SRK Rechtsbijstand

Met 320 juristen waaronder circa 70 advocaten leveren wij juridisch advies en rechtshulp aan de klanten van zeven verzekeraars en verzekeringsadviseurs. 

Wij werken volgens de Kwaliteitscode Rechtsbijstand en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Wij zorgen ervoor dat onze juristen en advocaten de beste zijn in hun vakgebied. Daarvoor volgen zij permanent een groot aantal interne juridische opleidingen, die zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten. 

Kwaliteit staat bij ons voorop: kwaliteit in onze dienstverlening en juridische deskundigheid. Kwaliteit betekent ook ons optimaal inzetten voor elke klant, want het belang van de klant is onze belangrijkste drijfveer. Daarbij horen snelheid en goede communicatie. 

 

kantoor SRK

Spectrum Communicatie

 

Nieuws over SRK Rechtsbijstand

31 okt 2018

Ondernemingskamer gelast onderzoek naar gang van zaken SRK Rechtsbijstand

De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft woensdag een onderzoek gelast naar het beleid en de recente gang van zaken bij SRK Rechtsbijstand. Daarnaast benoemt de Ondernemingskamer een tijdelijke commissaris bij SRK. Deze beslissing volgt op een procedure die SRK zelf had aangespannen, nadat Nationale Nederlanden en Aegon hadden besloten per 1 januari 2019 afscheid te nemen van SRK. De rechter schort deze scheiding op naar 1 juli 2019.

18 okt 2018

SRK naar rechter om eigen voortbestaan na opzegging verzekeraars NN en Aegon

SRK Rechtsbijstand is naar de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam gestapt om het eigen voortbestaan te redden, meldt het kantoor in een persverklaring. Nationale Nederlanden (NN) en Aegon, nu nog de grootste klanten van SRK, besloten dit jaar om per 1 januari 2019 hun verzekeringsportefeuille weg te halen bij het kantoor. Alleen al NN is goed voor 70% van de omzet van SRK.

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

10 mrt 2017

De Stand 2017: De Brauw onaantastbaar, SRK pakt Gouden Zandloper snelste groeier

De Brauw Blackstone Westbroek voert onaantastbaar De Stand van de Advocatuur 2017 aan. Een verschil van bijna veertig advocaten scheidt de lijstaanvoerder van de nummer twee, NautaDutilh. Intussen incasseert SRK Rechtsbijstand net als vorig jaar de Gouden Zandloper voor het snelst groeiende kantoor in de afgelopen vijf jaar.

4 mei 2011

Nieuwe concurrent voor de advocatuur: SRK Rechtshulp BV

SRK in Zoetermeer is per 1 mei gestart met juridische hulp tegen betaling. Verzekerden kunnen vanaf die datum tegen een gunstig tarief van 130 euro per uur voor juridische hulp terecht bij de commerciële tak SRK Rechtshulp BV. De Stichting SRK Rechtsbijstand mag werk doorverwijzen naar SRK Rechtshulp BV, maar het omgekeerde mag niet. Manager Peter van Grevengoed geeft een korte toelichting op de plannen.

    | Mail de redactie | Print