckhaus Deringer adviseert E.on. Advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn trad op als adviseur van de Staat.

11 nov 2009

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma het populairst onder starters

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma zijn de populairste advocatenkantoren onder starters op de arbeidsmarkt. Dat blijkt het uit jaarlijkse Arbeids- en imago-onderzoek van Memory Magazine. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek volgen gezamenlijk op plaats twee. Een andere conclusie uit het onderzoek: de advocatuur staat in de lijst van de meest geambieerde juridische beroepen nog altijd op plaats 1, maar de populariteit van het vak neemt de laatste jaren behoorlijk af. Vadertje Staat wint in deze onzekere tijden sterk aan aantrekkingskracht.

10 nov 2009

"Gratis kennismakingsgesprek is niet meer dan normaal"

Particuliere cliënten en kleine ondernemers hebben geen hoge pet op van de advocatuur, zo bleek twee weken geleden uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij wijze van remedie pleit de Orde van Advocaten voor algemene invoering van het gratis kennismakingsgesprek. "Als ik nieuwe gordijnen wil, of ik wil in de garage weten wat het kost om mijn auto te repareren, verwacht ik toch ook geen factuur?"

22 okt 2009

RBS, Merrill Lynch en Loyens & Loeff ook adviseur bij overname Super de Boer

Zakenbankiers van RBS zijn samen met ING en Rothschild de financieel adviseurs van Casino bij de verkoop van hun aandeel in Super de Boer. BofA/Merrill Lynch en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseerden de commissarissen van Super de Boer bij de onderhandelingen. Hiermee komt het totale aantal adviseurs bij de strijd om Super de Boer op 8 zakenbanken, 7 advocatenkantoren en vier PR-bureaus.

11 okt 2009

In house bij...Avebe

Met wat voor zaken is Johan Russchen, de general counsel van Avebe, de laatste weken zoal bezig geweest? "Ten eerste met een zaak waar ik niets over kan zeggen. Een procedure. Verder met de voorbereiding van enkele grote incasso's en van een vergadering van de RvC waarvan ik secretaris ben. Er was een public affairs-overleg; ik doe ook de woordvoering, belangrijk dus voor mij. O ja, er was nog een overleg over een mogelijke rechtszaak en allerlei werk op het terrein van de compliance."

29 sep 2009

Nieuwe Uitdaging bij...Van Doorne, Marxman, NMa en DLA

Kriek Wille (foto) is als advocaat in dienst getreden bij Van Doorne, Marxman heeft een nieuwe advocaat en paralegal en BrensMulders en PlasBossinade hebben een nieuwe advocaat. Dat is het voor deze week qua transfers. Een rustig weekje dus. Minder rustig was het de afgelopen weken bij De Brauw Blackstone Westbroek: het nieuwe pand aan de Zuidas werd betrokken, er werd een nieuw bestuur benoemd en voormalig bestuursvoozitter Jaap de Keijzer begint morgen bij de NMa. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 sep 2009

Doorbraak Quore Capital met advies bij overname Super de Boer

Corporate finance-adviseur Quore Capital en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren Jumbo Supermarkten bij het bod op Super de Boer van €480 miljoen. Verkoper Casino - 57% van de aandelen - krijgt advies van zakenbank RothSchild, ING en advocatenkantoor NautaDutilh. Super de Boer wordt geadviseerd door zakenbank NIBC en advocatenkantoor Stibbe.