DLA Piper

DLA Piper is een van de grootste wereldwijd opererende juridische dienstverleners en is actief in meer dan 40 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten. In Nederland werken ongeveer 250 medewerkers, waaronder meer dan 130 advocaten, notarissen en belastingadviseurs.

Recente deals

02-12-2019Trioplast koopt Apeldoorn Flexible Packaging van JPF
19-11-2019Antenna Hungaria verkrijgt aandeel in Telenor Hungaria
15-11-2019ID&T verkrijgt meerderheidsbelang in VD Events B.V.

Nieuws over DLA Piper

10 apr 2019

League Tables Q1 2019: NautaDutilh neemt de leiding, sterke start voor AKD

NautaDutilh heeft in het eerste kwartaal van 2019 de meeste M&A-deals begeleid – 16 stuks – en voert daarmee de eerste League Tables van het jaar aan. AKD zit Nauta op de hielen met eveneens 16 deals, maar komt op de tweede plaats vanwege niet-bekendgemaakte dealwaardes. NautaDutilh-partner Joost den Engelsman voert de individuele ranking aan.

23 jan 2019

OverFusies League Tables 2018: Loyens & Loeff, Onno Boerstra (Van Doorne) heer en meester

Houthoff heeft Loyens & Loeff in de laatste maanden van 2018 niet meer weten in te halen in de OverFusies League Tables. Loyens & Loeff adviseerde bij 61 M&A-deals – evenveel als in 2017 – en neemt de toppositie in. Houthoff volgt op plek twee met 57 deals (meer dan in 2017) en op drie staat NautaDutilh (56 deals, minder dan in 2017). Van Doorne-partner Onno Boerstra mag zich dealmaker van het jaar noemen.

31 okt 2018

Advocatenkantoren betalen de hoogste stagevergoedingen

Advocatenkantoren hebben gemiddeld de hoogste stagevergoeding over voor student-stagiairs: 705 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek naar in totaal 1.187 stageplaatsen door Magnet.me, een carrièreplatform voor studenten en starters op de arbeidsmarkt. Een rondje langs enkele advocatenkantoren leert dat Baker McKenzie het meest vergoedt: 1.000 euro bruto per maand.

17 okt 2018

OverFusies League Tables Q3 2018: Houthoff zit Loyens & Loeff op de hielen

Loyens & Loeff houdt de toppositie in de OverFusies League Tables stevig vast, maar ziet wel Houthoff met rasse schreden naderen. In de eerste negen maanden van 2018 kondigde Loyens & Loeff 46 begeleide transacties aan. Houthoff stond halverwege dit jaar nog op 26 deals, maar maakte in Q3 een forse inhaalslag en stijgt met 42 deals naar plaats twee.

15 okt 2018

NPM Capital duikt in landbouwmachines: Clifford Chance, DLA Piper, NautaDutilh adviseren

NPM Capital mag zich sinds einde zomer de nieuwe grootaandeelhouder nomen van landbouwmachinefabrikant Ploeger Oxbo Group. De Nederlandse investeringsmaatschappij heeft een belang van 40% genomen in het bedrijf. De juridisch adviseurs aan de onderhandelingstafel waren Clifford Chance, DLA Piper en NautaDutilh.

24 sep 2018

CMS, DLA Piper, Freshfields begeleiden overname uitvaartverzekeraar Nuvema

De Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema, een uitvaartverzekeraar met 185.000 polishouders) wordt overgenomen door de nieuwe onderneming Lifetri Groep. De bedrijfsnaam zal na de overname wijzigen in Lifetri Uitvaartverzekeringen. Als juridisch adviseurs zijn CMS, DLA Piper en Freshfields bij deze transactie betrokken.

18 jul 2018

League Tables H1 2018: Loyens & Loeff behoudt koppositie, grootste dealwaarde voor De Brauw

Loyens & Loeff behoudt de eerder dit jaar veroverde koppositie in de OverFusies League Tables naar dealaantal. Het kantoor begeleidde in de eerste helft van 2018 31 M&A-deals, zes meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal heeft Allen & Overy (30 deals) tweede plaats overgenomen van Houthoff (26 deals). De actiefste dealmaker dit half jaar is Onno Boerstra (Van Doorne, 10 deals).

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

25 apr 2018

OverFusies League Tables Q1 2018: Loyens & Loeff en Houthoff nemen de leiding

Loyens & Loeff en Houthoff gaan gezamenlijk op kop in de OverFusies League Tables over het eerste kwartaal van 2018. Over de eerste drie maanden van het jaar meldden zij ieder negentien aangekondigde M&A-transacties aan. Dit is voor beide kantoren fors meer dan in het eerste kwartaal van 2017, toen Loyens & Loeff bij negen deals adviseerde en Houthoff bij twaalf.

10 jan 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Pels Rijcken, BarentsKrans, Hogan Lovells en Houthoff

Zet u schrap voor een vrachtlading aan partnerbenoemingen (o.a. bij Pels Rijcken, BarentsKrans, Hogan Lovells, Houthoff, deBreij, PlasBossinade en Florent) en voor andere overstappen in de advocatuur in het nieuwe jaar. Daarnaast hebben ook nog eens drie nieuwe kantoren het levenslicht gezien. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 dec 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Davids Advocaten, DLA Piper en Baker McKenzie

Nichekantoor Davids Advocaten heeft er sinds 1 december een nieuwe partner bij in de persoon van Mirjam van Schoonhoven (foto). DLA Piper benoemt verder Freshfields-advocaat Max Mayer tot partner en Baker McKenzie in Amsterdam krijgt voor zeker twee jaar een Amerikaanse Trade en Compliance partner over de vloer. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 nov 2017

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Van Doorne, Houthoff, Fieldfisher en DLA Piper

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe partners 'uit eigen kweek', te weten Machteld de Monchy (foto, Litigation)) en Henk van Ravenhorst (Tax/M&A). Daarnaast benoemt Van Doorne per 1 januari 2018 eveens twee nieuwe partners: Sjoerd Kamerbeek (Corporate/Commercial Litigation) en Andy Furr (Vastgoed). Verder Nieuwe Uitdagingen bij onder meer Houthoff, DLA Piper, Fieldfisher, Greenberg Traurig en Vondst.

27 sep 2017

Nieuwe Uitdaging bij... AKD, Fieldfisher, BarentsKrans en DVAN

We hebben deze week nieuwe uitdagingen bij Fieldfisher, BarentsKrans,VBC, AKD en DVAN. Bij laatstgenoemde kantoor (Utrecht en Rotterdam) treedt per 1 oktober Jan Jaap Schelling (foto) toe. Schelling is gespecialiseerd in het oplossen van conflicten, het voeren van procedures in en rondom ondernemingen (corporate litigation) en in (internationale) arbitrages. Hij staat een breed spectrum van (internationale) klanten bij.

20 sep 2017

Know Your Rights-project helpt vluchtelingen hun juridische positie te versterken

DLA Piper in Amsterdam is een van de initiatiefnemers van het nieuwe project Know Your Rights. Met dit twaalf weken durende lesprogramma krijgen 25 jonge asielzoekers en vluchtelingen in Nederland de kans om te leren over hun juridische positie en hoe deze te versterken. De Syrische advocaat Ous Haidar werkt sinds augustus als projectcoördinator bij het kantoor. “Hopelijk kunnen we het programma op korte termijn uitbreiden voor meer studenten.”

11 sep 2017

Ongelukje: DLA Piper Londen lekt salarissen van advocaten

DLA Piper in Londen heeft per ongeluk een document over de salarissen van advocaten op het eigen intranet gepubliceerd. Het document – met de salarissen en bonussen van alle fee earners, plus individuele voorstellen voor verhoging van de beloning – werd gevonden door een medewerker. Volgens hem lopen de verschillen in beloning tussen senior advocaten op tot 25.000 tot 30.000 pond per jaar, aldus Rollonfriday.

18 aug 2017

DLA Piper werkt samen met fintech startup voor nieuwe toepassing blockchain

DLA Piper Amsterdam is een samenwerking aangegaan met fintech startup Bloqhouse. DLA Piper stelt juridische kennis over privacy, toezicht en financiële wet- en regelgeving ter beschikking aan Bloqhouse, dat zich sinds de oprichting eind 2016 stort op de ontwikkeling van vernieuwende blockchainproducten. Advocaat Bram Vlaanderen: “De markt is klaar voor een volgende stap.”

4 jul 2017

De Brauw adviseert AkzoNobel bij twee buitenlandse overnames

De M&A-praktijk van de Brauw Blackstone Westbroek is recent druk geweest met de advisering van AkzoNobel bij twee buitenlandse overnames. Het verf- en chemiebedrijf had amper would be-koper PPG van zich afgeschud, of het maakte maandag bekend zowel het Franse Disa Technology (Disatech) als het Britse Flexcrete Technologies over te nemen. Ook DLA Piper en Oaklins zijn betrokken bij de deals.

3 jul 2017

DLA Piper na een week hersteld van Petya-cyberaanval

DLA Piper heeft zichzelf na een week hersteld van de gevolgen van de cyberaanval met Petya-ransomware, die het kantoor vorige week dinsdag wereldwijd tot en met afgelopen weekend verlamde. Zondagavond laat werd het e-mailsysteem terug online gebracht, waarna het herstel van andere IT-systemen volgde, aldus een update van 2 juli. Plaatselijke kantoren waren dagenlang onbereikbaar per e-mail of telefoon, inclusief de Nederlandse vestiging.

27 jun 2017

DLA Piper ten prooi gevallen aan wereldwijde cyberaanval met ransomware

DLA Piper is wereldwijd geraakt door de grote cyberaanval met ransomware van dinsdag. Binnen alle DLA Piper-kantoren zijn e-mail- en telefoonsystemen uit voorzorg platgelegd; ook de kantoren in Amsterdam en Brussel zijn woensdag telefonisch nog onbereikbaar. Het advocatenkantoor, een van de grootste ter wereld én in het bezit van een cybersecurity praktijk, bevestigt de problemen en werkt in een eigen onderzoek onder meer samen met de FBI.

14 jun 2017

Omzetten Top 50 in 2016: meeste kantoren noteren stijging, AKD springt eruit

Na meerdere jaren van omzetdalingen is het tij bij AKD gekeerd. Over het boekjaar 2015/2016 noteerde AKD een omzetstijging van ruim 15%, een lijn die het kantoor over het zojuist verstreken boekjaar 2016/2017 goeddeels voortzet. Verder laten veruit de meeste N.V.’s onder de Top 50 advocatenkantoren nette omzetstijgingen zien, al zagen uitgerekend drie van de grootste kantoren – De Brauw, Loyens & Loeff, Stibbe – de omzet over 2016 iets afnemen.

3 mei 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Bird & Bird, Simmons & Simmons, DLA Piper en Dentons Boekel

De Nederlandse vestiging van Bird & Bird heeft twee nieuwe partners benoemd, te weten Janneke Kohlen (foto) en Paul Waszink. Daarnaast melden de Nederlandse kantoren van Simmons & Simmons, DLA Piper en Dentons Boekel de promotie van nieuwe partners en heeft Clifford Chance drie nieuwe counsel benoemd. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

5 apr 2017

Toenemende druk op Engelse partners om bij te dragen aan diversiteit

Partners die bij hun beoordelingsgesprekken verantwoordelijk worden gehouden voor hun bijdrage aan diversiteit binnen het kantoor: de Britse advocatenkantoren Hogan Lovells, Herbert Smith Freehills en Allen & Overy zijn er op dit moment actief mee bezig. De bijdrage van  (managing) partners aan diveisiteit binnen kantoor wordt gelinkt aan ‘compensation and performance reviews’, schrijft Legal Week.

29 mrt 2017

Big law: Swiss Verein versus de Company Limited by Guarantee

DLA Piper, Hogan Lovells, Norton Rose Fulbright en Dentons Boekel: allemaal advocatenkantoren met vestigingen in Nederland die samenwerken onder de vlag van de Swiss Verein. Ooit opgezet voor Zwitserse sportclubs en andere non profit organisaties, maar nu het juridische vehikel voor wereldwijd opererende kantoren. Maar de Swiss Verein heeft in de advocatuur mogelijk zijn langste tijd gehad, betoogt auteur Chris Johnson in The American Lawyer.

5 okt 2016

CMS, Nabarro en Olswang staan op het punt te fuseren

CMS, Nabarro en Olswang staan op het punt te fuseren. De nieuwe combinatie, met een gezamenlijke omzet van 1 miljard Britse pond, moet nog worden goedgekeurd door de partners van de drie kantoren. De Nederlandse tak van CMS laat via een woordvoerder schriftelijk weten: “De voorgenomen fusie zal de onderlinge banden binnen CMS alleen maar versterken. Wij zijn enthousiast over deze fusie en verwachten hier voor onze Nederlandse praktijk veel baat bij te zullen hebben.”

6 jul 2016

Jones Day Amsterdam lijft teams Baker & McKenzie en DLA Piper in

Jones Day Amsterdam versterkt zich binnenkort met teams afkomstig van Baker & McKenzie en DLA Piper. Voormalig managing partner en M&A-advocaat Mike Jansen verlaat Baker & McKenzie na ruim twintig jaar en neemt een team van drie advocaten mee, bevestigt zijn kantoor. Vanuit DLA Piper verkast de curatorenpraktijk van partner Jasper Berkenbosch en Erik Schuurs naar Jones Day.

29 jun 2016

NautaDutilh adviseert Nederlandse Staat bij verkoop vastgoedtak SNS REAAL

De Nederlandse Staat heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van Propertize, het voormalige SNS Property Finance, aan een consortium van Lone Star en JP Morgan. De geplaagde vastgoedportefeuille vormde in 2013 de aanleiding voor de nationalisatie van SNS REAAL. Freshfields, DLA Piper en NautaDutilh traden aan met juridisch advies.

16 jun 2016

DLA Piper stapt in Artificial Intelligence

DLA Piper gaat samen met Kira Systems het gebruik Artificial Intelligence bij het boekenonderzoek bij fusies en overnames ontwikkelen. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekend gemaakt in een persbericht. ‘We believe that this technology will do for corporate transactional work what e-discovery has done for litigation,’ aldus Jonathan Klein, voorzitter van de M&A-praktijk van DLA.

15 jun 2016

Omzetten grote kantoren 2015: Van Doorne tekent voor stevigste groei

Van de N.V.’s onder de advocatenkantoren uit de Top 50 van Advocatie heeft Van Doorne in 2015 de indrukwekkendste omzetgroei weten te realiseren. De omzet steeg met 17,5% van ruim 44 miljoen euro in 2014 naar een kleine 52 miljoen euro in 2015. Verder doorbrak Loyens & Loeff vorig jaar de omzetgrens van 300 miljoen euro en zagen Stibbe en Houthoff Buruma - na jaren van stijging - hun inkomsten iets dalen, zo blijkt uit hun jaarrekeningen.

13 mei 2016

DLA Piper schrapt 200 banen in UK

DLA Piper is voornemens om tweehonderd ondersteunende banen te schrappen binnen zijn Engelse vestigingen, meldt The Law Society Gazette. Dit is het gevolg van verdergaande automatisering van de administratieve taken, waarmee DLA Piper IT, financiën, marketing, HR, business development en secretariële ondersteuning strakker wil stroomlijnen.

2 mrt 2016

DLA Piper doorbreekt omzetgrens van 2,5 miljard dollar, maar winst daalt

Na Baker & McKenzie - in 2014 - heeft nu ook DLA Piper de omzetgrens van 2,5 miljard dollar weten te doorbreken. De omzet van het kantoor steeg afgelopen jaar met 2,5% van 2,48 naar 2,54 miljard dollar (2,35 miljard euro). DLA Piper is dit jaar het tweede kantoor dat over afgelopen jaar ruim 2,5 miljard dollar wist om te zetten, na Latham & Watkins. De winst bij DLA daalde echter flink, melden Britse juridische media.

10 feb 2016

Buzzcapture: NautaDutilh meest besproken in online nieuws

Advocatenkantoor NautaDutilh is het afgelopen jaar het meest genoemd in het Nederlandse online nieuws. De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe volgen daarna, zo blijkt uit onderzoek van media monitoringtool Buzzcapture. Uit het onderzoek blijkt verder dat de 50 grootste kantoren van Nederland allemaal een pagina op LinkedIn hebben, 92% een Twitterkanaal en dat 72% aanwezig is op Facebook.

13 jan 2016

Nieuwe Uitdaging bij... CMS, Loyens & Loeff, Fort, Stek en Norton Rose Fulbright

De start van een nieuw jaar staat steevast garant voor tal van partnerbenoemingen, stappen omhoog op de carrièreladder of overstappen naar andere kantoren. Onder meer CMS, Loyens & Loeff, Boekel, Fort en Stek melden benoemingen van nieuwe partners. Verder zijn oud-advocaten van DLA Piper en HDK nieuwe kantoren begonnen, in de vele Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 nov 2015

DLA Piper verplaatst interne ondersteunende diensten naar Polen

DLA Piper heeft op 1 november een ‘low-cost centre’ in Warschau geopend. Het back office moet 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning bieden aan de landenkantoren van DLA Piper, waaronder de vestiging in Amsterdam. Vanuit Nederland wordt administratief werk op het gebied van human resources overgeheveld naar Polen. Het project heeft vooralsnog geen personele consequenties, laat de woordvoerder van DLA Desgevraagd weten.

16 sep 2015

Nieuwe Uitdaging bij... Boekel, Van Benthem & Keulen, Bosselaar & Strengers en Buren

Boekel heeft het bestuur vernieuwd: Wendela Raas is de nieuwe partner-bestuurder en volgt hiermee bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang op. Daarnaast is voormalig Houthoff Buruma-advocate Martine Kos partner geworden bij Bosselaar & Strengers in Utrecht en duikt voormalig manager business development bij Stibbe Joey Clark op als kantoordirecteur van Buren. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

13 mei 2015

Trend: internationale kantoren storten zich op consultancy

Internationale advocatenkantoren die zich op consultancy storten; het lijkt een trend die definitief doorzet. Zeker nu een van ’s werelds grootste kantoren, DLA Piper, vorige week in deze boot stapte. Nieuwe DLA-bedrijfstak Noble Street richt zich op de financiering van projecten in de entertainment-, media- en sportbranche. Onder meer Bird & Bird en Eversheds gingen DLA Piper voor met adviespraktijken.

19 mrt 2015

#SvdA2015: Old school

Koud een week nadat Lucien Wopereis in januari 2008 bij KSU Uitgeverij zijn plek innam als hoofdredacteur, schoof ik aan tegen zijn bureau. Advocatie.nl had op dat moment net iets minder dan vijfduizend abonnees, en als de hoestende servers de site draaiende wisten te houden, lazen nog eens een paar duizend passanten mee.

2 dec 2014

Van Oord versterkt offshore wind divisie met onderdelen Ballast Nedam; Houthoff en DLA Piper adviseren

Baggerbedrijf Van Oord neemt de offshore activiteiten van Ballast Nedam over. De overname consolideert Van Oords leidende positie op de markt voor offshore windprojecten en moet de gelijknamige divisie van het bedrijf versterken. Houthoff, DLA Piper, Kempen & Co en NIBC stonden bij met raad en daad.

29 okt 2014

Loyens & Loeff hekkensluiter in 2014 Global 100

Het enige Nederlandse kantoor met een plek in de Global 100 van magazine The American Lawyer heeft zijn positie in die lijst nét aan weten te handhaven. Loyens & Loeff is in de 2014 Global 100 – gemeten naar omzet - gedaald van plaats 92 naar 100; de hekkensluiter behaalde een omzet van 384 miljoen dollar in het afgelopen financiële jaar. Een jaar eerder noteerde het kantoor nog 402 miljoen dollar omzet.

18 jun 2014

Omzetten grote kantoren 2013: de weg omhoog is voorzichtig ingezet

Vertoonde de totale omzet van de grootste advocatenkantoren (N.V.’s) in 2012 nog een daling van bijna 1%, in 2013 is de weg omhoog weer heel voorzichtig ingezet. De omzet van 19 N.V.’s die half juni hun jaarrekeningen reeds hadden gedeponeerd bij de KVK, steeg met 0,6%, van ruim 1,184 miljard in 2012 naar 1,191 miljard vorig jaar. Uitschieter Stibbe wist een omzetgroei van liefst 18% te realiseren.

8 apr 2014

De weg naar het partnerschap... bij DLA Piper

Het partnerschap bij een groot kantoor is niet voor iedereen weggelegd. Die positie vereist meer dan juridische skills, zoals een hoge mate van ondernemerschap en organisatievermogen. Hoe gaat het langdurige traject richting een benoeming in zijn werk? Enkele recent benoemde partners én zij die hierover mede beslissen komen aan het woord in een interviewreeks. Vandaag: Lex Oosterling, sinds mei 2012 partner bij DLA Piper in Amsterdam.

27 feb 2014

DLA Piper, ING en Clifford Chance adviseren bij private equity zorgdeal

Montagu Private Equity neemt een meerderheidsbelang in DORC, een Nederlandse fabrikant van instrumenten, apparaten en vloeistoffen voor oogchirurgen. Volgens bronnen ligt het overnamebedrag rond de $ 275 miljoen. De verkoop van DORC was een high-profile transactie in de Nederlandse M&A-markt gezien de dealwaarde en grote interesse vanuit de markt tot het laatste moment van de veiling.

20 feb 2014

Linklaters adviseert Lloyds Development Capital bij theaterdeal

De Britse investeerder Lloyds Development Capital (LDC) investeert in het jonge Nederlandse theaterbedrijf Imagine Nation. Met de investering moet het bedrijf in staat zijn mediaformats wereldwijd uit te rollen. LDC, onder andere producent van de musical Soldaat van Oranje, maakt niet bekend hoe groot de kapitaalinjectie is. In 2013 investeerde het bedrijf in 22 projecten voor een totaal van £409 miljoen, wat neerkomt op een slordige €500 miljoen.

13 feb 2014

BoerCroon, DLA Piper, ABN Amro en Stek adviseren bij callcenterdeal

telefoon

De Franse callcenterreus WebHelp koopt belcentrum SNT van de Amsterdamse investeerder Neon Private Equity. Met de verkoop van een van de grootste belcentra in Nederland zijn enkele tientallen miljoenen gemoeid. Neon boekte flinke winst met de verkoop. Onder de hoede van Neon is de EBITDA van SNT bijna verdrievoudigd naar € 77 miljoen.

22 jan 2014

Frans Stibbe: Deloitte Legal wordt serieuze speler

Managing partner Frans Stibbe

Het kunnen 80 juristen worden, 120 of zelfs nog meer. Frans Stibbe van de nieuwe tak van Deloitte, Deloitte Legal, zal de komende periode in ieder geval enkele tientallen juristen aannemen. Deloitte Legal wordt hoe dan ook een serieuze speler op het gebied van de juridische dienstverlening. “Werk dat wij doen, kan een ander niet doen, dat klopt. Maar de markt is enorm groot.”

20 jun 2013

Rabobank en DLA Piper adviseren Koninklijke Reesink bij transformerende overname

Heftruck

Technische handelsonderneming Koninklijke Reesink koopt voor minimaal € 62,5 miljoen Pon Material Handling Europe (PMH-E) van Pon Holdings. Daar bovenop kan nog een prestatie-afhankelijk bedrag van maximaal € 17 miljoen komen. Door de deal krijgt familieconcern Pon een belang van 10% in Reesink, het oudste handelshuis van Nederland. De aandeelhouders van Reesink mogen zich op 2 juli uitspreken over de voorgenomen deal.

23 mei 2013

Houthoff Buruma, Deloitte en Hill+Knowlton adviseren bij terughalen Princess naar Nederland

Princess

Smartwares Home Essentials, het moederbedrijf van onder andere huishoudelijke apparatenmerk Tristar, koopt voor € 10,5 miljoen huishoudelijke apparatenmerk Princess van het Duitse WMF. Eind 2009 kochten de Duitsers voor € 5,5 miljoen een aandeel van 51% in het bedrijf van oprichter Aad Ouburg.

25 apr 2013

Barbara van Hussen over de Thermphos-puzzel

Thermpos

De uitverkoop van levensvatbare onderdelen van de failliete fosforfabriek Thermphos zet zich voort. Zo werd onlangs nog dochteronderneming Omnisal, dat gespecialiseerd is in voedselfosfaten, verkocht aan het Tsjechische Fosfa. Eind vorig jaar ging Thermphos failliet. De Vlissingse fabriek draaide sinds 2008 verlies en ging uiteindelijk ten onder aan grote hoeveelheden Kazachstaanse fosfor dat tegen bodemprijzen op de markt kwam.

27 mrt 2013

Omstreden e-mails DLA, DLA zegt slechte grap

DLA Piper ligt in de Verenigde Staten onder vuur omdat uit e-mails van een aantal van zijn ex-advocaten blijkt dat ze het wel erg lollig vinden als het bedrag op de factuur ver boven het budget komt. Een cliënt die door het kantoor aangeklaagd werd voor het niet betalen van de rekening kwam met een tegenaanklacht voor excessieve declaratie, en heeft als bewijs de interne correspondentie van de advocaten.

20 mrt 2013

#SvdA2013: Omzetontwikkeling 2007-2011

Omzet ups and downs

Het is interessant te zien hoe de omzet van kantoren zich heeft ontwikkeld op de (middellange) termijn van vijf jaar, juist ook omdat er vijf jaar terug – in 2007 – nog weinig te merken was van de opkomende crisis. De lijst kantoren is overigens fors korter ten opzichte van de andere tabellen in De Stand van de Advocatuur, aangezien er over 2007 van veel minder kantoren omzetcijfers beschikbaar waren.

7 mrt 2013

Rabobank en De Brauw adviseren VION bij verkoop Britse pluimvee- en rood vleesdivisie

Kippen

Vleesverwerker VION pakt door met de uitvoering van haar strategie om zich te gaan concentreren op de core business. Het bedrijf heeft haar Britse pluimvee- en rood vleesdivisie verkocht aan Boparan, de holdingcompany van de 2 Sisters Group uit Birmingham. Eerder dit jaar verkocht VION al diepvriesgroentespecialist Oerlemans aan conservenfabriek Baltussen.

7 feb 2013

DLA Piper past ‘offices’ aan na kritiek op website

Above the Law, een Amerikaanse website met nieuws over advocaten en advocatenkantoren, publiceerde gisteren een artikel waarin ze spotten met de geografische kennis van DLA Piper. Het kantoor zou niet weten in welke landen hun eigen vestigingen zitten; op de website van DLA werd 'Afrika' herhaaldelijk een land genoemd. Vandaag was het - hoe verrassend - alweer recht gezet.

30 jan 2013

Amsterdamse banen weg door uitbouw support centre Allen & Overy in Belfast

Allen & Overy gaat 43 niet-juridische medewerkers ontslaan in Europa - waaronder Amsterdam - en de Verenigde Staten, omdat de werkzaamheden die die mensen verrichten worden overgenomen door het support services centre in Belfast. In Amsterdam gaat het om zeven mensen, laat bestuursvoorzitter Arnold Croiset van Uchelen weten.

7 nov 2012

Wereldwijd: DLA Piper naar Seoul en Simmons & Simmons naar Singapore

Het is al bijna rond, en als het aan DLA Piper ligt wordt het nieuwe kantoor in Zuid-Korea nog voor het eind van het jaar geopend. Simmons & Simmons opent zijn eerste kantoor in Zuidoost-Azië en heeft daarmee grootse plannen. Tot slot: Freshfields Bruckhaus Deringer overweegt om toch maar voet aan wal te zetten in Australië, waarmee het een van de laatste grote Britse kantoren zou zijn die dat doet.

10 okt 2012

Loyens & Loeff opnieuw enige Nederlandse kantoor in Global 100

In de ranking van de honderd grootste advocatenkantoren ter wereld, The 2012 Global 100, wordt Nederland dit jaar (wederom) vertegenwoordigd door één kantoor: Loyens & Loeff. In de hoogste regionen van de lijsten waarmee The American Lawyer jaarlijks laat zien wie in de advocatuur de groten der aarde zijn, zijn voornamelijk Amerikaanse en Britse kantoren te vinden. De meeste kennen we overigens wel van hun vestiging aan de Zuidas.

26 sep 2012

Wereldwijd: run op Zuid-Korea, sabbaticals in Singapore

Zestien grote Amerikaanse en Britse advocatenkantoren staan te trappelen om de Zuid-Koreaanse markt voor juridische dienstverlening te betreden. De liberalisering in Zuid-Korea, de vierde economie van Azië, is een gevolg van vrijhandelsakkoord met de Europese Unie. Maar, we constateerden het in deze rubriek al eerder: het is niet al goud wat er blinkt in Azië. Clifford Chance heeft advocaten in Singapore gevraagd om een sabbatical te nemen.

28 mrt 2012

Presentatie Stand van de Advocatuur 2012: "Die big ga ik aanpakken"

Ze had ook stand up comedian kunnen worden. Barbara van Hussen van DLA Piper maakte van het uitreiken van de Gouden Zandloper voor het Beste M&A kantoor een vrolijke boel. Ze blikte terug op wat er gebeurde toen zij vorig jaar de prijs voor beste M&A advocaat won. Na een interview in Het Parool vond een styliste het nodig Van Hussen te bellen. "Ik was net bevallen en zeker twaalf kilo zwaarder. Ze had vast mijn foto gezien in de krant en gedacht: die big ga ik aanpakken."

15 mrt 2012

Aegide group neemt PWC en DLA Piper in de arm

Onlangs is de Veghelse Aegide Group met haar onderdelen Minkels, Cortexon, Vaultex en DCS overgenomen door het Franse concern Legrand. Aegide, fabrikant van behuizingen voor ict-infrastructuren en koeling- en monitoringsystemen, laat zich financieel adviseren door PWC, terwijl DLA Piper juridisch adviseert. Overnemende partij Legrand is in Nederland bekend van haar bedrijfsonderdeel Van Geel, dat is gevestigd in Boxtel.

29 feb 2012

De race van kantoren naar global presence

Internationaal opererende advocatenkantoren zijn druk bezig met het veroveren van nieuwe markten. Er gaat haast geen dag voorbij of ergens in de wereld is er wel een fusie, overname, nieuwe vestiging of oprichting van samenwerkingsverband te melden van een groot advocatenkantoor. Advocatie maakte een overzicht van bewegingen op de wereldmarkt van - vooral - in Nederland aanwezige advocatenkantoren.

22 feb 2012

DLA Piper Engeland stapt in bulkwerk

DLA Piper is een van de aandeelhouders van een nieuwe Alternative Business Structure (ABS) in het Verenigd Koninkrijk die afgelopen vrijdag zijn deuren opende: Riverview Law. Het bedrijf heeft circa zestig advocaten in dienst en werkt geheel op basis van vaste tarieven. DLA zet hiermee een strategische stap richting een markt die "te lang is beschermd voor echte competitie".

12 jan 2012

Officier Broekhuijsen weer terug naar de advocatuur met IVY

Vanaf 1 januari 2012 zijn Jacqueline van den Bosch, tot 1 januari 2012 werkzaam bij Houthoff Buruma op de afdeling sanctierecht, en Robert Hein Broekhuijsen, tot 1 januari 2012 werkzaam als fraude officier bij het Functioneel Parket te Amsterdam, het eigen kantoor IVY advocaten begonnen. Het nichekantoor is gespecialiseerd in witteboordencriminaliteit.

24 nov 2011

Rabobank en DLA Piper adviseren Nutreco bij verkoop mengvoederfabrikant aan ForFarmers

Rabobank en advocatenkantoor DLA Piper adviseren Nutreco bij het sluiten van een overnamedeal en het aangaan van een strategische samenwerking met mengvoederfabrikant ForFarmers. De Lochemse coöperatie ForFarmers wordt voor €92,5 miljoen eigenaar van branchegenoot Hendrix. Advocatenkantoor NautaDutilh verzorgt het juridisch advies voor ForFarmers. Ernst & Young ondersteunt ForFarmers bij de financiële aspecten van de deal. Voor de Rabobank is het de derde grote deal waarbij ze Nutreco adviseren.

17 nov 2011

Jefferies en Simmons & Simmons adviseren Boekhoorn M&A bij exit Sim Industries

Financieel adviseur Jefferies en advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseren Boekhoorn M&A, het investeringsvehikel van miljardair Marcel Boekhoorn, bij de verkoop van de bouwer van vliegtuigsimulatoren SIM Industries aan vliegtuigbouwer Lockheed Martin. Advocatenkantoor DLA Piper adviseert het Amerikaanse Lockheed Martin. Beide advocatenkantoren verstevigen met de deal hun positie in de OverFusies.nl league tables.

27 okt 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables Q123 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh hebben hun nummer één posities op de Nederlandse fusie- en overnamemarkt vastgehouden. Dat blijkt uit de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Allen & Overy heeft bij de meeste deals geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2011. Advocatenkantoor NautaDutilh heeft de grootste dealwaarde genoteerd. Freshfields Bruckhaus Deringer en Van Doorne hebben goede zaken gedaan in het derde kwartaal.

26 okt 2011

Nieuw nichekantoor voor zakelijke mediation: Reuling Schutte DeWaard

In de VS bestaat het al langer, maar voor Nederland is het volstrekt nieuw, zeggen de oprichters van een nieuw nichekantoor, gespecialiseerd in zakelijke mediations en andere vormen van Alternative Dispute Resolution (ADR). Op 1 november openen Saskia Reuling, Eva Schutte en Tom de Waard hun nieuwe kantoor in Amsterdam. Opmerkelijk: ook Wil Tonkens, kortgedingrechter en vice-president van de rechtbank Amsterdam, en Els Swaab, oud-advocaat en voormalig voorzitter van de Raad van Cultuur, verbinden zich aan het kantoor.

19 okt 2011

Onderzoek DLA Piper: bedrijven nog onvoldoende ingespeeld op social media

Ruim driekwart van de Britse ondernemingen is actief op sociale media als Facebook (86%), LinkedIn (78%) en Twitter (62%), en 65% spoort het personeel ook actief aan om er gebruik van te maken. Maar er zijn nog veel lacunes en problemen: geen uitgewerkt beleid, geen zicht op de risico's en uitglijders door medewerkers die dan vervolgens ook moeten worden gesanctioneerd. Dat blijkt uit het onderzoek Knowing your tweet from trend van DLA Piper.

7 sep 2011

Nieuwe Uitdaging bij... KBS, Hekkelman, Simmons & Simmons en Stek

Ellen Soerjatin (foto) is per 1 augustus 2011 partner geworden bij Stek, Simmons & Simmons heeft Rutger de Witt Wijnen aangetrokken als partner in de Financial Markets praktijkgroep in Amsterdam, Eva van Otterloo is overgestapt van Poelmann van den Broek in Nijmegen naar Hekkelman Advocaten & Notarissen in Arnhem en Cheryl Leunissen wordt partner bij Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam. Een kleine greep uit het aanbod van deze week: de Nieuwe Uitdagingen.

20 jul 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Kneppelhout & Korthals, Holla, Van Doorne en DLA

Zomerluwte natuurlijk, maar toch zijn er over de afgelopen weken nog wel wat transfers te melden. Kneppelhout & Korthals heeft een nieuwe directeur China Practice, Lin Li (foto). Holla Advocaten, De Brauw Blackstone Westbroek en Nysingh hebben nieuwe advocaten aan boord, en Van Doorne en DLA Piper hebben beide een nieuwe notaris. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

22 jun 2011

Landelijke Pleitwedstrijd: coke of gestampte muisjes?

"Tijdens het pleiten word ik wel eens nerveus, en als ik nerveus ben moet ik even iets doen. Dus als u mij toestaat...?" De al verbaasde juryleden en toeschouwers worden nog verbaasder wanneer een zakje wit poeder wordt leeg gekieperd op een stukje aluminiumfolie. Het punt dat Frederike Linssen ermee wil maken: een oordeel is zo geveld. "Ik ga het vandaag met u hebben over indrukken, aannames en oordelen." Touché.

7 jun 2011

Olfers mijdt vooralsnog contact met de media

De ledenraad van Ajax heeft ingestemd met Marjan Olfers van DLA Piper als één van de vijf voorgedragen kandidaten voor de Raad van Commissarissen van Ajax. De andere voorgedragen kandidaten zijn Edgar Davids, Johan Cruijff, Steven ten Have (beoogd voorzitter) en Paul Römer. Het vijftal kan nog geweigerd worden: de huidige Raad van Commissarissen moet nog instemmen met de kandidaten. Olfers mijdt vooralsnog contact met de media, zo laat een woordvoerder van DLA Piper weten.

19 mei 2011

Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables Q1

Advocatenkantoor Allen & Overy heeft in het eerste kwartaal van 2011 bij de meeste deals geadviseerd. Dat blijkt de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor NautaDutilh adviseerde bij de grootste deals. In de league tables van individuele advocaten staat Barbara van Hussen van DLA Piper op de eerste plaats gesorteerd naar aantal deals, en Henk Arnold Sijnja van Linklaters in de table gezien de totale dealwaarde.

19 mei 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables eerste kwartaal 2011

Advocatenkantoor Allen & Overy heeft in het eerste kwartaal van 2011 bij de meeste deals geadviseerd. Dat blijkt de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor NautaDutilh adviseerde bij de grootste deals. In de league tables van individuele advocaten staat Barbara van Hussen van DLA Piper op de eerste plaats gesorteerd naar aantal deals, en Henk Arnold Sijnja van Linklaters in de table gezien de totale dealwaarde.

18 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Spigthoff, DLA Piper en RESOR

Daphne Bens (foto) is binnen de praktijkgroep Corporate van DLA Piper benoemd tot partner, Laurine van den Bos is per 1 mei 2011 benoemd tot partner bij Spigthof en Axel Jacobs is als advocaat in dienst getreden van het Amsterdamse advocatenkantoor RESOR. Verder is er een nieuw fusiekantoor in Amsterdam en een nieuw kantoor in Arnhem. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

11 mei 2011

Best Graduates: "Ik heb geen Porsche nodig om indruk te maken"

Afgelopen vrijdag vond de finale van deze prestigieuze Best Graduates Law 2011 plaats. De finale bestond uit een snelpleitsessie, fact-finding en een managmentestafette. Advocatie was bij een aantal pleitsessies aanwezig en concentreerde zich op hetgeen er allemaal fout kan gaan. "Meneer de voorzitter..." De voorzitter: "Ik ben de voorzitter..." "Euhm... sorry... ik begin even opnieuw: mevrouw de voorzitter..."

4 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Simmons & Simmons, CORP., Norton Rose en Van Doorne

Luc Cohen (foto) en Frenk Huisman zijn de twee nieuwe partners van Simmons & Simmons, Jurriaan Hermans is met ingang van 1 mei 2011 werkzaam bij CORP., Saskia Blokland is partner geworden bij Norton Rose en Dimitri van Hoewijk versterkt de Gezondheidsgroep van Van Doorne. Deze en veel andere Nieuwe Uitdagingen van deze én vorige week.

2 mei 2011

Richard Fens nieuwe managing partner DLA Piper

DLA Piper, de grootste juridische dienstverlener ter wereld, heeft in Nederland een nieuwe managing partner. Op 1 mei neemt Richard Fens als managing partner de positie over van Frans Stibbe, die aan het kantoor verbonden blijft en zich weer full time als advocaat zal toeleggen op ondernemingsrecht en corporate litigation. Fens zal het kantoor de komende jaren leiden "bij het waarmaken van de ambitie uit te groeien tot leading global business law firm," aldus het persbericht van het kantoor.

30 mrt 2011

"Dit is het Wilde Westen, maar de wijzen komen uit het Oosten"

Korter, sneller en veel minder prijzen. De presentatie van De Stand van de Advocatuur 2011, dit jaar alweer de zestiende editie, afgelopen vrijdag in het WTC in Amsterdam was beduidend meer borrelgericht dan de afgelopen jaren. De show werd gestolen door de winnaar van de Gouden Zandloper voor M&A: Barbara van Hussen van DLA Piper. Wat blijkt: zij sloot in 2010 de meeste M&A-deals, maar ze zette zes weken geleden óók een kind op de wereld. "Het zijn altijd de kerels in dit wereldje, nu eindelijk eens een vrouw."

28 mrt 2011

Barbara van Hussen van DLA Piper wint Gouden Zandloper Fusies en Overnames

Fusie- en overnameadvocaat Barbara van Hussen van DLA Piper heeft vanmiddag de Gouden Zandloper voor Fusies en Overnames in ontvangst genomen. De prijs werd tijdens de presentatie van de Stand van de Advocatuur 2011 uitgereikt, onder toeziend oog van staatssecretaris Fred Teeven. Van Hussen kreeg de prijs dankzij haar eerste plaats in de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl.

25 mrt 2011

Barbara van Hussen van DLA Piper wint Gouden Zandloper Fusies en Overnames

Fusie- en overnameadvocaat Barbara van Hussen van DLA Piper heeft vanmiddag de Gouden Zandloper voor Fusies en Overnames in ontvangst genomen. De prijs werd tijdens de presentatie van de Stand van de Advocatuur 2011 uitgereikt, onder toeziend oog van staatssecretaris Fred Teeven. Van Hussen kreeg de prijs dankzij haar eerste plaats in de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl.

24 mrt 2011

Advocaten Houthoff Buruma, DLA Piper en De Brauw Blackstone Westbroek in running voor Gouden Zandloper M&A

Advocaten Michiel Pannekoek van Houthoff Buruma, Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek en Barbara van Hussen van DLA Piper maken kans om vrijdag 25 maart de Gouden Zandloper Fusies en Overnames in de wacht te slepen. Alle drie de advocaten hebben een druk M&A jaar achter de rug en staan in de top drie van de OverFusies.nl league tables van 2010.

10 mrt 2011

KPMG en DLA Piper adviseren bij verkoop Brunotti aan Greenfield Capital en CommonWealth Investments

KPMG Corporate Finance, KPMG Transactions Services en advocatenkantoor DLA Piper adviseren de aandeelhouders bij de verkoop van het Nederlandse kledingmerk Brunotti aan participatiemaatschappijen Greenfield Capital en CommonWealth Investments. De participatiemaatschappijen verwerven samen met Theo Dietz een meerderheid van de aandelen. Daarnaast keert het management van Brunotti terug als mede aandeelhouder.

3 mrt 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek nummers één 2010

Advocatenkantoren Allen & Overy, Loyens & Loeff en Houthoff Buruma hebben op de meeste deals geadviseerd van 2010. Dat blijkt uit de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en Houthoff Buruma staan in de top drie gesorteerd naar dealwaarde. DLA Piper doet goede zaken: het debuteert dit jaar in de league tables gesorteerd naar aantal deals en hun meest productieve partner staat op de eerste plaats.

2 mrt 2011

Gigant DLA Piper wil doorgroeien naar 5000 advocaten en 75 vestigingen

DLA Piper bestaat na de fusie met het Australische DLA Philips Fox uit 4000 advocaten, 1000 partners en 70 vestigingen in 31 landen. Het eind van de groei van s'werelds grootste advocatenkantoor is daarmee nog niet in zicht, zegt bestuursvoorzitter Sir Nigel Knowles in gesprek met het Londense City AM. Hij wil doorgroeien naar 5000 advocaten in 75 vestigingen. De blik is nu gericht op Mexico en Canada.

2 mrt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... CMS Derks Star Busmann, KienhuisHoving en Smithuijsen

CMS Derks Star Busmann heeft bouwrechtadvocaat Jeroen Berlage aangetrokken, ondernemingsrechtadvocaat Christian Huiskes wordt partner bij KienhuisHoving en Henk Kelderhuis (foto) is per 1 maart verbonden aan Smithuijsen Winters & De Vries advocaten. Verder zijn er twee nieuwe kantoren opgericht, waaronder een afsplitsing van drie DLA Piper-advocaten die gezamenlijk verder gaan, en een zeskoppig vrouwenkantoor in Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

19 jan 2011

Twittercoma slecht voor imago advocatenkantoor

Tweederde van vijftig onderzochte Britse advocatenkantoren heeft één of meer Twitteraccounts, maar op veel van die accounts gebeurt helemaal niets. Op 19 van de 48 accounts werd geen enkele tweet aangetroffen. Dat meldt webconsultant Intendance in het onderzoek Focus on Twitter. Gevaarlijk: "Not only is this a wasted opportunity to connect with a range of stakeholders, it suggests laziness, lack of strategy a lack of initiative." Liever geen account dan een leeg account, stellen de onderzoekers.

13 jan 2011

OverFusies: DLA Piper gaat voor grotere deals en zoekt nieuwe partners

"Wij willen ook de grotere deals gaan doen", zegt fusie- en overnameadvocaat Barbara van Hussen van DLA Piper. Van Hussen staat in de league tables van OverFusies.nl in de top 10 gezien het aantal deals, maar niet gelet op de dealwaarde. Traditioneel is DLA in Nederland actief in het middensegment van de fusie- en overnamemarkt. Nu vindt Van Hussen het tijd voor het grotere werk. Het kantoor blijft actief in het middensegment, maar gaat ook 'pitchen' voor deals boven de €500 miljoen. Er is echter één uitdaging het vinden van de juiste mensen.

13 jan 2011

DLA Piper gaat voor grotere deals en zoekt nieuwe partners

"Wij willen ook de grotere deals gaan doen", zegt fusie- en overnameadvocaat Barbara van Hussen van DLA Piper. Van Hussen staat in de league tables van OverFusies.nl in de top 10 gezien het aantal deals, maar niet gelet op de dealwaarde. Traditioneel is DLA in Nederland actief in het middensegment van de fusie- en overnamemarkt. Nu vindt Van Hussen het tijd voor het grotere werk. Het kantoor blijft actief in het middensegment, maar gaat ook 'pitchen' voor deals boven de €500 miljoen. Er is echter één uitdaging het vinden van de juiste mensen.

5 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Köster, BarentsKrans, Loyens & Loeff en Spigthoff

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zo aan het begin van het nieuwe jaar zijn er natuurlijk veel transfers en partnerbenoemingen te melden. Een hele kleine greep uit een ware mer à boire: Matthijs Ariëns is benoemd tot partner bij Köster Advocaten, Pauline Leegwater (foto) heeft de overstap gemaakt van NautaDutilh naar Six Advocaten, litigation-specialist en hoogleraar Rieme-Jan Tjittes versterkt BarentsKrans, Loyens & Loeff heeft vijf nieuwe partners benoemd en Dirk-Jan Duynstee (1974) is per 1 januari 2011 toegetreden tot de partnergroep van advocatenkantoor Spigthoff. De Nieuwe Uitdagingen van de eerste week van januari.

22 dec 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Boekel De Nerée, Kennedy Van der Laan en Wijn & Stael

Dirk-Jan Gondrie treedt met ingang van 16 december 2010 als advocaat-medewerker in dienst bij Boekel De Nerée, CMS Derks Star Busmann heeft advocaat Eduard Scheenstra benoemd tot junior partner, advocaat Doeke den Teuling begint in Amsterdam voor zichzelf, Kennedy Van der Laan richt zich na de beëdiging van partner Jan Schouten (foto) tot notaris op het "verder uitbouwen van het notariaat" en Wijn & Stael heeft een nieuw dagelijks bestuur. De laatste nieuwe uitdagingen van dit jaar.

22 dec 2010

Top 10 van 2010: de best gelezen artikelen op Advocatie.nl

Traditiegetrouw presenteren we in de laatste editie van het jaar de Top 10 van best gelezen artikelen op Advocatie.nl. Wat blijkt: u bent dol op fijne uitglijders van uw collega-advocaten, helemaal als die met sex of porno te maken hebben. Verder blijft, ook zo niet verrassend, het salaris u in hoge mate boeien. Advocatie pakt begin januari de draad weer op, vanaf dat moment onder de vlag van Sdu Uitgevers. Wij wensen u hele fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar!

2 dec 2010

Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek domineren overnamemarkt derde kwartaal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft bij de grootste fusies en overnames geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2010. Allen & Overy was bij de meeste deals betrokken. Dit blijkt uit het woensdag verschenen derde kwartaalrapport van OverFusies.nl. De bekende namen hebben hun positie aan de top weer ingenomen, maar daaronder staan twee verrassende namen.

1 dec 2010

OverFusies: A & O en DBBW domineren overnamemarkt derde kwartaal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft bij de grootste fusies en overnames geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2010. Allen & Overy was bij de meeste deals betrokken. Dit blijkt uit het woensdag verschenen derde kwartaalrapport van OverFusies.nl. De bekende namen hebben hun positie aan de top weer ingenomen, maar daaronder staan twee verrassende namen.

4 nov 2010

Deloitte Corporate Finance en Houthoff Buruma adviseren TMG bij overname Hyves

Deloitte Corporate Finance en Houthoff Buruma adviseren de Telegraaf Media Groep (TMG) bij de overname van de sociale netwerksite Hyves.nl. De Londense zakenbank Jefferies & Co en advocatenkantoren Lexence en DLA Piper adviseren de aandeelhouders van Hyves bij de verkoop van de site. Volgens advocaat Caspar Banz zet TMG met de overname een grote stap in de verdere ontwikkeling van haar digitale ambities.

27 okt 2010

Advocatenkantoren sluiten zich aan bij financieel onderzoeksinstituut VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne hebben zich aan het nieuwe instituut verbonden.

9 sep 2010

Financieel adviseur Maarten Vijverberg en advocaat Gerhardt Vels dealmakers H1 2010

Maarten Vijverberg van Boer & Croon en Gerhardt Vels van Stibbe hebben de meeste deals gesloten in het eerste halfjaar van 2010. Dat blijkt uit het eerste halfjaarrapport van OverFusies.nl. In de league tables van financieel adviseurs staan dealmakers van Boer & Croon, Rabobank en KPMG in de top drie. Bij de juridisch adviseurs hebben advocaten van Stibbe, DLA Piper en Allen & Overy de meeste deals gesloten. Bob Elfring van Credit Suisse en Björn van der Klip van Stibbe hebben de grootste dealwaarde genoteerd.

1 sep 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Baker, DLA, Nauta, AKD, GMW en Marxman

Marieke Morshuis is benoemd tot associate partner bij GMW Advocaten, Marjan Olfers treedt per 1 september in dienst van DLA Piper als specialist op het gebied van sport en recht, Vastgoedadvocaat David van Dijk stapt over van Boekel naar Nauta en Marco van Bladel, akomstig van ABN Amro en RBS, verbindt zich per 1 september aan Baker & McKenzie. En: Marxman Advocaten uit Amersfoort heeft een vestiging geopend aan de Zuidas en er komt een nieuw nichekantoor. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

18 aug 2010

Advocaat DLA Piper verzorgde pornopresentatie bij cliënt

Een Amsterdamse partner van DLA Piper was uitgenodigd om een powerpoint-presentatie te verzorgen op kantoor bij een cliënt, Orangefield Trust. Het liep uit op een interraciale porno-diashow, nadat de partner zijn USB-stick met autoplay functie in de door Orangefield aangeleverde laptop stak, aldus website Rollonfriday afgelopen vrijdag. We trokken uiteraad meteen aan de bel.

24 jun 2010

Rabobank, Stibbe en Allen & Overy Nederlandse dealmakers eerste kwartaal

De zakenbankiers van Rabo Securities en advocatenkantoren Stibbe en Allen & Overy staan op de eerste plaats van de Nederlandse league tables van het eerste kwartaal. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het eerste kwartaalrapport van OverFusies.nl. Rabo Securities is van de financieel adviseurs betrokken bij de meeste deals en heeft de grootste totale dealwaarde Bij de advocatenkantoren had Stibbe de grootste dealwaarde en Allen & Overy de meeste deals.

23 jun 2010

"Afrika biedt Westerse advocatenkantoren een enorm potentieel"

Het Afrikaanse continent, dat nu even de aandacht van de hele wereld op zich gericht weet vanwege het WK, biedt volgens Clifford Chance-partner Pieter van Welzen grote en structurele kansen voor Westerse advocatenkantoren. Het continent hanteert namelijk - in tegenstelling tot bijvoorbeeld India en China - oneindig veel verschillende rechtssystemen. Dat betekent veel meer juridisch werk dan in deze andere twee groeimarkten. Ook de nog altijd heersende "angst" voor Afrika is lucratief. "Angst doet mensen meer nadenken. Dat betekent structureel meer adviseerwerk."

27 mei 2010

DLA Piper gaat naar Turkije

Vanaf juni treedt het Turkse advocatenkantoor Yüksel Karkin Kücük toe tot DLA Piper. Dat meldt Juve. Yüksel Karkin Kücük heeft kantoren in Istanbul en Ankara en bestaat uit zes partners en 46 advocaten. Op grond van de geldende Turkse wetgeving, zullen de advocaten van Yüksel Karkin Kücük zich enkel en alleen bezighouden met internationaal recht.

6 mei 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Freshfields, DLA, Bird, Linklaters en Clifford

We zouden deze Nieuwe Uitdaging bijna in het Engels schrijven... enkel en alleen van oorsprong Britse en Amerikaanse advocatenkantoren hebben deze week personennieuws te melden. Freshfields heeft twee nieuwe counsels benoemd, waaronder Wieke van Angeren (foto), DLA Piper en Clifford Chance hebben een nieuwe Nederlandse partner en Linklaters heeft managing partner Martijn Koopal herbenoemd voor en periode van drie jaar. The New Challenges van deze week.

22 apr 2010

Rol advocaten in crisis wordt besproken "met de benen op tafel"

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft op 12 mei aanstaande een gesprek gepland met een club van vooraanstaande advocaten, vooral uit de M&A-hoek. Ze gaan - in een verkennende sessie "met de benen op tafel", aldus de woordvoerder - spreken over de rol van de advocatuur in de kredietcrisis. Voormalig deken Willem Bekkers drong twee dagen voor zijn vertrek in NRC Handelsblad aan op een "grondige zelfreflectie", maar zijn opvolger liet al enige terughoudendheid doorschemeren.

21 apr 2010

Rol advocaten in crisis wordt besproken "met de benen op tafel"

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft op 12 mei aanstaande een gesprek gepland met een club van vooraanstaande advocaten, vooral uit de M&A-hoek. Ze gaan - in een verkennende sessie "met de benen op tafel", aldus de woordvoerder - spreken over de rol van de advocatuur in de kredietcrisis. Voormalig deken Willem Bekkers drong twee dagen voor zijn vertrek in NRC Handelsblad aan op een "grondige zelfreflectie", maar zijn opvolger liet al enige terughoudendheid doorschemeren.

26 jan 2010

Nieuwe Uitdaging bij... DLA Heutink Houtzager

De advocatuur zit voor wat betreft transfers nog steeds op slot. Deze week kunnen we er welgeteld één melden: Olivier Vermeulen heeft zich als partner aangesloten bij advocatenkantoor Houtzager Strijker. Verder sijpelen er nog nieuwjaars-partnerbenoemingen binnen: zo is Hélène Bogaard (foto) per 1 januari van dit jaar als partner toegetreden tot DLA Piper. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

7 okt 2009

Strikter declaratiebeleid in tijden van crisis

Vijftien topkantoren in Engeland zijn als gevolg van de recessie strenger gaan factureren, meldt Legal Week. Zo willen ze de geldstroom bewaken en voorkomen dat cliënten met financiële problemen niet aan hun betalingsplicht voldoen. Ook advocatenkantoren in Nederland houden het betaalgedrag van hun cliënten nauwlettend in de gaten. "Er is meer alertheid naar aanleiding van de kredietcrisis."

22 sep 2009

Nieuwe Uitdaging bij...De Clercq, Drijber en Van den Herik

Het Leidse advocatenkantoor De Clercq heeft Jelle Splinter (foto) en Saskia Kettler-Pinkster per 1 september als advocaat in dienst genomen. Van den Herik & Verhulst in Rotterdam heeft zich versterkt met Helma van Dijk en Femke Doornbos. Verder zijn er twee nieuwe advocatenkantoren opgericht in respectievelijk Apeldoorn en Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.


25 aug 2009

In House bij...Maxeda

KKR, Alpinvest, Cinven, Permira: klinkende namen uit de wereld van de private equity (PE). Begin 2007 was er de nodige kritiek op private equity investeerders, maar anno 2009 horen we hier niets meer over. Niels Hofkes en Barbara Doull, de twee belangrijkste juristen van Maxeda (warenhuizen, mode- en doehetzelf-ketens; onder andere De Bijenkorf, V&D, M&S, Hunkemöller, Praxis), hebben - werkzaam bij een door PE-investeerders overgenomen onderneming - vooral positieve ervaringen.

17 mrt 2009

Nieuwe Uitdaging bij....DLA, Greenberg en Abeln

Partnerbenoemingen, de aanstelling van een of counsel en een fusie. Er lijkt zo langzamerhand weer wat beweging te komen op de juridische transfermarkt. En in Amsterdam is in deze barre tijden zelfs een nieuw kantoor van start gegaan: Flexadvocaten, actief op het gebied van het arbeidsrecht, het onroerend goed-recht en het bestuurs- en aansprakelijkheidsrecht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

17 mrt 2009

Creatief met Crisis: sabbaticals, wegblijfpremies en rond met de pet

Advocatenkantoren hebben ieder hun eigen manier om de crisis te lijf te gaan. Parttime partnerschap, betaalde sabbaticals, wegblijfpremies en uiteraard - in het buitenland - hardcore ontslagen. Ook wordt er rondgegaan met de pet: equity partners moeten investeren in het eigen kantoor. Verder staat het uurtarief onder druk. Ook in Nederland luidt steeds vaker de roep van cliënten om vaste, lage tarieven. Crisisfighting op zijn creatiefst.

28 jan 2009

Crisis: onweersbui in Londen, motregen in Amsterdam

Tachtigduizend banen gingen er maandag wereldwijd verloren door de economische crisis, en ook de Amerikaanse en Britse advocatuur ontsnappen niet aan de ontslaggolf. Na Clifford Chance kondigt nu ook LinkLaters ontslagen aan. Wat is er gaande bij Nederlandse vestigingen van de internationale kantoren? Het lijkt voorlopig mee te vallen, maar: "Iedereen wordt geraakt." Een rondgang langs de grootste Amsterdamse Britten en Amerikanen.

21 okt 2008

De Juridische Carrieredag op 14 november, Amsterdam RAI

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan, of wil jij je alvast oriënteren? Kom dan naar De Juridische Carrièredag, onderdeel van De Nederlandse Carrièredagen. Je kunt als student, starter of (young) professional kennismaken met een groot aantal topwerkgevers. De Nederlandse Carrièredagen is een unieke beurs, omdat die zowel in persoon als virtueel te bezoeken is. Vanaf 20 oktober kan je via www.virtuelecarrieredagen.nl online de beurs bezoeken.
9 sep 2008

Kluitjesvoetbal in De Lairessestraat

Het acht maanden jonge advocatenkantoor Codex Mulder en het al veel langer bestaande De Koning & Mulder Advocaten: tegenover elkaar gelegen aan De Lairessestraat in Amsterdam op de nummers 150 en 151. De Mulder in de naam is dezélfde Mulder (Bram) en ze richten zich beide op internationale handel en transportrecht. Last but not least: vorige week werd bekend dat Hinno Postma De Koning & Mulder heeft ingeruild voor Codex Mulder. Botert het een beetje, daar in De Lairessestraat?

3 jun 2008

Nieuwe Uitdaging bij... AKD en DLA

De partners en medewerkers van advocatenkantoor Van der Nat Litigation uit Amsterdam sluiten zich per 1 juni 2008 aan bij het advocaten- en notariskantoor AKD Prinsen Van Wijmen (AKD). Verder Nieuwe Uitdagingen bij DLA Piper en Bird & Bird, waar de vervanger van notaris Steven van der Waal is gevonden. De ruzie tussen Bird & Bird en de vertrokken Van der Waal lijkt nog altijd niet opgelost: partijen houden de kaken nog steeds stevig op elkaar.

13 mei 2008

Uittocht bij communicatie op grote kantoren

Veel grote kantoren hebben thans te maken met een vacature voor de staffunctie van persvoorlichter (vaak aangevuld met een keur aan marketing en PR-taken en interne communicatie). Opmerkelijk, omdat de brede overtuiging bestaat dat externe communicatie belangrijker is dan ooit. Het is de vraag of er sprake is van een gemeenschappelijke oorzaak, maar de ontwikkeling is markant genoeg voor een overzicht.

20 feb 2008

Geen koerswijziging Law Firm School

Initiatiefnemer en voorzitter prof. mr. Steven R. Schuit van de Law Firm School (LFS) ziet 'geen reden om de koers te verleggen', nu het College van Afgevaardigden in de vergadering van vrijdag 8 februari 2008 te kennen heeft gegeven grote twijfels te hebben over de gekozen opzet van de opleiding. Schuit onthoudt zich verder van commentaar over de vergadering.

28 nov 2007

Orde van Advocaten ziet The Law Firm School als 'eliteklasje'

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk.
Wat is The Law Firm School en hoe is deze tot stand gekomen? En wat vindt de Orde van Advocaten van de nieuwe school? Hierover een kort interview met Willem Bekkers, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten.

    | Mail de redactie | Print