Freshfields Bruckhaus Deringer

Nieuws over Freshfields Bruckhaus Deringer

23 okt 2019

Freshfields overweegt torenhoge boetes voor partners die zich misdragen

Partners van Freshfields Bruckhaus Deringer zien zich mogelijk geconfronteerd met pittige boetes wanneer zij zich ongepast gedragen. Zij kunnen maar liefst 20% van hun winstaandeel verliezen als zij door een zogenoemde ‘gedragscommissie’ schuldig worden bevonden aan wangedrag. Het kantoor overweegt deze maatregel na het schandaal rondom partner Ryan Beckwith, aldus Britse juridische media.

15 apr 2019

Allen & Overy, De Brauw, Freshfields nauw betrokken bij overname Wessanen

Natuurvoedingsbedrijf Wessanen, bekend van merken als Zonnatura, Clipper en Whole Earth, wordt voor circa 885 miljoen euro overgenomen door een consortium van investeerders PAI (Frankrijk) en Charles Jobson (VS). De betrokken partijen trommelden Allen & Overy, De Brauw Blackstone Westbroek, Freshfields Bruckhaus Deringer en ABN Amro op voor advies.

27 feb 2019

Freshfields adviseert Boskalis bij strategische zet in het Midden-Oosten

Koninklijke Boskalis Westminster heeft een meerderheidsbelang van 62,5% genomen in de Horizon groep, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit bedrijf houdt zich bezig maritiem geofysische surveydiensten en geotechnische diensten. Namens huisadvocaat Freshfields Bruckhaus Deringer adviseerde partner Jan Willem van der Staay bij de deal.

7 jan 2019

Freshfields, Simmons & Simmons, Van Doorne adviseren bij overname Wasco

Wasco Holding, een Nederlandse groothandel voor verwarmings-, ventilatie- en aircosystemen, komt in handen van het management en investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Verkoper is de Amerikaanse distributeur Ferguson. Voor juridisch advies klopten de partijen aan bij Freshfields Bruckhaus Deringer, Simmons & Simmons en Van Doorne.

8 okt 2018

Twaalf advocatenkantoren ondersteunen legal tech platform Reynen Court

Twaalf internationale advocatenkantoren ondersteunen in een consortium het nieuwe legal tech bedrijf Reynen Court. Dit is een Amerikaans-Nederlandse startup die ‘een services automation platform ontwikkelt voor snel, eenvoudig en veilig gebruik van een breed scala aan innovatieve software door advocatenkantoren,’ aldus een persbericht. Onder anderen Clifford Chance, Freshfields en Linklaters zijn lid van het consortium.

24 sep 2018

CMS, DLA Piper, Freshfields begeleiden overname uitvaartverzekeraar Nuvema

De Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema, een uitvaartverzekeraar met 185.000 polishouders) wordt overgenomen door de nieuwe onderneming Lifetri Groep. De bedrijfsnaam zal na de overname wijzigen in Lifetri Uitvaartverzekeringen. Als juridisch adviseurs zijn CMS, DLA Piper en Freshfields bij deze transactie betrokken.

18 jul 2018

Winst per partner fors omhoog bij Magic Circle-firms Clifford Chance en Freshfields

De meeste partners bij de Britse Magic Circle-advocatenkantoren blijven er financieel flink op vooruit gaan, zeker bij Clifford Chance en Freshfields Bruckhaus Deringer. De profit per equity partner (PEP) steeg afgelopen bij Clifford Chance met 16% naar 1,6 miljoen pond en met 12% naar ruim 1,7 miljoen pond bij Freshfields. Dit blijkt uit de financiële resultaten die de Magic Circle-firms deze maand bekend maakten. Alleen bij Linklaters daalde de PEP licht, voor het eerst in tien jaar.

28 mrt 2018

Mannen verdienen tot 40% meer dan vrouwen bij Magic Circle-kantoren

Bij de Magic Circle-advocatenkantoren zijn de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen het grootst bij Linklaters en het kleinst bij Freshfields Bruckhaus Deringer. Dat blijkt nu de handvol elitekantoren deze inkomensverschillen heeft gepubliceerd. Door nieuwe wetgeving zijn Britse bedrijven met minstens 250 werknemers vanaf dit jaar verplicht deze cijfers vrij te geven.

4 dec 2017

De Brauw, Linklaters, Freshfields, Stibbe begeleiden ‘aandelenruil’ Talpa en TMG

John de Mol’s mediabedrijf Talpa geeft de strijd om het eigendom van de Telegraaf Media Groep definitief op. Vrijdag werd bekend dat Talpa zijn belang van 29,16% in TMG verkoopt aan het Belgische Mediahuis. TMG verkoopt op zijn beurt een belang van 23% in Talpa Radio terug aan Talpa. De Brauw, Freshfields, Linklaters en Stibbe gaven de partijen juridisch advies over deze uitwisseling.

27 nov 2017

Talpa koopt eigenaar VakantieVeilingen: Freshfields en Stibbe staan bij

John de Mol wil de strijd aangaan met internetgiganten Google en Facebook. Een eerste wapenfeit: zijn bedrijf Talpa koopt voor een onbekend bedrag Emesa, de eigenaar van onder meer Vakantieveilingen.nl. Talpa’s huisadvocaat Freshfields Bruckhaus Deringer had deze keer een team van Stibbe tegenover zich aan de onderhandelingstafel.

20 nov 2017

Freshfields vernieuwt beloningsmodel partners: topsalaris van 3 miljoen pond

Freshfields Bruckhaus Deringer vernieuwt per 1 mei volgend jaar het beloningssysteem voor zijn partners. Die worden voortaan aan de hand van één meetlat beloond, onder meer op basis van hun prestaties en winstgevendheid. De inkomensverschillen tussen partners groeien hiermee: 'star performers' kunnen tot maximaal zes keer meer verdienen - tot drie miljoen pond - dan de partners onderaan dezelfde ladder. De wijziging geldt ook voor het kantoor in Amsterdam.

30 okt 2017

Refresco accepteert bod van 1,6 miljard: Allen & Overy, Loyens & Loeff, Freshfields adviseren

Refresco accepteert een openbaar bod van een consortium van de Franse private equity-partij PAI Partners en het Canadese fonds British Columbia Investment Management Corporation (bcIMC). Het bod bedraagt ruim 1,6 miljard euro – 20 euro per aandeel –. Onder meer Allen & Overy, Loyens & Loeff en Freshfields Bruckhaus Deringer staan de betrokken partijen bij.

2 aug 2017

Managementteam Freshfields uitgedund: co-managing partner in Londen weg

Even telde het Freshfields Bruckhaus Deringer-hoofdkwartier twee managing partners, maar inmiddels is het er weer één. Nog geen anderhalf jaar na zijn aanstelling is Chris Pugh afgetreden als joint managing partner, volgens Legal Week mede door tegenvallende financiële resultaten. Het managementteam van het kantoor is sinds 1 januari 2016 gehalveerd.

14 jun 2017

Nieuwe Uitdaging bij… Allen & Overy, Freshfields, VBC en Van Steenderen MainportLawyers

Brechje van der Velden (foto) volgt per 1 september 2017 Ferdinand Grapperhaus op als bestuursvoorzitter van Allen & Overy in Amsterdam. Grapperhaus gaat terug de praktijk in: ‘Bij zijn aantreden in 2015 was het de bedoeling om na twee jaar te bezien of er uit de jongere generatie een kandidaat klaar was voor opvolging,’ aldus een persbericht. Verder heeft Freshfields een nieuwe managing partner, benoemt Van Steenderen Mainport Lawyers twee nieuwe partners en meldt VBC Notarissen drie liefst beëdigingen.

1 mei 2017

Norton Rose Fulbright troeft Magic Circle af met meeste nieuwe vrouwelijke partners

Norton Rose Fulbright gaat ruim op kop als het gaat om de benoeming van nieuwe vrouwelijke partners. Van de 45 partners die het kantoor dit jaar wereldwijd heeft benoemd, zijn er 18 vrouw (40%). CMS, in Groot-Brittannië per maandag 1 mei gefuseerd met Nabarro en Olswang, volgt met 27% nieuwe vrouwelijke partners; ofwel 13 van de 48 promoties. Drie Magic Circle firms kunnen hier bij lange na niet aan tippen en missen zelfs hun eigen diversity targets.

8 mrt 2017

Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters knokken mee in overnamestrijd TMG

Het overnamegevecht rond de Telegraaf Media Groep (TMG) wordt bitter. Nadat de Raad van Commissarissen van TMG maandag overeenstemming bereikte met Mediahuis en VP Exploitatie over het gedane overnamebod, besloot de centrale ondernemingsraad van TMG dinsdagavond dit besluit aan te vechten. Ook Talpa, de andere kaper op de kust, stapt naar de rechter. Onder meer Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters en De Brauw adviseren in de strijd.

23 jan 2017

Stibbe adviseert Talpa bij overnamebod op Telegraaf Media Groep

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, is eveneens uit op de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG). De Mol is dermate geïnteresseerd dat hij flink hoger inzet dan de Vlaamse uitgever Mediahuis en VP Exploitatie eind voig jaar: ruim 273 miljoen euro (5,90 euro per aandeel). Talpa liet zich voor dit bod adviseren door Stibbe. Freshfields en Allen & Overy staan aan de zijde van TMG.

29 jun 2016

NautaDutilh adviseert Nederlandse Staat bij verkoop vastgoedtak SNS REAAL

De Nederlandse Staat heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van Propertize, het voormalige SNS Property Finance, aan een consortium van Lone Star en JP Morgan. De geplaagde vastgoedportefeuille vormde in 2013 de aanleiding voor de nationalisatie van SNS REAAL. Freshfields, DLA Piper en NautaDutilh traden aan met juridisch advies.

17 feb 2016

Freshfields-partner naar de Sahara voor ‘thoughest footrace on earth’

Discovery Channel plakte er al het label ‘zwaarste voettocht ter wereld’ op: de Marathon des Sables (MdS). Ofwel: in zes etappes over zeven dagen ruim 250 kilometer lopen dwars door de even spectaculaire als onherbergzame Sahara. Freshfields-partner Rutger Kleemans durft de uitdaging aan en vliegt begin april naar Marokko om deel te nemen. “Ik doe het voor het avontuur.”

22 jul 2015

League Tables H1: De Brauw toont spierballen, Houthoff levert productiefste adviseur

Na een afwezigheid van anderhalf jaar is het grootste kantoor van Nederland weer terug in de hoogste regionen van de OverFusies League Tables. De Brauw Blackstone Westbroek heeft in het eerste halfjaar zowel de meeste als de grootste deals op haar naam staan. Partner Arne Grimme zei het in het eerste kwartaal van 2015 al: “Ik ben optimistisch gestemd over dit jaar.”

15 jul 2015

Grillige wisselkoersen dwarsbomen omzetgroei Magic Circle-kantoren

Grillige wisselkoersen, en dan met name een zwakke euro, hebben de rem gezet op verdere omzetgroei en winsttoename voor equity partners (PEP) bij de Londense Magic Circle-kantoren. Uitzondering is Allen & Overy, dat de omzet afgelopen jaar met 4% zag toenemen tot 1,28 miljard pond (€ 1,8 mld). De omzetten van Clifford Chance, Freshfields Bruckhaus Deringer en Linklaters bleven nagenoeg gelijk.

18 mrt 2015

Wel en wee in de M&A: Talpa Media, DSM, T-Cell Factory en Offshore Wind Services

Het is de week waarin John de Mol eindelijk een geschikte overnamekandidaat heeft gevonden voor Talpa Media, DSM en CVC Capital Partners een omvangrijke samenwerking aangaan, AAC zich stort in de pharmaceutische automatiseringsloplossingen van Corilus en waarin een grote speler in de offshore dienstverlening in de maak is.

12 nov 2014

Freshfields, ABN AMRO, Loyens & Loeff en KPMG helpen bij creatie boorplatformreus

Met twaalf offshore hefplatforms en 700 professionals wordt de gecombineerde vloot van HM MOS International Limited en het Nederlandse Seafox Group ’s werelds grootste dienstverlener voor offshore werkeilanden. Freshfields, ABN AMRO, Loyens & Loeff en KPMG hebben hun sectorkennis ten volste benut om de deal te laten slagen.

10 jul 2014

JBR en Freshfields adviseren Boskalis bij samenvoeging havensleepactiviteiten

Koninklijke Boskalis voegt haar havensleepactiviteiten samen met die van het Braziliaanse Sudamericana Agencias Aereas y Maritimas oftewel SAAM. Dit gebeurt via twee joint ventures met de activiteiten van Smit, een dochter van Boskalis, en die van SAAM. De deal werd al eerder aangekondigd, maar werd op 1 juli jongstleden afgerond.

8 jul 2014

Magic Circle-kantoren geven gas op 'road to recovery': stijgende omzetten

De omzetten en winsten van de Londense Magic Circle-kantoren over het voorbije financiële jaar 2013/2014 benaderen weer het niveau van voor de economische crisis. Allen & Overy stijgt boven zichzelf uit en heeft een recordomzet en –winst geboekt, zo leert een blik op de deze week gepubliceerde omzetcijfers van de Magic Circle-kantoren.

22 mei 2014

De Brauw, Houthoff Buruma en Kempen & Co adviseren HES Beheer bij overname door Hestya

Private equitybedrijf Hestya neemt havenbeheerder HES Beheer over voor € 45 per aandeel. Grootaandeelhouders, die samen 58% van HES Beheer in handen hebben, zijn al akkoord met het bod, terwijl zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen van de havenbeheerder zich achter het bod hebben geschaard. HES Beheer wordt met de deal gewaardeerd op € 408 miljoen. 

8 mei 2014

Clifford Chance en Perella Weinberg adviseren Mondelez bij koffiedeal met DE Master Blenders

Koffie

De Master Blenders voegt haar koffieactiviteiten samen met het koffieonderdeel Jacobs dat zij overneemt van het Amerikaanse Mondelez International. De joint venture waarin de activiteiten ondergebracht gaan worden, gaat Jacobs Douwe Egberts heten en krijgt een Nederlandse hoofdvestiging. De deal brengt Mondelez $ 5 miljard in cash op, plus een belang van 49% in het nieuwe bedrijf.

3 apr 2014

Q&A in de M&A: Dirk-Jan Smit en Shawn der Kinderen van Freshfields Bruckhaus Deringer

Shawn der Kinderen van Freshfields Bruckhaus Deringer

Deze weken publiceert OverFusies.nl een serie portretten waarin leidende personen uit de M&A-branche aan het woord komen. Welke ontwikkelingen zien zij in de huidige markt? Hoe denken zij daar met hun kantoor op in te spelen? En niet onbelangrijk: wat houdt ze scherp? Deze editie: Dirk-Jan Smit (hoofd corporate) en Shawn der Kinderen, (corporate partner) van Freshfields Bruckhaus Deringer.

25 feb 2014

#SvdA2014: wordt de advocatuur ingehaald?

Stand 2014

Martijn Snoep (De Brauw Blackstone Westbroek), Jan Moerland (DAS), Winfred Knibbeler (Freshfields Bruckhaus Deringer), Walter Hendriksen (Orde), Peter Schimmel (Grant Thornton) en Frans Stibbe (Deloitte Legal) gaan vrijdag 21 maart tijdens de presentatie van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat met elkaar in debat over de vraag of de advocatuur dezer dagen wordt ingehaald door andere aanbieders van juridische dienstverlening.

30 jan 2014

Allen & Overy, Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley en EY adviseren Liberty Global bij Ziggo miljardendeal

De Amerikaanse kabelreus Libery Global doet een openbaar bod op alle aandelen Ziggo die zij nog niet in handen heeft. Het bod van Liberty Global, moederbedrijf van UPC, komt neer op € 34,53 per aandeel. Het bedrijf betaalt dat deels in cash (€ 11 per aandeel) en voor de rest in aandelen. Met het bod waardeert Liberty Global, dat reeds 28,5% van Ziggo in handen heeft, de Nederlandse kabelaar op ongeveer € 10 miljard. De deal is daarmee ongeveer € 4,8 miljard waard.

14 jan 2014

#SvdA2014: uitreiking Stand van de Advocatuur en het Notariaat op 21 maart

SvdA2014

Op 21 maart is het zover: dan wordt alweer de 19e editie van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door de Amsterdamse burgemeester - en voormalig advocaat - Eberhard van der Laan. Verder zal er een debat plaatsvinden en worden traditiegetrouw de Gouden Zandlopers uitgereikt. De juryprijs Gouden Zandloper is dit jaar voor het kantoor dat zich onderscheid op het gebied van business development.

9 jan 2014

Rabobank adviseert PGGM en Dalkia bij aankoop warmtenetwerkbedrijf Essent

Kachel

Pensioenuitvoerder PGGM neemt samen met energiedienstverlener Dalkia het warmtenetwerk van energiebedrijf Essent over. De partijen nemen ook de drie aan het warmtenetwerk gekoppelde warmtekrachtcentrales over van Essent-moederbedrijf RWE, die samen met het netwerk een nieuw bedrijf gaan vormen. Essent verkoopt het warmtenetwerkbedrijf omdat het zich wil concentreren op decentrale warmteprojecten.

24 okt 2013

Freshfields en JBR adviseren Boskalis bij verkoop Dockwise Yacht Transport

Dockwise Yacht Transport

Sevenstar Yacht Transport, een zeetransporteur van plezierjachten, neemt de jachttransporttak van Dockwise over. Koninklijke Boskalis verkoopt het onderdeel omdat het voor haar geen strategische waarde heeft en niet aansluit op de kernactiviteiten van het bedrijf: baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten.

10 okt 2013

Bank of America Merrill Lynch, Rabobank en De Brauw adviseren VION bij miljardenveiling ingredientstak

Vion

Vleesverwerker VION Food verkoopt haar ingrediëntentak, waar bijvoorbeeld gelatine, eiwitten en vet uit slachtafval worden gemaakt, aan de Amerikaanse branchegenoot Darling International. Het vleesbedrijf maakte in april van dit jaar al bekend de tak van de hand te willen doen. De Amerikanen wonnen uiteindelijk de veiling en betalen € 1,6 miljard voor de divisie.

1 aug 2013

Freshfields en ING adviseren IK Investment Partners bij offshore private equitydeal

Ampelmann

Een aantal door IK Investment Partners beheerde fondsen kopen een meerderheidsbelang in Ampelmann. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van zelfstabiliserende platforms voor het verlaten en betreden van offshore booreilanden. Financiële details van de deal zijn (nog) niet bekendgemaakt.

10 jul 2013

Omzetcijfers Magic Circle: alleen Freshfields stijgt fors

Magic Circle

Freshfields Bruckhaus Deringer deelt een tik uit aan drie grote rivalen in de Londense Magic Circle van grootste advocatenkantoren door als enige een fikse omzetstijging te laten zien. Dat blijkt uit de omzetcijfers uit het voorbije financiële jaar (1 mei 2012 – 30 april 2013) die de vier Magic Circle-giganten in de afgelopen week hebben gepresenteerd.

7 mrt 2013

Rabobank en De Brauw adviseren VION bij verkoop Britse pluimvee- en rood vleesdivisie

Kippen

Vleesverwerker VION pakt door met de uitvoering van haar strategie om zich te gaan concentreren op de core business. Het bedrijf heeft haar Britse pluimvee- en rood vleesdivisie verkocht aan Boparan, de holdingcompany van de 2 Sisters Group uit Birmingham. Eerder dit jaar verkocht VION al diepvriesgroentespecialist Oerlemans aan conservenfabriek Baltussen.

7 feb 2013

Freshfields, Linklaters en Loyens & Loeff adviseren bij verkoop restant Connexxion

De Staat der Nederlanden heeft een put-optie uitgeoefend waardoor zij het restant van haar aandeel in vervoerder Connexxion verkoopt. Het gaat om een belang van 33,33% dat € 137 miljoen in de schatkist brengt. Connexxion komt door de deal volledig in handen van een consortium van de Franse vervoerder Veolia-Transdev en de Bank Nederlandse Gemeenten.

31 jan 2013

Freshfields adviseert E.ON bij miljardendeal Slowaaks gasbedrijf

Energiebedrijf E.ON en haar Franse branchegenoot GDF Suez verkopen hun belang in de Slowaakse gasleverancier Slovensky plynarensky priemysel (SPP) aan het Tsjechische energiebedrijf Energeticky a prumyslovy holding (EPH). Het gaat om een totaalbelang van 49%, waarvoor de Tsjechen € 2,6 miljard ophoesten. De overige 51% van SPP is in handen van de Slowaakse overheid.

24 jan 2013

De Brauw slaat dubbelslag in OverFusies.nl leaguetables 2012

In 2013 zijn al de nodige aansprekende deals de revue gepasseerd, maar het is ook de moeite waard om terug te blikken op 2012. Ondanks de moeilijke M&A markt waren er met 534 transacties amper minder deals dan het jaar daarvoor. Bovendien werden diverse miljardendeals gesloten. De Brauw Blackstone Westbroek sloeg in 2012 een dubbelslag: het kantoor wint de leaguetables gemeten naar aantal deals, én gemeten naar totale dealwaarde.

17 jan 2013

TNT Express en UPS redden leaguetables voor adviseurs door afwachten Brussels veto

Ondanks de vereende krachten die UPS de afgelopen maanden heeft ingezet om pakketbezorger TNT Express in te lijven, zal de miljardendeal vrijwel zeker klappen. De Europese Commissie heeft aan beide bedrijven laten weten dat het de voorgenomen transactie van € 5,16 miljard onder de huidige voorwaarden niet goedkeurt.

13 dec 2012

Hele trits advocatenkantoren adviseert bij herstructurering ruimtevaartbedrijf

Het Europese lucht- en ruimtevaartbedrijf EADS (European Aeronautic Defence and Space) gaat haar aandeelhoudersstructuur herstructureren. De zes grootaandeelhouders brengen hun totale belang in EADS in stappen terug van 50% naar minder dan 30%. Daarnaast zullen grootaandeelhouders Daimler en Lagardère hun belang terugbrengen en na verloop van tijd terugtreden als aandeelhouders.

29 nov 2012

Boskalis schakelt Kempen & Co en Freshfields Bruckhaus Deringer in bij bod op Dockwise

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft een bod gedaan op zeetransporteur Dockwise. Boskalis biedt € 17,20 per aandeel, wat neerkomt op een totaal overnamebedrag van € 1,2 miljard. Boskalis heeft het bestuur van Dockwise uitgenodigd om het bod te bespreken. Grootaandeelhouder HAL Investments, dat bijna een derde van de aandelen in Dockwise bezit, heeft al toegezegd het bod van Boskalis te steunen.

29 nov 2012

Freshfields, NautaDutilh en De Brauw adviseren bij miljardenfusie tussen Fiat en CNH Global

Landbouwmachinefabrikant CNH Global gaat een fusie aan met haar grootaandeelhouder Fiat Industrials. Door de fusie ontstaat de op twee na grootste leverancier van kapitaalgoederen ter wereld. De aandelen van het nieuwe bedrijf worden verhandeld via een hoofdnotering aan de New York Stock Exchange en een secundaire notering aan de Mercato Telematico Azionario in Italië.

25 okt 2012

Marketingbureau PubliGroupe schakelt Freshfields en Ernst & Young in bij aankoop advertentieplatform

PubliGroupe, een Zwitsers marketingbureau, neemt een meerderheidsbelang van 85% in het Amsterdamse advertentieplatform Improve Digital. Improve Digital blijft na de overname onder eigen naam onder de vlag van Publigroupe opereren. Ook de oprichters Improve Digital, Janneke Niessen en Joëlle Frijters, blijven aan het bedrijf verbonden.

20 sep 2012

Freshfields Bruckhaus Deringer, ING en PwC adviseren APX Endex bij splitsing en verkoop

De Nederlandse gas- en stroombeurs APX-Endex wordt opgesplitst in een afzonderlijke gas- en een stroombeurs. De bedoeling is dat er na de splitsing ook veranderingen optreden in het aandeelhouderschap. Zo neemt IntercontinentalExchange 79,12% van de aandelen in de nieuw te vormen gasbeurs over van Gasunie.

13 jun 2012

Clifford Chance en Freshfields adviseren bij joint venture van Toshiba en Power Machines

Het Japanse elektronicaconcern Toshiba en het Russische electriciteitsbedrijf OJSC Power Machines hebben een joint venture opgericht. Onlangs - een half jaar na de aankondiging - konden de kurken van de champagneflessen. De Nederlandse joint venture, genaamd PM&T Holding, gaat zich bezig houden met het produceren en leveren van stroomgeneratoren in Rusland.

22 mrt 2012

Freshfields adviseert UPS bij overname TNT Express, Stibbe staat Postnl bij

Het Amerikaanse United Parcel Service (UPS) neemt voor ongeveer € 5,17 miljard pakjesbezorgdienst TNT Express over van Postnl. Door de overname ontstaat de grootste bezorgdienst wereldwijd. FedEx, een grote concurrent van UPS, zou de deal nog kunnen voorkomen met een hoger bod. Ook moeten de mededingingsinstanties de overname nog goedkeuren.

12 jan 2012

Allen & Overy op eerste plaats league tables 2011

Vorige week waren er technische problemen met het downloaden van de league tables 2011, die zijn nu hersteld. Daarom opnieuw: advocatenkantoor Allen & Overy adviseerde bij meeste deals en noteerde de grootste dealwaarde van 2011. Het is het derde jaar op rij dat het kantoor op nummer één staat gezien het aantal deals. Loyens & Loeff staat op de tweede plaats in de league table gesorteerd naar aantal deals. NautaDutilh staat tweede in de league table gesorteerd naar dealwaarde.

15 dec 2011

ING en Linklaters winnaars Benelux M&A Awards MergerMarket

De fusie- en overnameafdelingen van ING en Linklaters hebben de prijs voor beste fusie- en overnameadviseurs van de Benelux ontvangen tijdens het jaarlijkse fusie- en overnamefestijn van de Britse dataverzamelaar MergerMarket. Daarnaast zijn ze ook nog kanshebber voor de Nederlandse M&A Awards van Alex van Groningen die donderdagavond worden uitgereikt. De dealmakers hebben een goed fusie- en overnamejaar achter de rug, zo blijkt uit de league tables van OverFusies.nl.

8 dec 2011

Nomura en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren Heineken bij overname Britse pubs

Heineken's M&A team werkt samen met zakenbank Nomura en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer bij de overname van het Britse Galaxy Pub Estate voor €480 miljoen. Verkoper RBS krijgt advies van de Britse overnameboetiek Sapient Corporate Finance, een eigen corporate finance team van RBS en advocatenkantoor CMS Cameron McKenna.

27 okt 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables Q123 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh hebben hun nummer één posities op de Nederlandse fusie- en overnamemarkt vastgehouden. Dat blijkt uit de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Allen & Overy heeft bij de meeste deals geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2011. Advocatenkantoor NautaDutilh heeft de grootste dealwaarde genoteerd. Freshfields Bruckhaus Deringer en Van Doorne hebben goede zaken gedaan in het derde kwartaal.

25 aug 2011

JPMorgan en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren ABN Amro bij Zwitserse deal

Zakenbank JPMorgan en advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer en Lenz & Staehelin adviseren ABN Amro bij de verkoop van de Zwitserse vermogensbeheertak aan de Zwitserse bank Union Bancaire Privée (UBP). De Zwitsers krijgen advies van zakenbank Leonardo & Co, financieel adviseur Caurus Partners en advocatenkantoren Allen & Overy en Baker & McKenzie. Het nieuwe ABN Amro lijkt met nieuwe adviseurs in zee te gaan.

9 jun 2011

Deloitte en Loyens & Loeff adviseren M4N bij overname door Zanox

Deloitte Corporate Finance en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseren affiliatemarketing bedrijf M4N en de verkopende aandeelhouders bij de overname door het Duitse online marketingbureau Zanox. Advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseert koper Zanox bij de deal. Door de overname krijgt Zanox een stevige voet aan de grond in de Benelux.

30 mrt 2011

Mededingingsadvocaat Alvaro Pliego Selie van NMa naar Freshfields Bruckhaus Deringer

Sinds 14 maart 2011 maakt Alvaro Pliego Selie als advocaat onderdeel uit van de mededingingsrechtpraktijk van Freshfields in Amsterdam. Pliego Selie is gespecialiseerd in Europees en Nederlands algemeen en sectorspecifiek mededingingsrecht. Hiervoor werkte Pliego Selie ruim vijf jaar op de juridische afdeling van de Nederlandse Mededinginsautoriteit (NMa), waar hij zich bezighield met zaken op het gebied van kartels, misbruik van economische machtsposities, fusies en sectorspecifieke marktregulering (in het bijzonder in de energie- en vervoersectoren). Tevens heeft hij de NMa vertegenwoordigd in hoorzittingen en in procedures bij rechtscolleges.

24 mrt 2011

Freshfields Bruckhaus Deringer, DC Advisory Partners en SJ Berwin adviseren bij overname cateraar Avenance

Advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseert het Britse cateringbedrijf Compass Group bij de overname van de Nederlandse activiteiten van de Franse Elior Group. Compass Group was de winnaar in de corporate auction opgezet door het Franse corporate finance kantoor DC Advisory Partners. Het Parijse kantoor van SJ Berwin voorzag de verkoper van juridisch advies. Voor de Amsterdamse advocaten van Freshfields is het de eerste keer dat ze Compass Group bij een grote Nederlandse overname adviseren, maar mogelijk niet de laatste keer.

3 feb 2011

RBS, Rabobank en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren Enexis bij overname Intergas

Banken RBS en Rabobank en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren energienetwerkbeheerder Enexis bij de overname van gasnetwerkbeheerder Intergas. Corporate finance-kantoor Sequoia en advocatenkantoor Banning adviseren Intergas. Zakenbankier Martijn Arlman van RBS verwacht nog meer deals op de markt van netwerkbeheerders.

2 dec 2010

Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek domineren overnamemarkt derde kwartaal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft bij de grootste fusies en overnames geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2010. Allen & Overy was bij de meeste deals betrokken. Dit blijkt uit het woensdag verschenen derde kwartaalrapport van OverFusies.nl. De bekende namen hebben hun positie aan de top weer ingenomen, maar daaronder staan twee verrassende namen.

21 okt 2010

Tien topadvocaten over de beste dealmaker van 2010

Tijdens de M&A Awards zullen de beste dealmakers en deals van 2010 weer bekend worden. De titel 'Best M&A Lawyer' gaat doorgaans naar die advocaat, die een succesvolle en significante rol gespeeld heeft in een aansprekende deal en daarbij zeer complexe dealprocessen uitstekend heeft overzien. Wat beschouwen de sleutelfiguren van de vorige jaren als belangrijkste eigenschappen voor een 'Best M&A Lawyer'? Wij vroegen het tien prominente overnameadvocaten.

14 okt 2010

Draka in de verkoop, Wolters Kluwer aast op Reed Elsevier

Flint Beheer heeft zakenbank Lazard ingeschakeld om een koper te zoeken voor het 43,9% belang in kabelbedrijf Draka Holding, Uitgeverij Wolters Kluwer is in gesprek met Reed Elsevier over een mogelijke overname, de Europese Commissie heeft de deadline voor de overname van verzorgingsactiviteiten van Sara Lee door Unilever uitgesteld tot 25 november en voor de overname van de onlangs failliet verklaarde caravanfabriek Kip hebben zich maar liefst 23 partijen gemeld. He wekelijkse M&A-overzicht van OverFusies.nl.

18 feb 2010

Linklaters, Freshfields en Allen & Overy adviseren bij splitsing ABN Amro

Advocatenkantoren Linklaters, Freshfields en Allen & Overy hebben RBS, ABN Amro en de Nederlandse staat geadviseerd bij de juridische splitsing van de ABN Amro. Sinds 6 februari is de splitsing een feit. Nu deze horde is genomen kan RBS zijn ABN-deel opnemen in het bedrijf en kan ABN-topman Gerrit Zalm verder gaan met de fusie van ABN Amro en Fortis Nederland.

26 nov 2009

Allen & Overy en NautaDutilh leiden league tables derde kwartaal

Van de juridisch adviseurs heeft advocatenkantoor Allen & Overy (A&O) de meeste deals gesloten en heeft NautaDutilh de grootste dealwaarde genoteerd. Dit blijkt uit het derde- kwartaalrapport van OverFusies.nl. Advocatenkantoor Houthoff Buruma is één van de snelste stijgers en staat met 26 deals op de derde plaats. De Brauw Blackstone Westbroek scoort zowel gezien de dealwaarde als het aantal deals opvallend laag.

19 nov 2009

Kempen en Freshfields adviseren bij miljardendeal Boskalis en Smit

Boskalis zou geen "majeure" overnames doen in 2009. Dit zei CEO Peter Berdowksi in augustus. Vorige week maakte hij bekend dat Boskalis €1,35 miljard op tafel legt om Smit International in te lijven. Zakenbank Kempen & Co en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren Boskalis bij de overnameonderhandelingen. RBS en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren aan de kant van Smit International.

12 nov 2009

ING, RBS en De Brauw adviseren Tennet bij miljardendeal

Corporate finance-adviseurs van ING en RBS en advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek en Hengeler Mueller adviseren Tennet bij de grootste overname van het netwerkbedrijf ooit. Het Duitse E.on ontvangt een totale som van €1,1 miljard voor zijn hoogspanningsnetwerk. Het Duitse kantoor van Freshfields Bruckhaus Deringer adviseert E.on. Advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn trad op als adviseur van de Staat.

22 okt 2009

Credit Suisse, NautaDutilh, Allen & Overy en Freshfields adviseren bij deal met Deutsche Bank

Advocatenkantoor NautaDutilh adviseert Deutsche Bank bij de overname van Newbank en IFN Finance van ABN Amro/Fortis Nederland. Allen & Overy is de juridisch adviseur van het ministerie van Financiën en Credit Suisse. Freshfields Bruckhaus Deringer is de juridisch adviseur van Gerrit Zalm en zijn bankencombinatie. Onder grote druk van de Europese Commissie en met bemiddeling van Credit Suisse lijkt eindelijk een deal nabij. Als het goed is kan Zalm binnenkort van start gaan met de fusie van ABN Amro en Fortis Nederland.

14 okt 2009

DNB en DSB Bank schakelen experts financieel toezicht in bij noodregeling

Nu DSB richting een faillissement beweegt, hebben de betrokken partijen zich gewapend met juridisch adviseurs. De Nederlandsche Bank en DSB Bank lijken hun strategie te richten op financieel toezicht. Beide hebben een advocaat ingeschakeld die ervaring heeft met de verantwoordelijkheden en taken van toezichthouders. DSB Beheer, moederbedrijf van DSB Bank, wordt geadviseerd door een fusie- en overnamespecialist.

1 jul 2009

JPMorgan en Allen & Overy adviseren Draka bij onderhandelingen met Prysmian

Zakenbank JPMorgan en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren kabelbedrijf Draka Holding bij de fusiegesprekken met de Italiaanse branchegenoot Prysmian. Zakenbank Goldman Sachs en advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer en Fabio Labruna adviseren Prysmian. Draka liet op 29 juni weten in onderhandeling te zijn met Prysmian.

15 jan 2009

Simmons, Norton Rose en Freshfields adviseren bij miljardendeal Essent

Advocatenkantoren Norton Rose, Simmons & Simmons en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren bij het overnamebod van het Duitse energiebedrijf RWE op Essent van €9,3 miljard. Zakenbanken Citigroup, JPMorgan en Lazard treden op als financieel adviseurs. De energiebedrijven zijn het eens, maar politiek Nederland is er nog lang niet uit.

16 dec 2008

Freshfields en Houthoff adviseren bij MBO Wehkamp

Advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseert KPN-topman Ad Scheepbouwer en het management van Wehkamp bij de overname van internetwinkel Wehkamp. Een team van Freshfields Bruckhaus Deringer adviseert verkoper IK Investment Partners. Een finance-team van Freshfields adviseert Wehkamp en indirect de kopers. "Iedereen piept over de banken, maar nu was er wel financiering mogelijk", zegt advocaat Michiel Wesseling.

23 jul 2008

Loyens & Loeff ook onder rechtenstudenten het populairst

Loyens & Loeff, met 67 notarissen het grootste notariskantoor van Nederland (bron: De Stand van het Notariaat 2008), is de favoriete juridische werkgever onder rechtenstudenten. Dat blijkt uit een arbeidsmarktimago-onderzoek van Intermediair en Ebbinge & Company. Het is dus dubbel prijs voor het Amsterdamse kantoor: enkele weken geleden bleek uit een ander onderzoek (van Volkskrant Banen en Effectory) dat Loyens & Loeff door werknemers als beste grote werkgever wordt beschouwd.

29 jan 2008

Allen & Overy nr. 1 in Benelux

Advocatenkantoor Allen & Overy staat in de Benelux zowel naar waarde als naar aantal deals op de eerste plaats. ABN Amro heeft van de financieel adviseurs de meeste deals begeleid en Goldman Sachs heeft de grootste dealwaarde genoteerd. Dat blijkt uit het jaarrapport van Mergermarket van 2007.

1 nov 2007

Stibbe en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren bij overname Hagemeyer

Fons Leijten van Stibbe adviseert het distributiebedrijf Hagemeyer bij het overnamebod van Rexel. De bieder Rexel wordt geadviseerd door Jan Willem van der Staay van Freshfields Bruckhaus Deringer en Pierre-Yves Chabert van Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP. Rothschild and Goldman Sachs zijn de financieel adviseurs van Rexel. Tim Stevens van Allen & Overy adviseert Sonepar samen met collega's van Bredin Prat, die indirect betrokken is bij de transactie.

    | Mail de redactie | Print